preloader

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

01.03.2024
Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Yazı Boyutu:

Yeni sezona damgasını vuracak tiyatro oyunları izleyicilerini bekliyor. Düzenli olarak güncellediğimiz tiyatro oyunları rehberimize göz atarak ay boyunca İstanbul’un çeşitli sahnelerinde tiyatroseverler ile buluşacak oyunları keşfedin.

Tiyatroya gitmek isteyen tiyatro severler için 2024 Mart ayı içerisinde yer alan sezonun en iyi oyunlarını seçtik. İstanbul’da kapalı gişe devam eden o oyunlardan bir seçkiyi siz OGGUSTO okurları için hazırladık.

Mart 2024’te Sahnede Hangi Oyunları İzleyeceğiz?

Hamiyet

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Bir işçi mahallesinde iki çocuğu ve kocasıyla yaşayan Hamiyet, yoksul ve yorgun hayatına, bambaşka bir hayal dünyasına sığınarak katlanabilmektedir. O dünyada Hamiyet, önemli ve değerli biridir, bir müzik grubunun hem söz yazarı hem gözbebeğidir. O anlarda özgürce şarkılarını söyler, dans eder ve en önemlisi asla yalnız hissetmez. Ancak yaşadığı ve tanık olduğu ihanetler, aşağılanmalar ve hayal
kırıklıklarından sonra Hamiyet’in gerçekle bağı iyice kopar. Sonunda hem evini, hem de hayal arkadaşlarını kaybeder ancak herkesin aksine, onu unutmayı reddeden bir çocuğun belleğinde ve Peyk şarkılarında sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 1 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Yaşamaya Dair

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Sarsıcı bir Nâzım Hikmet uyarlaması olan “Yaşamaya Dair,” büyük ozanın Bursa Cezaevi’ndeki yaşamı ve eşi Piraye Hanım’a olan tutkusuna odaklanıyor. Nâzım’ın destansı şiiri bir kez daha hayat bulurken, sahnede Erkal’a, o unutulmaz ve içe işleyen sesiyle Tülay Günal eşlik ediyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanacak oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere değişik bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor.

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

Tarih: 3 Mart 2024, 20:00

Bilet: Biletinial

Tatavlada Son Dans

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları


Bir bekleyişin, belki de bir direnişin hikayesidir Tatavlada Son Dans. Geçmiş ve şimdiki zaman arasına sıkışmış bir yağmanın yükünü taşıyan Eleni ve Gül’ün, bellek tazelemek ve unutmak için çocuk saflığıyla oynadıkları gülümseten parçalı yapının tamamıdır. “Geçmiş sadece güzel anılardan ibaret değil” der karakter. Işıltılı şehrin içerisinde 6-7 Eylül’ün izlerini taşıyan yıkık, dökük bir ev. Çatlak porselen ürkekliğinde bakışlar. Kırılırsa belki de aşk sızacak kim bilir. İki Rum kadının gitmek ve kalmak arafındaki yaşanmışlıklarına, toprağa tutunmalarına, Rembetiko tadında küçük bir dokunuştur bu oyun.

Yer: Kadıköy Eğitim Sahnesi

Tarih: 4 Mart 2024, 20:30

Bilet: Biletix

Cimri

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

“Dünyadaki insanların en az insan olanı; yeryüzündeki canlıların en katı yüreklisi, pintilerin en pintisidir. Onun sevmesinden kuru, onun okşamasından kısır bir şey olamaz. Vermek öylesine zoruna gider ki, selam bile vermez kimseye, onu bile alır; yalnız alır…” Böyle betimliyor onu tanıyanlar Cimri’yi… Kimdir bu Cimri? Gerçekten de dedikleri kadar acımasız, katı yürekli, pinti ve kötü müdür? İnsan doğuştan mı böyle olur? Sadece yazılmış bir karakter midir? Etrafımızda var mıdır böyleleri? Nasıl bir şey olurdu böylesi bir insanla yaşamak? 17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere’in ünlü eseri Cimri’de belli bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısına bakacak, garip rastlantılara tanık olacaksınız.

Yer: Maximum UNIQ Hall

Tarih: 5 Mart 2024, 21:00

Bilet: Biletix

Uğur Yücel – Neyzen Tevfik “Hiç”

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Kimine göre aklın sınırlarını zorlamış bir deli, kimine göre meyhanede bir veli, serseri ruhundan üflediği ‘ney’i, içmeden duramadığı ‘mey’i ile, iç yolunda bir melami, hiç yolunda bir derbeder.. O, ‘Hiç’liğin Kralı: Neyzen Tevfik… Elinde ney, dilinde taştan kelimelerle; haksızlığa, yobazlığa, zulme başkaldıran, toplum kurallarını hiçe sayan, başına buyruk, sınır tanımaz şair, müzisyen, hiciv ustası Neyzen Tevfik’in, Bektaşi tekkesinden akıl hastanesine uzanan hiçlik yolculuğu bu… Oyun, Hiç’in peşinde alemlerde bazen mecnun bazen meczup gezerken Marmara Denizi kadar rakı içtiği rivayet edilen, veli ile deli arasında ince çizgide tekkesi kalbi olarak yaşamış Neyzen’in hayat hikayesini dünyasını, dostlarını; anekdotlarla hicivlerle şiirlerle anlatırken, sivri dilli sarhoş bilgenin tarifsiz ruhunun derinliklerinde hiçten hepe varmaya çalışıyor.

Yer: Maximum UNIQ Box

Tarih: 6 Mart 2024, 21:00

Bilet: Biletix

Kibritin Ucunda

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

İstanbul’da karlı bir gece… Her şeyini kaybettiğini düşünen Kerem, koltuğunda büyük kararlar eşiğinde… Sonra birden evden çıktığı gibi bom! 30’larının başında bir plaza çalışanı olan Kerem, başarı hırsının, çocukluğunun ve küçük bir felaket sonrası ziyarete gelen geçmişinin gölgesinde, kendiyle uzun ve derin bir hesaplaşmaya girişir. Kafasının içinden gelen seslere engel olmaya bıraktığı o soğuk İstanbul akşamında tüm çocukluğu kar taneleri gibi yerlere dökülür. Kerem’in hayatı o gece bir kibritin ucunda…

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 6 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Samanyolu’nu Bilir misiniz?

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Bir yerlerde her zaman bir savaş vardır! İşte o savaşlardan birinde kimliğini yitirmiş bir adamla, aktörlükle başlayan hikâyesini asabiyeci olarak sürdüren doktorun, kendi yıldızlarına doğru yolculuğudur bu. Buluşma yerlerinin adıdır Samanyolu. “Yıldızlarımız ancak biz onları fark ettiğimizde parlar.” İki özgür ruhun zamansız masalına tanıklık edeceksiniz. Kim bilir belki siz de yıldızlarınızı fark eder ve Samanyolu’na doğru yola koyulursunuz.

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Tarih: 7 Mart 2024, 20:30

Bilet: Biletinial

Aile Yalanları

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Apar topar memlekete giden genç kadın, burada üç kişilik bir aile bilmecesinin içine düşer. Aile cenderesinde kendi yolunu bulmaya çalışan Belgin, ömrünün sonbaharında yeni bir hayat ihtimali arayan Kamuran ve herkes mutlu olsun istedikçe kendi dahil kimsecikleri mutlu etmeyi beceremeyen Müzeyyen’in buruk ama neşeli hikâyesi. Söylenenleriyle ama en çok da söylenemeyenleriyle tam bir aile hikâyesi.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 8 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

İki kardeş. Kentli, eğitimli bir senarist. Ormanlara sığınan, özgür ruhlu bir hırsız. Aynı ağacın üstünde farklı mevsimlerde iki kardeşin birbirini keşfetme, birbirine dönüşme hikayesi. Kentin doğayla, sanatın ticaretle, eğitimin cehaletle, hayallerin gerçeklerle savaşı. Peki hangisi daha zor, kalmak mı gitmek mi?

Yer: Fişekhane Ana Sahne

Tarih: 9 Mart 2024, 18:00 – 21:00

Bilet: Biletinial

Balina

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

“Balinaya yazık değil mi? Kocaman zavallı bir hayvan yalnızca. Ahab’a da üzülüyorum bir yandan. Balinayı öldürmeyi başarırsa hayatının daha güzel olacağını sanıyor ama öyle bir şey olmayacak.” Balina affetmek üzerine bir oyun… Bir veda, bencillik, yalnızlık, özlemek, Moby Dick, çok özlemek, utanmak, çok ama çok özlemek… Çok hassas, her an kırılabilir ve tam da bu yüzden her an kırabilir insanların hikâyesi Balina. Aile bu işte, çok hassas. Hele bir de hayat boyu seni bekleyen vicdan azabının kapını çaldığını biliyorsan. Kızın iki yaşındaysa ve sen arkana bile bakmadan gitmişsen ya da hiç düşünmemişsen küçücük bir kalbi kırdığını, o zaman çok daha hassas. Elinde ne var? Aşık oldum mu diyeceksin? Bilmiyorum mu diyeceksin? Sessiz sessiz affetmesini mi bekleyeceksin? Ya da zamanında yanında olamadığın çocuğunun bir balinanın arkasından gözyaşlarıyla yazdığı birkaç cümlenin seni kurtarmasını mı bekleyeceksin? Belki sorarsın, belki sana gittiğiniz tatili hiç unutamadığını, denize bakıp balinaların orada olup olmadığını düşündüğünü tam da bu anda gözüne giren güneşi ve ayağına batan kumları anlatır. Sonrasında hep o kum taneleri gibi güneşin altında kaldığını, seni hep beklediğini, denize baktığını ve bir gün o sonsuzluktan gelip ona gülümseyeceğini düşündüğünü anlatır. Senin kızın sonuçta. Terk ettiğin kızın. Bilmiyorum, belki.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 11 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Kadın Dans Tiyatrosu

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Kadın, biri ülkemizden olmak üzere, dünyanın üç farklı yerinden üç farklı kadının şiddet ile mücadelesinin gerçek hikâyelerini anlatıyor.

Yer: Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi

Tarih: 11 Mart 2024, 21:00

Bilet: Biletix

Toz

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Betonların göğü henüz delmediği zamanlarda büyük şehrin sokaklarında, apartman önlerinde büyüyen bir kız çocuğu. Güzeller güzeli ev kadını anne ile titiz avukat babanın tek kızı: Handan. Sokaklarında anne babasıyla yaşadığı evin içi gibi huzursuz olduğu zamanlardan geçerek büyüyen, kendi yolunu bulan bir genç kadın… Kafasının ve kalbinin içi seslerle dolu; çok uzaklardan gelen bir melodi, kuşlar, rayların sesi, sevinçli bir hediye paketinin hışırtısı, annesinin, babasının, babaannesinin, halasının sesi… Sonra birden fazla ‘çat’ sesi, farklı zamanlarda, farklı evlerin duvarlarında yankılanan…

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 13 Mart 2024, 19:00

Bilet: Passo

Bir Terennüm

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

İstanbul’un farklı iki zamanında yaşanan sokağa çıkma yasağı günleri… İçinde ruhların, kalplerin durmadan yer değiştirdiği Çamlıca’da bir evin salonu… Komik ve içli bir ailenin, aynı salonda geçen, demansın bulanıklığı içinde bir zamandan bir başka zamana zıplayan, bir kaç nesillik hikayesi… Elden ele dolaşan bir avuç fındığın dem tuttuğu, hafızanın zamanı parçaladığı, her bir parçanın tekrar tekrar çağırıldığı, nihayetinde her ihtimalin mümkün olduğu buluşmalar… Ve bu buluşmalara eşlik eden bir terennüm.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 13 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Zengin Mutfağı

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansıması. Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacaktır. Toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır.

Yer: Bostancı Gösteri Merkezi

Tarih: 13 Mart 2024, 21:00

Bilet: Biletix

Otelde

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

“Beyefendi sizi anlıyorum. Haklısınız. Burası bir otel odası bu da bir yatak, yataktaki de karınız. Tabii tüm bunlar birçok ahlak dışı çağrışımlara neden oluyor. Ancak bilmenizi isterim ki biz karınızla bütün gece boyunca kim olduğumuzu ve buraya nasıl geldiğimizi anlamaya çalıştık. İnanın başka hiçbir şey yapmaya fırsat bulamadık.” Yeni bir hayat arayan güzel bir kadın ve vazgeçmiş bir yazarın hikayesi… Karşılaştıkları otel odasında mı başlıyor yoksa orada mı sona erecek? Polis, odadaki cesetlerin sırrını bulduğu tek delil ile çözebilecek mi: Yayımlanmamış bir roman. “Peki, sana bir rol verip oynamaya zorlarsam oynar mısın o rolü, yalnızca beni sevdiğin için?” Bize biçilen roller, aslında oynamak istediklerimiz ve başka rollere bürünerek hayattan kaçışımız… Öyleyse doğal değil mi hep oyunla gerçeği birbirine karıştırmamız?

Yer: Fişekhane Ana Sahne

Tarih: 14 Mart 2024, 20:30

Bilet: Biletinial

Canavar

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Bir imza günü için küçük bir anadolu şehrine gelmiş olan roman yazarı Kemal Sönmez, yıllardır görüşmediği kuzenleri Aslı ve Derya’yı ziyaret eder. Kardeşler bu habersiz ziyarete hazırlıksız yakalanır. İki kız kardeş, Kemal’in de önerisiyle tarifini unuttukları ve yıllardır yemedikleri aile yemekleri “Kapama”yı yapmaya karar verir. Yapması hatırladıklarından kolay, yemesi ise tahmin ettiklerinden zor olan yemek hazırlanırken, Kemal’in ziyaretinin altındaki gerçek sebep ortaya çıkar.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 15 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Aydınlıkevler

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Yaşamak, zemheriye ve yokluğa direnmek ve Amerika’yla baş etmek üzerine dar gelirli ama zengin bir öykü… Burası Aydınlıkevler ve babaannem Amerika’ya karşı!!!

Yer: Maximum UNIQ Hall

Tarih: 15 Mart 2024, 21:00

Bilet: Biletix

Ata Demirer Gazinosu

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Komedi Gazinosu formatını günümüzde ilk kez sahnelere taşıyan Ata Demirer, Türk sanat müziğinden operaya, türkülerden pop müziğine, tavernadan arabeske kadar geniş bir repertuvar ve kahkaha dolu stand-up gösterisiyle ‘Ata Demirer Gazinosu’nu yeniden seyirciyle buluşturuyor! Sahnelenmeye başladığı günden bugüne kapalı gişe sergilenen Yeni şarkılar, yeni şakalar ve unutulmayan klasikleri ile yeniden sahneye çıkacak olan Ata Demirer, şakalarıyla seyirciye kahkahalar attıracak, bir yandan da özenle seçilmiş repertuvarı ile unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak!

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 15 – 16 Mart Mart 2024, 21:00

Bilet: Biletix

Küheylan

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Var olan bir tutku yok edilebilir belki ama olmayan bir tutku ortaya çıkarılabilir mi? Normal nedir? Normali tasarlayan kim? Biz sadece toplumun tasarladığı bir birey miyiz? Toplum bizi neye göre tasarlar? Alışılmışın dışında bir doktor-hasta ilişkisinin gözler önüne serildiği, Dysart ve Alan’ın bu çarpıcı, sert ve şiirsel hikayesinde Dr. Dysart kendisine şu can alıcı soruyu sorar: “Kendisinin hiç sahip olmadığı bir tutkuya sahip olan bu genç iyileşirse, Alan hala Alan olabilecek midir? Yoksa tutku duyamayan biri, boş bir kabuktan mı ibarettir?”

Yer: Maximum UNIQ Hall

Tarih: 16 Mart 2024, 20:45

Bilet: Biletix

Ben Çoktan Gidersiniz Sanmıştım

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Bir adam, sözlük, Thom Pain, yalnızlık, çocukluk, bir arı ya da kelimeler, bencillik, aşk, kaybetmek, çok aşk, çok kaybetmek ve bir köpek; kocaman gözleri olan bir köpek. Çok severken kaybedenlerin oyunu Ben Çoktan Gidersiniz Sanmıştım, gerçek hayatın, insan ve hayvan arasındaki ilişkinin yakın bir örneği. Tek kelimeyle kusursuzluk diye tarif edilen bir aşkın içinde çok severken gidebilmek ya da romantizmin jargonunun dengeli olmak, beraber zaman geçirmek, dışarı çıkmak olarak belirlendiği bir dünyada bu kelimelerdeki acıyı anlamak için ciddi sarsılmalar, görme kaybı ve bir yıl evden çıkmama gerekliliği. Bu oyun yaşam ile ölüm arasında kısa bir an. Korkutucu ve bir o kadar çekici. Korkularının üstüne gidebilenlerin kazandığını söyleyen bir tavsiyenin kenarı belki. Çocukluğumuz elimizden kayıp giderken, gözlerimizle ve kalbimizle dünyanın tüm hislerini arzularken aldığımız birkaç nefes.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 17 Mart 2024, 19:30

Bilet: Passo

Van Gogh

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Van Gogh’un yaşadıklarına, resme başlayışından intiharına kadar geçen süreye atölyesinde çok yakından tanık olmak ister misiniz? “Bir yüzden sevgi çıkarılabilir mi ya da bir yüze sevgi eklenebilir mi?” Sevmek ve çalışmak üzerine kurulu bir hayat hikayesi. Bir portre.

Yer: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Tarih: 17 Mart 2024, 20:30

Bilet: Biletix

Öteki

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Bir gün karşınıza size tıpa tıp benzeyen birisi çıksa ne hissedersiniz? Size fiziksel olarak kusursuz bir biçimde benzeyen ama karakter olarak tam zıttınız; nefret ettiğiniz, tahammül edemediğiniz özellikleri olan fakat tam da bu özellikleri nedeniyle sizin hedeflerinize sizden çok daha kolay ulaşabilen; dolayısıyla içten içe de yerinde olmak isteyebileceğiniz birisi. Hem alter-egonuz, hem düşmanınız. Emin Alper’in Dostoyevski’nin ‘Öteki’ adlı aynı eserinden sahneye uyarladığı ve yönettiği ilk tiyatro oyunu Öteki, Zorlu PSM sahnesinde.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 18 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Bana Kimse Ne Olduğunu Anlatmadı

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

“Bana kimse ne olduğunu anlatmadı. Bana kimse benim gibi birine neden ihtiyaçları olduğunu anlatmadı…” Dave, evli ve iki çocuk babası. İşi, insanların rahatsız edilmeden eğlenmelerini sağlamak. Olayı, 1.83 boyunda 85 kilo bir adam olmak. Ama bazen nasıl biri olduğunu unutuyor, nasıl göründüğünü. Aslında Dave, başka bir şey yapmak istiyor. Ama ne yapacağını bilmiyor. Bunun üzerine çok da düşünmüyor. Dave, artık 44 yaşında. Düzgün bir eğitimi yok. Düzgün bir işi yok. Sonra sanat galerisinde bir iş buluyor. Gazete ilanından. Galeride, arka tarafta perdeyle ayrılmış bir oda. Perdenin önünde bir yazı: DİKKAT! Bu odadaki sergi sert içeriklidir. Rahatsız olabileceğinizi düşünüyorsanız lütfen girmeyin. 18 yaşından küçükler “zaten” giremez. Dave, insan bir sanat galerisinde ne kadar rahatsız olabilir ki diye düşünüyor. “Bütün bunlar bize bir şey söylemeye çalışıyor, değil mi? Bütün bunların bir anlamı olmalı.” İbrahim Selim, 2016 yılında Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünü kazandığı Dave rolüyle yeniden sahnede.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 19 Mart 2024, 21:00

Bilet: Passo

Meçhul Paşa

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Dönemin büyük yazarları Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz ile karikatürist Mustafa Mim Uykusuz’un birlikte çıkardıkları Türkiye’nin ilk siyasi mizah gazetesi ‘Markopaşa’nın 1946’da başlayan ve durulmayan hikayesi.

Yer: Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi

Tarih: 19 Mart 2024, 20:30

Bilet: Biletix

Şakşakcılar

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Yıl 1895… Paris tiyatrolarının, seyirci arasına karışarak doğru zamanda alkışlatmakla görevli şakşakçılar sayesinde başarı kazandığı yıllar… Ünlü Şakşakçı Şefi Auguste Levasseur; “Balık Kartalı’nın Serüveni” adlı müzikal trajedinin açılış gecesine iki saat kala şakşakçı ekibi tarafından terk edilir. Yardımcısı Dugommier’nin sağdan soldan bulduğu acemi şakşakçılar ile beş perdelik, kırk sahne değişiminden oluşan büyük yapımın prömiyerine iki saat kala prova yapmak zorunda kalırlar. Dugommier’nin müzisyen kız kardeşi Fauvette’in de katılmasıyla şenlenen bu canhıraş provayla akşamki temsilin alkış düzenini kurtarma telaşı içindedirler. Sahnedeki üç kişinin akşamki büyük yapımı şakşakçılara her halükarda izletme gayretiyle düştükleri komik haller, seyircinin de katılımıyla müzik ve mizah dolu bir serüvene dönüşüyor. “Ne derler bilirsiniz; imkansız bizim lügatımızda yoktur.”

Yer: Mall Of İstanbul Moi Sahne

Tarih: 20 Mart 2024, 21:00

Bilet: Biletinial

Evlilikten Sahneler

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Johan ve Marianne 10. evlilik yıldönümlerini kutlamak üzere olan iki çocuk sahibi mutlu bir çifttir. Her şey her an planlı, her gün olması gerektiği gibidir. Her evli çift gibi bazı sorunlar yaşar, bu sorunları karşılıklı oturup konuşup mantıklı bir şekilde çözüp hayatlarına devam ederler. Ama yavaş yavaş karşılaştıkları sorunları eski yöntemlerle çözemediklerini fark ederler, kurdukları günlük planlar da aynı mükemmellikte işlememektedir. Ne yapacaklar? Gerçeklerle yüzleşebilecekler mi? Bu yüzleşmeyi nasıl karşılayacaklar? “İki insan bir ömür bir arada yaşayabilir mi?” “aile nedir?” “şefkat nedir?” “aşk nedir ne değildir?”

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 22 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

(Karşınızda) Yalnız Kadın

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Bir kadın evde tek başınadır ve her şey yolundaymış gibi gözükür. Ev işlerini yapar, müzik dinler, eğlenir. Fakat tüm bunlar olurken evin içinde ve dışında sürüp giden ataerkil sistemin kurbanı haline gelmiştir. Bu sistem onun potansiyelini ortaya koymasının önüne her gün başka bir engel çıkarırken, hayatını sürdürebilmek için bu dünyanın kendine biçtiği role ayak uydurmak zorunda kalır. Aşk, hayat ve sevgi dolu olan bu kadın, evin içinde sıkışıp kaldığı dünyasını zaman zaman kendine özgü bir mizahla anlatırken, kimi zaman da her gün ayağına dolanan bu sistemin gerçeklerinin ne kadar sert olduğunu gözler önüne serer.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 25 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Kel Diva

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Bir İngiliz burjuva ailesinin, İngiliz koltuklarla döşenmiş oturma odası. Bir İngiliz akşamı. Yıkımın ortasında, Bay ve Bayan Smith, ellerinde kalan son İngilizlik kırıntılarıyla Bay ve Bayan Martin’i evlerinde ağırlayacaklar. Peki evde en ufak bir yangın başlangıcı bile yokken İtfaiye Şefi’nin Hizmetçi Mary’nin taburesi üzerinde ne işi var? Onlar Londra dolaylarındaysa bizi delirten, kim? Bu kadar yabancılaştıran, ne? Diva aslında kelse bizim gerçeğimiz saat kaçta gelecek? Bu karışıklığı sürdürmek kimin işine geliyor Bilmeye çalışmayalım. Her şeyi olduğu gibi bırakalım. (mı?) Eugène Ionesco’nun, eşsiz kaleminden çıkan soyutlama ve absürdizmin kusursuz bir şekilde harmanlandığı bu oyun; Kel Diva adıyla sezon boyunca Zorlu PSM’de.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 25 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Aşık Shakespeare

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

En İyi Film dahil 7 dalda Oscar kazanan kült film Aşık Shakespeare (Shakespeare in Love) Türkiye’de ilk defa tiyatro sahnesinde! Tiyatrodaki pek çok kalıbı yıkan ve tiyatroyu yeniden inşa eden William Shakespeare’in 16. yüzyıl İngiltere’sinde, yeni oyunuyla kendini ispat etme çabası içindeki gençliğine ve genç bir kadının erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için verdiği tutkulu mücadeleye odaklanan Aşık Shakespeare, Shakespeare dönemi tiyatrosuna ve yaşamına dair çağdaş bir perspektif sunuyor. Oyun, bir tiyatro kumpanyasının Shakespeare’in oyununu sahneleme sürecini, bir dizi yanlış anlaşılmayı, karmaşayı, kralları, kazaları ve aşkın en tuhaf hallerini anlatırken Shakespeare ve Marlowe efsanesine de göz kırpıyor. Genç Will’in tüm zamanların en büyük aşk hikayesi olan Romeo ve Juliet’i yazma sürecine tanıklık eden bu olağanüstü oyunu kaçırmayın.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 27 Mart 2024, 20:30

Bilet: Passo

Edith

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

Fransa’nın ünlü şarkıcısı “Edith Piaf”ın, nam-ı diğer “Kaldırım Serçesi”nin size anlatmak istediği bir hikaye var. “Kaldırım Serçesi”ni herkes tanıyor, pekiyi Edith’le tanışmak nasıl olurdu? ‘’Edith’’ alışılagelmiş Kaldırım Serçesi figürünün dışında, seyircisine çok tanıdık gelen bir yabancı. Aşkları, kayıpları, hüzünleri ve şarkılarıyla günümüz dünyasına kolunun altında evini taşıyarak misafir gelmiş bir hikaye anlatıcısı. Selin Köseoğlu’nun yazıp yönettiği ve aynı zamanda ‘’Edith’’ karakterine hayat verdiği tek kişilik müzikli oyunu, Piaf’ın meşhur şarkılarının Türkçe yorumları eşliğinde seyirci ile buluşuyor.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 27 Mart 2024, 21:00

Bilet: Passo

Eksik

Sezonun En İyi Tiyatro Oyunları

“Hadi vedalaşalım. Hadi bak geliyor yangın. Ağaçlar gibi yanacağız birazdan.” Metin, annesinin bir trafik kazası sonucu komada olduğunu haber vermek için babası Kartal’ın yanına, Datça’daki çiftlik evine gelir. Kartal sıcaklardan, Derya telefonun çekmemesinden yakınır. Metin’in ise tek isteği hayatındaki ilişkileri yoluna koymaktır. Yirmi dört saat içinde her şey tepetaklak olur. Geçmişten gelen sırlar, aile içi hesaplaşmalar, gidenler, kalanlar ve zaten hep eksik olanlar… Dramatik ama aynı zamanda komik bir aile olma çabası… Hepimizinki gibi…

Yer: Fişekhane Ana Sahne

Tarih: 28 Mart 2024, 20:30

Bilet: Biletinial

{141067}

Gizem Çıldız
Gizem Çıldız Tüm Yazıları