preloader

Tuvana Büyükçınar Demir'den Gelinlere Özel Tavsiyeler

14.02.2020
Tuvana Büyükçınar Demir'den Gelinlere Özel Tavsiyeler

Yazı Boyutu:

Ünlü modacı Tuvana Büyükçınar Demir, gelinlik trendlerini ve gelinlik seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Tuvana Büyükçınar Demir'den Gelinlere Özel Tavsiyeler

Tuvana Büyükçınar Demir

Gelinlik seçerken gelin adayları neye dikkat etmeli?

Gelinlik seçerken bence en önemli kriter; düğün mekanı ve seçtiğiniz temaya uygun model seçilmesi. İçinde rahat ettiğiniz, sizi yansıtacak, başkalarıyla yarış içerisinde olmadığınız, içinde mutlu olduğunuz, hayalini kurduğunuz bir gelinlik seçmek. Vücut tipinizi, cilt ve saç rengi gibi fiziksel detaylarınızı göz önünde bulundurarak kumaş tonundan malzemeye kadar ince bir seçim yapmak, yaz ve kış olgusunu göz önünde bulundurmak, sosyal medya, Pinterest gibi mecraların ve fotoğrafların etkisinde kalmadığınız bir gelin adayı olmak her şeyden önemli.

Tuvana Büyükçınar Demir'den Gelinlere Özel Tavsiyeler

Vücut tipine göre gelinlik seçimi nasıl yapılmalıdır?

Hemen hemen herkesin bildiğini düşündüğüm altın kural vücut tipini tanımak. Tanımıyorsa eğer profesyonel destek almak. Vücut tipi kum saati olan gelin adayları en şanslı adaylar. Vücut avantajları ile düğün mekanını ve mevsimi göz önünde bulundurarak özgürce model seçebilirler. Kalçanın ön planda olacağı balık formla, göğüs dekoltesinin ön plana çıkıp kalçayı saran modeller ya da şık bir A kesim gecenin anahtar kelimesi ‘zerafet’ ise sizler için ideal.

Armut tipi vücutlarda vurgulayacağınız en özel bölgeniz beliniz olmalı. Etek kısmı A kesim veya prenses kesim sizi omuzlarınızla dengeleyecek ve ortaya çok zarif bir gelin çıkacaktır. Göğüs ve sırt dekoltesi göğsünüzün büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.

Elma tipi vücutların isi biraz daha zor maalesef… Göğüs ve bacaklar kilit bölgeler. Ustalıkla dikkat edilmesi gereken bölge bel bölgesi. Yüksek belli gelinlikler ve tok kumaşlarla tasarlanmış kemerli modeller size çok yardımcı olacaktır. Göğüs büyüklüğü belin incelmesi ile tüm dikkatleri üzerinden atacaktır. Yırtmaçlı modeller tercih edilecek ve ince bacaklar ön plana çıkacaksa, üstü korseli bel bölgesi ustalıkta oturtulmuş, altı ipek şifon veya şifon, yırtmaçlı modeller tercih etmek gerekir. Dikdörtgen vücutlular omuz ve bacakları ön plana çıkaran, sırt dekoltesi olan, daha dökümlü, dramatik kesimli modelleri tercih edebilir. Bu sayede düz inen bel bölgesi dezavantaj olmaktan çıkar. Helenistik kesimler, danteller, farklı dekolteler ve A kesim sizin için en doğru kritikler olacaktır.

Gelinlik ve aksesuar seçerken en çok nelere dikkat edilmeli?

Kesinlikle gelinlikle yarışmayan bir aksesuar seçilmeli. Buna ek olarak makyajınızın dozu da bir o kadar önemli bir konu. Eğer gelinliğiniz çok sade ise aksesuarınız bir o kadar gecenin yıldızı, gelinliği taçlandıran detayınız olabilir. Özellikle prenses kesim modeller ve büyük gelinliklerde çok yalın aksesuar kullanmaya özen gösterin.

Tuvana Büyükçınar Demir'den Gelinlere Özel Tavsiyeler

Ne kadar zaman önceden gelinlik bakılmaya başlanmalı ve siparişi verilmeli?

Eğer tercihiniz özel dikim ise 3-4 ay öncesi ideal süredir. Eğer yurtdışından sipariş edecekseniz ve tercihiniz çok özel bir tasarım ise en az 6 ay öncesinden hazırlığa başlamanızı tavsiye ederim. Tek ricam, bu süreci olabildiğince stressiz ve mutlu yaşamanız… Unutmayınız, siz stres oldukça işler ister istemez size daha büyük kaos olarak geri dönebilir.

Gelinlik seçiminde en çok yapılan hatalar nedir?

Vücut tipine ve fiziksel özelliklere bakılmaksızın seçilen gelinlikler ve hangi mekanda ne tür gelinlik tercih edilmesinin yeterince bilinmemesi. Sosyal medya ve benzeri mecralarda gördüğümüz fotoğraflara özenip birebir aynı gelinliklerin yanlış fiziklere uyarlanması, gelini ön plana çıkaracak, masumiyet ve asaleti simgeleyen modeller yerine maalesef büyüklük, işleme ve kuyruk uzunluğunda yarışılan modellerin tercih edilmesi, içinde rahat edilmemesine karşın fotoğrafta güzel çıkmak için tercih edilen modeller… Aman dikkat! Unutmayın ki, gecenin sonunda vücudunuzdan uzun süre kaybolmayan zedeler yaratabiliyor.

Tuvana Büyükçınar Demir'den Gelinlere Özel Tavsiyeler

Moda ve gelinlik dünyasında kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Zamansız, sıra dışı, fark edilen, detaylarda kaliteye önem veren, coşkulu, kültürüne sahip çıkan, birçok alanda ilkleri denemiş cesur bir tasarımcı olarak tanımlıyorum. İlk günkü heyecanım ile yolculuğuma devam ediyorum.

Bu yıl evleniyor olsanız hangi tasarımınızı giyerdiniz?

1930’lara adadığım Gatsby koleksiyonumdan ipek saten, antik nakışlı tamamı el işi gelinliğimi giyerdim.

Tuvana Büyükçınar Demir'den Gelinlere Özel Tavsiyeler

Tuvana Büyükçınar Demir Kimdir?

2005 yılında ise, Tuvanam markasını hayata geçirerek en büyük hayallerinden birine ulaştı. Tuvana Büyükçınar Demir moda başkentleri olarak kabul edilen Paris, New York ve Milano’daki moda fuarlarına katılarak Tuvanam markasının uluslararası bir üne kavuşmasını sağladı. Başarılı ve istikrarlı ihracat adımları sayesinde Tuvanam, 10 ülkede yer alan 25 satış noktasıyla uluslarlarası bir marka haline geldi. Bugün, Tuvana Büyükçınar Demir 4 farklı sektörde yer almakta ve tasarım kariyerine başarılı bir şekilde devam etmektedir.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları