preloader

Tekne Alışverişleriniz İçin 7 İpucu

27.08.2018
Tekne Alışverişleriniz İçin 7 İpucu

Yazı Boyutu:

Teknedekiler gökyüzüne bakarken karadakiler yere bakar,” der eski bir denizci atasözünde. Günlük hayatın getirdiği tüm karmaşadan uzak, tekne yaşamınız için ilham dolu fikirlere yelken açıyoruz. Uzmanların yorumlarıyla mobilya ve aksesuar seçimleriniz için yeni sezonun stil sahibi son tasarımlarını bir araya getiriyoruz. Sakinliğin izini sürün, kendinizi hayatın akışına bırakın, suyun meditatif etkisinden yararlanın!

Sabitleyebileceğiniz tasarımlar tercih edin

Tekne Alışverişleriniz İçin 7 İpucu

“Her ne kadar teknolojik gelişmelerle teknelerin yalpalanması eskisine nazaran çok daha azalmış olsa da, yatların hareketli yaşam mekânları olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu sebepten de özellikle sabit olmayan dekorasyon malzemelerinden ve aydınlatmalardan kaçınmak ve bunların yerine sabitleyebileceğimiz objeler ve aydınlatma elemanları kullanmaya dikkat etmemiz gerekiyor.”

Tekne tasarımcısı ve Mimar Neptün Öziş

Dar alanlara ferah bir görünüm kazandırın

Tekne Alışverişleriniz İçin 7 İpucu

Mekânlar alçak ve dar olduğu için, açık renkli malzemeler kullanmak alanın büyük görünmesine ve ferah bir atmosfer yaratılmasına yardımcı olur. Buz mavisi, beyaz ve bejler arasında değişen bir renk paleti ile hafif mobilya ve tasarımlar tercih edin. Sofra aksesuarlarında emaye ve melamin gibi dayanıklı ve hafif malzemeler hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Form ve fonksiyon ilişkisine dikkat edin

Tekne Alışverişleriniz İçin 7 İpucu

Köşeli mobilyalar seyir sırasında tehlike yaratabileceği için yuvarlak hatlı formlar tercih edilmeli. Aksesuar seçimlerinde ise dikey yerine yatay formlu tasarımlara ağırlık verebilirsiniz. Unutmayın, tekstil ürünlerinden elektronik ekipmanlara, kullanılan tüm malzemeler deniz koşullarına uygun, pratik ve fonksiyonel olmalı.

{771148}

Ultraviyole cila kullanın

Tekne Alışverişleriniz İçin 7 İpucu

“Tekne dekorasyonunda kullanılacak mobilyalar sürekli rutubete ve güneş ışınlarına maruz kalacağından, mobilyalarda ultraviyoleye dayanıklı cila kullanmak da ahşap objelerin ve mobilyaların ömrünün uzun olması açısından çok önemli.”

Tekne tasarımcısı ve Mimar Neptün Öziş

Aydınlatma elemanlarını doğru seçin

Tekne Alışverişleriniz İçin 7 İpucu

Tekne iç mekân aydınlatması, evlerde kullanılan aydınlatmalardan farklı düşünülmeli. Sıcaklığın artmasına neden olan halojen lambalar yerine sıcaklık üretmeyen LED aydınlatmalar tercih edilmeli. Teknede oluşabilecek yangın gibi felaketlere karşı önlem almak için aydınlatmalar mutlaka sabitlenmeli.

Tekstillerle kişisel dokunuşlar katın

Valeron ve Haremlique markalarının teknelere özel tasarladığı yatak tekstillerinde baş harflerinizi nevresimlerinize işletebilir, teknenize kişisel dokunuşlar yükleyebilirsiniz. Valeron koleksiyonunda öne çıkan beyaz fon üzerine mavi, kırmızı, pudra ve pastel tonlarındaki çizgi detaylarına sahip nevresim takımları, peçeteler, havlu ve bornozlar teknelerde zarafet ve estetiğin dozunu yükseltiyor.

{77769}

Mutfak detaylarında işlevselliği öne çıkarın

Tekne Alışverişleriniz İçin 7 İpucu

Valcucine’nin tekneler için özel olarak ürettiği ve Sem Collections tarafından uygulamaları bulunan mutfak tasarımları, dayanıklılık, hareket kolaylığı sağlama, maximum depolama ve hafiflik gibi özellikleriyle deniz yaşamına aşık tekne sahiplerinin ilk tercihleri arasında. Valcucine marka yat ve mega yat mutfaklarının siparişleri ayrı bir uzman teknik ekip tarafından kontrol ediliyor; kapak kilit sisteminden dolap içi özel detaylara, cihaz entegresinden özel montaj detaylarına kadar mutfaklar butik bir anlayışla yat ortamına uygun hale getirilerek üretimi yapılıyor.

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları