preloader

Gelin Buketi Önerileri: Natura Karma

23.08.2023
Gelin Buketi Önerileri: Natura Karma

Yazı Boyutu:

Dağınık buketleriyle olağanüstü çiçekler yaratan Natura Karma’nın sahibi Tuba Oskan, gelin çiçeği önerilerini OGGUSTO ile paylaştı.

Gelin çiçeklerinde öne çıkan trendler hangileri?

Gelin Buketi Önerileri: Natura Karma

Bahçeden yeni toplanmış gibi bir araya getirilmiş dağınık buketleri, bu kış da sık göreceğiz. Bu tarz buketlerin sırrı birkaç farklı yeşilliği bir araya getirerek, farklı renk ve dokuda birçok çiçeği yeşilliklerin arasına farklı derinliklerle yerleştirmek. Bu sayede oldukça hareketli ve çarpıcı bir etki yaratmak mümkün.

Kış gelinleri gelin çiçeğini seçerken neye dikkat etmeli?

Bence moda olandan daha çok gerçekten sevdikleri çiçekleri ve renkleri ifade etmeli ve kişiliklerine en uygun tarzı göz önünde bulundurmalılar. Maalesef sosyal medyada yer alan onlarca fotoğrafın arasından kendine dönmek ve gerçekten ne istediğine karar vermek oldukça zor. Mesela ben, sakin ve dingin yapımla son zamanlarda moda olan dağınık ve rengarenk buketlerden birini taşıyorken kendimi düşünemiyorum bile.

Gelin Buketi Önerileri: Natura Karma

Kışın gelin çiçeği tasarlarken en çok hangi çiçekleri ve renkleri kullanıyorsunuz?

Gelin Buketi Önerileri: Natura Karma
Gelin Buketi Önerileri: Natura Karma

Benim için gelin çiçeği tasarlarken en önemli olan unsur, gelini biraz tanımaya çalışmak. Çünkü modada olduğu gibi trend olan her şeyin herkese yakışacağına çok inanmıyorum. Dolayısıyla gelinin saç ve ten rengi, seçtiği gelinliğin tarzı ve rengi hatta beden dili ve duruşu benim, onun için hayal edeceğim tasarımdaki en önemli unsurlar. Dolayısıyla kullanacağım çiçek ve renkler de bu çerçeveye göre, yine kişiye özel olarak kendiliğinden yer alıyor. Her şeyden bağımsız olarak düşündüğümdeyse David Austin gibi özel yetiştirilmiş gülleri, erengülleri, şakayıkları, ‘heleborus’ları, ‘astrantia’ları, ‘gloriosa’ları, ‘lathyrus’ları ve olağanüstü renkleriyle son zamanların yeniden popüler olan ‘dianthus’ yani karanfilleri kullanmayı tercih ederdim. Renk olarak da ya gümüşi yeşillikler, beyaz ve/veya toz pembeleri ya da daha çarpıcı bir etki için bordo, şampanya, gül kurusu renklerini bir arada kullanmak isterdim.

Tasarlamaktan keyif aldığınız bir gelin çiçeğini bizimle paylaşır mısınız?

Gelin Buketi Önerileri: Natura Karma
Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları