preloader

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

04.12.2019
Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

Yazı Boyutu:

Konsollarla hem fonksiyonel hem de estetik dozu yüksek bir köşe yaratmak için ilham dolu fikirlerimizden ilham alın.

Genellikle evin girişinde veya salon ve yemek odalarında yer alan konsollar kimi zaman sergileme, kimi zaman da depolama görevlerini üstlenirler. Konsollarınızın üzerinde uygulayabileceğiniz birkaç çekici yerleştirme fikriyle ilham dolu bir köşe yaratabilir, eve gelen misafirlerinizin instastory‘leri için çekecekleri yaratıcı düzenlemelerin küratörü olabilirsiniz.

Antrede davetkar bir görünüm yaratın

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

Carpetright

Hafifletici ve dingin etkisiyle beyaz rengi, provence tarzı mobilyalarla birleştiğinde elegan ve sade bir güzelliğin altını çiziyor. Bu yalın ve aristokrat duruşu yakalamak için konsolunuzun üzerini gereksiz yere doldurmaktan kaçının.

Nordik stilden vazgeçmeyenlere

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

Bloomingville

Genlerinde İskandinav ruhunu taşıdığına inananlara sesleniyoruz! Tasarımda fonksiyonu estetizmle en başarılı şekilde bir araya getirmeyi başaran Nordik stilde bir köşe yaratmak için konsolunuzun üzerinde pastel tonlarını beyazla kombinleyin. Bu sene dekorasyonda popülerleşen kiremit rengini pirinç aksesuarla sentezlemek de çarpıcı bir görünüm yaratacaktır.

İşlevsel bir köşe

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

HKLiving

Katlı ve tekerlekli bir servis masasını da konsol gibi duvar önünde değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde yemek masanıza sığmayan bardakları üzerine koyabilir, seyahatlerinizden getirdiğiniz birkaç özel parça ve fotoğraf çerçevesini üzerine yerleştirerek bağımsız bir köşe kurgulayabilirsiniz.

{88386}

Mutfakta konsol çözümü

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

House Doctor

Mutfak pencerenizin önü konsolunuzu yerleştirmek için iyi bir fikir olabilir. Konsolun yüksekliği pencereleri aşmamalı; ideali fotoğrafta gözüktüğü gibi pencere pervazıyla aynı yükseklikte olması. Mutfakta konsol ile yaratacağınız bu ekstra yüzeyi tezgah olarak kullanabilir, çok kullandığınız yemek kitaplarınıza burada yer verebilirsiniz.

Yeni cool evde takılmak

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

Hübsch

Yeni yaşam mottoları evde sosyalleşme olgusuna işaret ederken salonunuzun bir köşesinde sizin için anlam ifade eden objelerle böyle bir köşe kurgulayabilir ve mekanınızın enerjisini yükseltebilirsiniz. Sevdiğiniz bir söz, size ilham veren bir sanat eseri, anneannenizden kalan bir vazo ve belki de çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın hediye ettiği lamba… Size kendinizi iyi hissettiren bir köşenin sırrı, bir araya getirdiğiniz anlamlı objelerden geçiyor.

İki pencerenin arasına yerleştirin

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

Tine K. Home

Evde bazı alanlar vardır ki oralara ne koymalı bilemez; bir türlü hiçbir şeyi yakıştıramazsınız oraya… İşte salon pencerelerinin arası da kısıtlı bir duvar yüzeyiyle bu tip alanlara güzel bir örnektir. Şayet geniş bir salonunuz ve pencere aralarında bir konsol yerleştirecek kadar geniş bir duvarınız varsa bu alan pencerelerden süzülen ışığın cam objelerin içinden geçerek ışık oyunları yaptığı nadir yerlerdendir.

{771303}

Koleksiyonlarınızı sergileyin

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

VTWONEN

Geçtiğimiz Maison&Objet fuarının trend teması olarak belirlenen showroom konsepti, bugün evlerde yerini almaya başlayan cam kapaklı sergileme dolapları ve yeni nesil büfeler ile kendini hissettiriyor. Aile yadigarı konsolunuzun üzerine cam fanuslar içinde yerleştireceğiniz nadide parçalarla da yeni showroom konseptine ayak uydurabilirsiniz.

Gruplamalar yapın

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

House Doctor

İnce ayaklara ve yalın forma sahip bu tip bir konsol zarif silüeti sayesinde mekandaki hafiflik hissini pekiştirecektir. Böyle bir konsol üzerinde yapılacak en yanlış yerleştirme tüm yüzeyini tıka basa doldurmak olacaktır. Gruplayarak koyduğunuz objeler arasında boş alanlar bırakmaya özen gösterin ki geçerken gözlüğünüzü veya telefonunuzu bırakabileceğiniz bir yer olsun.

Heykelsi bir konsol tercih edin

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

Jonathan Adler

Tasarımcı Jonathan Adler’e, eşsiz ve çarpıcı bir iç mekan tasarımı yaratmanın sırrı nedir, diye sorduklarında şöyle yanıtlıyor: “Korkusuz ve kuralsız olmak. Bugün farklı stil ve malzemelerin bir arada özgürce kombinlendiği bir dünyada yaşıyoruz. Kendine güven ve sevdiğin şeylere öncelik ver.”

Jonathan Adler imzalı fotoğraftaki gibi bir konsolunuz olmayabilir ama duvar önünde diğer mobilyalardan bağımsız duracak bir konsol için heykelsi bir parça seçebilir, üzerinde sanat eserlerinizi sergileyebileceğiniz etkileyici bir köşe yaratabilirsiniz.

{77644}

Botanik ve zanaattan ilham alın

Stil Sahibi Konsollar Yaratmanın 10 Yolu

Lene Bjerre

Geçtiğimiz senelere damgasını vuran botanik stil, yanına zanaatkar el işi tasarımları da alarak cazibesi yüksek bir mizansen yaratıyor. Bitkileri seven ama onlara bakmayı beceremeyen çoğunluktansanız botanik çizimler, bahçeden topladığınız yapraklar ve kitap aralarında kuruttuğunuz çiçekler de konsolunuz üzerinde botanik trendine uygun bir köşe kurgulamanıza yardımcı olacaktır.

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları