preloader

En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

21.11.2018
En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

Yazı Boyutu:

Şık sofraları ve ağız sulandırıcı yemekleri ile dikkat çeken Bando Catering’in kurucusu ve sahibi Figen Erdibil Rossa, catering hakkında bilinmesi gerekenleri OGGUSTO’ya anlattı.

En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

2000 senesinde Figen Erdibil Rossa tarafından kurulan Bando Catering, sektörde yerini sağlamlaştırmış ve özgün sofralarıyla dikkat çekiyor. Düğün, nişan, kurumsal ve özel davetlere catering hizmeti sağlayan marka 10’dan 1000’e kadar misafire özenilmiş ve şık menüler hazırlıyor.

Nasıl kuruldunuz?

Bando Catering, 2000 yılında pek az catering şirketi varken yeni bir gusto yaratmak amacıyla Figen Erdibil Rossa tarafından kuruldu. Kurumsal hayatın rutininden vazgeçerek ve o dönemde bir gıda zincirine ortak olarak yiyecek içecek sektörüne geçiş yapmış oldu. Bu alandaki deneyiminden sonra Bando Catering’i kurdu. Kendisini her zaman geliştirerek 2014 yılında Usla Akademisinde Temel Aşçılık eğitimi ve AHA (American Hospitality Academy International Hotel Management ) Sertifikası aldı.

Markanızın catering sektöründeki farkı ne?

Alışılmış sunum ve servisin dışında yaptığımız işe yaratıcılık ve ruh katmak her zaman bizi motive etti. İlk başta servis elemanlarımızın alışılmış otel servisinden farklılığı dikkat çekti ve adımız ‘Bando’cular diye anılmaya başlandı. Coşkulu ve genç ekip işimize çok şey kattı. Lezzet arayışı ve sunumda misafirleri şaşırtmak belki tüm catering şirketlerinin amacı olabilir ama bizim için olağan bir ruh hali…

Amatör ruh ve profesyonel iş bugün de bizi en iyi ifade eden kelimeler. Bize göreBando markasının farkı davet sahibi ile kurabildiği empatidir. Kurumsal davetlerde hizmet verdiğimiz marka ile özdeşleşip kurumsallığın kurallarını iyi bilmemiz ve özel davetlerde de davet sahibinin yaratmak istediği vurguyu yakalayıp sınırları aşabilmemizdir. Bunu hem kullanılan malzemeler hem de lezzetler ile yapabiliyoruz. 20 yıllık tecrübe sayesinde dünya markaları ile çalışıyoruz.

En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

{771576}

Catering sektöründe yakın gelecekte ne gibi yenilikler ve trendler göreceğiz?

Doğalı ve sağlıklı olanı arama ihtiyacımız yakın gelecekte daha da artacak. Catering şirketleri üretim yerlerinde geri dönüşümü daha da çok uygulayacak, Bando Catering olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne en önemli misyonumuzdan bir tanesi de çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmaktır.

Yeni trendlere gelindiğinde, beş çayı menülerinin yerini sağlıklı atıştırmalıklar, hamur işinin yerini ise Glutensiz ürünler almakta, taze ve mevsimsel beslenme öne çıkmaktadır. Kaliteli malzemeler ile hazırlanmış sade sunumlar sofistike sunumların önüne geçiyor. Minik kaselerde sunulan uzakdoğu ve sebze ağırlıklı menüler ön planda olacak.

En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

Menünüzün imza yemeği nedir?

Izgara Levrek, Kum Midyesi ve Limon Sos

En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

Yemek hizmeti dışında masa kurma, yemek takımı, çiçek, süs vs gibi hizmetler veriyor musunuz?

Göz kamaştırıcı kanapeler, şık tadım tabakları, çarpıcı yemek büfeleri yanında tüm detayları tamamlayacak çiçek ve masa dekorasyonu için de davet sahibinin isteği doğrultusunda önerilerimizi sunuyor ve çok konuşulacak kreasyonlar ile sunumumuzu tamamlıyoruz.

{771627}

Minimum kaç kişilik bir organizasyon olmalı?

Minimum 2 kişi için teslimat yapıyoruz.

Sizce catering firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Eğer düğün veya nişan davetiniz için Catering firması seçiyorsanız, size özel menü hazırlayan şirketleri tercih edin. Hazır menüler ile yola çıkmayın. Biraz klişe olsa da, olmazsa olmaz iyi bir referans listesi olmalı.

En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

Yılbaşında nasıl bir menü oluşturulmalı?

Bize göre en cazip yılbaşı menüsü restoranların tadım menüleri gibi sizi uzun bir lezzet yolculuğuna çıkaracak küçük porsiyonların ve çok seçeneğin olduğu menülerdir. Alternatif olarak küçük atıştırmalıklardan oluşan bir parti masası öneriyoruz.

İçecekler yılbaşı menüsünde her zamankinden daha da önemli. İçecek olarak Prosecco ile hazırlanmış kokteyller olmalı. Görsellikte ise renkler etkileyici ve derin olmalı, aynı moda gibi kışın bize sıkıcı gelen gri ve siyahtan kurtulabilmek için renklerin vurgusu bizde heyecan yaratmalı.

En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

Pandemi dolayısı ile sektörde neler değişti? Aldığınız önlemlerden ve yeni trendlerden bahseder misiniz?

En büyük değişim Dark Kitchen diye adlandırdığımız siparişin alınması, üretim ve teslimat ile tamamlanan yeni döngü. Bu da catering şirketlerinin pandemi döneminde var olabilmelerinin tek şekli. Biz de bunu yapıyoruz.

Pandemi sürecinde özel veya kurumsal işlerde şık sofraları servis olmaksızın kurup çıkıyor sonrasında malzemeleri almaya gidiyoruz. Kurumsal Davetlerde ise en büyük değişim özellikle büfelerde kişiye özel kaplarda yemekler ve kapların üzeri kapalı şekilde sunumu tamamlamak. Her süreçte dezenfaktan kullanımı ve elemanlarımızın tüm hijyen kurallarına kendi evlerine girene kadar dikkat etmeleri her zamankinden daha önemli.

En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

Yeni başlattığımız uygulamada ise on-line derse giren öğrencilere öğlen yemeği teslimatı yapıyoruz. Bu menüler hem lezzetli hem de sağlıklı olmak zorunda. Ayrıca anne menüsü dediğimiz sebze ve baklagillerden oluşan menüleri işyeri veya evlere teslim ediyoruz. Özellikle alışverişten kaçınan ve sebze ağırlıklı beslenmek isteyen müşterilerimiz bu servisten çok memnunlar. On-line öğrenci menüleri o kadar güzel ki bazı yetişkin müşterilerimiz özellikle sipariş ediyorlar. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı sebebiyle Cuma günleri teslim edilmek üzere hafta sonu için menüleri hazırladık. Teslimatları hijyen hassasiyetimiz nedeniyle kendi elemanlarımız ile yapıyoruz.

Yılbaşını bu sene evlerde geçireceğiz? Ne gibi yenilikler var?

Morale ihtiyacımızın olduğu bu Yıl sonunda temamız renk. Kış renklerinden çıkıp rengarenk bir sofra hazırlamanız için yemek seçimlerini bu tema üzerine kurduk. Amacımız menüyü sofraya koyduğunuzda tam bir renk cümbüşü ile karşılaşmanızı sağlamak. Sağlığın ön plana çıktığı bu dönemde renkli, sağlıklı ama olmazsa olmaz lezzetli seçenekler sunuyoruz. Hindi assolist olsa da balık ağırlıklı mezeler, ceviche, marine balıklar ile sofranıza farklılık katıyoruz.

Teslimatları kendi elemanlarımız ile yapıyoruz.

En İyi Catering Firmaları: Bando Catering

Etiketler

Başak Güsar
Başak Güsar Tüm Yazıları