preloader

İzmir’in En İyi Lezzet Durakları

01.02.2023
İzmir’in En İyi Lezzet Durakları

Yazı Boyutu:

Boyozundan kumrusuna; domatından çiğdemine sadece kendine has lezzetleri değil aynı zamanda kendi ‘gastronomi dili’ de olan İzmir’in en beğenilen lezzetlerini keşfetmeye davetlisiniz.

İzmir’i keşfetmek ve İzmir’in kültürünü anlamak için yemeklerinin tadını çıkarmak şart. Alsancak’ta Kordon’un hareketleri eşliğinde günü batırmak, Bostanlı’nın cıvıltısına karışmak ya da Karşıyaka’nın sokak lezzetlerini tatmak bu şehrin özünü anlamak için şart.

Kendine özgü yemek kültürü olan İzmir’in her bir köşesinde en iyi restoranları, pastaneleri, sokak lezzetlerini ve kahvecileri bu rehberde bulacaksınız.

İzmir’in En İyi Restoranları

İzmir’in En İyi Lezzet Durakları

Ege yemekleri, mezeleri, balıkları, nesilden nesle aktarılan restoranlarıyla İzmir’de keşfetmeniz gereken birçok mekân var. Şehrin meşhur çöp şişçilerinden mutlaka denenmesi gereken kumrucularına geniş bir İzmir restoran listesi bu içerikte sizi bekliyor.

{5132}

İzmir’in En İyi Pastaneleri

İzmir’in En İyi Lezzet Durakları

İzmir’in gastronomisini sadece yemeklerden ibaret görmemek gerek. Şambali gibi meşhur tatlısı olan ya da şehrin adı çok bilinen pastaneleri şehrin dört bir yanında bulunuyor. Başka hiç bir yerde tadamayacağınız lezzette pastalar ve tatlıların yanı sıra şehrin bir de mutlaka denenmesi gereken kurabiyesi ‘bomba’ var.

{29290}

İzmir’in En İyi Kahvaltı Mekânları

İzmir’in En İyi Lezzet Durakları

Kahvaltının İzmir’de yeri bir ayrıdır. Öyle ki şehre birkaç dakikalık sürüş mesafesinde olan mahallesi Çiçekliköy kahvaltı mekânlarıyla tanınıyor. Boyozu kahvaltı kültürünün ortasına alan şehirde ister kruvasan eşliğinde nefis bir kahveyle isterseniz de Ege köylerinden gelen kahvaltılıklarla güne başlayabileceğiniz çok çeşitli mekânlar var.

{66213}

Kemeraltı’nın Lezzet Durakları

İzmir’in En İyi Lezzet Durakları

Konak İskelesi’ndeki Saat Kulesi’nden başlayarak Kemeraltı’nın kalabalık sokaklarında dolaşırken kendinize sokak lezzetlerinden ziyafet çekmeye ne dersiniz? Kemeraltı sadece küçük bir çarşı değil aynı zamanda çok çeşitli restoranı olan bir yer. 300 yıllık han içerisinde Boşnak yemekleri hazırlayan Ayşa’dan eğer şanslıysanız tepsiyi sıyırabileceğiniz Süt Çiçeği’ne mutlaka denemeniz gereken Kemeraltı lezzetlerini sıraladık.

{75941}

İzmir’in En İyi Kahvecileri

Canınız lezzetli bir kahve istediyse İzmir’de bu işin uzmanı olan kahvecileri denemelisiniz. Farklı damak tatları için çeşit çeşit kahve hazırlayan kahveciler arasından favorinizi bulacaksınız.

{157287}

Foça’nın En Beğenilen Mekânları

İzmir’in En İyi Lezzet Durakları

İzmir’in kuzeyindeki Foça hâlâ mahalle kavramını koruyan, sevimli sahil kasabası imajını yansıtabilen yerlerden biri. Sokakların yürürken huzuru hissedebileceğiniz Foça’da sadece serin suların değil lezzetli mekânların da tadını çıkarabilirsiniz.

{66193}

Çeşme ve Alaçatı’nın En Beğenilen Balıkçıları

İzmir’in balık kültürünü en lezzetli haliyle Çeşme ve Alaçatı’da yaşayabilirsiniz. Çeşme Marina’daki restoranlar ve Alaçatı’daki mekânlar arasından en beğenilen balıkçıları listeliyoruz.

{26301}

Çeşme’nin En İyi Restoranları

Çeşme için gastronominin yükseldiği yerlerden biri diyebiliriz. Ege mutfağı sunan restoranlardan lüksü yaşatan mekânlara Çeşme’nin en beğenilen restoranlarını bu rehberde bulacaksınız.

{26228}

Alaçatı’nın En İyi Mekânları

Eski sokakları ve yaşayan ruhu ile her mevsim güzel olan Alaçatı’da keşfedilmesi gereken bir hayli fazla mekân var. Klasikleşmiş pastanelerinden avlusunda saatlerce oturabileceğiniz keyifli mekânlara aradığınız Alaçatı mekânını bu listede bulacaksınız.

{52172}

Alaçatı’nın En İyi Kahvaltıcıları

Alaçatı ve çevresinde gidebileceğiniz kahvaltı mekânları güne lezzetli başlamayı garantiliyor. Damak tadınız ve kahvaltı tarzınıza uygun kahvaltıcıyı bulmak için tıklayın.

{26407}

Urla’nın En Beğenilen Mekânları

Restoranlarıyla yükselişe geçen Urla’da gerçek fine dining’e hazır olun. Ünlü şeflerin mekânlarıyla tanınan Urla’da tüm bu restoranların yanında şarap bağlarını gezebilir ve yerel restoranları deneyebilirsiniz.

{26383}

Etiketler

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları