preloader

Türk Çanta Tasarımcıları: Kia Ora

16.10.2018
Türk Çanta Tasarımcıları: Kia Ora

Yazı Boyutu:

Kia Ora eşsiz deri ürünleri ile farklı kişisel stilleri zenginleştirmek ve tamamlamak için tasarlanmıştır. Modern detaylar ve klasik formlardan esinlenen Kia Ora, şıklık, konfor ve işlevselliğin yanı sıra, kusursuz tarzın nadir bulunan kombinasyonunu arayanlar için zamansız tasarımlar sunmaktadır. Maori kültüründe bir çok güzel dileği içinde barındıran Kia Ora, kelime anlamıyla sahip olduğu pozitif enerjiyi ürünleri aracılığı ile insanlara yansıtacağına inanıyor. ”Seçkin el işçiliği ile hazırlanmış, güzel ve aynı zamanda işlevsel çantalar tasarlayarak hem bugün hem de yıllar sonra beğenilmeyi ve ürünlerimizin nesillerden nesillere aktarılmasını hedefliyoruz.” mottosuyla yollarına devam eden Kia Ora’nın kurucuları Ceylan Toplamaoğlu ve Melis Erdoğan, markanın hikayesini OGGUSTO’ya özel anlattı.

Çanta tasarlamaya nasıl başladınız?

Ceylan Toplamaoğlu: İtalya’da tamamladığım Marka Yönetimi masterımın ardından Jean Paul Gaultier, Cacharel gibi markalar için çalıştım ve gene Italya’da birçok markaya üretim ve markalaşma üzerine danışmanlık verdim. Danışmanlık verdiğim markalardan bazılarının çanta tasarım ve üretim süreçlerinde aktif olarak yer aldım ve ardından Türkiye’yi uluslararası pazarlarda temsil edecek bir marka yaratma fikri üzerine düşünmeye başladım. Türkiye’ye döndükten sonra Pazarlama ve PR alanlarında kariyerine devam ettikten sonra, yıllardır süregelen hayalini hayata geçirmek üzere çanta tasarımı ve markalaşma alanlarına geri dönerek Kia Ora markasını kurdum.

Melis Erdoğan: Amerika’da Uluslararası İşletme ve Ekonomi eğitimini tamamladıktan sonra Philadelphia’da NGO ve danışmanlık alanlarında çalıştım. Türkiye’ye dönüşümün ardından önde gelen dergi ve PR şirketlerinde tecrübe kazandıktan sonra kariyerime uluslararası pazarlama ve satış alanında devam ettim. Her zaman kurulumunda yer alacağı bir Türk markasının dünya pazarlarına açılmasını hayal ederek bu hayalimin peşinden giderek Kia Ora markasını kurdum. Uluslararası yönetim tecrübesi ile yıllardır süregelen aksesuar tutkusunu markanın gelişim süreçlerinde yansıttığıma inanıyorum.

Markanızı farklı kılan özellikler neler?

Ceylan Toplamaoğlu: Tasarımları oluştururken her bir Kia Ora Design çantanın kullanıcısına en iyi deneyimi nasıl yaşatacağını hayal ederek başlıyor ve işlevselliği de göz önünde bulunduruyoruz. Örneğin bir omuz çantası askıları ayrılarak sırt çantasına dönüşebiliyor. Yine bir clutch ya da bel çantası omuz çantası olarak kullanılabiliyor.

Melis Erdoğan: Fonksiyonelliğimizin yanı sıra kullandığımız deri ve aksesuar kalitesi oldukça yüksek. Kullanıcısının Kia Ora çantasını her taktığında kendini iyi ve mutlu hissetmesi de bir başka ayırt edici özelliğimiz 🙂 Günden geceye rahatlıkla kullanılabilen her modelimiz, Kia Ora kadınının tarzını ayrıştırmasına destek oluyor. Süetin vazgeçemediğimiz kadifemsi dokusunu detaylarımızda kullanmaya devam ediyoruz.

Türk Çanta Tasarımcıları: Kia Ora

Markanızı kullanan kadınları bize nasıl tarif edersiniz? Bu kadınlar kimler, nasıl giyinirler, nereye giderler, ne severler?

Tasarım sürecimize ilk başladığımızda her ikimiz de farklı ülke ve kültürlerden gelen farklı kadınlardan ilham aldığımızı gördük. Uzun yıllar yurt dışında yaşadığımızdan dolayı farklı tarzlara sahip birçok insanla tanışma fırsatımız oldu ve onlardan çok şey öğrendik. Hatta çanta modellerimize bize farklı tarzları ile çok şey öğreten uluslararası arkadaşlarımızın isimlerini verdik. Bu yüzden Kia Ora kadınını ortak dünya dilini konuşan, giyimine özen gösteren, aksesuarlarıyla farklılaşmak isteyen ve de hareket halinde olan kadınlar olarak anlatabiliriz. Gezmeyi, yeni kültürler tanımayı seven ve içinde yenilik için merak barındıran kadınlar Kia Ora kadınları.

Türk Çanta Tasarımcıları: Kia Ora

Sonbahar Kış sezonumuzun en yeni modelleri mini muni, tria ve lora modellerimiz. Mini muni artık klasikleşmiş muni modelimizin ufak boyu. Oldukça kullanışlı bir ‘crossbody’ çanta. Tria ve lora modellerimiz ise geometrik şekillerden ilham alarak tasarladığımız modellerimiz.

{88177}

Hangi markanın hangi modeli size keşke bu çantayı ben tasarlasaydım dedirtiyor?

Kendi çantalarımızı her ne kadar da öncelik versek de dünyada aksesuar ve deri alternatifi kullanımıyla bizce Chloé ön plana çıkıyor. Bu yüzden Chloé çantaların hepsi diyebiliriz. Bir çantanın olmazsa olmazı bizce materyal kalitesi ve kullanışlılığı. Bu yüzden bu ikiliyi veren markalar radarımızda. Onun dışında klasikleşen duruşuyla Bottega Veneta ve cool tasarımlarıyla The Row sevdiğimiz markalar arasında.

Türk Çanta Tasarımcıları: Kia Ora

Melis Erdoğan: Gene kendi zevkimi ve ilhamımı katabileceğim bir alan tercih edebilirdim, mimarlık gibi.

Ceylan Toplamaoğlu: Ben de kesinlikle içinde tasarım olan ve insanların hayatlarına dokunabileceğim bir sektörde çalışmak isterdim.

Hayatınızın sonuna kadar tek bir çanta kullanmak zorunda kalsanız bu hangi model olurdu?

Melis Erdoğan: Sırt çantasını çok sevdiğim, kullanışlı bulduğum ve handsfree olmayı sevdiğim için artık klasikleşmiş ve ikonikleşmiş olan Kuhn modelimiz olurdu.

Ceylan Toplamaoğlu: Ben de farklı tasarımıyla kıyafete bambaşka bir duruş kazandıran Chen modelimizden vazgeçemiyorum.

Türk Çanta Tasarımcıları: Kia Ora

Çantalarınıza nerelerden ulaşabiliriz?

Kia Ora çantaların tüm çeşitlerine ve renklerinin hepsine kiaoradesign.com üzerinden ve lidyana, 365ist, hipicon gibi websiteler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları