preloader

En İyi Catering Firmaları: Four Seasons Hotels

17.12.2018
En İyi Catering Firmaları: Four Seasons Hotels

Yazı Boyutu:

Four Seasons Hotels Istanbul‘un Ziyafet Satış Direktörü Başak Güngör, catering hakkında bilinmesi gereken detayları OGGUSTO için anlattı.

Catering işine girmeye nasıl karar verdiniz?

Okulyıllarındayken en büyük hayalim, iş hayatına adım attığımda insanların kalbine dokunabildiğim, en özel günlerini organize ederken ince dokunuşlarla profesyonel hizmet sunabileceğim bir markada çalışmaktı. Bu konuda en titiz ve özenli çalışmayı, kalite anlayışı ile dünya çapında bir isim olan Four Seasons markası altında gerçekleştirebileceğimi biliyordum, Four Seasons markası altında çalışmak benim için bu işin en üst noktalarından biriydi. Bu çatı altında arzu ettiğim tüm bu incelikli detayları, markanın sunduğu şıklık, lezzet ve imkanlarla en kaliteli haliyle uygulama fırsatı buluyorum.

En İyi Catering Firmaları: Four Seasons Hotels

Markanızın catering sektöründeki farkı ne?

Sunduğumuz lezzeti, butik servisimizi, Four Seasons zarafetini, en ince detayına kadar düşünülen catering hizmetimizi servis ekibimiz aracılığıyla özel mekanlarla buluşturuyoruz.

İlk etapta, davet alanına bir keşif gezisi yapıyoruz. Bu noktada, uzman kadromuz, mutfak gereksiniminden, teknik detaylara kadar çözüm buluyor. Davet sahiplerine operasyon gününün konforlu ve keyifli bir şekilde geçmesi için gerekli ortamı sağlıyoruz. Bunlar bizim farklılaşan ve hizmet kalitemizi artıran unsurlar.

Four Seasons hizmetine alışmış olan misafirlerimiz, bir daveti bütün olarak değerlendirirler. Menü ve sunum tabiki çok önemli, öte yandan, içten bir hizmet olmadığında en güzel menü veya sunum geceyi tamamlamaya yetmeyecektir. Biz menüleri oluştururken, mutfağın, yemek masasına olan mesafesini göz önünde tutarak sunumları hazırlıyoruz. Bir organizasyonu bütün olarak değerlendirmek başarılı bir davet geçirmemizi sağlıyor.

En İyi Catering Firmaları: Four Seasons Hotels

Catering sektöründe yakın gelecekte ne gibi yenilikler ve trendler göreceğiz?

Sarı ayçicekleri ile bir araya getirilmiş süs kabaklarından tutun da, yenilebilir masa aranjmanlarına kadar pek çok yeni fikirle karşınıza çıkabiliriz.

Şeflerimizin menü yaratırken en hassas olduğu nokta her zaman mevsim ürünlerini kullanmak. Davet sahiplerine mevsimin bize sunduğu zenginliklerden faydalanarak kişiye ve davete özelbutik menüler ile ilerlemeyi öneriyoruz. Örneğin sonbahar, kış döneminde balkabağı, kestane ve özellikle taze trüf ile tatlandırılmış menü seçenekleri görmemiz mümkün.

{771576}

Menünüzün imza yemeği nedir?

Bu soruya şeflerimizin dış mekan davetleri için haute cousine menülerinden bir örnek paylaşarak yanıt vermek isterim:

Tutku meyvesi soslu istiridye, kişniş otu, misket limon

Kestane ve balkabaklı ev yapımı ravioli, trüf mantarlı sos

Ağır ateşte pişirilmiş dana kaburga, kereviz püresi, bal ve hardalla glaze edilmiş kök sebzeler

Kahve ve mascarpone peynirli mus, nane yapraklı bitter çikolata dalı, kahve sos

En İyi Catering Firmaları: Four Seasons Hotels

Yemek hizmeti dışında masa kurma, yemek takımı, çiçek, süs vs gibi hizmetler veriyor musunuz?

Misafirlerimizin beklentileri doğrultusunda, ayrıcalıklı dokunuşlarla, seçkin davetlerdeki dekor şölenine iddialı sunum seçeneklerimizle eşlik ediyoruz. Her davetin mutlaka özel bir teması oluyor ve biz de bu doğrultuda konsepte uygun menüler yaratarak, kişi sayısı yüksek olan organizasyonların servis ve yemek kalitesini çok iyi yönetiyoruz. Misafirlerimizden gelen diğer talepler için her zaman çözüm önerilerini sağlamaktayız.

Minimum kaç kişilik bir organizasyon olmalı?

Catering ekibi olarak 10 kişiden 1000 kişiye kadar hizmet veriyoruz. Four Seasons Catering ekibi olarak kına gecesi kutlamasından, teknede yapılacak özel bir yemeğe, bir mekânda gerçekleşecek kokteylden, doğum günü partilerine kadar hayal edilen her organizasyonu gerçekleştiriyoruz.

En İyi Catering Firmaları: Four Seasons Hotels

Sizce catering firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Catering firmasının her detayı incelikle planlayabilecek, daveti kişisel detaylarla özel kılacak olmasına dikkat etmelerini öneriyorum. Bir menüyü kişiselleştirmenin yolu, davet sahibinin karakterini, sevdiklerini ve sevmediklerini bilmekten geçiyor. Catering ekibi olarak organizasyon öncesinde davet sahibi ile zaman geçirmeye, onların kişisel zevklerini tanımaya özen gösteriyoruz. Yaşamlarından ve tercihlerinden aldığımız ilhamla menülerini özelleştiriyoruz.

Etiketler

Başak Güsar
Başak Güsar Tüm Yazıları