preloader

Gündüzden Geceye Sneaker ile 5 Kombin

03.08.2018
Gündüzden Geceye Sneaker ile 5 Kombin

Yazı Boyutu:

Herkesin dolabının vazgeçilmez parçası olan sneakerlar için kullanım tavsiyelerimizi ve kombin önerilerimizi listeledik.

Ofis kombininizi sneaker ile yapın

Topuklu ayakkabılara olan tutku baki kalsa da ofis hayatının yükselen yıldızı sneakerlar, yüksek ökçelerin hakimiyet alanlarını da ele geçirmeye başladı. Daha önceleri günlük hayatın bir parçası olan sneaker yavaş ve emin adımlarla ilerlerken, tasarımcılar geç keşfedilen bu oyun alanını hiç olmadığı kadar sahiplendi. Nike ve Adidas gibi yıllarını bu işe adamış olan markalar bir nevi yol gösterici rolünü üstlenirken, lüks markalar da geri plana attığı sneaker ile arayı oldukça hızlı bir şekilde kapattı. Özellikle ofis hayatına girişi ile sürpriz bir ivme yakalayan sneaker, tek düze takım elbiselerin altında hem cool hem de modern bir siluet yaratmayı başardı.

Gündüzden Geceye Sneaker ile 5 Kombin

Bluz, Mirimalist; Pantolon, Gucci; Sneaker, Adidas; Çanta, Chloe; Küpe, Miu Miu.

Mutlaka bir tane beyaz sneaker satın alın

Ancak her ne kadar renkler ve desenler konusunda oldukça geniş bir alana yayılsa da beyaz sneaker son dönemin en popüler ayakkabısı. Hatta öyle ki normal zamanda pek tercih edilmeyecek “kaba” olarak tabir edilen “Ugly Sneaker” bile adına tezat bir yükseliş dönemi yaşıyor. Elbette bu yükseliş Andy Warhol’un, “Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak,” sözünün sneaker karşılığı olsa da sarsılmaz yerini koruyacak olan tek bir sneaker varsa o da beyaz olanlardır. Bakımının zorluğuna değer bir şıklık yaratan beyaz sneaker, artık sadece gündüze ait olmamakla birlikte gecenin ışıltısına da rahatlıkla adapte oldu. Yakın bir zamana kadar sadece yaz partilerinde tercih edilen sneaker, gösterişli dokunuşlar sayesinde şehir hayatının da vazgeçilmezi oldu.

Gündüzden Geceye Sneaker ile 5 Kombin

Blazer, MaxMara; Pantolon, Stella McCartney; Çanta, Fendi; Sneaker, Valentino; Kolye, Alighieri; Bluz, Hillier Bartley.

Sneaker alırken (renkli veya beyaz farketmez) dikkate almanız gereken birkaç ipucu…

Sneaker’larınızı çorapsız kullanmayın

Sneaker’ınızı asla çorapsız kullanmayın. Her ne kadar renkli çoraplar ve sneaker oldukça uyumlu gözükse de eğer çorabınızın görünmesinden hoşlanmıyorsanız babet çoraplar en büyük kurtarıcınız olacaktır. Eğer hijyen konusunda ekstra önlem almak isterseniz kullanmadan önce ayakkabınızın içine biraz bebek pudrası dökebilirsiniz. Bu yöntem ayakkabınızın içini çok daha uzun süre nemden uzak tutacaktır.

Gündüzden Geceye Sneaker ile 5 Kombin

Elbise, Dolce&Gabbana; Sneaker, The Row; Güneş Gözlüğü, Prada; Çanta, Christian Louboutin; Küpe, Isabel Marant.

Sneaker’larınızı temizlemeyi ihmal etmeyin

Günlük bakıma mutlaka özen gösterin. Bu madde daha çok beyaz sneaker modellerini kapsayabilir; ancak yine de bu dikkati tüm renklere göstermenizde fayda var. Sneakar kirlendiğinde ne kadar uzun süre beklerseniz çıkartması da o kadar zor olacaktır. (Elbette “kirli sneaker” modasını seviyorsanız bu maddeyi rahatlıkla görmezden gelebilirsiniz.)

Gündüzden Geceye Sneaker ile 5 Kombin

Etek, Alice&Olivia; Tişört, Saint Laurent; Çanta, Loewe; Sneaker, Roger Vivier; Küpe, Mizuki.

{88402}

Emin olmadığınız hiçbir kimyasal maddeyi sneaker’larınızı temizlemek için kullanmayın. Bazı yerlerde yüzey temizleyicilerinin işe yaradığını okumuş olabilirsiniz; ancak farkında olmadan özellikle deri ayakkabılarınıza zarar verme ihtimaliniz yüksek. Onun yerine sneaker için özel üretilen jel temizleyicileri kullanabilirsiniz.

Gündüzden Geceye Sneaker ile 5 Kombin

Elbise, Missoni; Çanta, Givenchy; Küpe, Bottega Veneta; Sneaker, Anya Hindmarch; Güneş Gözlüğü, Cartier.

Sneakerlar genelde normal ayak numaranızdan ya yarım numara ya da 1 numara büyük olmalı

Eğer parmak ucunuz ayakkabının burnuna dayanıyorsa ilk başta rahat gelse bile zamanla canınızı acıtacaktır. Çorapla kullanıldığını da hesaba katarsanız her zamanki ayak numaranızın üstünde bir numara seçmenizde fayda var.

Gündüzden Geceye Sneaker ile 5 Kombin

Blazer, Bottega Veneta; Şort, Red Valentino; Sneaker, Balenciaga; Güneş Gözlüğü, Le Specs; Çanta, Saint Laurent.

Miray Petrini
Miray Petrini Tüm Yazıları