preloader

En Trend Dekorasyon Renklerine Jotun Dokunuşu

15.10.2018
En Trend Dekorasyon Renklerine Jotun Dokunuşu

Yazı Boyutu:

Evin kimliğini yansıtma fikrinden yola çıkan Jotun, dekorasyon renklerini yeniden yorumlayarak ¨Kimlik¨ adında global renk koleksiyonu çıkardı.

Hayatın koşturmacası içinde günlerimizi geçirirken, evimiz bize kendimizi ifade edebileceğimiz bir ortam sunar. Kendimizi buluruz, güvende ve rahat hissederiz, hikayemizi anlatırız. Evimiz kimliğimizi yansıtır.

En Trend Dekorasyon Renklerine Jotun Dokunuşu

“Evimiz kimliğimizin yaşayan bir hikayesidir, içindeki eşyalar ve renklerle bizi anlatır.”

-Lisbeth Larsen, Jotun Global Renk Uzmanı

Bu düşünceden yola çıkarak oluşturulan Jotun’un Norveçli renk uzmanlarının özel olarak tasarladığı Global Renk Koleksiyonu Kimlik, dünyadaki modern şehir yaşantılarını yansıtan renkleri barındırıyor.

En Trend Dekorasyon Renklerine Jotun Dokunuşu

Kimlik’te evini renklendirmek isteyenlerin ve iç mimarların yaratıcı mekanlar tasarlamak için kullanabilecekleri, çoğu yeni 28 renk bulunuyor. Renklerinde dürüstlüğün, içtenliğin ve gerçekliğin hakim olduğu koleksiyonda, renklerin farklı kimlikleri ifade etmedeki gücüne dikkat çekmek için Sakin, Rafine ve Ham başlıkları altında üç tema oluşturuldu. Her biri bir kimliği yansıtan temalar ile farklı hayat hikayeleri, yaşam tarzları ve düşünce şekilleri koleksiyon renkleri ile hayat buluyor.

SAKİN TEMASI

Yumuşak, hafif nötr tonlar ve sıcak kontrastlar.

En Trend Dekorasyon Renklerine Jotun Dokunuşu

Sakin; bulunan her eşyanın anlamlı olduğu, Nordik sadeliğini mekana taşıyan bir kimliği yansıtıyor. Evler huzurlu ve sade bir limana dönüşüyor. Tıpkı bizim için anlamlı objeleri ve sanat çalışmalarını bulunduran bir Zen tapınağı gibi… Hiçbir şey öylesine değil; burada kullanılan her rengin ve her objenin bir anlamı var.

RAFİNE TEMASI

Heyecanlandıran yeşiller ve sarılar, derinlikler ve farklı dokular.

En Trend Dekorasyon Renklerine Jotun Dokunuşu

Rafine temasındaki tonlar ile evler birer sanat galerisine dönüşüyor. Sezgisel, düşünülmüş ve etkileyici zıtlıkların birlikteliği kişisel sergi alanlarını yaratıyor. Özenle seçilmiş vintage ve modern objeler eklektik bir sanat koleksiyonu yaratıyor. Zıt renk ve dokular yan yana geldiğinde bambaşka bir anlam yaratıyor. Ortaya çıkan bütün, parçaların toplamının çok ötesine geçiyor.

HAM TEMASI

Koyu toprak kırmızıları, yumuşak şeftali tonları, yeşiller ve vurgulu nötr renkler.

En Trend Dekorasyon Renklerine Jotun Dokunuşu

Ham teması kimliğinin köklerini topraktan alıyor. Evler zanaatkar bir ruhu temsil ediyor; tıpkı aşçı, avcı, fırıncı ve marangozlar gibi elleriyle çalışıp doğal nesnelere şekil verenlerin ruhunu taşıyorlar. Doğal malzemelerle oluşturulan rustik evlerde ve toprakla iç içe mekanlarda, ahşap ve taş dokulara sahip, toprak ve kum tonlarıyla renklenmiş evlerin estetik ve pratikliğinde aradıklarını buluyorlar.

Her biri başka bir kimliği yansıtan renk paletlerini tek bir mekanda bir arada da kullanabilirsiniz. Kendisi için en uygun rengi arayanlar diledikleri gibi bu temaları karıştırabilir ve farklı temalardaki renkleri birlikte kullanabilirler. Bu anlamda temaların sınırlayıcı değil aksine tamamlayıcı bir uyum içerisinde olduklarını ekleyelim.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları