preloader

Penelope Cruz ile Atelier Swarovski Koleksiyonunu Konuştuk

01.10.2019
Penelope Cruz ile Atelier Swarovski Koleksiyonunu Konuştuk

Yazı Boyutu:

Dünyaca ünlü yıldız Penelope Cruz, Atelier Swarovski için hazırladığı sürdürülebilir mücevher konusunu Türkiye’den sadece OGGUSTO’ya özel olarak anlattı.

Oscar ödüllü ve kırmızı halılı davetlerin vazgeçilmez ismi Penelope Cruz; laboratuvar ortamında ürettiği pırlantalarla sürdürülebilirlik anlamında çok özel projelere imza atan Atelier Swarovski için çok özel bir koleksiyon tasarladı. Dünyadan sadece 10 gazetecinin katıldığı bu özel mücevher lansmanına Türkiye’den sadece OGGUSTO katıldı. Ayrıca Atelier Swarovski, Londra’daki Harvey Nichols’ın ardından, Avrupa’daki ikinci satış noktası için Kanyon AVM’de yer alan Jiwo Lounge’u seçti. Penelope Cruz’un mücevher tasarlama sürecinden hayalini kurduğu tasarımlara kadar merak ettiğiniz herşey bu röportajda.

Atelier Swarovski ile iş birliği teklifi gelince neler hissettiniz? Laboratuvar pırlantalar hakkında bir fikriniz var mıydı?

Bütün süreç oldukça doğal gelişti. Bazı etkinlikte Atelier Swarovski’ye ait parçalar takmıştım ancak Nadja Swarovski ile tanışıp, markanın sürdürülebilir tutumu ve Atelier Swarovski’nin bu yöndeki girişimleri hakkında ne kadar tutkuyla konuştuğunu gördükten sonra onunla çalışmak bana ilham verici geldi. Dünyamız için olumlu bir etkim olması benim için çok önemli ve Swarovski yaptığı her işte sürdürülebilirliği merkeze koymakta oldukça başarılı bir geçmişe sahip.

Penelope Cruz ile Atelier Swarovski Koleksiyonunu Konuştuk

Tasarım süreci nasıldı? Size bu süreçte neler ilham verdi?

Ben sürekli yeni fikirler ve ilham peşinde koşan oldukça görsel bir insanım. Ekip ile yüzlerce görsel paylaştım. Daha önce birkaç marka ile tasarımsal olarak çalışmıştım zaten ama bu süreçlerde her zaman mütevazi olmayı ve öğrenmeyi tercih ediyorum. Çok şanslıyım ki Nadja ve ekibi bana kreatif olmam için özgürlük verdiler. Konseptlere ve tasarım fikirlerine beraber karar verdik ve bana bu konuda güvendikleri için çok minnettarım.

Penelope Cruz ile Atelier Swarovski Koleksiyonunu Konuştuk

Laboratuvar yapımı pırlantalar insanların pırlantaya olan bakış açısını değiştirecek mi?

Nadja ile sohbet etmeden önce laboratuvar ortamında pırlanta yapmanın mümkün olduğunu bilmiyordum. Bunun mümkün olduğunu öğrendiğimden beri etkinliklerde bu tür parçaları takmayı ve tasarım yapma konusunda oldukça heyecanlandım. Umarım insanları çevreye ve bireylere özen vererek üretilen parçalara sahip olma şansı vererek sorumlu seçimler yapmaları konusunda örnek olabiliriz.

Penelope Cruz ile Atelier Swarovski Koleksiyonunu Konuştuk

Bu konu da ilginizi çekebilir Nadja Swarovski Laboratuvar Yapımı Pırlantaları Anlattı

Atelier Swarovski ile yaptığınız koleksiyondan sadece bir parça takmak zorunda olsanız bu hangisi olurdu?

Koleksiyondaki yüzüklerden bir tanesini anneannemin bana armağan ettiği bir yüzükten ilham alarak tasarladık. Ne yazık ki bu yüzüğü yıllar önce kaybettim ve anneannemin şerefine oldukça gurur duyduğum bu yüzüğü tasarlamak istedim. Etrafı laboratuvar yapımı pırlantalarla kaplı yine laboratuvar yapımı 3 yakut olan Lola Yüzük… Uzun zamandır yapmak istediğim bir şeydi.

Penelope Cruz ile Atelier Swarovski Koleksiyonunu Konuştuk

Mücevher size ne ifade ediyor?

Hatırlıyorumda, çocukken odamda oturur ve dergilerdeki insanların üstüne mücevherler çizerdim. Bu yüzden bu koleksiyonun gerçekleşmiş olması benim için rüya gibi.

En hayran olduğunuz tasarımcı kim?

Sadece bir isim veremeyeceğim. 1999 senesinde Karl Lagerfeld ile tanışmak benim için modaya dair en iyi hatıralardan biri. Aynı zamanda John Galiano, gelinliğimi tasarladığı için benim için çok özel.

Özlem Güsar
Özlem Güsar Tüm Yazıları