preloader

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

20.06.2019
Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

Yazı Boyutu:

Bionda Castana ayakkabı markasının yaratıcılarından Natalia Barbieri, Londra’da gezilecek yerler, nerde kalınır, ne yapılır OGGUSTO’ya özel anlattı.

Ayakkabı dünyasında, İngiliz modasının cool anlayışını İtalya’nın mükemmel zanaatkarlığı ile bir araya getirmeyi başararak kısa zamanda bir tutku markası olmayı başaran Bionda Castana’nın iki kurucusundan biri olan Natalia Barbieri Londra sırlarını OGGUSTO’ya yazdı.

Londra’da nerede kalınır?

“Eşsiz bir lüks deneyimi için London Edition Hotelde kalın.”

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

Londra’nın kalbinde konumlanan Edition Hotel oldukça sade ama şık odaları ve suitleri ile konuklarına eşsiz bir konaklama sağlıyor. Otelin bünyesinde oldukça popüler olan Barners Tavern adlı restaurant, dünyanın her bir yanından misafirlerine Michelin yıldızlı şef Jason Atherton’un menüsünü tatma şansını sunuyor.

Londra’da gezilecek yerler?

“Yaz aylarında Regents Park’ın içinde yer alan Open Air Theatre’ı ziyaret edin. Londra’ya 1 saat uzaklıktaki Oxfordshire bölgesine bir gezi düzenleyin ve Soho Farmhouse’da bir gece geçirin. Ayrıca Thames Nehri kıyısında alan modern sanat müzesi Tate Modern’de bir kaç saatinizi harcayın ve yenilikçi sanatçıların büyüsüne kapılın.”

Regents Park

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

Kuzey Londra’da yer alan Regents Park, Mayıs-Eylül ayları arasında açık hava tiyatrosuna ev sahipliği yapıyor.

Tate Modern

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

Thames Nehri kıyısında alan modern sanat müzesi Tate Modern’de bir kaç saatinizi harcayın ve yenilikçi sanatçıların büyüsüne kapılın. Dünyanın en büyük modern ve çağdaş sanat müzesi olan Tate, 1900’lü yıllardan günümüze kadar uzanan oldukça geniş bir koleksiyona sahip.

Soho Farmhouse

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

İngiltere’nin ünlü kırsallarından olan Oxfordshire bölgesi efsanevi Oxford Üniversitesi’ne ev sahipliği yapıyor. Oldukça sempatik bir çiftlik kompleksi olan Soho Farmhouse ise haftasonu kaçamakları için ideal bir adres. Üyelik sistemi ile işleyen işletmede Soho grubunun vazgeçilmezi Cowshed Spa ve Cecconi’s restaurant yer alıyor.

Şehirde mutlaka yapılması gereken aktiviteler neler?

“Yemekseverler için Street Feast olmazsa olmazlardan. Yıl boyunca farklı lokasyonlar da kurulan standlarda birbirinden lezzetli yemekleri tadın.”

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

2012 senesinden beri eşsiz bir yeme-içme konsepti yaratmış olan Street Feast, Canada Water, Shoreditch ve Bermondsey gibi Londra’nın hip lokasyonlarında leziz sokak yemeklerini müşterilerine sunuyor.

Londra’da nerede yenir?

“Soho’da Frith Street’teki Chotto Matte’de Japon ve Peru mutfaklarının keyfini çıkarın.”

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

Sıradışı tasarıma sahip olan Chotto Matte’de Nikkei Mutfağı olarak adlandırılan Japon ve Peru mutfaklarının birleşimi olan bir tat sunuluyor. Restaurantın tasarımı da oldukça canlı ve renkli.

Nerede içilir?

¨Holborn’da bulunan The Rosewood Hotel’in barında, kaliteli müzik eşliğinde içeceğinizi yudumlayın.¨

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

Bir “gentlemen club” ilhamı ile dekore edilen barda özel yetiştirilmiş barmenler mevsim meyve ve baharatlarına uygun içecekler hazırlıyor.

Londra’da kendinizi şımartabileceğiniz aktiviteler neler?

“Mayfair’de ki Celine mağazasından eli boş çıkmayın.”

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

Londra’nın en lüks butiklerinin olduğu sokakta yer alan Celine mağazası minimal dekoru ve ürün çeşitliliği ile dikkatleri çekiyor.

{77872}

Londra’da nereden alışveriş yapılır?

“Elizabeth Street’de yer alan Bionda Castana mağazasından ayakkabı almadan dönmeyin.”

Londra Gezi Rehberi: Natalia Barbieri

2007 yılında iki en yakın arkadaş tarafından kurulmuş olan ayakkabı markasının tutkunları arasında Olivia Palermo ve Alexa Chung gibi isimler yer alıyor. Markanın imza niteliğindeki parçalarının arasında ise topuklu ayakkabı tasarımları geliyor.

Londra Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Birleşik Krallık’ın köklü bir geçmişe sahip başkenti Londra, dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biridir. Monarşi yönetiminin hala devam ettiği İngiltere’de, şu anki kraliçe II. Elizabeth Londra’da, Buckingham Sarayı’nda ikamet etmektedir. 300 farklı dilin konuşulduğu şehirde resmi dil İngilizce’dir. Londra’nın para birimi Büyük Britanya Pound’u veya diğer adıyla Sterlin’dir.

Londra’ya Ne Zaman Gidilir?

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen ikinci başkenti Londra’yı her mevsim ziyaret etmek mümkün. Fakat ılıman okyanus iklimi gösteren şehir, genellikle kapalı ve yağmurlu bir havaya sahip olduğundan, daha güzel günler geçirmek için yaz aylarında gitmeyi tercih edebilirsiniz.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları