preloader

Ciltteki Kolajeni Koruyan En İyi Bakım Ürünleri

Ciltteki Kolajeni Koruyan En İyi Bakım Ürünleri

Yazı Boyutu:

Genç bir cilt görünümü için önemli bir protein olan kolajen hakkında bilinmesi gerekenleri ve en iyi kolajen içerikli cilt bakım ürünlerini bir araya getirdik.

Vücudunuzun bütünlüğünü koruyan kolajen önemli bir protein. Temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek olan kolajen; eklem, tendon ve organlarınızı bir arada tutuyor. Bunun yanı sıra cildinize esneklik ve sıkılık kazandırıyor. Toksinlere ve diğer zararlı etkenlere karşı bir bariyer görevi gören kolajen, yüzünüze gençlik ışıltıları sunuyor.

Ancak ne yazık ki kolajenin sayısı yaş aldıkça azalır ve bu da cildinizin elastikiyetini kaybetmesine ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Vücudunuzdaki etkisi ise eklem ağrıları olarak baş gösterir. Kolajen yönünden zengin olan yiyecek ve cilt bakım ürünleri takviyesiyle kolajen sayısının azalmasını önleyebilirsiniz. Sağlıklı bir cilt görünümü için cilt bakımınıza ekleyebileceğiniz en iyi kolajen içerikli ürünleri bir araya getirdik.

Neostrata Üçlü Sıkılaştırıcı Boyun Kremi

Neostrata’nın Skin Active serisinin hızlı ve maksimum sonuçlar için tasarlanmış… Bu seri, etkili ve performans odaklı bileşenleriyle cildinizi profesyonel bakım yaparak onarıyor ve sıkılaştırıyor. Serinin içinde yer alan Üçlü Sıkılaştırıcı Boyun Kremi ise, boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları açıyor ve cildin doğal kolajenini destekliyor.

SkinCeuticals Hücresel Lipidleri Yenileyici Anti-Aging Bakımı

Cildinizin savunma bariyerini güçlendiren ve kaybedilen lipid miktarını yeniden kazandıran ürün, yaşlanma belirtilerini azaltıyor ve cildinize pürüzsüz ve parlak bir görünüm veriyor. Cilt dokunuzu iyileştiren bu ürünü, sabah ve akşam olmak üzere yüz, boyun ve dekolte bölgenize uygulayabilirsiniz.

gülsha Güzellik Misti

gülsha Güzellik Misti, hava kirliliği ve sürekli ekran kullanımı kaynaklı mavi ışığın oksidatif etkilerine karşı çoklu koruma sağlayan ödüllü bir aktif içeriyor. Ayçiçeği filizleri ve Peru tara taninlerinden elde edilen ECOCERT sertifikalı bu aktif, C vitamini kadar güçlü ve yeşil çaydan daha fazla antioksidan koruma sağlıyor. Serbest radikallerle savaşarak ciltteki kolajeni korumaya yardımcı oluyor.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Yaşlanma Karşıtı Bakım Kremi

Doğadan ilham alarak aktif bileşenlerle zenginleştirilmiş anti-aging krem, kolajen kaybı nedeniyle oluşan yaşlanma belirtilerinin görünümünü düzeltiyor. Vichy Liftactiv Collagen Specialist, sıkı bir cilt görünümü sağlarken lekelerin de önüne geçiyor. Tüm cilt tipleri için uygun olan kremi, düzenli olarak kullanmayı ihmal etmeyin.

{27260}

Caudalie, Resveratrol Lift Anında Sıkılaştırıcı Etkili Serum

Resveratrol, hiyalüronik asit ve vegan kolajenin birleşiminden oluşan patentli kompleks içeren serum, kırışıklıkların görünümünü düzeltiyor, yüz ovalini şekillendiriyor ve cildi pürüzsüzleştirip sıkılaşırıyor. %97 doğal türevli içeriklere sahip olan ürün, yağ içermeyen formülü sayesinde cilt tarafından kolayca emiliyor. Fesleğen, limon otu, papatya, kekik ve portakal çiçeği notaları içeren kokusuyla cildi sarıyor.

Kiehl’s, Powerful Wrinkle Reducing Eye Cream

Powerful Wrinkle Reducing Eye Cream bakır, kalsiyum, kafein ve seramitlerle formüle edilmiş içeriğiyle göz çevresindeki kırışıklık görünümünün ve pürüzlerin azalmasına yardımcı oluyor. Kolajen fiberlerinin bozulmasına engel olmaya yardımcı olan kremle, aydınlık bir göz çevresine sahip olacaksınız. Her cilt tipi için uygun olan ürünü sabah-akşam bakım rutinize ekleyebilirsiniz.

La Mer, Lifting and Firming Mask

Cildin doğal kolajen üretimini destekleyen La Mer Lifting and Firming Mask, konsantre formülü sayesinde cildinizi sıkılaştırıyor. Maske cildinizle temas ettiği andan itibaren cildiniz nem kazanmaya başlıyor ve yumuşacık oluyor. Düzenli kullanımda cildiniz daha gençle parlak bir görünüme sahip olacaksınız. Haftada iki kez yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz.

Estee Lauder, Revitalizing Supreme+ Youth Power Cream

Son derece nazik formülüyle Revitalizing Supreme+ cildin doğal elastikiyetini ve canlılığını geri kazandırarak cilde lifting etkili bir görünüm sağlıyor. %99 doğal olarak elde edilen Özel Hibiscus Sabah Çiçeği Özü, Özel Moringa Özü ve RevitaKey™ teknolojisini içeren bu çok etkili formül, yaşlanmanın tüm önemli belirtilerini hedefliyor. Ciltteki çizgileri ve kırışıklıkları azaltıyor, cilde genç bir parlaklık veriyor.

{29362}

Dermalogica, Dynamic Skin Recovery SPF 50

Cildinizin doğal kolajen oluşumunu destekleyen ürün, cildinizde oluşmuş kırışıklıkları düzeltiyor ve bundan sonra oluşacak kırışıkların önüne geçiyor. 50 faktörlü bu kremi gün ışığına çıkmadan önce kullanarak, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir ve cildinize nem depolayabilirsiniz.

Voonka Collagen 50 SPF Güneş Kremi

Atelocollagen içerikli 50 SPF güneş kremi; yaşlanmaya karşı koruma sağlarken, kusursuz bir bronzlaşma sunuyor. Açık tenler, en hassas bölgeler ve tüm vücut (yüz, dekolte, eller) için ideal olan bu ürün, güneş kaynaklı leke oluşumunun önlenmesine yardımcı oluyor. Güneşe çıkmadan 15 dakika önce, ürünü cildinize ince bir film tabakası oluşturacak şekilde uygulayın.

Murad, Anında Sıkılaştırıcı Kolajen Serumu

İçeriğindeki amino asit ile cildinizi anında onaran ve sağlıklı bir görünüm sunan serum, cildinizin nem seviyesini de destekliyor. 2 saat içinde çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olan ürünü, her gün temizleme ve tonik işleminden sonra uygulayabilirsiniz.

Bonus: Kullanabileceğiniz Kolajen Takviyeleri

Ciltteki Kolajeni Koruyan En İyi Bakım Ürünleri

Day2Day The Collagen Beauty

Day2Day The Collagen Beauty ürünleri kolajen peptitleri, vitamin, mineral ve özel bileşenler içeren gıda takviyeleridir. Serinin içinde içime hazır likit form, saşe form, tablet form ve toz form olmak üzere 4 farklı formda ürün bulunuyor. Her formda farklı miktarlarda kolajen içeriği mevcut. Hem sığır kaynaklı hem de balık kaynaklı kolajen peptit içeren ürün çeşitliliğine sahip.

{86959}

Naturagen Kolajen

Günlük beslenme routinize dahil edebileceğiniz Naturagen Kolajen ile cildin doğal nemlenme ve yenilenme fonksiyonlarını, iskelet sisteminin normal fonksiyonlarını devam ettirmesine yardımcı olabilirsiniz. Hyalüronik asit, Biotin, Koenzim Q10 ve çeşitli vitaminlerden oluşan doğal ve zengin bir içeriğe sahip; şeker ve gluten içermeyen Naturagen Kolajen ürünleri, günlük beslenme rutinine kolayca dahil edilebiliyor. Tablet, tek içimlik sıvı, toz saşe, toz form ve bar formlarıyla sağlıklı güzellik için doğal bir destek sağlıyor.

CollaJeune Beauty

CollaJeune Beauty, dünyanın 1 numaralı hidrolize balık kolajeni hammaddesi olan Naticol’u Fransadan temin ederek, C vitamini, Çinko ve Hyaluronik asit ile zenginleştiriyor ve cildin normal fonksiyonunu destekleyerek içten dışa yenilenmeyi vadeden bir ürün sunuyor. 3000 daltonun altındaki moleküler ağırlığı sayesinde yüksek biyoyararlılık sunan ürün, her bir saşe içerisinde bulunan 8800 mg.lık hidrolize balık kolajeni formülüyle günlük ihtiyaç duyulan Tip 1 ve Tip 3 kolajen miktarını cömertçe içeriyor. Kolestrol, şeker, yağ ve domuz ürünü içermeyen CollaJeune Beauty, sağlıklı içeriği ve lezzetli çilek tadı ile yaş alırken güzelliğinden ödün vermek istemeyen kadınların tercihi.

Osende Multi Collagen

Kolajen içeriğinin yanı sıra biotin, C vitamini ve çinkoyla Osende Collagen fark yaratıyor. Biotin cildin korunmasına yardımcı olurken, C vitamini hem cildin normal fonksiyonu için gerekli olan kolajen oluşumuna katkıda bulunuyor. Enerji oluşum metabolizmasını destekleyerek, yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasını sağlıyor. Çinko ise, cildin yanı sıra saç, tırnak ve kemikleri koruma altına alıyor.

Not: Kolajen takviyelerini doktorunuza danışarak kullanın.

Kolajen Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Ciltteki Kolajeni Koruyan En İyi Bakım Ürünleri

Sağlıklı bir beden ve genç bir cildin sırrı kolajen nedir, kolajen kaybının azaltmanın yolları nelerdir? Kolajen ile ilgili merak ettiğiniz her şey bu rehberde!

Ciltteki Kolajeni Koruyan En İyi Bakım Ürünleri
Cemre Bosnalı Zeydanlı
Cemre Bosnalı Zeydanlı Tüm Yazıları