preloader

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

02.01.2024
İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Yazı Boyutu:

İstanbul Avrupa yakası ve Anadolu yakasının en popüler semtlerinde, yaratıcı menüleri ve keyifli ambiyanslarıyla tercih edilebilecek en iyi kahvaltı mekanlarını inceledik.

Size özel içerikler için OGGUSTO Club’a ücretsiz katılın!

Anadolu Yakası’nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Kadıköy & Moda’da En İyi Kahvaltı Mekanları

Brekkie, Moda

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Şehrin en iddialı ve göz doyuran kahvaltılarından birine sahip olan Brekkie, kruvasan ile yarattığı harikalar ile dikkat çekiyor. Kruvasan ile yapılmış sandviç olarak düşünebileceğiniz Crowich’ler arasından hangisini seçeceğinize karar vermek gerçekten oldukça zor! Yediklerinizin tadı kadar sunumları da bir o kadar güzel. Mozzarella, kuru et, çırpılmış yumurta gibi farklı lezzetler barındıran tuzlu kruvasanların yanı sıra tatlı severler için de muhteşem alternatifler bulunuyor. Bize göre Brekkie’nin en iddalısı ise Lotus bisküviler ile hazırladıkları Lotus Croissant Brekkie!

Osmanağa, Yoğurtçu Parkı Cd No:24/1, 34714 Kadıköy, İstanbul; 02163450345

Aralık, Moda

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda’nın dikkat çeken mekanlarından biri olan Aralık, hem tarzı hem de menüsü ile Avrupa kafelerini andıran bir durak. Türk dokunuşlarını, yurt dışında yemeye alışık olduğumuz kahvaltı tabakları ile bir araya getiren mekanın, bazlama ile yapılan Croque Monsieur ve Sıcak Kahvaltı Tabağı’nı deneyebilirsiniz. İzmir tulum peynirli ekşi mayalı pişileri ve bacon ile gelen waffle üstü çırpılmış yumurta Aralık’ın imza kahvaltı tabaklarının arasında yer alıyor.

Caferağa, Ressam Şeref Akdik Sokağı No 6/a, 34700 Kadıköy, İstanbul; 02165505705

Lil Bake İstanbul, Moda

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda’nın sevilen mekanlarından olan Lil Bake’de kahvaltı, sıradanlık uzak konseptlere sahip. Tek bir tarz sunarak kısıtlama yapmayan işletmede kruvasan, serpme, ekmek üstü lezzetler ve sağlıklı bowl’lar gibi lezzetler arasında seçim yapılabiliyor. Ayrıca, Moda’nın kargaşasından uzak samimi atmosferinin dinlendirici etkisi cezbediciliğini artıyor.

Moda: Caferağa, Bademaltı Sk. no:32/1, 34710 Kadıköy/İstanbul; 02168013997
Hasırcıbaşı: Osmanağa, Hasırcı Başı Cd. No:31, 34714 Kadıköy/İstanbul, 08503723240


Margaux The Cook blogunun sahibi Doğa Huriye Özkaya diyor ki:

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları
Strada’nın kahvaltı sunumu çok zengin, özellikle pazar günleri açık büfe kahvaltı oluyor. Tazecik peynirler, yeşillikler, çeşit çeşit yumurtalar her zaman nefis.. Tatlı standı, otellerde görmeye alışık olduğumuz cinsten ve inanılmaz lezzetli..
Bir kadeh prosecco veya mimoza da kahvaltınıza renk size enerji verecek.
İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları
Yıllardır vazgeçilmez durak.. Bebek’teki yeri, ona özel ambiyansı, hep lezzetli kahvaltısı. Güne müthiş başlangıç demek. Mangerie’nin kahvaltısından sipariş edip yanına biraz közde sucuk bir de çırpılmış yumurta söylerseniz.. geriye sadece kaç çay içebileceğinizi düşünmek kalıyor.
İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları
Mükemmel kahve ve kusursuz kahvaltı için çok düşünmeden kendinizi Petra’ya emanet edin. Son gittiğimde trüflü kars gravyerli bir omlet yemiştim gerçekten unutamıyorum. Çılbır’ı da inanılmaz yapıyorlar. İyi kahve ve iyi bir yumurta tabağı olduktan sonra bir sabahın iyi başlamama ihtimali var mı?

Zapata Bakery

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda’nın ilk akla gelen kahvaltı mekanlarından biri Zapata Bakery. Haşhaş ezmesi ve parmesanlı pişi gibi farklı tatların bulunduğu menü, değişik lezzetler arayanlar için ideal. Croque Madame ise menünün en çok tercih edilen ve sevilen tabağı olarak ön plana çıkıyor.

Caferağa, Şevki Bey Sk. No : 31 A, 34710 Kadıköy, İstanbul; 05071053004

{88682}

Munchies, Moda

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Pancake deyince ilk akla gelen yerlerden biri olan Munchies, menüsündeki tatlı ve tuzlu seçenekleri ile yıllardan beri Moda’da kahvaltı için tercih edilen bir mekân. Tatlı pankek seçeneklerin dışında hellimli, yumurtalı gibi tuzlu tariflerin de yer aldığı mekânda, çay ise sınırsız olarak servis ediliyor. Haftanın her günü 9:00 – 18:30 saatleri arasında açık olan Munchies’in rezervasyon almadığını da belirtelim.

Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, 34710; Kadıköy/İstanbul, 02163363039

Beyaz Fırın

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul’un farklı yerlerinde şubeleri olan Beyaz Fırın, kahvaltı servisiyle de çok beğeniliyor. İki kişilik kahvaltı tabakları, sıcak lezzetler, kahvaltılık çeşitleri, granolalar, yumurtaların yanında Beyaz Fırın’ın börekleri, kruvasanları, tost ve sandviçleri arasından da tercih yapabilirsiniz.

Beyaz Fırın’ın tüm şubelerini bu linkten görebilirsiniz.

Yumma, Moda

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Yumma, Moda’nın en şirin mekanlarından biri. Serpme kahvaltıdan, ekmek üstü lezzetlere farklı seçenekler sunuyor. Vegan ve vejeteryan ürünleriyle herkese hitap eden bir menüsü var. Mekanın atmosferi çok güzel ancak güneşli havalarda kaldırıma atılmış masa sandalyelerde Moda’nın tadını çıkarmak ayrı bir keyif veriyor.

Caferağa, Moda, Fırıldak Sk. 17/B; 05307727916

Naan Bakeshop, Moda

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Semtin favori fırınlarından olan Naan Bakeshop, kendi yapımları olan ekşi mayalı ekmeklerle özdeşleşmiş bir adres. Mekanın yıldızı ise her yerde resmini göreceğiniz Croque Naan. Yerel lezzetletlerin ön planda olduğu mekanda lavantalı zeytinyağına ekmek banmanızı da tavsiye ederiz.

Caferağa, Moda Cd. No:113, 34710 Kadıköy; 08502217099

Pişi Mutfak, Moda

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda sokaklarındaki masalar üzerinde çeşit çeşit pişileri hazırlayan Pişi Mutfak nefis kokularla kendine çekiyor. Pazartesi hariç haftanın altı günü sabah 09.00’dan akşam 19.00’a kadar kahvaltı sunan mekanda pişilerin yanına kahvaltı çeşitlerinden alabilir ya da sadece kahve eşliğinde tadını çıkarabilirsiniz.

Ağabey Sok. No: 3/A, Kadıköy/İstanbul

{11944}

Bağdat Caddesi’nde En İyi Kahvaltı Mekanları

The Townhouse, Suadiye

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Son bir senede Bağdat Caddesi’nde açılan yeni mekanların en havalı ve şıklarından biri de The Townhouse. Uzun uzun kahvaltı sofrasında oturmayı sevenler için oldukça konforlu dekorasyonu ile dikkat çeken mekanda paylaşıma uygun tabaklar ön planda. Günlük olarak taze fırından çıkan brioche üzeri avokado tost OGGUSTO’nun favorileri arasında. Kahvaltıda et ve şarküteri ürünlerinden vazgeçemeyenler için farklı çeşitlerin servis edildiği Townhouse’da meşhur English Breakfast gibi sıkça denk gelemediğimiz lezzetler sevindiriyor. Brunch’a eşlik eden özel kokteyller de bir o kadar lezzetli.

Suadiye, Plaj Yolu Sk. No13, 34740 Kadıköy, İstanbul; 02164631415

Klar Coffee, Caddebostan

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Havalı mekanların peşpeşe açılması ile hareketlenen Bağdat Caddesi’nin en yeni üyelerinden biri de Klar Coffee Co! Hem hayvandostlarınızla gitme imkanı hem de iyi kahve eşliğinde güne başlayabileceğiniz mekanda tost çeşitleri, granola ve yumurta seçenekleri menünün en çok tercih edilenlerinin başında.

Caddebostan Mah. Ömerpaşa Sk. Osnaz Apt, D:No:5/6, 34728 Kadıköy, İstanbul; 02169991342

Tarihi Kuzguncuk Fırını

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Beylerbeyi ile Üsküdar’ın arasında kalan, İstanbul’un Anadolu yakasındaki en tarihi bölgesi olan Kuzguncuk’ta, doğayla iç içe uzun soluklu kahvaltılar için vazgeçilmez tercihler arasında bulunan Tarihi Kuzguncuk Fırını, sunduğu zengin serpme kahvaltı ile hem göze hem damağa hitap ediyor. Kahvaltı sonrası keyif içinse menüsünde tatlı ve dondurma alternatifleri de bulunduran mekan, artan popüleritesiyle birlikte açtığı Üsküdar, Bebek ve Suadiye şubeleriyle, tercihinize göre boğaz veya orman manzarası eşliğinde çeşitli lezzetlerin tadını çıkarmanıza olanak sağlıyor. Açık kısımlardaki dar bölgelerde yer alan oturma alanlarından oluşan diğer şubelerinden farklı olarak, Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Suadiye şubesi geniş iç mekanıyla misafirlerini ağırlıyor.

Kuzguncuk Mah, İcadiye Cd. no:24/a, 34674 Üsküdar/İstanbul; 02163105201
Suadiye, Bağdat Cd. No:486, 34744 Kadıköy/İstanbul; 05313472030
Bebek, Küçük Bebek Cd. 7a, 34342 Beşiktaş/İstanbul; 02122871011
Mimar Sinan Mah, Nev Çarşı AVM; 02163213232

Nove Coffee Company, Suadiye

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Lezzeti, tasarımı ve estetiği bir arada sunan Nove, iyi kahvaltı konusunda Bağdat Caddesi’nde akla ilk gelen mekânlardan biri. Nove’nin All Day Breakfast Cafe konsepti, kahvaltı severlerin favorisi haline gelmiş durumda. Çok seçenekli menüsünde ekşi maya ekmek eşliğinde çeşitli omletler, ekmek arası seçenekler ve kaseler bulunuyor. Mekan, her salı saat 10.00’da misafirleri Bowl Hour ile taçlandırıyor. Nove Bowl ya da Acai Bowl tercih eden misafirlerine yanında Golden Milk ikram ediyor.

Suadiye: Suadiye Mah, Bağdat Caddesi, Sadikoglu Apt, No 403. Kadıköy, İstanbul, 02162084808
Şaşkınbakkal: Suadiye, Hamiyet Yüceses Sk. No:9, 34740 Kadıköy, İstanbul, 02164082300

{18270}

Flan Bakery

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Kahvaltı bowl’ları, kruvasanlar, sandviçlerle enfes bir kahvaltı için Flan’e uğrayabilirsiniz. Her iki şubesinde de hem iç hem de dış oturma mekanı da olan Flan’de kahvelere de bayılacaksınız. Sabah 09.00’da açılan Flan’in gece 24.00’e kadar servisi de bulunuyor.

Caddebostan,, Prof. Dr.Hulusi Behçet Cd. Arzu Apt, No:28/B, Kadıköy/İstanbul; 05322355582
Suadiye, Yazanlar Sk. No:7 D:1, Kadıköy/İstanbul; 05307688350

Nelipide

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Klasik Türk kahvaltısı seçeneklerinin yanında kuymak, yumurtalar, gözleme çeşitleri, kaygana da sunan Nelipide servisine Karadeniz tadı ekliyor. Uzun uzun oturup kahvaltının tadını çıkarmak için ideal yerlerden bir tanesi.

Göztepe, Bağdat Cd. 199/B, 34730 Kadıköy/İstanbul, 0216 356 52 52

Ethem Efendi Kahvaltı

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Bağdat caddesinin klasikleşmiş kahvaltıcılarının başında Ethem Efendi geliyor. Tarihi bir köşkün içeresinde, organik bazlı olarak hazırlanan zengin serpme kahvaltısı; bazlama, el yapımı yöresel reçeller, peynirli patlıcan ve gözleme çeşitleri dahil olmak üzere farklı tarzda kahvaltılıklar içeriyor. Rezervasyon kabul etmeyen restoranda erken saatlerde ya da hafta içi gitmedikçe sıra beklemeniz muhtemel.

Caddebostan: Ömerpaşa Sk. Osnaz Apt, D:No:5/6, 34728 Kadıköy/İstanbul; 02169991342
Erenköy: Ethem Efendi Caddesi D:No:50, D:44, 34738 Kadıköy/İstanbul; 05412295282

Artois Cadde

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Güne enerjik ve pozitif başlamanın en güzel yolu Artois’ten geçiyor. Caddebostan’da misafirlerine kapılarını açan mekân, Türk ve Dünya mutfağından en taze ve en kaliteli malzemeler ile hazırlanmış enfes kahvaltısıyla iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltılarında Türk, Avrupa ve Amerika kültüründen izler taşıyor. Artois usulü bazlama ve pişiler eşliğinde sunulan paylaşımlık anne kahvaltı tabağından, beluga mercimekli omlete, orman meyveli granoladan, doğal reçelli, özel şuruplu kruvasanlı ve ekmek üstü lezzetlere, şef Hazer Amani’nin özel sunumu köz patlıcanlı ve ıspanaklı çılbırından, özel keçi peynirli ve lorlu omlet çeşitlerine kadar zengin bir kahvaltı misafirlerini bekliyor!

Bağdat Caddesi, Haldun Taner Sk. No:7/B, 34728 Kadıköy, İstanbul; 08504600278

Raw’n More

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Bağdat Caddesi’nde bulunan Raw’n More sayesinde güne sağlıklı besinler ile başlayabilirsiniz. Mekânın menüsünde vegan yiyecekler, bowllar, salata, juice ve bakery seçenekleri mevcut. Sadece kahvaltı için değil günün her öğününde tercih edebilirsiniz. Dilerseniz de kahvenizin yanına sağlıklı bakery ürünler ile çalışmanızın tadını çıkartın. Farklı ve sağlıklı lezzetler sunumlarıyla önce gözünüzü sonra karnınızı doyuracak.

Suadiye, Küçükağa Sk. No:3-A, 34740 Kadıköy; 02167594259

{33555}

Sour&Sweet Artisan Bakery

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Orijinal reçeteyle, çıtır çıtır hazırlanan kruvasanlarla enfes bir kahvaltı yapmak için burayı seçebilirsiniz. Madame croque üzerine poşe yumurta, ekşi mayayla sandviçler, tuzlu ya da meyveli french tostların her biri de çok beğeniliyor.

Suadiye: Suadiye, Kazım Özalp Sk. No:38, 34740 Kadıköy/İstanbul 05334320255
Caddebostan: Caddebostan Plaj Yolu Sk. No:8 A, 34728 Kadıköy/İstanbul, 05422525288

Kukis

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Çeşit çeşit pasta ve tatlılarıyla tanınan Kukis’te kahvaltı menüsü de çok beğeniliyor. Omletler, pankek, kahvaltı tabakları, sandviç ve paniniler, menemen çeşitleri sunuluyor. Kahvaltının yanına ek lezzetler seçilebiliyor ve farklı damak tatlarına uygun çaylar da çok beğeniliyor.

Acıbadem: Acıbadem, Acıbadem Cd. No:154, 34660 Üsküdar/İstanbul, 02163265488
Suadiye: Suadiye, Bağdat Cd. No:461, 34740 Kadıköy/İstanbul, 02163391313

Grön Coffee Company, Caddebostan

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Bağdat Caddesi’nin en iyi mekanlarından Grön Coffee; Nordik ruhu, kaliteli kahvesi ve leziz yemekleriyle hızla yükselen bir popülerliğe ulaşıyor. “Altı ekmek üstü yumurta” seçenekleri, omletler ve tostlarıyla lezzetli bir kahvaltı sunuyor. Grön’ün açtığı ikinci şubesi çok daha geniş bir alan sunuyor. Hafta sonu kahvaltısı için çok ideal.

Caddebostan, Şerafettin Sk. No:2/A, 34728 Kadıköy/İstanbul

Dokuz Ondokuz, Suadiye

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Suadiye’nin en yeni mekanlarından olan Dokuz Ondokuz aslında 1962 yılından beri faaliyet gösteren bir yer. ‘Nezih Gıda’ ismiyle çıktıkları yolda ‘The İstanbul Butcher’ ve ‘Nezih Gurme’ isimlerini de alan yer şimdi Dokuz Ondokuz adıyla ve oldukça geniş bir menü ile devam ediyor. Günlük ve taze üretilen Nezih Gıda ürünleriyle hazırlanan ve neredeyse kendi üretimleri olan menüde oldukça geniş bir kahvaltı menüsü de var. Farklı damak tatlarına uygun kahvaltı tabakları, şarküteri ve peynir çeşitleri, granola’lar, yumurtalar, kruvasanlar olan kahvaltı menüsünde yer alan sosisler de Dokuz Ondokuz’un kendi yapımı.

Kazım Özalp Sokak No:18 Suadiye, İstanbul; 02163026681

{24709}

Kameriye Çay Bahçesi

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Hem kafe hem de çay bahçesi menüsüyle misafirlerini ağırlayan Kameriye’de, günün her öğünü için seçenek bulunabiliyor ama mekanın serpme kahvaltısı çok seviliyor. Sabah 07.00’de başlayıp gece 24.00’e kadar açık olan Kameriye Çay Bahçesi’nde istediğiniz saatte kahvaltı servisi de mevcut. En güzel yanlarından biri de kahvaltınızı adeta tünel olmuş ağaçların gölgesinde yapıyorsunuz.

Feneryolu, Mazhar Osman Sk. No:26, 34724 Kadıköy, İstanbul – 02163460306

Çeşme Bazlama Kahvaltı, Şaşkınbakkal

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Çeşme’nin en güzel tatlarını bir araya getiren Çeşme Bazlama Kahvaltı’da; birbirinden lezzetli bazlamaları, çeşit çeşit peynirleri, kurucusu Nurten Annenin meşhur el yapımı reçelleri ve pişileri ile güne başlamaya ne dersiniz? Çeşme Bazlama Kahvaltı, Alaçatı’nın serpme kahvaltısını özleyenler için keyifli bir güne başlangıç durağı. Çeşme Bazlama Kahvaltı’da sınırsız serpme kahvaltıya bayılacağınıza eminiz. Kahvaltının tadını çıkarmak için erken saatlerde gitmekte fayda var.

Suadiye, Noter Sk. no:23, 34740 Kadıköy, İstanbul0216 599 06 92

Bakıroğlu Gurme, Bostancı

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Bostancı’da binbir çeşit ürün sunan şarküteri olan Bakıroğlu Gurme‘de haftanın her günü sabah 8.00’den akşam 19.00’a kadar kahvaltı servisi var. Menüden seçilenlere göre tabaklar hazırlanarak masaya geliyor. Mekanın menemeni ve pişileri ise mutlaka tadılması gerekenlerden.

Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cad. 47-9, Kadıköy/İstanbul; 02163623025

Kavacık’ın En İyi Kahvaltı Mekanları

Doğal Dükkan

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Karadeniz’in çok beğenilen lezzetlerini Doğal Dükkan‘da bulabilirsiniz. Serpme kahvaltıda yöresel tatlar, peynirler ve reçeller yer alıyor. Kavacık’ta geniş bir yeşil alan içerisinde bulunan kahvaltı mekanının serin günler için kapalı alanı da mevcut. Kahvaltısını adından da anlaşılabileceği gibi sağlıklı ve olabildiğince doğal ürünlerle hazırlayan mekanın Giresun’da da bir şubesi bulunuyor.

Kavacık Mahallesi, Mehmet Ali Birand Cad. No:47, İstanbul; 02163102828

{191}

Avrupa Yakası’nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Karaköy En İyi Kahvaltı Mekanları

Mums Cafe, Karaköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Karaköy’ün gözde kahvaltıcıları arasında bulunan Mums Cafe’de harika bir kahvaltı yapmaya hazır olun. Klasik Türk mutfağı, ev yapımı granola, tatlı bir kahvaltı için pancake, kruvasan, somonlu, eggs benedict gibi farklı çeşitleri ile bol bol ilgi görüyor. Taze, ev yapımı ekmekleri ile de kahvaltınızın lezzetini iki katına çıkarabilirsiniz. Hafif bir kahvaltı yapmak isterseniz burayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Kemankeş Mahallesi, Fransız Geçidi sokak, no:1/16, Beyoğlu İstanbul 0212 245 98 48

Populist, Galataport

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Kahvaltı menüsünü dünyadan lezzetlerle hazırlayan The Populist, haftanın her günü kahvaltı sunuyor. Güne hafif başlamak isteyenler için ılık granola, bircher müsli, avokado tost gibi lezzetlerden farklı çeşitlerin olduğu The Populist kahvaltıya; ekşi maya ekmekle hazırlanan eggs benedict’ten pancake kulesine ise rengarenk bir menü sunuluyor. Kahvaltı hafta içi 10:00-12:00, hafta sonu ise 10:00-13:00 saatleri arasında servis ediliyor.

Galataport, Kılıçali Paşa Mah. Meclis-i Mebusan Cad. Beyoğlu/İstanbul; 02122962034

Beyoğlu & Galata & Balat’ın En İyi Kahvaltı Mekanları

Cafe Marmara

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları
İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

The Marmara Taksim’de yeniden açılan Cafe Marmara eski müdavimlerinin yeniden gözdesi olmayı başarıyor. Günün her saati için menüsünde harika alternatifleri olan mekanda sabahtan akşama kadar kahvaltı alınabiliyor. Omletlerden kahvaltı tabağına birçok seçeneğin bulunduğu Cafe Marmara’nın menüsündeki kruvasanlar ise oldukça iddialı.

The Marmara, Osmanlı Sokak No 1/B Taksim – Beyoğlu; 02123348300

Pop’s, Balat

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Pazartesi günleri dışında her gün misafirlerini ağırlayan Pop’s Balat, kafe olmanın yanısıra hem bir co-working alanı, hem de bir stüdyo. Rahat ve rengarenk dekoru ile verimli ve ilham verici bir atmosfere sahip olan kafede bilgisayarınızı alıp çalışmak da ayrı bir zevk. Basit ama doyurucu seçenekleriyle sabahlarınıza eşlik edecek olan menüde veganlara uygun lezzetler de var.

Balat, Ayan Cd. No:62, 34087 Fatih, İstanbul – 02125311616

Privato, Galata

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Girdiğiniz andan itibaren eski dokusu ile dikkat çeken mekanın dekorasyonunda 100 yıllık saatler, radyolar ve eski objeler ön planda. Dantellerle süslenmiş masalarda adeta bir anneanne evi kahvaltısı tecrübesi sunuluyor. Organik yaşam ile özdeşleşmiş olan mekanda her ürün özenle seçilmiş üreticilerden getirtiliyor ve reçeller kendileri tarafından şekersiz olarak hazırlanıyor. Privato Cafe, serpme kahvaltı denince İstanbul’un en iddialı ve sağlıklı adreslerinden biri.

Şahkulu, Tımarcı Sk. No:3, 34421 Beyoğlu, İstanbul; 02122932055

{39705}

Kahve 6, Cihangir

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları
İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Adından da belli olduğu gibi Kahve 6, Cihangir’in en çok tercih edilen mekanlarından biri. Arka tarafta bulunan sempatik kış bahçesi ile yaz-kış sıcak ve rahat bir ortam bulunuyor. Geniş peynir seçeneklerinin bulunduğu Kahve 6 aynı zamanda reçellerini de kendi yapıyor. Kahvaltıda tatlı lezzetleri sevenlerin ise muhakkak bal-kaymaklı ve lorlu gözlemeyi denemesi gerekiyor.

Cihangir, Kılıçali Paşa Mahallesi, Akarsu Caddesi, Anahtar Sk. No: 13/A, 34433 Beyoğlu, İstanbul; 02122930849

Journey Cihangir

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul’un mahalle kültürünü devam ettiren semtlerinden Cihangir’de yer alan Journey Türk mutfağının yanı sıra daha çok çeşitli kahvaltı örnekleri de sunuyor. Ev yapımı granola, avokado tost, tost protein, içinde kaju krem peynir humus gibi farklı çeşitlerin olduğu tostları tercih edebilirsiniz

Akarsu Yokuşu No:21/A Cihangir, İstanbul; 05525903554

Hodan, Firuzağa

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Hodan, Beyoğlu’nun sizi her detayıyla büyülemeye hazır en yeni lezzet duraklarından biri! Mevsime göre yenilenen özenle hazırlanmış menüsü, içinizi huzurla dolduracak atmosferi ile keyif alacağınız bir şef restoranı olan Hodan, ilk günlerinden beri çok popüler. Pazar günleri tüm gün süren caz brunchları ve brunch menüsündeki çeşitlilikle OGGUSTO’nun favorilerinden. Hodan’da brunch, çeşit çeşit pideler, taze kahvaltılıklar, taze meyveler, her birinin tadını asla unutamayacağınız tam 9 peynir çeşidi ve daha fazlasının yer aldığı bir lezzet şöleninden oluşuyor. Özellikle yaban mersinli tulum peynirinin tadı sizi mest edecek. Taze süt loru, incir ve karakovan balıyla hazırlanan özel sunumunu ise mutlaka denemenizi öneriyoruz. Pazar gününe özel hazırlanan tatlı sunumları da brunch keyfinizin nefis eşlikçileri olmaya hazır. Menünün farklı lezzetlerini deneyimlerken, Hodan’nın bahçesinde dinlenmek favori pazar aktiviteniz haline gelecek.

Firuzağa, Hayriye Cd., 34425 Beyoğlu, İstanbul; 05333047634

Forno, Balat

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Pideleri ile ismini duyuran Forno, Balat’ın tarihi dokusu arasında semtin ilk açılan mekanlarından biri. Cumartesi günleri ise açık büfe kahvaltı servisi sunuluyor. Samimi dekorasyonu ile evinizin mutfağında kahvaltı ediyormuş hissi veren Forno’nun menüsü ile organik ürünleri ve ev yapımı pastane çeşitlerini deneyebilirsiniz.

Balat, Vodina Caddesi, Fener Kireçhane Sk. No:13/A, 34087 Fatih, İstanbul; 02125212900

Kumkapı’nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Boris’in Yeri

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Kahvaltıcılardan bahsederken Kumkapı’da mahalle arasında ufak bir dükkanda yer alan; sokağa attı birkaç masada hizmet veren Boris’in Yeri‘nin alameti farikası bal ile servis ettikleri enfes kaymakları. Söğüş tabağı, omlet, sucuk, peynir, zeytin gibi birkaç kahvaltı çeşidi sunan kahvaltıcıda kaymaklı ekmek kadayıfını da mutlaka denemelisiniz.

Şehsuvar Bey, Ördekli Bakkal Sok. No:9, Fatih/İstanbul; 02125172256

Etiler’in En İyi Kahvaltı Mekanları

Mas Garden

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Lezzetli kahvaltı sunan Mas hem içerde hem de açık alanda oturma alanı bulunan yerlerden bir tanesi. Kendi damak tadınıza göre birbirinden lezzetli ve şef dokunuşlarıyla kahvaltı menüsünü hazırlayan mekanda brioche ekmeği arasında yumurta salatasıyla hazırlanan sandviç, patatesli pankek ve Hindistan cevizli köri sosuyla hazırlanan göz yumurta çok seviliyor.

Ebulula Mardin Cd. No:21, Beşiktaş/İstanbul; 05334523531

Cookshop Arka Bahçe, Etiler

Etiler’de villa içerisinde yer alan restoranın arka bahçesi çok keyifli. Sıcak bir atmosfer sunan Cookshop Arka Bahçe, özellikle çocukla ya da evcil hayvanla gidecekler için ideal. Villanın önünde ve yanlarında açık bölümleri bulunuyor. Villa içinde ekstra özel odalar da var, bu alanları 10-12 kişilik özel kahvaltı etkinlikleriniz için rezerve edebilirsiniz. Cookshop markası altında açılan bu yer; menüsü, sunumları ve lezzetiyle fark yaratıyor. Zengin kahvaltı sonrasında tiramisu da denemenizi öneriyoruz.

Etiler, Tepecik Yolu No:16, 34337 Beşiktaş/İstanbul, 02122873444

{43347}

Nişantaşı & Topağacı’nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Gün Bakery, Akaretler

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Listenin en gizli kalan duraklarından biri Akaretler’in yenisi Gün Bakery. Kendi yaptıkları birbirinden lezzetli ve çıtır ekmek çeşitlerinin kokusu tüm mahalleyi mest ediyor. Ekmekler bu kadar leziz olunca menüdeki ekmek üstü lezzetler de ön plana çıkıyor. Petra’nın muhteşem kahvelerini servis eden mekanda nefis tatlılar da bulunuyor. Karadenizli sahipleri olan Gün Bakery’de muhlama da kesinlikle tadılması gerekenler arasında. Susurluk’tan gelen peynir ve Çamlıhemşin’den gelen kavurmayla kendi ekmeklerinden yaptıkları tost ise müdavimlerinin favorisi

Sinanpaşa, Şair Nedim Cd. No:34, 34353 Beşiktaş, İstanbul – 02122607078

Kruvasan İstanbul, Topağacı

Topağacı’nın kahvaltı denince akla gelen ilk isimlerinden biri olan Kruvasan, şehrin en iyi kruvasanlarına sahip. Tatlı ve tuzlu kruvasan tabaklarının yanı sıra birbirinden lezzetli ve göze hitap eden pasta çeşitleri de bulunuyor. Sağlıklı bir tercih yapmak isteyenler için ise omlet çeşitleri iyi bir alternatif olarak menüde bulunuyor.

Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No:10, 34365 Şişli, İstanbul – 02122607078

Petra Roasting Co., Topağacı & Gayrettepe

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul’da üçüncü kuşak kahvecilerin öncülerinden olan Petra Roasting Co., Gayrettepe ve Topağacı şubelerinde birbirinden leziz seçenekleriyle keyifli bir kahvaltı rotası. Mitte Brot’un ekşi mayalı ekmeklerini de bulabileceğiniz mekanda yumurtalı lezzetler baş rolü oynuyor. Çoğu kahve dükkanının kahve tedarikçisi olan Petra’nın kendi kavurdukları leziz kahvelerini tatmayı da unutmayın!

Teşvikiye, Prf. Dr. Orhan Ersek Sk. 18/7, 34365 Şişli, İstanbul; 02122322021
Gayrettepe, Hoşsohbet Sokağı Selenium Residence D:Mağaza 1, 34349 Beşiktaş, İstanbul – 02123561057

Bomonti’nin En İyi Kahvaltı Mekanları

Griffin, Bomonti

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Bomonti’nin dikkat çeken mekanlarından biri olan Griffin, kahvaltısıyla beğenilen mekanlardan bir tanesi. Hafta içi 13.00, hafta sonu 16.00’ya kadar sunulan kahvaltı seçenekleri arasında kruvasanlar, yumurta çeşitleri, pancake, french toast, kahvaltı tabakları yer alıyor.

Cumhuriyet Mahalesi Kazım Orbay Caddesi no:3 Elysium Residence Bomonti/Şişli İstanbul, 02122304105

Maçka’nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Blended Greens

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Güne sağlıklı bowl’larla başlamak isteyenler için Maçka’daki Blended harika bir yer. Taze meyveler ve kaliteli malzemelerde bowl’lar hazırlayan Blended’da avokado mus da çok beğeniliyor.

Vişnezade, No: A, Maçka Meydanı Sokağı No:28, Beşiktaş/İstanbul; 05444602980

Levent & Reşitpaşa’da En İyi Kahvaltı Mekanları

Padoca, Reşitpaşa

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Reşitpaşa’nın küçük ve sempatik mekanlarına yeni eklenenlerden biri olan Padoca, aynı zamanda bir fırın olarak da hizmet veriyor. Fırın denince akla sağlıksız ürünleri getirmeyin çünkü Padoca’da glutensiz ve hafif pek çok seçenek bulabiliyorsunuz. Kahvaltı menüsünde ise haliyle ekmek üstü lezzetler ön plana çıkıyor.

Reşitpaşa, Emirgan Sk. No:6/B, 34467 Sarıyer, İstanbul – 02122292944

{43532}

Misk, Reşitpaşa

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul’un ilk çiçekçi kafesi olan Misk, oldukça rengarenk ve dikkat çekici bir dekorasyona sahip. Her köşesi bir Instagram karesi çıkarır nitelikte olan mekanın tabak sunumları da aynı derecede çarpıcı. Mis gibi çiçek kokuları arasında farklı lezzetlere sahip menüsü ile Chia Pudding’den Nutella’lı kruvasana, omletten bagel’a kadar türlü seçenekle leziz bir kahvaltıyı, mutlaka deneyimleyin.

Reşitpaşa, Emirgan Sk. No:22, 34467 Sarıyer, İstanbul – 02122770775

Sanayi 313, Maslak

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Maslak Sanayi bölgesinde yer alan oldukça havalı bir konsepte sahip olan Sanayi 313, Cumartesi tüm gün süren brunchları ile popüler. Çeşitli omletler ve granolaların bulunduğu kahvaltılar 09:00-11:30 arası sürüyor. Cumartesi, pazar tüm gün kahvaltı servisi veriyor. Açık büfe yerine birbirinden yaratıcı lezzetlerin bulunduğu a la cart menü konsepti uygulanıyor. Kiş, sandviç gibi tuzlu lezzetlerin yanı sıra muhteşem tatlıları da denemelisiniz.

Maslak, Ataturk Oto Sanayi Sitesi, 2.Kisim,10. Sokak. No: 313, Sarıyer, İstanbul; 02122863857

Yasemin Bahçesi, Reşitpaşa

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Lezzetli kahvaltısını bahçesinde sunan Yasemin Bahçesi deneyen herkesin memnuniyetini kazanan bir yer. Şarküterilerden sıcaklara kalabalık bir sofra hazırlayan mekanın gözlemeleri, falafeli, acılı küp patatesi ve pişileri de çok beğeniliyor.

Emirgan Sk. 10/A, Sarıyer/İstanbul; 05461603030

Zeytinburnu’nun En İyi Kahvaltı Mekanları

Ferida

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Ferida Brasseri’nin menüsü yenilendi. Şef Murat Bozok imzalı Boşnak etli çıtır kruvasanın kahvaltı menüsüne eklenmesiyle kahvaltılara başka bir bakış açısı getiriyor. Kahvaltı menüsünün yıldızıları arasında Frech omlet, Eggs Benedict ve Boşnak etli yumurta yer alıyor. Güne sağlıklı başlamak isteyenler düşünülerek; Fit omlet, Granola, Acar Bowl ve Avokado tost gibi çeşitlerde menülerinde mevcut.

Kazlıçeşme, Büyükyalı İstanbul Sitesi, Kennedy Cd. No:52, Zeytinburnu/İstanbul, 05373203400

Muutto Anatolian Tapas Bar

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Duble Meze Bar, Aila gibi İstanbul’un önemli mekanlarında şeflik yapmış Umut Karakuş tarafından kurulan Muutto Anatolian Tapas Bar, Fişekhane’de yer alan şef mekânı olarak dikkat çekiyor. Hem Anadolu hem İspanyol tapas kültüründen ilham alınarak açılan Muutto Anatolian Tapas Bar’da Anadolu mutfağının lezzetli mezelerini tadabileceğiniz gibi “Neoklasik” adını verdikleri kahvaltı menüsü ile kahvaltı da yapabilirsiniz. İçinde el yapımı ürünlerin yer aldığı “Neoklasik” kahvaltıyı, saat 10:00 – 14:00 arası deneyimleyebilirsiniz.

Kazlıçeşme Mahallesi, Kennedy Caddesi, No:52V, 34020; Zeytinburnu/İstanbul; 05077674545

Ataköy’ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Romu Ristorante

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları
İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

İtalyan mutfağından ilham alarak şef imzalı kahvaltı sunan Romu Ristorante, tanıdık sağlıklı lezzetleri, kendine özgü yorumlarla tabaklara taşıyor. Kahvaltı salatasından, beyaz omlete, orman meyveli granoladan, doğal reçellere, özel şuruplu kruvasanlardan ve ekşi maya ekmeği üstü Akdeniz esintili avokadolu ve mozzarella’lı açık tostlara kadar farklı seçenekler sunuyor. Limon ağaçlarının ve endemik bitkilerin çevrelediği bahçesinde, İtalyan mimari esintileriyle misafirlerini ağırlayan restoran kahvaltı için oldukça keyifli bir yer.

Ataköy 2-5-6. Kısım Mah. Dumlupınar Sok. No: 11/1A, Bakırköy/İstanbul; 05421919898

Silivri’nin En İyi Kahvaltı Mekanları

Zeytin Dalı Kır Bahçesi

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Ağaçlarla çevrili yeşil bahçesinde kahvaltı sofraları kuran Zeytin Dalı’nda kahvaltınızı serpme olarak alıyorsunuz. Sabah 09.00’da başlayan kahvaltı 15.00’a kadar devam ediyor. 25 Farklı çeşit serpme kahvaltı içerisinde peynir çeşitleri, söğüş salata, şarküteri çeşitleri, reçeller, sürme çikolatalar yanında pancake, Afyon sucuğu, börek, yumurtalı ekmek, yumurta ve patates kızartması yer alıyor.

Taşkınlar Çıkmazı Sok, No:12, Silivri/İstanbul; 05351046002

Boğaz’da Kahvaltı Mekanları

Anadolu Yakası’nın En İyi Boğaz’da Kahvaltı Mekanları

Tarihi Çınaraltı, Çengelköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Çengelköy’de bulunan Tarihi Çınaraltı, denizin hemen yanında; mükemmel boğaz manzarası sunan bir mekan. Hem açık hem de kapalı alanı bulunan yer eski nesil bir kahveyi andıran ortama sahip. Oldukça mütevazi olan Çınaraltı’nın farklı bir kahvaltı konsepti var. İster onların menüsündeki seçmeli kahvaltı, tost, menemen çeşitlerinden seçebiliyorsunuz isterseniz de -içeceğinizi oradan alma şartıyla- kendi yiyeceğinizi yanınızda getirebiliyorsunuz.

Çengelköy Cad. Çınarlı camii sok. No:4 Üsküdar, İstanbul; 02164221036

Nou Breakfast Club, Çengelköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Çengelköy’ün samimi ortamını dekorasyonuna yansıtan Nou Breakfast Club klasik kahvaltı servisinin yanında çeşit çeşit kruvasanlarıyla da tanınan bir yer. Minik bir alanı olsa da dekorasyonu sayesinde rahat ettiren sevimli ambiyansa sahip. Çengelköy’ün tarihi ruhuna bohem hava katan Nou Breakfast Club’da alternatif bir kahvaltı isterseniz çeşitli soslarla servis edilen kendilerine özgü sosislerden, dolu dolu sandviçlerinden ya da bowl’lardan tercih edebilirsiniz. Mekanın San Sebastian cheesecake’i de kahvaltı sonrasında tadılabilir.

Kerime Hatun Cami Sk. No:11/A, Çengelköy, Üsküdar, İstanbul; 05358317273

BigChefs, Anadolu Hisarı

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Uzun uzun oturup kahvaltının tadını çıkarmak ya da hızlıca kahvaltı etmek için BigChefs’te geniş bir kahvaltı menüsü bulmak mümkün. Hem çok seçeneğin olduğu serpme kahvaltı hem de tost, omlet, granola, simit yanı lezzetler gibi seçenekler bulmak mümkün. BigChefs’in Anadolu Hisarı ve Tarabya şubeleri özellikle Boğaz manzarasının tadını çıkarmak için ideal.

Anadolu Hisarı, Küçüksu Cd. No: 4, Beykoz/İstanbul, 08502155024
Tarabya, Yeniköy Tarabya Cd. No:3, 34457 Sarıyer/İstanbul; 08503994500

Avrupa Yakası’nın En İyi Boğaz’da Kahvaltı Mekanları

Buba’s Breakfast, Rumeli Hisarı

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Boğazın muhteşem manzarasına sahip ve sakin bir ortamı bulunan Buba’s Bosphorus, kahvaltı için ideal yerlerden bir tanesi. Sabah başlayan kahvaltı akşamüstü saat 17.00’ye kadar servis ediliyor. Deneyenlerin çok sevdiği serpme kahvaltı menüsünün yanında tek kişilik kahvaltı tabağı, simit tost, tartini ve yumurta çeşitleri de bulunuyor. Eğer şarküteri sevenlerdenseniz mekanın ev yapımı sosisini de denemelisiniz.

Hisar Cad., No:1, Balta Limanı, Sarıyer/İstanbul, 05330739353

Banyan, Ortaköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Dünya lezzetleri ve eşsiz manzarası ile listemizde yerini alan Banyan, Ortaköy’ün vazgeçilmez füzyon restoranlarından biri. Asya kültürü ile harmanlanmış bir brunch menüsüne sahip olan Banyan, cuma ve pazar günleri misafirlerini caz müziği eşliğinde ağırlıyor. Menüdeki Asya omletinin içerisinde patates ve chilli turşunun yarattığı gastronomik keyif tüm misafirleri mutlu edebilecek bir lezzete sahip. Ev yapımı baharatlı Banyan ekmekleriyse brunchınızın lezzetine lezzet katacak türden. Brunchınızın sonlarına doğru ulaştığınız lezzet tatmininden hemen sonra mevsim meyveleri ve çarkıfelek meyvesi sosla hazırlanan Matcha Pancake’i 12:00 ve 15:00 saatleri arasında tadabilir, Banyan’da unutamayacağınız bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Muallim Naci Cad. Salhane Sok. No: 3 Beşiktaş, İstanbul – 02122599060

Firuzan Hanım Çiftliği, Emirgan

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Ürünlerinin çoğunu Aydın’dan getiren bir aile işletmesi olan Firuzan Hanım Çiftliği kahvaltı masasını doğal ürünlerle donatan bir yer. Oldukça küçük ve az sayıda masası bulunan mekan deneyenlerden tam not almayı başarıyor. Menülerinde serpme kahvaltı, fit kahvaltı ve meze çeşitleri yer alıyor. Doğal ve kendi imalatları olan kahvaltılık ürünler ile güne keyifli başlangıç yapabileceğiniz bir adres. Haftanın her günü 18.00’a kadar hizmet veriyor. Dilerseniz doğal ürünlerini satın da alabilirsiniz. Emirgan’da bir sokakta oturup çok lezzetli bir kahvaltı yapmak isterseniz burayı deneyebilirsiniz.

Hekim Ata Cd. No:29A, Emirgan, Sarıyer, İstanbul; 05523118379

Marcel Patisserie & Boulangerie, Yeniköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Şehrin tarihi dokusunu içinde barındıran Yeniköy’de, klasik Fransız siluetiyle sanki yıllardır oradaymış hissi yaratan Marcel, misafirlerine günün her bölümüne uygun alternatifler sunmayı başarıyor. Kahvaltı için Croissant, Pain au Chocolat gibi klasik Fransız lezzetlerin haricinde Kavanozda Trüflü Yumurta, Mini Pancake Bowl gibi çok özel ve farklı seçenekler de bulabilirsiniz. Kahvaltı hizmetinden hafta içi 12:00 haftasonu da 14:00’a kadar yararlanabilirsiniz.

Yeniköy, Köybaşı Cd. No:51, 34464 Sarıyer, İstanbul; 02123232322

Emirgan Sütiş

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

36 yıllık tecrübesini kahvaltılarına yansıtan Emirgan Sütiş’te, İstanbul boğazına karşı kendi çiftliklerinden gelen doğal ürünlerle hazırlanan iddialı bir kahvaltı sofrası sizleri bekliyor. Kahvaltı sonrası içinse yaza özel hazırladıkları renkli soğuk içecekler ve Sütiş imzalı tatlılar sabah keyfinizi sürdürmenizi sağlıyor. Bu etkileyici menüden yaralanmak 09.00- 11.00 saatleri arasında mekânda bulunmanız gerekiyor.

Emirgan, Sakıp Sabancı Cd. No:46 D:No:46, 34467 Sarıyer, İstanbul – 02123235030

Apartıman, Yeniköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Pazar günleri evinde olmayı tercih ederken zorla dışarı çıkartılanlar için en keyifli adres Yeniköy girişinde bulunan Apartıman. İçeri girdiğiniz andan itibaren kendinizi evinizde hissettirecek oldukça sade ve evcimen bir dekorasyonu olan mekan, özellikle de mahalle lokallerinin vazgeçilmezi. Çatalca ve Kırklareli gibi bölgelerden günlük getirilen ürünlerden oluşan menü de günlük olarak değişiyor. Pazar brunchlarına ise kendi yapımları ekmekler ve şaşırtan lezzetler eşlik ediyor.

Yeniköy, Köybaşı Cd. No:153, 34464 Sarıyer, İstanbul – 02122234477

{110116}

MSA’nın Restoranı, Emirgan

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları
İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Sabancı Müzesi’nin giriş katında bulunan ve MSA’nın gelecekteki şeflerinin yetişmesine fırsat veren bu restoran harika bir manzaraya sahip. Mekanda mevsimsel lezzetlere ve farklı dünya mutfaklarına oldukça önem veriliyor. Özellikle kızarmış Brioche üzeri avokado ve yumurtalı tabak hemen herkesin masasında görebileceğiniz bir lezzet. Öncesinde veya sonrasında keyifli bir sergi gezebilme şansını da sunuyor olması ailecek geçirilecek bir gün için oldukça keyifli bir alternatif.

Emirgan, Sakıp Sabancı Cd. No:42, 34467 Sarıyer, İstanbul – 02123233030

Kalender Tepe, Yeniköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Bol çeşitli bir kahvaltı masası ve manzaranın içinde, doğanın o muhteşem kokusu ile birlikte kahvaltı yapmak isteyenler burada buluşabilirler. Yeniköy’de tepe üzerinde ve iç açan manzaralı Kalender Tepe‘de kahvaltınızı yaparken çok iyi hissedeceksiniz.

Kalendertepe Atadan Sokak No: 3/1 Yeniköy, İstanbul; 02122628036

Ymrt Garden, Arnavutköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Doyurucu, proteini yüksek ve lezzetli omlet çeşitleri ve taze sıkılmış portakal suyuyla sağlıklı bir kahvaltı Ymrt Garden‘da sizi bekliyor. Kendi çiftliklerinde gezen cins yumurtalarıyla hazırlanan kahvaltılar çok lezzetli. Bahçesinde oturup günün tadını çıkarabileceğiniz mekanda, hafta sonuna harika bir giriş yapabilirsiniz. Ayrıca Arnavutköy civarında oturuyorsanız, yemek uygulamalarından sipariş de verebiliyorsunuz.

Arnavutköy, Kamacı Sk. NO:6, 34345 Beşiktaş/İstanbul; 05354592267

Kavanoz, Arnavutköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Balıkçıların arasında kaybolmuş Arnavutköy’ün gizli bahçesi Kavanoz İstanbul, bohem havası ve samimi ortamı ile rahat bir günü için vazgeçilmez bir adres. Eski bir avludaymış hissi veren Kavanoz’da kendi üretimleri olan mumlar ve yine kendilerine ait olan çiçekler ortama ayrı bir hava katıyor. Çok keyifli bir playlist’e sahip olan mekan, ekmek üstü lezzetleri ve serpme kahvaltı tabağı gibi lezzetleri menüsünde bulunduruyor. Leziz kahveleri ve hayvansever işletmesi ile mahallenin müdavimlerinin de bir numaralı adresi olarak yerini koruyan Kavanoz’u, mutlaka deneyin.

Arnavutköy, Tekkeci Sk. No:1, 34345 Beşiktaş, İstanbul – 02122657667

Café Hide

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

2020 yılında Arnavutköy’de kapılarını açan Café Hide, arkasındaki gizli bahçesi ile şehrin kaosundan uzaklaşıp keyifli vakit geçirebileceğiniz bir mekân. Menüsünde granola, kruvasan, tost gibi lezzetli seçecekler bulunan mekânda kahvaltı menüsü saat 09:00 – 16:00 saatleri arasında sunuluyor. Kahvaltı sonrası kahve ve tatlı keyfi yapmak isterseniz de mutfağından çıkan taze bakery ürünlerinden sipariş verebilirsiniz. Pazartesi günleri dışında haftanın her günü açık olan mekâna 09:00 – 20:00 saatleri arasında uğrayabilirsiniz.

Arnavutköy Mahallesi, Arnavutköy Dere Sokak, No:8, 34345; Beşiktaş/İstanbul, 02122577900

{84034}

Feriye

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Ortaköy’de İstanbul boğazına nazır kahvaltı yapmak isterseniz Feriye’yi tercih edebilirsiniz. Hafta sonları servis edilen kahvaltıda servis edilen her ürün coğrafi işaretli bölgesinden temin ediliyor ve Feriye sofrasına geliyor. Yerel ve taze ürünlerle hazırlanan kahvaltı için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Çırağan Caddesi No:44 Ortaköy, İstanbul; 02122272217

Melina Kantina, Arnavutköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Arnavutköy’ün en yeni ve en iddialılarından olan Melina Kantina, kendine özgü menüsü ile ön plana çıkıyor. Bir kantini andıran tasarımı ile oldukça samimi ve rahat bir ortama sahip olan mekanın kahvaltı menüsünde ise Hellim Peynirli Avokado Toast, Antep Fıstıklı Waffle ve kendi kreasyonları olan Toni’s Tost dikkat çekiyor. Ayrıca, hamburgerden sağlıklı seçeneklere kadar birçok alternatifi Melina Kantina’da bulabilirsiniz.

Arnavutköy, Satış Meydanı Sk. No:21, 34345 Beşiktaş, İstanbul; 02122876824

Hidden House, Bebek

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Klasikleşmiş Bebek kahvaltı mekanlarından bunaldıysanız ve semtin kargaşası arasında sakin bir kaçış durağı arıyorsanız Küçük Bebek’te yer alan ve adı gibi gizlenmiş olan Hidden House tam size göre. Küçük bir bahçe içerisinde yer alan mekanda Anadolu’dan özel olarak getirilen kahvaltılık lezzetler servis ediliyor. Dört ayaklı arkadaşlarınız ile kahvaltı keyfini yaşayabileceğiniz restoran aynı zamanda gelirinin bir kısmını sokak hayvanları ile paylaşıyor.

Bebek, Küçükbebek Cad. Yeniyol Çk. 2A, 34342 Beşiktaş, İstanbul; 02122570075

Emek Kafe

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Emek Kafe, nostaljik ortamı ve denize sıfır lokasyonu ile uzun yıllardan beri Yeniköy’ün gözde mekanları arasında gösteriliyor. Menüden alakart olarak seçilen kahvaltısı, tercihlerinize göre servis ediliyor. Kavurmalı- kaşarlı yumurtası ise birçok müdavim tarafından vazgeçilmez tatlar arasında gösteriliyor. Mütevazi bir atmosfere sahip olan Emek Kafe’de yemek servisi sabah 06:30 itibariyle başlıyor.

Yeniköy, Köybaşı Cd. No:57, 34464 Sarıyer, İstanbul; 02122237728

A bit of Eggo, Arnavutköy

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Yumurtasız asla diyen kahvaltı severlerin listesine alması gereken mekanlardan biri ise A bit of Eggo. Çırpılmıştan göz yumurtaya kadar pek çok farklı kombinasyona sahip olan mekanda kullanılan tüm yumurtalar ise organik! İmza tabakları olarak adlandırdıkları Eggopan’in yanı sıra tost ve pancake gibi başka seçenekleri de tadabilirsiniz. Mekanın kahvelerinin de oldukça lezzetli olduğunu belirtelim.

Arnavutköy, Abdülhak Molla Sk. No:26, 34345 Beşiktaş, İstanbul; 05326366310

{18219}

Rumeli Kale Cafe

İstanbul'un En İyi Kahvaltı Mekanları

Güneşli bir İstanbul sabahını, Boğaz’a karşı keyifli bir kahvaltı yaparak geçirmek için Kale Cafe’yi tercih edebilirsiniz. Sıcak kanlı ekibi ve temiz deniz havası beraberinde deneyimleyebileceğiniz klasik serpme kahvaltısına gün boyu süren sınırsız çay ikramı ekleniyor. Mekânın çok geniş bir alanı olmaması sebebiyle özellikle hafta sonu oluşan yoğunluktan kaçınmak için mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd. No:10, 34470 Sarıyer, İstanbul; 02122650097

Yeni mekanlar, etkinlikler, filmler, diziler, gustolu içerikler ve sürprizler için
👉OGGUSTO Club’a katılın!

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları