preloader

Hollywood Ünlülerinin İyi Yaşam Sırları

28.02.2024
Hollywood Ünlülerinin İyi Yaşam Sırları

Yazı Boyutu:

Hollywood yıldızlarının ışıltılı görünmelerinin sırrı olan sağlıklı yaşam rutinlerini ve uygulanabilir sırlarını mercek altına aldık.

Son yıllarda belki de en çok duyduğumuz cümlelerden biri güzelliğin bir bütün olduğu. Beden, zihin, ruh bütünselliği olmadan sağlıklı olmak dolayısı ile güzel olmak mümkün olmuyor. Ayrıca bu bütünsellik sağlanmadan yaşlanma etkilerine de karşı konulamıyor.

Hollywood yıldızlarından birçoğu bunu kavramış durumda. Gün geçtikçe yüzlerinde yılların etkisi hissedileceğine tam tersi gençlik ve güzellikleri artıyor. Tabii ki suni estetik dokunuşların da etkisi az değil, fakat doğal ya da cerrahi olmayan yolları keşfetmiş pek çok ünlü var.

Hollywood Ünlülerinin İyi Yaşam Sırları
Gwyneth Paltrow, It’s All Easy: Delicious Weekday Recipes for the Super-Busy Home Cook

Tanındıkları ilk zamanlardan beri beğeniyle takip edilen Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Elle Macpherson, Jennifer Aniston, Angelina Jolie, Jennifer Lopez ve Jessica Alba bu ünlülerden bazıları. Sağlıklı yaşam konusunda bilinçli olmakla kalmayıp bu konuda kitaplar yazanlar, girişimci olup kendilerine ikinci bir kariyer oluşturanlar var. Benimsedikleri hayat tarzlarına baktığınızda ortak konuları, kaliteli uyku, doğru beslenme ve düzenli hareket ile dengelenmiş bir yaşam.

Hollywood ünlülerinin iyi yaşam rutinlerini siz de uygulayabilirsiniz.

Tabii herkese açık olmayan merkezler, ulaşması zor bazı özel yerler ya da çok özel ürün ve hizmetler var. Ancak temel prensipler herkesin kolayca uygulayabileceği şeyler. Yeter ki, bu konuda bilinç sahibi olunsun; harekete geçilip yanlış rutinlerden çıkılsın.

Hollywood Ünlülerinin İyi Yaşam Sırrı 1
Uyku

Uykunun zihinsel, fiziksel ve duygusal sağlığımız için gerekli olduğunu biliyoruz. ‘Ne kadar uyku?’ sorusu ise ilk akla gelen. Bu konuda NYU Tıp fakültesi tarafından 8000 kişi ile yapılan ve Sleep Health’te (Journal of the National Sleep Foundation) 2019 yılında yayınlanan araştırma yedi saat uykunun sağlık açısından yeterli olduğunu açıklayarak yılların sorusuna net bir cevap verdi.

Yaşadığımız stresli, süper tempolu, aşırı kafeinli dünyada kaliteli yedi saat uyku alışkanlığı edinebilmeniz için yapmanız gerekenleri merak ediyorsanız, sizin için Hollywood ünlülerinin çözümlerinden de dem vurarak derlediğimiz basit kuralları uygulayabilirsiniz.

Uyku rutini oluşturun, her gün erken ve aynı saate yatıp aynı saatte kalkmaya özen gösterin. Örnek almak isterseniz Jessica Alba gibi sabahları 5:30 da kalkıp stres ve ter atıcı antrenmanla güne başlayabilirsiniz.

Günlük en az 30 dakika güneşten faydalanmak, oksijen almak kaliteli uyku için vazgeçilmeziniz olsun. Örneğin Kate Hudson gibi doğa aşığıysanız sabahın ilk saatlerinde açık havada egzersiz yapmak veya Elle Macpherson gibi nitrik oksidi uyarmak için sabah güneşinde biraz yoga ya da Dr. Zach Bush’un 4 dakikalık egzersizini yapmak sizi de motive edebilir.

Uykunun en kadim destekçisi meditasyondan da faydalanabilirsiniz. Arama motoruna meditasyon yapan ünlüleri sorduğunuzda karşınıza çıkan isimlerin fazlalığı sizi şaşırtabilir. Stresi azaltmaya, bağışıklığı güçlendirmeye, konsantrasyonu artırmaya ve uyku kalitesini iyileştirmeye yardımcı olan farklı meditasyon yöntemlerinden yararlandıklarını görebilirsiniz.

Farkındalık meditasyonu, rehberli meditasyon, qigong, tai chi en çok tercih ettiklerinden. Jennifer Aniston’a insomnia probleminden kurtulmasında yardım eden meditasyon, günlük tutma, nefes egzersizleri, esneme hareketleri, tapping meditasyonu yatağa girmeden kafanızdaki sesleri susturabilir, deneyin…

  • Uyku rutininizin bozulduğu seyahat dönemlerinde, Nicole Kidman’ın yaptığı gibi lavanta, okaliptus, bergamot, yasemin yağlarından.
  • Uyku getiren papatya melisa, lavanta çaylarından destek alın.
  • Yatak odanızı sadece uyku için kullanın.
  • Elektronik aletlerden arındırın.
  • Uykudan bir kaç saat öncesinde bu aletlerle ilişkinizi kesin. Kesemiyorsanız da Jennifer Lopez, Drew Barrymore gibi mavi ışığı bloke eden gözlüklerden yararlanın. Hatta Drew Barrymore bu gözlükleri kullanmakla kalmayıp, 2020 yılında Flower Eyewear adıyla mavi ışığı bloke eden gözlük serisini erişilebilir rakamlarla piyasaya çıkarmıştı.
  • Yatak odanızda negative iyon yayan himalaya tuz lambası kullanın. Sağlıklı yaşam alanında dikkat çeken trendlerden biri olan himalaya tuz lambasının daha temiz hava, daha kolay nefes almaya yardım, mutluluk hormonlarını artırmaya destek gibi potansiyel faydalarını düşününce denemek isteyebilirsiniz. Gwyneth Paltrow kendi sağlıklı yaşam sitesi Goop’ta da satılan bu lambalar için “ışık kaynağı ile sağlıklı yaşam tedavisinin buluşması” olarak tanımlamış.
  • Aküpressur mat alın. Yatmadan önce yaklaşık 30 dakika Jennifer Lopez, Elle McPherson ve Britney Spears gibi aküpressur mat üzerine uzanarak parasempatik sinir sisteminizin uyarılmasına, rahatlamanıza ve derin uyumanıza destek olun.

İyi bir gece uykusu stresle başa çıkmamıza, sorunları çözmenize veya hastalıktan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Kaliteli bir uyku için uygulamanız gereken 10 adımı öğrenin.

Hollywood Ünlülerinin İyi Yaşam Sırrı 2
Beslenme

Gelenekselden günümüze, popülerden ezoterike kadar 150’den fazla diyet teorisinden her gün başka birini duyuyoruz. Ketojenik beslenme, makrobiyotik beslenme, alkali beslenme, paleo, sirtfoods, fastingler, detokslar her sene biri diğerinin pabucunu dama atıp popülerlik tahtına oturuyor. Bazen tıp dünyası bile kendi içinde çelişiyor.

Son dönemde zaman kısıtlamalı yemek ve oruç tutmayı içeren beslenme şekli ünlüler için daha sağlıklı hissetmenin anahtarı oldu. Yağ kaybı, daha iyi sindirim, iltihaplanmayı önleme, yaşlanmaya bağlı hastalıklara karşı koruma ve potansiyel bir uzun ömürlülük aracı olması gibi faydalarını duyunca popüler olmasına şaşırmamak gerekiyor. Beyonce, Elon Musk, Nicole Kidman, Kourtney Kardashian, Jimmy Kimmel, Miranda Kerr, Reese Witherspoon, Halle Berry, Chris Hemsworth, Hugh Jackman, Jennifer Aniston haftanın altı günü oruç tutup pazar günlerini kaçamak günü olarak geçirdiklerini söyleyen ünlülerden bazıları.

Jennifer Aniston her fırsatta, 16 saat boyunca katı yiyecek yemeden geçirmesinin enerji seviyesinin artmasında ve formunu korumasında büyük bir fark yarattığını dile getiriyor. Limitless dizisi için uzun ömürlülük doktoru Peter Attia gözetiminde dört gün oruç tutan Chris Hemsworth bu konuda söyledikleri de ilgi çekici. “İlk şoku atlattığımda, vücudumun farklı bir duruma geçtiğini keşfettim, çok daha az kalori tüketmeme rağmen hiç açlık hissetmedim.

Ünlülere diyet sırlarını sorduğunuzda artık bir sır olmadığını sağlıklı beslenerek hem tüm lezzetleri tadabileceklerini hem de formda kalabileceklerini söylüyorlar. Paketli gıdalardan uzak, organik sebze ve doğru proteinlerle besleniyorlar, mümkün olduğunca evde yemek pişiriyorlar.

Eskileri düşünün, tanıdık gelmiyor mu?

Dünyanın gözü üstlerinde, her imkanları var ama en büyük farkındalıklarının “öze, basite, doğala dönebilmek” olduğunu söylüyorlar. Aniston’ın diyeti şaşırtıcı derecede erişilebilir ve herkesin benimseyebileceği türden alışkanlıklar içeriyor. 16 saat açlığın ardından şekerini düşük tutuyor ve işlenmiş yiyecekleri tüketmiyor.

Cindy Crawford da aynı basitlikte beslenmeyi benimsediği ve Çin tıbbı uzmanı Neka Pasquale’nin sağlıklı yaşam amacına olan bağlılığından ilham aldığı için bu amaca hizmet eden Urban Remedy firması ile 2012 yılında kurucu, ortak ve marka elçisi olarak imza atmış.

Elle MacPherson’ın da bu konuda girişimci olan ünlülerden bir diğeri. Gençliğini güzelliğini korumasına destek WelleCo markasını yaratmış. Alkali dengesini sağlayan Çin otları, mantarlar ve süper yeşillikler gibi heyecan verici güçlendiricilerin de bulunduğu 45’ten fazla bileşen içeren WelleCo Süper İksir Toz ise en güvendiği ürünü.

Hollywood Ünlülerinin İyi Yaşam Sırları
Cameron Diaz, The Longevity Book: The Science of Aging, the Biology of Strength, and the Privilege of Time

Beslenme konusu derin ve çok detaylandırmak mümkün, bunları incelemeye ve uygulamaya vaktiniz olmasa dahi en basitinden, Cameron Diaz’ın benimsediği, oldukça basit ama etkili olan 80 e 20 kuralı ile başlayabilirsiniz. İki kitabında da günümüz toplumunda yaşlanmanın sanatını, hatta ilmini tartışan, sağlıklı kalmanın ve mutlu bir şekilde yaşlanmanın anahtar yollarını anlatan Diaz, diyetinin yüzde 80’inin besleyici, sağlıklı, ev yapımı yiyeceklerden oluştuğunu ve kalan yüzde 20’yi kendine kaçamak hakkı olarak tanıdığını söylüyor.

Siz de sosyalleşmeyi, seyahat etmeyi ve yaşamın içinde olmayı kolaylaştıran bu formülü deneyin, pişman olmazsınız.

Ruh halimize iyi gelen, inflamasyon önleyen, antioksidan yüklü, bağışıklığımızı yükseltmeye yardımcı süper besinler listesini keşfedin.

Hollywood Ünlülerinin İyi Yaşam Sırrı 3
Fitness

Hepimiz mutlu, sağlıklı, uzun yaşamak istiyoruz. Egzersizi hayatımızın bir parçası haline getirmenin vazgeçilmez olduğunu, uyku ve beslenmemize dikkat etmemizin yeterli olmadığını biliyoruz. Araştırmalar fiziksel eylemlerimizle zihinsel sağlığımız arasındaki inanılmaz bağlantıyı çok çekici bir şekilde ortaya koyuyor.

Ünlüler de tempolu ve stresli hayatlarını dengelemek, güzelliklerini korumak için hayatlarının parçası haline getirmiş durumdalar. Ortak noktaları, haftanın her günü aktif olmaları ve vücutlarındaki kas gruplarını şaşırtacak antrenman rutinlerinin olması. Bir gün ağırlık çalışırken diğer günler yoga, kardio, dans, yüzme, kickbox yapabilmeleri… Özel fitness eğitmenleri ise olmazsa olmazları.

Jennifer Lopez, Olivia Palermo, Alessandro Ambrosso, Victoria Beckham gibi ünlülerle çalışan en iddialı isimlerden biri Tracy Anderson. Bir dönem Gwyneth Paltrow ile ortaklığa bile dönüşmüş ilişkileri. Stüdyosunda, dans, kardio ve kas yapısı sınıfları, her müşterinin eşsiz genetik yapısının belirlediği özel programlar da dahil olmak üzere çok farklı eğitimleri var. Tracy Anderson‘ın patentli Iso-Kinetic Band Sistemi ve The Super G Floor da dahil olmak üzere yıllar içinde tasarladığı teknoloji yenilikleri ve fitness çözümleri ile ilgilenme fırsatı sunuyor.

Müşteri listesi Oscar ödüllerinin konuk listesiyle karıştırılabilecek bir diğer isim ise Simone De La Rue. Body By Simone ismiyle yarattığı programlarla Reese Witherspoon, Jennifer Garner, Jennifer Aniston, Sandra Bullock, Anne Hathaway gibi sanatçıların vazgeçilmezi. O da antrenmanlarında dansı, kardioyu, direnç antrenmanları ile birleştirerek çalıştırıyor ünlüleri. De La Rue ünlülerin çok göz önünde oldukları için motivasyonlarının diğer insanlardan çok daha fazla olduğundan onlarla çalışmanın daha kolay olduğunu söylemekle birlikte herkesin faydalanabileceği programlar yaratmış.

Aniston ise çok uzun süredir bir yogi tutkunu. Sağlıklı zihninin, bedeninin ve ruhunun nedenini ünlü eğitmen Mandy Ingber ile yaptığı yoga seanslarının olduğunu iddia ediyor. Aniston antrenman programı için ise, geleneksel bir antrenmanın ötesinde sonuçlar sunmak için düşük etkili fonksiyonel kondisyon ile direnç bazlı ekipmanı birleştiren bilim odaklı bir yöntem olan Pvolve metodunun büyük bir hayranı olduğunu dile getiriyor. Kendisinde bir dönüşüm yaşadığını gördüğü için 2023 yılında şirkete ortak olarak katılmış.

Kapak görseli: Jessica Biel

Yaprak Üner
Yaprak Üner Tüm Yazıları