preloader

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

16.06.2023
Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Yazı Boyutu:

Birbirinden başarılı üniversitelere ev sahipliği yapan, dünyanın en iyi öğrenci şehirlerini listeledik.

Üniversite seçim sürecinde, yalnızca üniversitenin değil, o üniversitenin bulunduğu şehrin özellikleri de süreci etkiliyor. Şehrin konumu, tarihi ve kültürel yapısı, sanat etkinlikleri, iş olanakları veya teknolojik gelişmişliği… Tüm kriterler göz önünde bulundurularak seçilen, dünyanın en iyi öğrenci şehirleri listesini inceleyin.

Londra, İngiltere

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Imperial College London, King’s College London ve London School of Economics and Political Science gibi dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı Londra, her sene dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülkeden gelen yüz binlerce öğrenciyi ağırlıyor. Şehir, çok kültürlü yapısı, gelişmiş teknolojisi, artan iş sahaları, mesleki ve sosyal fırsatları ile öne çıkıyor. Londra, öğrencilere hiç sıkılmayacakları etkinliklerle dolu bohem yapısı ile benzersiz bir yaşam sunuyor. Ayrıca şehirde, öğrenciler için müzeler ücretsiz ve ulaşımda da indirimler söz konusu.

Tokyo, Japonya

Dünyanın en kalabalık ve en yoğun şehirlerinden Tokyo, büyük bir finans merkezi olmasının getirdiği iş ve staj olanakları ile uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerden biri. Japonya’nın en iyi üniversiteleri University of Tokyo ve Waseda University, sunduğu İngilizce eğitim ile öne çıkıyor. Dünyanın en büyük yatırım bankaları, ulaşım ve medya sektörlerinin merkezi durumunda olan Tokyo; gece hayatı, yemek kültürü, manzaraları ve canlı şehir yaşamı ile dünyanın en iyi öğrenci şehirleri arasında yerini alıyor.

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

{33542}

Melbourne, Avustralya

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında yer alan Melbourne, Avustralya’nın kültür başkenti olarak bilinmekte. Çok kültürlü yapısı, sanatsal aktivitelerinin bolluğu, moda ve film sektöründeki gelişmişliği ile uluslararası öğrencileri çeken Melbourne, aynı zamanda spor şehri olarak biliniyor ve Avustralya’daki büyük spor müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. Avusturya hükümeti, yaşam masrafları ve eğitim ücretleri diğerlerine göre yüksek olan şehirde okumayı kolaylaştırmak için özellikle uluslararası öğrencileri burslar ve fonlar ile destekliyor.

Montreal, Kanada

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Uluslararası alanda birçok kültüre ev sahipliği yapan bir diğer şehir ise Kanada’nın ikinci büyük kenti Montreal. Kültür çeşitliliğinin dile de yansıdığı ülkede resmi dil olarak hem İngilizce hem de Fransızca kabul ediliyor. Dünyaca ünlü festivallere ev sahipliği yapan şehir, özellikle Montreal Jazz Festivali ve Montreal Film Festivali ile dikkat çekiyor. Renkli şehir yaşamının sağladığı kültürel etkinliklerin çeşitliliğinin ve gelişen endüstrinin yanı sıra McGill University, Universite de Montreal ve Concordia University gibi üniversitelerin varlığı ile de öğrenciler için cazibe merkezi haline geliyor.

Paris, Fransa

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Yaklaşık 2000 yıllık tarihi ile Fransa’nın başkenti ve Île-de-France bölgesinin merkezi olan Paris, uluslararası alanda öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirler arasında yer alıyor. Avrupa’da moda başkenti olan Paris, özellikle Fransız moda devlerinin sağladığı istihdam nedeniyle öğrencilerin tercih sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda, şehirde yer alan Ecole Normale Superieure, Ecole Polytechnique ve Sciences Po Paris gibi üniversitelerin mezunları arasında dünyanın en önemli filozofları, liderleri, bilim adamları ve politikacıları yer alıyor. Düşük öğrenim ücretlerinin yanı sıra, hükümetin burslar ve kira yardımı ile öğrencileri desteklemesiyle de tam bir öğrenci şehri.

{51894}

Berlin, Almanya

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Moda, müzik, sinema ve sanat alanlarında, dünyanın en prestijli kentlerinden New York ve Londra’ya rakip olan Berlin, dünyanın en iyi öğrenci şehirleri arasında yer alıyor. Ülke ekonomisinin en büyük paydasına sahip şehir; finans, teknoloji, mühendislik, bilim ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda yürüttüğü çalışmalarla da öne çıkıyor. Girişimcilik desteği ile Avrupa’da öncü araştırma ve yatırımlara imza atan Berlin’in en iyi öğrenci şehirlerinden biri olmasının bir diğer sebebi ise Almanya hükümetinin üniversitelerde sunduğu ücretsiz eğitim.

Yüksek kalitede, uygun maliyetli yaşam standartları sunan şehirdeki en iyi üniversitelerden bazıları ise şunlar: Free University of Berlin, Humboldt University of Berlin ve Technical University of Berlin.

Seul, Güney Kore

Seoul National University, Korea University ve Sungkyunkwan University gibi uluslararası alanda isim yapmış üniversitelere ev sahipliği yapan Güney Kore’nin başkenti Seul, öğrencilere pek çok avantaj sunuyor. Seul’un en öne çıkan özelliği ise mezunlarından hemen hiçbirinin mezuniyet sonrası iş bulma konusunda sıkıntı yaşamaması. Birçok şirket, mülakatlar sırasında Seul’daki üniversitelerden mezun olan öğrencilere öncelik veriyor. Adından genellikle eğitimi ile bahsettiren şehrin, canlı ve hoşgörülü yaşamı da onu öne çıkaran bir başka etmen.

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Öğrencilere uygun bir yaşam imkânı sunarak özellikle elektronik eşyaların satıldığı gece pazarları, alışveriş caddeleri, ahşap tapınakları, müzeleri ve egzotik manzaraları ile de keyifli bir atmosfer sunuyor.

{37534}

Boston, ABD

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Amerika’nın en eski ve en büyük şehirlerinden biri olan Boston; dünyanın önde gelen akademik kurumlarından Harvard Üniversitesi, Northeastern Üniversitesi, Massachusetts Institute of Technology ve Boston Üniversitesi’ne ev sahipliği yapıyor. İlham verici akademik atmosfere sahip olan şehir, ‘’Amerika’nın Atinası’’ olarak anılıyor. Son yıllarda hemen her alanda büyük bir ivme kazanan şehir; özellikle eğitim, sağlık, finans ve teknoloji alanlarında Amerika’da önemli bir merkez konumuna gelmiş durumda. Doğal güzellikleri ile de oldukça çekici bir konumda olan Boston; sanat, siyaset ve kültür merkezi olmasıyla da öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerden biridir.

Tilburg, Holland

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Amsterdam ve Rotterdam gibi Hollanda’nın daha büyük ve turistik şehirlerine kıyasla küçük sayılabilecek şehri Tilburg, ev sahipliği yaptığı Tilburg University ile en çok tercih edilen öğrenci şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. İngilizce eğitim verdiği iktisadi idari bilimler, sosyal bilimler, iletişim ve kültür alanlarında öne çıkan üniversite, akademik kadrosuyla da dünya çapında tanınıyor. Refah seviyesinin yüksekliği, yaşamın diğer yerlere göre daha uygun olması ve konumu da Tilburg’ü öne çıkaran diğer özellikleri.

İstanbul, Türkiye

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Dünyanın önde gelen metropollerinden, Türkiye’nin kültür başkenti İstanbul da dünyanın dört bir yanından öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirler arasında yer alıyor. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi gibi akademik başarılarını uluslararası alanda kanıtlamış üniversitelere ev sahipliği yapan İstanbul, yaşam maliyetinin Avrupa ve Amerika’ya göre daha uygun olması ve bir metropol olmasının sunduğu sonsuz olanakla öne çıkıyor. Kültür çeşitliliği bakımından dünyanın önde gelen şehirleri arasında bulunan İstanbul, öğrencilere eğitim hayatları boyunca keyifli ve akademik açıdan doyurucu bir süreç vadediyor.

{106946}

Ela
Ela Tüm Yazıları