preloader

Cartier’nin Yeni Mücevher Koleksiyonu: Magnitude

03.07.2019
Cartier’nin Yeni Mücevher Koleksiyonu: Magnitude

Yazı Boyutu:

Cartier, farklı taş türlerini bir arada kullanarak yarattığı yeni High Jewelery koleksiyonu Magnitude’u tanıttı.

Cartier’nin yeni High Jewelery koleksiyonu Magnitude, değerli taşlar ile Yüksek Mücevherat’ta nadiren görünen dekoratif taşların zıtlığından ortaya çıkan bir birleşimden oluşuyor. Cartier, alışılagelmiş tekniklerin yaratıcı fikirlerle harmanlandığı bu beklenmedik birleşimi 20. yüzyılın başlarından beri uygulayarak geliştiriyor.

Cartier, birlikte kullanıldığı görülmemiş cesur, yaratıcı ve gösterişli materyalleri Magnitude koleksiyonunda bir araya getiriyor. Elmas kuvarsın parlamasını sağlarken, safir, opal ile birlikte göz kamaştırıyor; elmas necef taşlarıyla ışıldarken, pembe elmasa morganit ve mercan eşlik ediyor. Yan yana dizilmiş taşlar; opaklık ile şeffaflık, saf renkler ile göz alıcı nüanslar, toprak ile ışık arasında bir diyalog yakalıyorlar.

Çeşitli renk, taş ve dokulardan oluşan Magnitude koleksiyonu, ikonik Cartier mücevher tasarımlarına adeta bir başkaldırı niteliğinde. Tüm tasarımlarda ışığın gücü hissediliyor ve ışık, evrenin tüm hatıralarını taşıyan taşlar üzerinden parlıyor. Bu parıltılı tasarımlarda dalgalanan ışınlar, kökenlerinin gücünü geleceğe yansıtıyor.

Özlem Güsar
Özlem Güsar Tüm Yazıları