preloader

Türk Çanta Tasarımcıları: Qimu Bags

15.10.2018
Türk Çanta Tasarımcıları: Qimu Bags

Yazı Boyutu:

Türk çanta markası Qimu Bags'in kurucusu ve tasarımcısı Esin Terzioğlu, markasının hikayesini OGGUSTO'ya özel anlattı.

Qimu Bags ,Esin Terzioğlu ve Benan Terzioğlu tarafından 2017 yılında kuruldu. Qimu, felsefesi gereği nefes kadar hafif çantalar tasarlama misyonunu benimseyen bir marka. Hafif, zarif ve yalın deri çanta konseptine odaklanan marka, kullanıcılarına değişken koşullara uygun, kullanım kolaylığı sağlayan ürünler sunmaktadır.

Çanta tasarlamaya nasıl başladınız?

Uzun zamandır tasarıma olan ilgimi sonunda kızım Benan Terzioğlu’nun teşviki ile sevdiğim bir obje olan çantaya yönlendirdim. Yaklaşık 1 yıldır kendimi tamamen çanta tasarımına adadım.

Türk Çanta Tasarımcıları: Qimu BagsMarkanızı farklı kılan özellikler neler?

Markamızın çıkış noktası hafif, yalın ve şık tasarımlar yapmak. Uzun yıllardır bir sürü global markayı kullanmama rağmen istediğim rahatlıkta bir çanta bulamamanın arayışındaydım. Kullandığım tüm çantalar ya çok ağır yada istediğim yalınlıkta değildi. Dolayısıyla fikir olarak benim gibi bu arayışta olan herkese hitap etmeyi düşündük. Qimu Bags çok ince derilerin, yalın tasarımlarla kullanıcılarına gün boyu hem rahatlık, hem de şıklık sunmayı hedeflemektedir.

{88177}

Markanızı kullanan kadınları bize nasıl tarif edersiniz? Bu kadınlar kimler, nasıl giyinirler, nereye giderler, ne severler?

Markamızı kullanan kadınlar kesinlikle kendilerine güveni olan kadınlardır! Ne istediğini bilen, kalite/fiyat dengesini iyi araştıran ve abartısız şıklıktan yana olan herkes, doğrudan markamıza yönlenmektedir. Hitap ettiğimiz kesim çok seyahat eden, rafine zevkleri olan, yalın şıklığı kendine düstur edinmiş kadınlardır. Çantalarımızın hafif olması ve rahatlıkla gerektiğinde bavula yerleşmesi seyahatlerde özellikle tercih edilmemize neden oluyor.

Sonbahar Kış sezonun en yeni modeli hangisi ve ilham kaynağı nedir?

Qimu Bags Sonbahar/Kış 2018-19 sezonunun en trend modeli Qaila Bag’dir. Her yaş grubunun benimsediği Qaila Bag, ilk küçük kalıplı modelimiz olmasına rağmen yoğun bir ilgi ile benimsendi. Yine hafifliğinin yanı sıra hem spor hem şık kombinlerle gündüzden geceye rahat bir kullanımı olması, her türlü opsiyona rahat adapte olabilmesi herkes tarafından çok sevildi. Bunun yanı sıra çift taraflı kullanımı olan Dual Bag olarak adlandırdığımız modeller yaptık. Bunlarda aslında bir seferde iki çanta almış oluyorsunuz. Qaila Bag’i yaratırken çok yoğun bir tasarım süreci yaşadım. Q harfinin çok güzel bir tasarım fikri olabileceği düşüncesine yoğunlaştım ve çizimlerimi bu yönde yaptım. Sonuçta ortaya Qaila Bag çıktı.

Hangi markanın hangi modeli size keşke bu çantayı ben tasarlasaydım dedirtiyor?

Tasarımcı olarak Coco Chanel benim için ikoniktir. Bu kadar uzun yıllardır her dönem tasarlamış olduğu çantanın gündemde olması, sevilmesi kullanılması tartışmasız çok büyük bir ilham kaynağı. Çanta tasarlarken zamansız olarak tasarımlar yaparken mutlaka Coco Chanel’i hayal ediyor ve ne tarz dokunuşları olurdu diye düşünmeden edemiyorum.

{88177}

Çanta tasarımcısı olmasaydınız ne yapmak isterdiniz?

Esas mesleğim olan avukatlığı çok uzun yıllardır yapmıyorum çünkü yukarıda bahsettiğim gibi tasarıma olan ilgim her zaman ağır basmıştı. Çanta tasarımcısı olmasaydım ve tekrar bir meslek seçimi imkanı olsaydı belki mimarlığı tercih edebilirdim.

Hayatınızın sonuna kadar tek bir çanta kullanmak zorunda kalsanız bu hangi model olurdu?

Zor bir soru ama sanırım bu sezon tasarladığım Dual Muse Bag ile hayatımın sonuna kadar başka çantaya ihtiyaç duymayabilirim. Siyah ve karamel renklerinin her şey ile rahat kombinlenmesi, hafiflikten dolayı rahatlığı, geceleri sadece içindeki el çantasıyla devam edebilme kolaylığı ile sanırım başka çantaya ihtiyaç duymam gibi geliyor.

Türk Çanta Tasarımcıları: Qimu BagsÇantalarınıza nerelerden ulaşabiliriz?

Qimu Bags, kendi web sayfamızda online olarak, Instagram’dan sipariş verilerek ve İstanbul’da Bebek Sırr Store’da satılmaktadır.

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları