preloader

En İyi Catering Firmaları: TableTales

27.08.2020
En İyi Catering Firmaları: TableTales

Yazı Boyutu:

“Her masanın farklı bir hikayesi var” sözü ile yola çıkan Başak Soykan, markası TableTales ve catering hakkında konuştuk.

Nasıl kuruldunuz?

İyi yemek, farklı sunum, etkili ve çarpıcı bir stil birbirinden aslında ayrılmaması gereken parçalar. Morini lezzetleriyle; RB Living (Rezzan Benardete) tarzı birbirini çok iyi tamamlayan, bir araya geldiğinde fark yaratan bir bütün oluşturuyor. Rezzan ile birlikte ev sahipliği yaptığımız birkaç davette bunu gözlemledik. Morini lezzetleriyle, Rezzan’ın RB Living’de yarattığı stilin buluşmasından “TableTales” doğdu. Sosyal sorumluluk amaçlı birlikte yaptığımız bir davette, harika bir hikayeyle oluştuğu için markamızın ismini de “TableTales” koymaya karar verdik. Bize göre her davetin, her masanın ayrı bir hikayesi var. Biz de bu hikayenin yaratıcıları arasında olmaktan ve hikayenin bir parçası olmaktan çok büyük keyif alıyoruz.

En İyi Catering Firmaları: TableTalesMarkanızın catering sektöründeki farkı nedir?

Catering sektörü demeyi çok doğru bulmuyoruz aslında. “Kendini iyi hissetme”, “mutluluk paylaşma” sektörü demek daha doğru belki. Biz standart catering hizmeti vermiyoruz. Kişiye ve davete özel bir hikayenin parçası olmayı hedefliyoruz. Bunu da masa düzeninden, kullanılan malzemeye ve tabii ki seçtiğimiz menüyle sağlıyoruz.

{771576}

Catering sektöründe yakın gelecekte ne gibi yenilikler ve trendler göreceğiz?

Standarttan uzak, herkesin kendini yansıtan davetler vermek istemesi temel trend. Buna ek olarak davetlileri şaşırtmak, sürprizler ve farklılıklar sunabilmek çok önemli. Yoğun çalışan bir iş kadınının evinde kendi elinden çıkmış gibi bir menü ve masa düzeni yaparken davetinde 1950’lerden bir film karesi gibi hissetmek isteyene de tam istediğini verebilmelisiniz. Yeme içmede de aynen bu şekilde davetin tadına, dokusuna uygun ancak şaşırtan şeyler sunmak yeni trend.

En İyi Catering Firmaları: TableTalesMenünüzün imza yemeği nedir?

Pek çok imza yemeğimiz var. Cateringde de usta bir elden çıkmış, tadına doyamadığımız yemekler sunmak bizim imzamız.

Yemek hizmeti dışında masa kurma, yemek takımı, çiçek, süs vs gibi hizmetler veriyor musunuz?

Hepsini bir arada yaptığımız çok işimiz var. Hikaye yazmayı seviyoruz, yemekle masa düzenini bir bütün olarak düşünüyoruz. Yemek ve menünün parçası olmadığımız işler yapmıyoruz.

En İyi Catering Firmaları: TableTalesMinimum kaç kişilik bir organizasyon olmalı?

Ev davetlerini çok seviyoruz ve çok yapıyoruz. Bugün evimde çok sevdiğim 8 arkadaşımı ağırlamak istiyorum, evimde ben yapmışım gibi yemekler olsun istiyorum derseniz de doğru adres TableTales. Şefimizi gönderiyoruz ve seçtiğiniz menüyü siz yapmışsınız gibi hissettiriyoruz.

Sizce catering firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Sizi iyi hissettiren, rahat anlaştığınız, menüde lezzetten kesinlikle emin olduğunuz bir firmayla çalısmak önemli. Standarta bağlı kalma şartı koşmayan, sizinle hikayenize ortak olabilecek bir firma olmalı.

Yılbaşında nasıl bir menü oluşturulmalı?

Klasik değil şaşırtıcı ama yılbaşı ruhunu kaçırmayan bir menü olmalı kesinlikle. Menüde mutlaka davet sahibinin bir spesiyali olmalı, tercihen kendisinin yaptığı, reçetesini verdiği en azından. Örneğin bizim yaptığımız menülerde şaşırtan, bir tabak daha yemek isteten bir ev yapımı makarna mutlaka oluyor. Böylesini çok seviyoruz. Yılbaşında özellikle tatlı büfelerini, Bouche de Noelle’leri, yeni Cookie’leri çok çok seviyoruz.

Başak Güsar
Başak Güsar Tüm Yazıları