preloader

Dilara Koçak'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

15.03.2020
Dilara Koçak'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

Yazı Boyutu:

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak’ın dizi, belgesel, podcast ve kitap önerilerine göz atın!

Dilara Koçak'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap
Dilara Koçak

Hacet­tepe Üniversitesi’ni Beslenme ve Diyetik mezunu olarak tamamlamış olan Dilara Koçak, 25 yıllık diyet ve sağlık üzerine olan tecrübelerini sağlığına önem verenler ile paylaşıyor. 2003-2004 yıllarında Amerika Birleşik devletlerinde çeşitli hastanelerde bulunmuş olup, edindiği tecrübe ile Mezura kliniğini kurmuştur. Bireysel beslenme danışmanlığı ve diyet tedavisi hizmetlerine ilave olarak Corporate Wellness uygulamasının Türkiye’de öncüsüdür. İyi yaşamın tüm boyutları ilgi alanında olup, mesleki tecrübelerini hem sosyal medyada hem de kendi mobil uygulamasından ulaşmak mümkün. “Dilara Koçak ile İyi Yaşam”, “Afiyetle Diyet”, “İyi Yaşam Günlüğü” ve “Afiyetle Diyet Tarifleri” kitaplarının da yazarı olan Dilara Koçak’ın OGGUSTO okurları için seçtiği dizi, belgesel, podcast ve kitap önerilerini inceleyin.

Dizi Önerileri

The Kominsky Method

Micheal Douglas ve Alan Arkin ikilisinin başrolde olduğu dizi, oldukça sempatik ve komik. Özellikle de sarkazm seviyorsanız mutlaka izlemeniz gerekiyor. Eski bir oyuncu Sandy Kominsky ile eski menejeri Norman’ın hikayesini anlatan The Kominsky Method, ikilinin yaşlılıkta baş etmek kaldığı sorunlara ve arkadaşlıklarına değiniyor.

Call My Agent

Paris’teki bir yetenek ajansı olan ASK’da çalışan Andrea, Mathias, Gabriel ve Ariette’nin profesyonel ve özel hayatlarını konu alan Call My Agent, izlerken çok eğleneceğiniz bir Fransız Komedisi. Çok sevdikleri patronlarının vefatının ardından ajansı açık tutmak için ne yapacaklarını bilemeyip kendilerini enteresan durumların ortasında bulan ekip, sizi kahkahalara boğacak. Şu aralar çekimleri devam eden 4. sezon ise dizinin aynı zamanda final sezonu olacak.

Belgesel Önerileri

Explained

Explained, ilk kez 23 Mayıs 2018’de Netflix’te yayınlanan daha sonra tüm dünyada büyük bir popülerlik yakalayan Amerikan belgesel dizidir. Vox Media tarafından üretilen belgesel dizi, haftalık olarak bölümler yayınlıyor. Eğer, Vox’un YouTube videolarını izliyorsanız, şovun benzer bir biçimi izlediğini fark etmeniz mümkün. Explained’in her bir bölümü farklı bir konuyu ele alıyor ve bu farklı konu başlıklarına 16-16 dakikalık bölümlerle, seyirciyi kendisine bağlayarak kurguluyor. Belgeselin her bir bölümünü farklı bir isim seslendiriyor.

Gezegenimiz (Our Planet)

Planet Earth’ün yapım ekibi tarafından hazırlanan “Gezegenimiz”, 8 bölümden oluşan bir doğa belgeseli. 7 kıtada yer alan 50 ülkede dört yıl boyunca devam eden çalışmalar sonucu ortaya çıkan belgesel, içinde bulunduğumuz gezegenin nefes kesen güzelliklerini gözler önüne seriyor. Kuzey Kutbu’ndan Güney Amerika’nın balta girmemiş ormanlarına, gizemli okyanuslardan Afrika’nın uçsuz bucaksız çöllerine uzanan benzersiz bir yolculuk…

Rotten

Gıda sektörünün görünmeyen yüzünü ele alan belgesel, 6 bölümden oluşuyor. Günlük hayatta tükettiğimiz birçok ürünün genetik yapısının nasıl değiştirildiğini anlatıyor. Bunun yanı sıra en çok tüketilen gıdalardan daha fazla verim almak amacıyla yapılan sahtecilikleri de ele alıyor.

Podcast Önerisi

Nasıl Olunur?

Dilara Koçak'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

Gazeteci, yazar ve şimdilerde de Podcast yayıncısı olan Nilay Örnek, mesleklerini en iyi şekilde yapan kişilere soruyor: Nasıl Olunur? Her bölümde farklı alanlarda başarılı olan isimleri konuk alan Nilay Örnek, podcast’i ile dinleyicilerine doğru kişiden doğru bilgiyi alma imkanı sunuyor.

Bu podcast’i iTunes ve Simplecast üzerinden dinleyebilirsiniz.

Kitap Önerileri

Kalbimin Can Mayası, İclal Aydın

Dilara Koçak'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

3 kardeş olan Türkan, Dönüş ve Derya’nın hikayesini anlatan 3 Kız Kardeş romanının devamı niteliği taşıyan Kalbimin Can Mayası, Ayvalık’ta geçiyor. Tanıdık karakterlere eklenen yeni simalarla zenginleşen hikaye, okuyanları en çok samimi ve sıcak dili ile etkiliyor. Bizden önceki nesillerden miras aldığımız duyguları sorgulatan roman, İclal Aydın’ın 13. kitabı.

Daha, Hakan Günday

Dilara Koçak'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

Hakan Günday’dan gerçekleri yüzümüze tokat gibi vuracak bir kitap daha. Tahmin edilebileceği gibi, göçmenlere dair çoğu hikaye onların bakış açısından anlatılırken, Hakan Günday meseleye kendine özgü penceresinden bakıyor. İnsan kaçakçısı olan babasına çıraklık yapan Gaza’nın hikayesini anlatan Daha, çok etkileyici bir dille yazılmış. Son dönemde bu coğrafyada yaşanılanlar düşünüldüğünde, ilk kez 2013 yılında yayımlanan Daha’nın tam da bu zamanın kitabı olduğunu söylemek mümkün.

Işık Ülkesinden, Zeynep Göğüş

Dilara Koçak'ın Önerileri: Dizi, Belgesel, Podcast ve Kitap

Zeynep Göğüş’ün ilk romanı olma özelliğini taşıyan Işık Ülkesinden, dönüşen kimliklere, dönüşerek direnenlerin hikayesini anlatıyor. Cumhuriyet’in kurulmakta olduğu yıllarda geçen roman, büyük bir aile olan Bayraktarlar’ın yaşadıkları üzerinden yeni rejimin inşasını ve kat edilen yolları konu alıyor. Bir yandan da eskiden vazgeçemeyenler ile yeniye hızlıca uyum sağlayanlar arasında yaşanan çatışmayı gözler önüne seriyor. Kimlik meselesini edebi bir yaklaşımla irdeleyen Işık Ülkesinden, oldukça başarılı bir ilk roman.

{772905}

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları