preloader

2020 Pantone Yılın Rengi Klasik Mavi

05.12.2019
2020 Pantone Yılın Rengi Klasik Mavi

Yazı Boyutu:

Pantone Color Institute, 2020 yılın rengini Klasik Mavi (Classic Blue) olarak belirledi.

Her sene Aralık ayında gelecek senenin trend rengini açıklayan Pantone Color Institute, 2020’nin rengini Klasik Mavi olarak açıkladı. Dinginlik ve özgüveni yansıtan Klasik Mavi, yeni dönemde sağlam ve güvenilir alt yapı görmeye karşı olan özlem ve isteğimizi yansıtıyor.

Zamansız ve kalıcı olan Klasik Mavi (PANTONE 19-4052 Classic Blue), basit ancak bir o kadar da elegan bir renk. Alacakaranlıkta gökyüzünün büründüğü rengi anımsatan Klasik Mavi, insan ruhuna huzur ve dinginlik veriyor. Konsantre olmamızı kolaylaştıran ve zihne berraklık getiren bu renk düşüncelerimiz ile daha iç içe olmamızı sağlıyor.

Huzur getiren Klasik Mavi’yi 2020’de modadan dekorasyona kadar hayatımızın pek çok alanında göreceğiz.

Moda

Tasarımcılar 2020 İlkbahar Yaz koleksiyonlarını modaseverlerle buluşturduğunda aslında bu yılın trend rengi hakkında büyük bir ipucu saklıyormuş ki Pantone tarafından açıklanan 2020’nin rengi Klasik Mavi, şimdiden moda dünyasının en çok konuştuğu konu! Balenciaga, Gucci ve Alberta Ferretti defilelerinde oldukça sık karşılaştığımız klasik mavi tonlarındaki parçalar yeni sezonun yıldızı olma yolunda ilerliyor.

2020 Pantone Yılın Rengi Klasik Mavi

Dekorasyon & Mimari

Gökyüzü ve deniz gibi sonsuz güzelliklerin rengi mavi, 2020’de dekorasyonların vazgeçilmez rengi olmaya hazırlanıyor. Sakinleştirici bir etki taşıyan klasik maviyi, yaşam alanlarınıza serinletici, konsantrasyon artırıcı veya uyarıcı bir etki katmak için uygulayabilirsiniz.

Siz de bu etkileri evinizde hissetmek isterseniz, mavi renkte dekorasyon objeleriyle evinizi renklendirebilir ya da daha dramatik bir değişiklik yapmak için bu rengi mobilyalarınızda veya duvar kağıdınızda kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Dekorasyon duayenlerinin önerileri ile evinizde Klasik Mavi rengini kullanmanın yollarını özel dosyamızda öğrenin!

{772517}

Güzellik

Pantone, makyaj trendlerini yakından takip edenleri sevindirecek bir haber verdi! Yılın rengi olarak açıkladığı klasik mavi, son dönemlerde trendleri belirleyen podyum makyajlarında çokça kullanılıyor, özellikle blok göz farlarında… Siz de klasik maviyi makyaj stilinize uyarlamak isterseniz mavi bir far uygulayabilir, kirpiklerinizi mavi bir maskara ile renklendirebilir, yok gibi bir yüz makyajı yapıp ruj tercihinizi maviden yana yapabilirsiniz. Bunların haricinde mavi renk tırnaklarda da çok hoş duruyor!

Mücevher

Pantone’nin 2020 rengi: Klasik maviyi en güzel mücevher tonlarında görmek mümkün. Safirden tanzanite kadar çok geniş bir yelpazede, klasik mavinin farklı ışıltılarını yansıtan tasarımları keşfedin.

Seyahat

Pantone renklerinin arasında seyahat ile en çok uyuşan renk olan Klasik Mavi, Akdeniz başta olmak üzere pek çok destinasyonda karşımıza çıkıyor.

Sanat

Ülkemizin başarılı sanatçısı Refik Anadol başta olmak üzere dünyadaki önemli pek çok sanat eserinde Klasik Mavi rengi görülüyor.

Refik Anadol

Van Gogh’un Dijital Enstalasyonu

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları