preloader

Aydan Üstkanat'ın Önerileri: Film, Podcast ve Kitap

16.03.2020
Aydan Üstkanat'ın Önerileri: Film, Podcast ve Kitap

Yazı Boyutu:

Şef, Fotoğrafçı ve Yemek Yazarı Aydan Üstkanat’ın film, podcast ve kitap önerilerine göz atın!

Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek yazarı ve reçete danışmanı olan Aydan Üstkanat, yemek denilince akıllara ilk gelen isimler arasında yer alıyor. Star Gazetesi’nde 14 senedir sürdürdüğü gazeteciliğin yanı sıra 18 yıllık dergicilik geçmişine de sahip olan Üstkanat, şu an Lezzet Dergisi’nin başyazarlığını yapmakta. 2014 senesinde Gourmand tarafından En İyi Şef Yazarı seçilen 3 kişiden biri olup, 2017 senesinde çıkardığı UN kitabıyla da Gourmand tarafından en iyi yemek fotoğrafçısı olarak dünyanın en iyileri arasına girdi. Alanında oldukça başarılı ve aynı zamanda bilinçi olan Aydan Üstkanat’ın OGGUSTO okurları için seçtiği film, podcast ve kitap önerilerini inceleyin.

Film Önerileri

Asfalt’ın Kralları

Amerikalı otomotiv tasarımcısı Carroll Shelby ve korkusuz İngiliz yarış arabası sürücüsü Ken Miles, Ford Motor Co için devrim niteliğinde bir araç inşa etmek için kurumsal müdahale, fizik yasaları ve kendi kişisel egolarıyla savaşıyor. Ford v Ferrari filmi 1966’da Fransa’daki 24 saatlik Le Mans’ta Carroll Shelby (Matt Damon) ve Ken Miles (Christian Bale) birlikte, Enzo Ferrari’nin yarış arabalarına karşı açtığı rekabetin hikayesini anlatıyor.

Bir Zamanlar Hollywood’da

Bir Zamanlar Hollywood’da Quentin Tarantino’nun dokuzuncu filmi. Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt’in başrolünde olduğu Once Upon A Time In Hollywood, 1969 yılının Hollywood’una bir saygı duruşu olarak değerlendiriliyor. Filmin konusu ise hit bir dizide oynamış bir erkek TV aktörünün film sektörüne girmeye çalışması anlatılıyor. Aktörün yakın arkadaşı, aynı zamanda da dublörü de aynı şeyi amaçlamaktadır. Sharon Tate’in ve dört arkadaşının Charles Manson’un müritleri tarafından korkunç cinayeti ise filmde geri plandaki hikayeyi oluşturuyor.

{772908}

Terminatör: Kara Kader

Aksiyon film tarihinin efsane karakterlerinden Terminatör filmleri serisinin 6.sı olan Terminatör: Kara Kader’de Linda Hamilton Sarah Connor rolüyle film hayranlarını heyecanlandırıyor. Bu serisinin bir başka sürprizi ise Arnold Schwarzenegger’in rolünü tekrar canlandıran T-800 Terminatör rolü oldu ve bu iki oyuncu 28 yıl sonra yeniden bir araya getirdi.Filmin konusuna gelince; Sarah Connor Kıyamet Günü’nü engellediğinden, geleceği değiştirdiğinden ve insan ırkının kaderini yeniden yazdığından bu yana yirmi yıldan fazla zaman geçti. Dani Ramos (Natalia Reyes), son derece gelişmiş ve ölümcül yeni bir Terminatör – bir Rev-9 (Gabriel Luna) – zaman geçirmek için Mexico City’de kardeşi (Diego Boneta) ve babasıyla basit bir hayat yaşıyor. Dani’nin hayatta kalması, iki savaşçı ile birleşen güçlerine bağlıdır: gelecekten gelen süper bir asker olan Grace (Mackenzie Davis) ve savaşla sertleşen Sarah Connor (Linda Hamilton). Rev-9, Dani avı yolundaki her şeyi acımasızca yok ettiğinden, üçü Sarah’nın geçmişinden son en iyi umutları olabilecek bir T-800’e (Arnold Schwarzenegger) götürülür.

Podcast Önerileri

Açık Gazete

Aydan Üstkanat'ın Önerileri: Film, Podcast ve Kitap

Açık Gazete, Açık Radyo’da hafta içi her gün, Türkiye ve dünya gündemine dair güncel haberlerin ele alındığı radyo ve podcast programı. Ömer Madra, Murat Can Tonbil ve Selahattin Çolak konuşmacı olduğu program işlenen konularıyla en çok dinlenen podcast arasında yerini alıyor.

Bu podcast’i iTunes ve Player FM üzerinden dinleyebilirsiniz.

{772906}

Açık Bilinç

Aydan Üstkanat'ın Önerileri: Film, Podcast ve Kitap

Güven Güzeldere ve farklı konuklarıyla bilim ve felsefe üzerine bilgi dolu, keyifli sohbetlerin olduğu Açık Bilici podcast yayına yine Açık Radyo’nun programları arasında. Galileo ve Galileo Davası’ndan Aristoteles kimdir, hangi alanlarda düşünce üretti gibi felsefe dünyasında portrelere kadar geniş yelpazede bilim ve felsefe dünyası-tarihi hakkında keyifli sohbetler gerçekleştiriliyor.

Bu podcast’i Spotify, iTunes veya Player FM üzerinden dinleyebilirsiniz.

Kitap Önerileri

Türkiye’de Gazetecilik Masalı, Ümit Alan

Aydan Üstkanat'ın Önerileri: Film, Podcast ve Kitap

Gezi döneminde ekranlarda yayınlanan penguen belgeseline varan süreci anlatan Ümit Alan içerisinde bulunduğumuz dönemi gazeteciliği kara tarihi olarak tanımlıyor. Osmanlı Devleti’nden Cumhuriyet’e, darbe yıllarından Andıç Olayı’na gazetecilik mesleğinin tarih boyunca ülkemizde yaşadığı kırılma anlarını okuyucularla paylaşıyor. Gazeteciliğin artık bir masal ya da efsane haline geldiğini savunan kitap, tarihe önemli bir not düşüyor.

Tıpta ve Sağlıkta Balon Bilgiler, Nina Shapiro ve Kristen Loberg

Aydan Üstkanat'ın Önerileri: Film, Podcast ve Kitap

Daha sağlıklı, daha ince ve daha genç olmak için neler yapmamız gerektiğini birileri bize hep söylüyordu. Bazen dergiler bazense haber kanalları vasıtasıyla… İçinde yaşadığımız dijital çağda ise her şey bir tık kadar yakınımızda. Kulağa hoş gelse de, bu durum doğru yanlış pek çok bilgiye maruz kalmamıza sebep oluyor. Peki, sağlığa dair hangi bilgi doğru, hangisi ise yanlış? 20 yıldan fazla klinik ve akademik deneyime sahip olan Shapiro, işte bu sorunun cevabını veriyor.

{772905}

Başlangıç, Dan Brown

Aydan Üstkanat'ın Önerileri: Film, Podcast ve Kitap

Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar ve Kayıp Sembol ile dünyanın en ünlü yazarlarından biri haline gelmiş olan Dan Brown, Başlangıç ile hayranlarını bir kez daha mutlu ediyor.”Nereden Geldik?Nereye Gidiyoruz?” soruları yüzyıllardır insanoğlunun kafasında yankılanıyor. Bu soruların cevabını bulduğunu iddia eden bir adam ise, tam da cevapları açıklayacağı gece öldürülüyor. Arkasında bıraktığı gizemi çözmek ise tabii ki Robert Langdon’a düşüyor.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları