preloader

Işıltılı Sneaker Modelleri

10.09.2019
Işıltılı Sneaker Modelleri

Yazı Boyutu:

Topuklu ayakkabı, kadınlar için her zaman önemli bir yere sahiptir. Zarif duruşunun yanı sıra giyildiği an feminen hissettirme gücüne sahip yegane vazgeçilmezdir. Ancak günlük hayatın hızına yetişmeye çalışan her kadın için belirli sorunları da beraberinde getirir.

Tıpkı topuklu ayakkabıların rahatsız olması gerektiğini savunan Christian Louboutin’in dediği gibi:

“Eğer rahat bir topuklu ayakkabı istiyorsanız, sneaker alın.”

Uzun zamandır sarsılmaz yerini koruyan yüksek topuklar son birkaç yıldır yerini renkli sneaker’lara bırakmıştı. Özellikle koyu takım elbiselerin altında göze çarpan cesur renkler moda haftalarında da boy göstermeye başlayarak tam anlamıyla sokak modasını yansıtıyordu. Sneaker’ların kazandığı bu ivme ise onları pantolon ve jean’lerin tekelinden kurtararak son derece şık parçalara eşlik etmenin yolunu açtı.

Bir dönem sıklıkla karşımıza çıkan volanlı elbiseler, balerin tütülerinden ilham alan kabarık etekler bile sneaker’larla tamamlandı.

{771421}

Kadınların rahatlığın ön planda olduğu spor ayakkabıları hızla benimsemeleri markaların da gözünden kaçmadı ve tasarımlar kadınların şıklığıyla doğru orantılı değişimler yaşadı. Yine de bu değişimlere rağmen 24 saatin gündüz kuşağında yer almaktan kurtulamadılar. Çünkü tasarımlar yön değiştirse bile, gece şıklığı için sneaker tercihi bir tabuydu.

Ancak özellikle bu sezon ve önümüzdeki sezona damga vuran 80’ler ruhu sneaker yargılarını da özgürleştirdi ve spot ışıklarını onlara çevirdi. Gucci’den Valentino’ya kadar pek çok marka spor ayakkabılara yönelerek yaratıcı tasarımlara imza atarken, topuklu ayakkabıların ustası Louboutin bile özel bir sneaker koleksiyonu çıkarttı.

Işıltılı Sneaker Modelleri

Işıltılı detaylar, metalik yansımalar derken graffiti sanatı da üzerine eklendi ve sneakerlar gece davetlerinin resmi kodlarını kıracak kadar güçlendi.

Miray Petrini
Miray Petrini Tüm Yazıları