preloader

Paolo Canali ile Erkek Modası Üzerine Konuştuk

Paolo Canali ile Erkek Modası Üzerine Konuştuk

Yazı Boyutu:

Canali markasının Satış ve Pazarlama Direktörü olan Paolo Canali ile erkek modası üzerine konuştuk.

Paolo Canali ile Erkek Modası Üzerine Konuştuk

Paolo Canali, Milano’daki Bocconi Üniversitesi’nde işletme bölümünden mezun olduktan sonra, 1987’den 1990’a kadar devam eden kariyerine Canali’nin New York şubesinde başladı. Bu süre zarfında ABD’yi markanın ilk ve en önemli pazarı olarak kurmayı başardı. İtalya’ya döndükten sonra ticaretin ticari ve perakende yönleriyle daha fazla ilgilendiği pazarlama bölümünde çalıştı. Çabaları, Canali’nin dünyaca tanınmış bir marka haline gelmesine öncülük etti. Paolo, 2012 yılında Canali Satış ve Pazarlama Direktörü olarak bugünkü görevini üstlendi. Kişisel ilgi alanları kitap, müzik, seyahat ve tiyatrodur. Yemek ve şarap uzmanıdır.

Bize Canali’nin tarihinden bahsedebilir misiniz?

3. nesilin yönetimine geçen şirketimiz 1934 yılında kuruldu. Hedefimiz kültür ile tarihi mükemmel bir şekilde stil ve zevkle harmanlayarak sartorial erkek koleksiyonları yaratmak. Canali mirası, sanaatkarlık, inovasyon, kalite ve detaylara gösterilen özen üzerine kurulu. Uzun zamandır devam eden ve köklere dayanan İtalyan mükemmelliyetçiliği geleneğimiz, yıldan yıla özel ve eşsiz bir koleksiyon yaratmamızı sağlıyor. Pazarın daha da rekabetçi bir hale gelmesi ile, hedefimiz Canali’nin hikayesinde kusursuz bir şekilde yer alan kesin ve tanımlanmış bir vizyonla gelecekteki büyümemize devam etmek. Temel değerlerimizi korurken marka kimliğimizin iletişimine odaklanan yeni bir yolculuğa çıktık, daha kapsamlı ve çağdaş hale getirdik.

Paolo Canali ile Erkek Modası Üzerine Konuştuk

Sonbahar Kış 2019 Koleksiyonunu tarif edebilir misiniz? Ön planda hangi parçalar ve malzemeler var?

Sonbahar Kış 2019 koleksiyonu dinamik bir sinerjiden doğdu. Terzi geleneğini teknoloij ve yumuşak dokulu kumaşların kullanımı ile evrimden geçiyor; çağdaş enformel tarzla, iş hayatını da tatil günlerinin stileriyle birleşiyor. Dokuların ve malzemelerin, büyüleyici desenler, detaylı kumaşlar ve yumuşak terzilik hareketleriyle kahramanlar olarak adım attığı bir koleksiyon. Kablolu örme kazakların karmaşık tasarımlarından, üç boyutlu görünen ilginç motiflere, her bir tasarım, kullanıcının deneyimini zenginleştirmek için titizlikle hazırlandı. Öne çıkan ürünlerimizden biri kesinlikle Galler Prensi tasarımı, gri ve mavi paltomuz. Astarsız ve kalıpsız olmasına rağmen zarif bir siluete vaad eder , ciddi kombinleri yumuşatmanın mükemmel bir örneği. Desen, hem resmi hem de casual görünümle karıştırmayı ve eşleştirmeyi kolaylaştıran, hafif over-sized kalıplara hayat ve boyut kazandıryor. Modern erkeğin kış gardırobunda vazgeçilmez bir parça.

Paolo Canali ile Erkek Modası Üzerine Konuştuk

Black Edition koleksiyonunuz hakkında neler söylersiniz?

Canali için Black Edition, rahatlığın, deneyselliğin ve lüksün harmanladığı en yeni yaratıcı laboratuvarımız. Materyaller ve üretim teknikleri, geleneksel ürünlerimizden ayrışıyor. Koleksiyonun ilk serisi, ağırlıklı olarak spor giyim ve aksesuarlardan oluşuyor. Tişörtler, kazaklar, eşofmanlar ve yumuşak jarse malzemelerden takımlar, teknik malzemelerin kullanımı , su geçirmez ceketler ile koleksiyon stil ve ihtiyaçları birlikte sunuyor. Leaf Tec, yeni modada olmzsa olmaz bir bileşen. Canali’ye özel, üç katlı kumaş mucizevi bir şekilde hafif, nefes alabilir; yağmura; rüzgar ve aşınmaya karşı dayanıklı.

{772355}

Black Edition koleksiyonunuz sadece belirli noktalarda satılıyor ve Beymen İstinye Park da onlardan biri… Sizce buradan nasıl geri bildirim alıyorsunuz?

Beymen İstinye Park, Black Edition kapsül lansmanımız için ideal bir satış noktası, en yeni lüks ürünleri müşterileri ile buluşturuyor. Modaya yön veren işçilik alanında meraklı ve bilinçli olan Türk müşterisinin ihtiyaçlarını karşılamak için yerlerimizin seçimine ve satış ekiplerine çok özen gösteriyoruz. Satış görevlilerinin eğitimi bu koleksiyonun performansı için çok önemli bir unsur, sadece hedef tüketicileri belirlemek için değil, aynı zamanda markanın özünü tüketici ile buluştururken çok iyi benimsemek ve aktarmak açısından hazırlık gerektiriyor. Tüm bu kaynakları el altında bulundururken, ürünlerimizin tüm pazarlardaki evrimini izlemenin ve sistematik büyümeyi sağlamak için gerekli önlemleri almanın önemine inanıyoruz.

Paolo Canali ile Erkek Modası Üzerine Konuştuk

Koleksiyonunuzu oluştururken takip ettiğiniz kriter ve ilkeler var mı?

İnovasyon, Canali’nin kuruluş ilkelerinin ayrılmaz bir parçası ve daima öyle kalacak. Her sezon yeni koleksiyonumuzu geliştirirken, çıtayı hem pratiklik hem de stil açısından yukarı taşıyacak yeni ve devrim niteliğindeki materyaller üzerine çok fazla araştırma yapıyoruz. Bunların hepsi Canali nin sunduğu dünyanın bir parçasıdır; detaylara ve olağanüstü kaliteye titizlikle dikkat ediyoruz. Erkek modası gelişmeye devam edecek; Canali’nin amacı, kendine özgü değerlerini ve gücünü koruyarak, sektöre paralel olarak gelişmek ve dünyadaki en başarılı erkek giyim şirketlerinden biri olmaya devam etmek.

{772413}

Bu sezonda hangi stilleri ve trendleri göreceğiz?

Tek sıra düğmeli ve çift sıra düğmeli paltolar ve parkalar koleksiyonun özünü özetliyor. Over size formlar ve dramatik uzunluklarla karakterize edilen; akıcı, zarif ve mucizevi hafiflikteki siluetlerle doruğa ulaşıyor. Kontrastlı desenler ve etkileyici renkler, giysilerin içsel şıklığını artırarak eşzamanlı olarak zamansız ve modaya uygun hale getiriyor. Klasik tasarımlar kalıp ve konfor açısından yumuşarken, giderek daha değerli hale geliyor. Kaşmir-vicuňa ceket, teknik jarse yünlü kumaştan eşofman altı, dikişsiz bir alpaka ceketten oluşan triko ve spor kıyafetleri zengin malzemelerin kullanımıyla modern zevklere hitap ediyor: Yumuşaklık, casual takımlarla birlikte kullanılabilecek, gerçek tüylerden yapılan hacimli puffer ceketlerle canlanıyor.

Paolo Canali ile Erkek Modası Üzerine Konuştuk

Koleksiyonun renk paleti, doğanın nüanslarını, sıcak kahverengi tonlardan (Yanık Sienna, camel ve bakır) daha soğuk mavi ve taş tonlarına doğru uzanıyor, benzin mavisi ve mor renklerinin tasarımlara aydınlık bir dokunuş katıyor. Mat ve canlı tonlar arasındaki kontrast, klasik, İngiliz esintili desenler, hepsi büyük boy varyasyonlarda önerilmiş olarak; çekler, balıksırtı, Galler Prensi olarak ortaya çıkıyor.

Cemre Bosnalı Zeydanlı
Cemre Bosnalı Zeydanlı Tüm Yazıları