preloader

Dekorasyonun Sihirli Değneği Yastıklar

05.04.2019
Dekorasyonun Sihirli Değneği Yastıklar

Yazı Boyutu:

Ikea, H&M Home, Marks&Spencer, John Lewis, West Elm, Bloomingdales gibi markaların eşsiz mizansenlerinin yaratıcısı, dekorasyon stilisti Hans Blomquist bu bahar eve daha çok ışık katmak için açık renklere ağırlık vermek gerektiğini, kültürel motiflerin ve geleneksel el işçiliğinin ev tekstillerinde kendini göstereceğini söylüyor.

“Evinize yeni bir soluk katmak için yastıklarınızı değiştirerek işe başlayabilirsiniz. Bu hem pratik hem de ucuz bir yöntem. Mekana kişisel bir dokunuş ve yaşanılırlık yüklemek için ise bu sene Berberi kabilelerinin eşsiz dokumalarının, kültürel sembollerin ve duyulara hitap eden dokuların izini sürün.” Hans Blomquist.

Nomad yastıklara yer açın

Kuzey Afrika’nın bilinen en eski yerli halkı Berberiler’de kadınların kışın soğuktan korunmak için dokudukları tekstiller bu sene yastıklarda karşımıza çıkıyor. Kötü ruhlardan koruduğuna inanılan, doğurganlığı, doğayı veya inançları simgeleyen geometrik sembollerle süsleniyor bu yastıklar.

Fas’ta düğün battaniyesi olarak bilinen beyaz püsküllü handıra kilimleri, kültürel ritüellerin sembolik anlamlarını taşıyan ipek ikat dokumalar ilhamını toprak tonlarından alan bir renk paletiyle yastıklara yansıyor.

{771303}

Geometrik motiflerle hareket katın

Siyah beyaz gri ve ahşap tonlarında monokrom geçişlerle dengelenen bir renk paleti, organik formlar ve doğa motiflerinden ilham alan geometrik desenlerle sentezleniyor. İskandinav stilinin yalın ve modern güzelliği stilize edilmiş grafik şekillerle yastıkların cazibesini artırıyor.

Kızılderili motiflerinin mistik gücüyle mekanın aurasını değiştirebilir, sanatsal dokunuşlar ve zanaatkar bir işçilikle yaratılan tekstillerle mekanınıza yaşanılırlık katabilirsiniz.

{771139}

Denizin sakinliğini içeri davet edin

Mavi suların derinliklerinden ilhamını alan bir renk paleti sakin ve zarif detaylarla birleşiyor. Akdenizli stilin ehlikeyf yaşam sanatı hafiflik olgusunun izinde duyulara hitap eden kadife, ipek, keten gibi tekstillere bürünüyor. Birbirini takip eden ince motifler, çizgililer ve taş baskılar yastıklarda kendini gösteriyor.

Sahil evlerinin suyun ekseninde kurgulanmış huzur dolu dinginliğini mavileri, gri yüzeyler ve ham ahşap dokularıyla kombinleyerek iç mekana taşıyabilirsiniz.

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları