preloader

Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları

23.06.2023
Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları

Yazı Boyutu:

Plajda kusursuz görünmek için en etkili ve bavulunuzda en az yer kaplayacak ürünleri inceleyin;

Ne kadar uzun olursa olsun; tatil her zaman kısadırdan yola çıktık ve mümkün olan en az ürünle güzelliğinize ayıracağınız zamanın tatil sürenizden çalmasına izin vermeyecek çok yönlü kullanıma sahip, pratik ve etkili ürünleri sizin için listeledik;

Güneş Koruyucusunu İhmal Etmeyin!

Tüm aile bireylerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz, deniz ve cilt dostu bir güneş koruyucu seçerseniz, herkes için ayrı bir ürün taşıma derdinden kurtulabilir, cildinizi lekelerden koruduğunuza emin olabilirsiniz. Aynı şekilde, leke veya kırışıklık gibi cilt problemlerinize de fayda sağlayacak çok yönlü bir güneş kremi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Renkli bir güneş koruyucu kullanacaksanız, bunu mutlaka normal güneş koruyucunuz üzerine uygulayın.

Fotostabil UV filtresine sahip Daylong Kids SPF 50 tüm aile bireyleri için, çok boyutlu bir hücre koruması sağlarken, aynı zamanda gliserin, pantenol, aloe vera, E vitamini gibi etkili bileşenleri sayesinde cildi beslemeye de yardımcı oluyor. Leke ve iz bırakmayan formülü, banyoda ciltten kolayca temizlenebiliyor.

Güneşe karşı koruma sağlarken cilt bakımınızı da ihmal etmeyen; Skinceuticals Advanced Brightening UV Güneş Koruyucu Losyon SPF 50 özelliğiyle geniş spektrumlu güneş koruması sağlarken, traneksamik asit ve niasinamid içeren formülü, cilt tonu eşitsizliği ve koyu leke görünümünü azaltarak cilde ışıltılı bir görünüm sağlıyor.

Daha fazla güneş koruyucu seçeneği için bu linke bakabilirsiniz.

Kusurları Kapatmak İçin
Renkli bir Güneş Koruyucudan Yardım Alın!

Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları

Shiseido Sports BB Compact SPF50’nin ıslandıkça cildi koruma etkisi artan WetForce Teknolojisi sayesinde terlediğinizde bile cildinizin güzel gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Renkli güneş koruyucuları 2 parmak kuralına göre uygulanmadığı için, cildiniz için tek başına yeterli gelmese de, normal güneş koruyunuzun üzerinde ekstra bir koruma kalkanı oluşturmanızı ve etkinliğini artırmanızı destekleyecektir.

SVR Sun Secure Ecran Mineral Teinte SPF50+, %100 mineral formülüyle, intoleranslı ciltlerde de güvenle kullanılabiliyor. Yüksek kapatıcı özelliğiyle cilt kusurlarını gizlemeye yardımcı oluyor. Normal, karma, kuru ve çok kuru ciltler için iki farklı versiyonuyla, suya ter ve sürtünmeye karşı dayanıklı etki sunuyor.

Suya Dayanıklı ve Göz Alıcı Bir Plaj Makyajı Mümkün

Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları
Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları
Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları

Spor veya plaj keyfi gibi terleyebileceğiniz durumlarda ağır bir cilt makyajı yerine renkli bir eyeliner ve maskara tercih ederek canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Kiko Milano’nun yaza özel çıkarttığı The Little Mermaid Koleksiyonundaki ürünlerin bir çoğu suya dayanıklı formülleriyle plajda akmayacak bir makyaj imkanı sağlıyor. Seriden favorimiz; 10 Saate Kadar Dayanıklı Göz Kalemi ve Kajal… 3, 4 ve 5 numaralı renkleri birlikte kullanarak göz alıcı bir renk geçişi sağlayabilirsiniz.

Neon Pembe, Mavi, Mor ve Turuncu
Güneş Koruyucularla Eğlenceli Bir Görünüm Yakalayabilirsiniz!

Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları
Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları

Sörf veya Kite gibi aktiviteler esnasında özellikle burnunuzun ve yanaklarınızın yanmadığına emin olmak için, güneşe çıkmadan önce uyguladığınız güneş koruyucusunu stik formatta bir ürünle sık sık desteklemeniz gerekebilir. Yurt dışında çokça görmeye başladığımız neon renkli stik güneş koruyucular, hem plajda renkli ve eğlenceli bir görünüm yakalamak isteyenler, hem de güneş koruyucu sürmek istemeyen çocuklar için güneş koruyucu kullanmayı çok daha cazip hale getiriyor. Türkiye’de kite’ın yükselişinde büyük katkısı olan, milli sporcu ve kite hocası Bilge Öztürk kendi adını taşıyan markasında, renksiz ürünlere ek olarak, hem stik hem de krem formatta neon pembe, mor, turuncu ve mavi güneş koruyucu SPF 50 ürünleri bulunuyor. Markanın ayrıca Işıltılı Bakım Yağı, Ice Gel, Işıltılı Şeffaf Dudak Balmı SPF 20 gibi yaz aylarında günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak, yenilikçi ürünleri de bulunuyor.

Çok Amaçlı Ürünlerden Faydalanın!

Dudaklarınızı ve yanaklarınızı renklendirecek tek bir ürün tercih edebilirsiniz; böylece yüzünüzde monokrom bir renk geçişiyle daha doğal bir görünüm sağlamış olursunuz. Dudak + yanak ürünlerinin yapısı ayrı ayrı kullanılan ürünlere oranla daha ince olduğu için, doğallığınızdan ödün vermeden yüzünüze bir renk getirmeniz mümkün.

Yüzünüze, dudaklarınıza, vücudunuza, tırnak etlerinize ve saçınıza uygulayabileceğiniz çok amaçlı bir nemlendirici tercih edebilirsiniz.

En Önemli Nokta; Saçlar!

Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları

Sadece plajda değil, hemen hemen her durumda geçerli olan tek bir nokta var ki o da cildiniz ve makyajınız mükemmel olsa bile, saçlarınız iyi görünmüyorsa diğerlerinin de iyi görünmeyeceği. Normalde yazın, tercihimi rahatlıktan ve mümkün olduğunca az ve öz ürün kullanmaktan yana kullansam da, konu saç olduğunda, yanınıza her durum için ayrı bir ürün almanızı öneririm. Özellikle güneşin ve suyun saçınızda bırakabileceği hasara karşı koruma sağlamak ve bu döneme özel ekstra bir bakımla desteklemek şart.

Olaplex’in çeşitli saç problemlerine yönelik bir çok etkili ürünü arasından özellikle ısıya ve çevresel hasara karşı koruyucu özelliğiyle NO9‘u tercih edebilirsiniz. Diğer tüm serilerinde olduğu gibi bu üründe de bağ güçlendirme teknolojisi bulunuyor. 232 derece ısıya karşı koruma sağlayan formülü, hava kirliliğine karşı da 48 saat boyunca koruma sağlıyor. ‘’Style memory’’ teknolojisi sayesinde saçınızı kolayca şekillendirmenizi ve verdiğiniz şekli uzun süre muhafaza etmenizi sağlıyor.

Akşam duştan sonra uygulayacağınız durulanmayan bir bakım ürünüyle de saçınızın nem dengesini geri kazanabilirsiniz. LifeCo Değerli Yağlar Serisinde yer alan Durulanmayan Saç Bakım Kremiyle saçınızı ağırlaştırmadan kolayca tarayabilir, elektriklenmesini engelleyebilir, nemlendirerek bakımını yapabilir ve devamında durulamadan dilediğiniz şekli verebiliriz.

Sarı saçlardaki renk kaybını ve matlaşmayı engellemek için Kérastase Blond Absolu serisinden yardım alabilirsiniz. Mor ötesi bakım serisinde bulunan Hyalüronik Asit ve Edelweiss Çiçeğinin birleşimiyle saçlarınızı derinlemesine besleyerek, nemlendirebilir ve turunculaşma karşıtı etkisiyle daha canlı ve parlak sarı tonlara kavuşabilirsiniz.

Eğer dökülme problemi yaşıyorsanız Forcapil Anti Chute Sprey’den yardım alabilirsiniz. Saç derisindeki ölü hücrelerin atılmasını ve saçların daha sağlıklı uzamasını sağlayan formülünde Bambu, Isırgan Otu, Darı, Ginkgo, Atkuyruğu, Amino Asit, B5 ve B6 Vitaminleri, Biotin, Çinko ve Hyalüronik Asit gibi besleyici ve güçlendirici içerikler yer alıyor.

Pürüzleri Giderin

Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları

Yazın ciltteki keratinizasyonun (ölü hücrelerin cilt yüzeyinde birikmesi durumu) artması sonucu daha pürüzlü bir görünüm oluşabilir. Cildinize uyguladığınız hassas bir peelingi vücudunuzdaki serteleşen bölgelere de uygulayarak bu ölü deriden ve pürüzlerden kurtulmanız mümkün.

Papaya, beyaz kil, pirinç ve aloe vera içeriğiyle etkili bir peeling sağlayan Lonjevite Daily Detox Powder Cleanse’i, duşta yüzünüze ve dudak çevrenize uyguladıktan sonra özellikle dirsek ve dizlerinize yoğunlaşabilir, el ve ayak tırnak etlerinize uygulayarak manikür pedikür sürenizi de uzatabilirsiniz.

Wishful’un Yo Detox Scrub’ında yer alan ananas, papaya enzimleri, Aha, Bha ve arındırıcı kömür yardımıyla cildinizdeki ve vücudunuzdaki ölü hücrelerden saniyeler içerisinde kurtulmanız mümkün. Hem enzim ve asitler, hem de partiküller sayesinde çok yönlü bir soyma işlemi sağlayan bu ürün gözeneklerinizi derinlemesine temizleyerek pürüzsüz bir cilt ortaya çıkartmak ve vücudunuzdaki batık probleminden kurtulmak için ideal bir çözüm sunuyor.

EDİTÖRDEN ÖNEMLİ NOT: Yazın kullanacağınız soyucu ürünlerde, dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; ciltteki ölü deriyi temizledikten sonra alttan gelen canlı derinin güneşe direkt maruz kalmaması olmalıdır. Güneş koruyucusunu yeterli miktarda, düzenli kullandığınıza emin olmazsanız cilt lekeleri için uygun bir zemin hazırlamış olursunuz.

Sinek Isırıkları İz Bırakıyorsa…

Yazın en sevimsiz durumlarından biri de sinek ısırıkları ve devamında ciltte bıraktığı izler olabilir. Art de Huile’in Fly Mix’in nane, palmarosa, karanfil, lavanta, sedir ve sitronella uçucu yağları içeren formülü sayesinde sinek ve böcekleri çocuklarınız da dahil olmak üzere tüm aile bireylerinden uzak tutmak mümkün.

Hassas Ciltler, Mistinizi Yanınızdan Ayırmayın!

Denize veya havuza girdikten hemen sonra, güneş kreminizi tazelemeden az önce veya gün sonunda, cildinizi bir mist yardımıyla tazeleyerek nemlendirebilir, ph dengesini koruyarak aşırı kurumasını ve bariyerinin zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları
Nuxe Fraiche de Beaute Mist Sprey
Antioksidan ve nemlendirici etkisiyle cildinizin nem dengesini korumasını destekliyor.
Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları
Abtira Garden Rahatlatıcı Tonik
En hassas ciltler için geliştirilen, prebiyotik ve mikrobiyom dengeleyici formülüyle cildi yatıştırmaya ve cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Tüm Zararlarını Farkındayım Ama Yine de Güneşleneceğim Diyorsanız…

Sektörde 20 yılını devirmeye yakın bir güzellik editörü olarak önerim; mümkünse yanmamak ve bronzlaşmamak.. Cildi hızlı yaşlandırıcı ve leke bırakıcı etkisini, getirdiği geçici bronz güzellikle kıyasladığınızda, götürüsünün çok daha fazla olduğunu fark edeceksiniz. Ancak yine de, yüzünüzü gözlük ve şapkayla çok iyi koruyacağınızı düşünüyorsanız ve vücudunuzda tüm kusurların görünümünü azaltan altın bir bronzluk istiyorsanız en iyi bronzlaştırıcı ürünler yazımıza mutlaka göz atın!

Esra Er Kursan
Esra Er Kursan Tüm Yazıları