preloader

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

01.02.2024
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Yazı Boyutu:

Anadolu Yakası’nın sevilen rotası Bağdat Caddesi’nin en iyi mekânlarını listeledik. İtalyan restoranından kokteyl barlara, kahvaltıcılardan hamburgercilere denemeniz gereken mekânları öğrenin.

Size özel içerikler için OGGUSTO Club’a ücretsiz katılın!

Şimdilerde yaşadığı güzel hareketlilikle Bağdat Caddesi eski dönemlerini hatırlatmaya, hatta birkaç adım öne geçmeye başladı. Her buluşma için Avrupa Yakası’na geçmek zorunda kalan caddelinin de “Siz kalkıp buraya gelin” diyebileceği mekânları var. İstanbul’un en gözde ve cezbedici rotası olan Bağdat Caddesi’nin en iyi mekânlarını keşfetmek için yazıyı okumaya devam edin!

Bağdat Caddesi’nin En İyi Restoranları

The Townhouse, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Yılın her günün tadını çıkarmak için tasarlanan The Townhouse, enfes lezzetlerin tadını çıkarabileceğiniz, kokteyl eşliğinde oturabileceğiniz bir yer. Dekorasyonundaki sıcak detaylarla samimi bir ortam sunan mekânın rahatlığı müdavimlik yaratıyor.

Plaj Yolu Sok. No:13; 02164631415

The Rua, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Hem lezzetli yemekleri hem de kendi imza kokteylleriyle sevilen The Rua, Bağdat Caddesi’nin güzel vakit geçirilen, uzun uzun arkadaş sohbeti eşliğinde oturulan mekânlarından. Şık ve lüks konseptiyle öne çıkan The Rua’nın menüsünde dünyanın dört bir yanından seçilen lezzetleri bulacaksınız. Geceye başlamadan önce menünün başlangıç seçenekleri arasına da göz atmayı unutmayın.

Ulus Sk. No:6A, Suadiye, Kadıköy/İstanbul; 05324843782

Allen Kitchen & Cocktail, Suadiye

Bağdat Caddesi’nde gidebileceğiniz güzide mekânlardan birisi olan Allen Kitchen & Cocktail kendine özgü zengin menüsü, el yapımı ve taze ürünleriyle yemek deneyimi ile uğrak noktası olabilecek yerlerden. Özenle harılanmış yemeklerinin yanında 40’tan fazla kokteyl çeşidi sunuyor.

Not: Allen Kitchen & Cocktail haftanın her günü saat 12:00 saatlerinde hizmet vermeye başlıyor, kapanış saatleri ise günlere göre değişmekte.

Bağdat Caddesi No: 477/B; 02164833683

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Brasserie Noir, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Keyifli bir akşam yemeği ve ya özel bir kutlama için gitmeyi tercih edebileceğiniz mekânlardan birisi Brasserie Noir. Hem geleneksel hem de Dünya mutfağından lezzetler sunan mekânın detayla dekore edilmiş iç mimarisi ile keyifli anlar geçirmek mümkün.

Not: Brasserie Noir hafta içi 12:00-02:00, haftasonu 10:00- 00:00 saatleri arasında hizmet vermekte.

Suadiye, Bağdat Cd. 455 1; 02163800005

Pigalle, Suadiye

Plaj Yolu Sokağı’nın en iyilerinden biri olan Pigalle, iddialı kokteyl ve yemek menüsüyle dikkat çekiyor. İçeriğe adımınızı attığınız anda ferah bir ortam sizi karşılıyor. Açık tonlardaki dekorasyonu sizi içine çekerken, sıcacık ortamı günün yorgunluğunu atmanız için size imkân sunuyor. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelen mekânda, çıtır karabuğdaylı humus ve dana bonfile bizim favorilerimiz arasına girdi. Kokteyllerden ise Negroni ve Soul Mate mutlaka denenmesi gerekenlerden… Mekânla ilgili beğendiğimiz bir başka nokta ise patili misafirlerini de sonsuz bir sevgiyle kabul etmesi!

Plaj Yolu Sokağı, 12A; 05394112889

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Ristorante Umberto, Caddebostan

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Göztepe Parkı sırasında oldukça samimi bir dekorasyonda misafirlerini ağırlayan Umberto, İtalyan lezzetlerini tabaklarına taşıyor. Sıcak, samimi ve aydınlık bir dekorasyona sahip mekân uzun uzun oturmak ve yemekler eşliğinde sohbet etmek için de mükemmel bir yer. Şef Özgür Yavuz ve ekibinin hazırladığı menüde; klasik İtalyan başlangıçlarından pizza ve salata çeşitlerine, makarna ve risotto seçeneklerinden tatlılara kadar, birçok alternatif bulunuyor. Yemeğin sonunda orijinal reçeteyle hazırlanan tiramisunun tadına da bakmayı unutmamalısınız.

Prof. Dr. Hulusi Behçet Cd. No:8/A, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul; 05332901010

Ferida

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Balkan mutfağından ilham alan menüye sahip Ferida‘da Boşnak tatlarının, taş fırında pişen napoliten pizzaların, kokteyllerin tadını çıkarabileceğiniz bir yer. Balkanlar’dan özel olarak getirilen ajvar ve soka sosları, kuru et ve Boşnak sucuğu eşliğinde Boşnak mantısı, kuru etli pizza çeşitleri, Boşnak meze tabağı menünün öne çıkanlarından. Beyaz çikolatayla yapılan Ferida usülü profiterol ise tatlı sevenlerin mutlaka denemesi gerekenlerden.

Suadiye, Noter Sk. no: 11-13; 05395556134

Ysabel Restaurant, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Ysabel Restaurant, geniş terasıyla önünden geçenlerin hemen dikkatini çeken bir şıklıkta. Yüksek tavanlı binanın iç kısmında güzel bir bar ve havalı mermer masalar uzanıyor. Paylaşım tabaklarından pizza ve ana yemeklerle menüye Akdeniz ve özellikle de İtalyan seçenekler hakim. Kruvasandan pankeklere güzel kahvaltı seçenekleri de var.

Not: Ysabel Brasseri’de kahvaltı hizmeti sadece pazar günleri saat 10:00 ve 14:00 arasında verilmekte.

Plaj Yolu Sok. No:14A, 02165145599/ 05335791840

Dokuz Ondokuz, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Samimi ve mütevazi bir ortamda misafirlerini ağırlayan Dokuz Ondokuz lezzetleriyle çok beğenilen bir yer. Oldukça büyük porsiyonları olan ve özellikle et menüsü çok beğenilen mekânın şarap kavı da oldukça geniş. Özeni, sunulan her tabakta gösteren mekânın hafta sonları servis ettiği kahvaltının da çok beğenildiğini söylemek gerek…

Kazım Özalp Sk. No:16 D:18A, Suadiye, Kadıköy/İstanbul, 05306248919

Nazende, Caddebostan

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Yavaş yavaş yemek yenilen sofrada oturmak, sohbet eşliğinde yemeklerin tadını çıkarmak için Nazende harika bir yer. Taş fırınlarından çıkan lezzetlerden mezelere, deniz ürünlerinden sakatatlara her bir çeşidi enfes olan Nazende’nin lezzet yorumları deneyen herkes tarafından çok seviliyor. Mekanın servis kalitesi ve rahat ambiyansı da büyük artılarından.

Sembol Apt, Caddebostan Plaj Yolu Sk. No:13/A, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul; 05336170268

Strada, Suadiye

Sabah kahvaltısından akşam yemeklerine, kahvelerden kokteyllere kadar çeşitli lezzetleri tadabileceğiniz Strada harika iç mimarisi ile dikkat çekiyor. Geniş ve şık tasarlanmış mekânı ile hem grup halinde hem de yalnız başınıza keyifli vakit geçirebileceğiniz mekânlardan. Birçok farklı damak zevkine hitap etmesi ile menü çeşitliliği ile oldukça popüler.

Bağdat Cd. No:459; 02164641000

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Il Boccalino, Fenerbahçe

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

İtalya’yı aratmayan lezzetler artık Bağdat Caddesi’nde. İtalyan mutfağı kendine ait teknikleri olan ve detay isteyen bir mutfaktır. Il Boccalino’de bunun altından başarıyla kalkıyor. Gerçek İtalyan lezzetlerinden Pizza 4 Formaggi, Pizza Bresaola, Lasagne, Spaghetti Bolognese ve Fettucini Con Crema Di Porcini’yi deneyimleyebilirsiniz.

Op. Cemil Topuzlu Cad. 35/1B; 02163591904

Basta! Neo-Bistro, Caddebostan

Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’ın açtığı Basta! Neo-Bistro, İstanbul’un en iyi bistrolarından biri. Sunumdan çok lezzeti odağına koyan mekânın favori lezzetlerinde Tarama, Levrek ceviche, Minekop, Kuzu karski en başta yerini alıyor. Pazartesi hariç hafta içi 15.00’dan 22.00’a kadar, hafta sonu ise 14.00 ila 22.00’a kadar hizmet veriyorlar. Gerçek yemek deneyimi yaşatan mekâna rezervasyon ile gitmenizi tavsiye ederiz.

Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:39; 02167557750

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Bistro 33, Caddebostan

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Geçmişin anılarına sahip çıkan ve yüzü geleceğe dönük mekân Bistro 33, Erenköy Zincirliköşk Sokak’ta 60’lı yıllarda hizmet veren yazlık Club 33’ün hatırasını yaşatıyor. Zamanla oluşan müdavimlerinin ortak mekânı haline geldi. Güne kahvaltı ile başlayıp öğle yemeği, akşam yemeği ve gece barıyla DJ eşliğinde 01.00’ye kadar hizmet veriyor. Günün her saati büyüleyici şık atmosferinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Zincirli Köşk Sk. No:10; 02164786550

Cotto Gastro, Suadiye

Suadiye’de bulunan restoranda İtalyan esintilerini fazlasıyla hissedeceksiniz. Hem atmosferi hem yemekleri İtalyan restoranları ilham alınarak özenle oluşturulmuş. Sadece Caddelilerin değil İstanbul’un başka semtlerinden de bu deneyimi yaşamak için gelenler var. Taze makarnalar ve pizzalar, risotto, carpaccio, özel tatlılar ve diğer İtalyan yemekleri menülerinde yer almaktadır. Ayrıca, menüde şarap, aperatifler ve diğer içecekler de mevcut.

Kazım Özalp Sk; 0533478728

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Tacoroll, Caddebostan

Meksika mutfağının en popüler yemeği olan tacoyu bir de Tacoroll’de deneyin. Genellikle mısır veya buğday unu tortillası ile hazırlanan taco’nun içerisinde et, sebze, fasulye, peynir, salsa, avokado gibi birçok malzeme kullanılıyor. Tacoroll’da ise malzemeler hem lokal tercih ediliyor hem de yıllardır aynı manav ve kasaptan alınıyor. Zengin menülerinde birbirinden farklı taco çeşitlerinin yanında burrito’lar, quesadilla’lar ve supreme crunchwrap’ler yer alıyor.

Caddebostan, Kadirağa Sk. No:51; 05534772489

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Ali Ocakbaşı, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Suadiye sahilinde konumlanan Ali Ocakbaşı, modern ocakbaşı deneyimi sunan mekanlardan biri. Kaliteli malzemelerle hazırlanan lezzetler ile menüsünü oluşturan mekan, yerel tedarikçilerden temin edilen coğrafi işaretli ürünleri kullanması ile dikkat çekiyor. Meze, salata, pide, lahmacun gibi birçok seçenek bulunan menüsünde, ocakbaşından lezzetler ise oldukça fazla. Uykuluk, Ali Kebap ve Karski ise ocakbaşı tarafında denenmesi gereken özel lezzetleri arasında yer alıyor. Ayrıca glutensiz fırın ürünleri de hazırlanan mekânda, birçok vegan dostu seçenek de bulunuyor. Vegan lezzetler arasında sebzeli güveç, ıspanaklı pide gibi çeşitlerin yanı sıra özel vegan kıymasıyla hazırlanan lahmacun, pide ve kebap seçenekleri de misafirlere sunuluyor.

Kazım Özalp Sokak, No: 60/C, Kat: 4, Suadiye, Kadıköy/İstanbul; 02164786060

Metet Döner, Çiftehavuzlar

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

İstanbul’un en lezzetli dönercilerinden olan Metet’in Çiftehavuzlar’daki şubesi de Bağdat Caddesi’nin lezzetli mekânlarından. Köz ateşinde pişirilen döneri porsiyon ya da pilav üstü olarak sunan Metet’in beyti kebabının da çok sevildiğini unutmayın.

Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:35, Fenerbahçe, Kadıköy/İstanbul; 02167661966

Günaydın Steak & Smokehouse, Suadiye

Günaydın Suadiye’ye en şık şubelerinden birini Steak & Smokehouse adıyla açtı. Geniş bir bahçeyle hizmet veren mekanın et lezzetinin ve geleneksel tatlı sunumlarının üstüne çıkmak kolay değil.

Bağdat Cd. No:399 D:1B, 02165199915

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Nello’s, Suadiye

Ufak bir İtalyan restoranı arayanlar rotasını Nello’s Istanbul’a çevirebilir. Kapıdan girdiğiniz anda bu ufak mekandan harika kokular yükseliyor. Şarap eşliğinde yiyeceğiniz öğlen ya da akşam yemeği size mutluluk verecek bizden söylemesi. Makarnanın sizde farklı bir yeri varsa, Manfredi Con Ricotta ve Deniz Mahsüllü Linguini’yi denemenizi öneririz. Pizza severler için Pizza Parmigiano ve 4 Peynirli Pizza enfes seçenekler. Suadiye’ye ve Şaşkınbakkal’a yakın oturuyorsanız, evinize sipariş verebileceğinizi de hatırlatalım.

Halay Sk No.10D; 05526833480

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Bağdat Caddesi’nin En İyi Hamburgercileri

The Grungy, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

The Grungy’nin lezzeti; her sabah ekmeklerini kendileri pişirip fırından taze taze servis etmeleri ve biraz tatlı biraz ekşi olan özel grungy sosunda saklı. Farklı damak tatları için “Cheeseburger”, “Füme Antrikot Cheeseburger”, “Bacon Cheeseburger”, “Keçi Peynirli Burger”, “Brie & Bal Burger”, “Jalapeño Burger” ve “Chipotle Cheeseburger” seçenekleri bulunuyor.

Suadiye, Ülkü Sk. No: 1

Snob Street Food, Caddebostan

Snob, sokak yemekleri konseptiyle hizmet veren keyfi odağına almış bir restoran. Eğitimli şeflerin kaliteli malzemelerden hazırladığı benzersiz bir deneyim sunuyor. Farklı kültürlerden ve sokak lezzetlerinden ilham alınarak oluşturulan menüde truffle burger, falafel, mac&cheese topu, satır sucuk dürüm gibi yemekler mevcut. Bu özel konseptli mekânı Cadde’de deneyimlemelisiniz.

Caddebostan, Bağdat Cad, No: 292; 02163597999

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

House of B, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Beşiktaş’ta ve Suadiye’de şubesi bulunan House of B, şehirdeki en iyi Amerikan lokantası. Her gün taze etlerini kendileri üreten restoran dondurulmuş ürün kullanmıyor. Bu özenli hareketleri de tabi ki lezzetlerinde kendini belli ediyor. Et dışında hamburger ekmeklerini de kendi üretiyor ve malzemelerini aynı tedarikçilerden temin ediyor. Ortaya da en taze ve en iyi burger çıkıyor. Burgerleri kadar patatesleri de parmak ısırtıyor.

Suadiye, 435/A; 02163842747

J Burger, Caddebostan

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Bağdat Caddesi’nin en eski hamburgercilerinden olan J Burger, alışılan tadını bozmayan ve kendine has hamburgeri olan bir yer. Kendine özgü reçeteli sos ile hamburger hazırlayan J Burger’in ev yapımı mayonezi de alışılan tattan çok farklı olmasıyla biliniyor.

Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:36/A, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul

Grillin Guys, Şaşkınbakkal

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Cadde’nin en lezzetli hamburgercisi Grillin Guys, küçük masalarında yemeği tercih edenleri de paket yaptırıp evlerine götürenleri de mutlu etmeyi çok iyi biliyor. Dolu dolu hamburgerlerinden Double Cheese ve Dana Bacon herkesin favorisi. Tavuk tercih etmek isteyenler için Çiko, hamburger dışında bir şey yemek isteyenler için de Dog’s seçenekler arasında. Patates kızartmasında da bir o kadar başarılılar.

Kazım Özalp Sok. No:22, 05436219232

B.O.B Burger, Şaşkınbakkal

Canınız lezzetli bir burger istiyorsa ve Bağdat Caddesi’nin yakınlarındaysanız B.O.B Burger‘i denemelisiniz. Yumuşacık ekmeği içerisinde tam kıvamında pişirilen köfteleriyle hazırlanan hamburgerinizin yanındaki patateslerin tadı da damağınızda kalacak.

Bağdat Cad. No:349, 02164672931

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Bağdat Caddesi’nin En İyi Uzak Doğu ve Sushi Restoranları

Machi, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Peru ve Japon füzyon mutfağı konseptiyle deneyenlerden tam not alan Machi, lezzetleriyle tekrar tekrar gelinebilecek mekânlardan. Somon ceviche, karides taco, crispy machi magic sushi, truffle sushi mekânın en sevilen lezzetlerinden. Rosa sakura ise uğruna Machi’ye gidebilecek, farklı dokuları bir arada bulunduran kokteyli.

İç dekorasyonu Pınar Hacıraifoğlu tarafından tasarlanan mekânın girişindeki küre mermer taşıyıcılı masa sizi karşılarken açık mutfak/bar tasarımıysa yer seçiminde aklınızı çelecek.

Müzeyyen Sk. No:2, Suadiye, Kadıköy/İstanbul; 02164641000

Ken Sushi & More

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Sushi ve Japon mutfağı sevenlerin Bağdat Caddesi’nde uğraması gereken yerlerden biri de Ken Sushi&More. Çok çeşitli bir sushi menüsü bulunan mekânda her damak tadına uygun seçenek bulmak mümkün. Taze malzemelerle hazırlanan sushi’ler arasından özel peynir sosu, orkinos ve avokadoyla hazırlanan AI en beğenilen tatlardan biri oluyor. Japon mutfağından farklı seçimler yapmak isteyenler için de General Tso Chickin öneriliyor. Farklı aromalarla hazırlanan noodle ve poke bowl’ların da tadına bakılmalı.

Kazım Özalp Sk. No:60/C, Suadiye, Kadıköy/İstanbul; 02163564849

Bağdat Caddesi’nin En İyi Kafeleri

Grōn Coffee, Caddebostan

Bağdat Caddesi’nin favori kahvecilerinden Grōn, lezzetleriyle olduğu kadar hayvan dostu olmasıyla da kalpleri kazanıyor. Sevdiklerinizle kaliteli kahve eşliğinde derin sohbetler edebilir ya da güne özenle hazırlanan kahvaltılar ile başlayabilirsiniz. Nordic tarzdaki atmosferi göz yormayan ve huzur veren türden. Geniş ve ferah bahçesi ile de yaz akşamları ayrı bir keyifli. Geniş içecek menüsünün yanında çeşit çeşit tartine’ler, altı ekmek üstü yumurta lezzetler, omletler, salatalar, bowl’lar yemek menüsünü renklendiriyor.

Caddebostan, Şerafettin Sk. No:2/A; 05304992162

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Maybe, Fenerbahçe

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Hem damağa hem de göze hitap eden kocaman porsiyonları olan Maybe’de denediğiniz tatların hepsi de hakkını veriyor. Porsiyonlar büyük ve lezzetli olan mekanın sunumlarının iştah açıcı olduğunu ve çok seçenek sunduğunu da söylemek gerekli.

Gazi Mehmetçik Sk. No:15/B, Fenerbahçe, Kadıköy/İstanbul; 02168026252

Voi, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Birçok noktada şubesi olan Voi’nin konumu değişse de verdiği keyif hep aynı. Suadiye şubesinde ise bu keyfin tadını her açıdan çıkartabilirsiniz. Enerjik tasarımı ile kendine has ürünlerin olduğu Voi’de zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz bile. Kahvaltı çeşitlerinde Good Morning ve The American en çok tercih edilenler arasında. Kruvasan, sandviç, salata ve bowl seçeneklerinden de tercih yapabilirsiniz.

Bostancı, Turab Sk. No:4

{84374}

Sour & Sweet Artisan Bakery, Caddebostan

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Sour & Sweet Artisan Bakery güne mutlu başlamanızı sağlayacak fırın hem geleneksel hem de modern tatlar sunuyor. Özel un ile geleneksel yöntemlerin birleşimiyle sonuç enfes ekmekler oluyor. Ekşi mayalı artizan ekmekler, uzun süre tazeliğini koruyor ve lezzetiyle müşterilerin beğenisini kazanıyor. Paket servis hizmeti de mevcut.

Caddebostan Plaj Yolu Sk. No:8 A; 05422525288

Manu Bakery & Eatery, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Lezzetli yemekleri ve tatlıları olan Manu’da kruvasanları ve kahveleri özellikle tavsiye ediliyor. Servisiyle de öne çıkmayı başaran mekânda her tabağın özenle hazırlandığını göreceksiniz.

Akasyalı Sk. No:1, Suadiye, Kadıköy/İstanbul

Nove Garden, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

‘All day breakfast’ konseptiyle günün her saatinde kahvaltı menüsünü deneme imkânı sunan Nove, hem yemekleri hem atıştırmalık lezzetleri hem de kahveleriyle beğeniliyor. Oldukça geniş bir menü sunan mekânın iç kısmı kadar bahçesi de oldukça geniş ve uzun uzun oturmaya müsait.

Sadıkoğlu Apt. No: 403, Suadiye, Kadıköy/İstanbul; 02162084808

Carlen Cafe & Bakery, Erenköy

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Kendinizi Bağdat Caddesi’nin kalabalığından sıyrılmış hissedeceğiniz Carlen, keyifli detaylarla hazırlanmış mekânında misafirlerini ağırlıyor. Hem iç alanı hem de bahçesi olan Carlen’de özellikle kruvasan ve tatlılar nefis.

Bulus Apt, Dr. Abdul Kadir Noyan Sk. No:7, Erenköy, Kadıköy/İstanbul

Art Cafe, Çiftehavuzlar

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Hem sağlıklı hem de lezzetli tatlılar arayanlar için Art Cafe mükemmel bir yer. Tatlılarının her birine kendi imzasını koymayı başaran Art Cafe’nin glütensiz pastaları ve pavlova çeşitleri mekanın en sevilenlerinden.

Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:47, Çiftehavuzlar, Kadıköy/İstanbul; 02163592389

Orbis Cafe, Caddebostan

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Yeni nesil kahveci Orbis’in iki şubesinden biri Caddebostan’da bulunuyor. Kaliteli kahve tutkunları için tatlı ve huzurlu bir mekân. Özellikle iyi cortado arayışında olanları Orbis’in cortado’sunu denemelerini öneriyoruz. Hayvan dostu mekânın günlük atıştırmalıkları ve tatlıları da kahveleri kadar lezzetli.

Plaj Yolu Sk. No:3/33; 02168025812

Klar Coffee. Co., Caddebostan

2019 Ağustos’ta “nitelikli kahve” mottosuyla yola çıkmış bir kahvecidir, Klar. Sedef Avcı- Kıvanç Kasabalı çiftinin sahibi olduğu kafe, Caddebostan’da sokak arasında samimi bir atmosfere sahiptir. Dünyanın pek çok farklı noktasındaki çiftliklerden özenle seçilen kaliteli kahve çekirdeklerini, özel olarak kavurup kahve severlerin beğenisine sunuluyor. Kendilerine ait harman kahvelerini paketlenmiş bir şekilde satın alma imkânınız da var. Kafenin kahveleri dışında zengin menüsü de misafirlerin kalbini çalıyor.

Ömerpaşa Sk. Osnaz Apt, D:No:5/6; 02169991342

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Cafe Fern, Fenerbahçe

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Bağdat Caddesi’ne yakın, rahat oturma düzeniyle ve geniş bahçesiyle tanınan Fern, denemeye değer bir yer. Menüsünde en beğenilen ve en çok denenen ise farklı tatlarla hazırlanan baby pancake. Tatlı ve tuzlu farklı çeşitlerle hazırlanan baby pancake’lerin yanında günün her öğünü için farklı ve lezzetler bulabilirsiniz.

Lalezar Sk. No:14, Fenerbahçe, Kadıköy/İstanbul

Matters, Suadiye

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Kahvaltıda alternatif lezzetler arayanların adresi; Matters! Özellikle kruvasanlarıyla ön planaya çıkan mekânda, “Matters Croissant Sausage” bir klasik olmuş durumda. Kruvasan dışında ise Potato Poached sabah kahvaltısının en çok tercih edilenleri arasında. Bunun yanı sıra mekan glutensiz beslenenleri de unutmamış ve menüsüne harika glutensiz tatlılar eklemiş… Mis gibi kahvenin yanında bademli keki denemenizi tavsiye ederiz.

Pembe Gül Sk. No:1; 08502261431

Bağdat Caddesi’nin Sokak Lezzetleri

Red Fries, Şaşkınbakkal

Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları
Bağdat Caddesi’nin En İyi Mekanları

Amsterdam stilinde patates kızartması hazırlayan Red Fries, son dönemin talep gören noktalarından biri. Üç farklı boyda patates alabileceğiniz mekânda çeşit çeşit soslar arasından dilediğinizi alabiliyorsunuz. Patatesin yanında bir şeyler atıştırmak isterseniz de Red Fries’ın sosisinin de çok sevildiğinin altını çizmek gerekli.

Lütfiye Hanım Apartmanı, Noter Sk. No:21c, Suadiye, Kadıköy/İstanbul

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları