preloader

Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

08.03.2023
Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

Yazı Boyutu:

Evden çalışanların sayısı her geçen gün artarken, biz de sizler için konsantrasyonunuzun ve yaratıcılığınızın artmasını sağlayacak dekoratif öneriler sunuyoruz.

Pencerelerinin açılmadığı, doğal havalandırma imkânlarının olmadığı plazaların sağlıksız ortamlarında, başkalarının rahatsız edici çalışma alışkanlıklarına, telefon seslerine ve gürültülerine maruz kalmadan, sağlıklı yiyeceklerle beslenerek, koşullarını kendinizin belirlediği evinizde çalışma köşenizi kurgulayabilirsiniz.

Aklı dışarıda bedeni ofiste olan çoğunluğa siz de dahilseniz “home office” çalışabilmenin yollarını şimdiden araştırmaya başlamışsınızdır bile. Uzmanlar gerekli koşulları sağladığınızda evden çalışmanın konsantrasyonu ve verimi artırdığının altını çiziyorlar. İşte çalışma köşeniz için bazı dekoratif ipuçları ve çözümler…

Birinci kural: Kendini iyi hissetmek

Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

Mevsimlere göre değiştirebileceğiniz, yapmak, gitmek ve görmek istediklerinizi asabileceğiniz bir moodboard’u masanızın ilişiğine yerleştirin. Bu, daha organize ve sistemli çalışmanızı sağlayacaktır. Size kendinizi iyi hissettiren dekoratif öğelerin listesini çıkarın ve abartıya kaçmadan çalışma alanınıza bunlardan serpiştirin. Mesela siz de pencereden baktığınızda beton binalardan gökyüzünün mavisini göremeyenlerdenseniz o zaman içinizi açacak bulut ve gökyüzü posterleri neden duvarlarınızı süslemesin?

Yeşil bir bitki edinin

Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

Çalışma masanızı süsleyen yeşil bir bitkinin gün ve gün gelişimini gözlemlemek onun yaşama azmine tanık olmak ışık, su ve toprak gibi doğal döngüleri anlamlandırmanızı sağlayacak. Endüstriyel stil kodlarıyla kurgulandığınız çalışma tapınağınıza heykelsi bir görünüm katan bu çalışma arkadaşınız aynı zamanda elektronik cihazların radyasyonunu emerek daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratacak.

Evinizde yeşil köşeler yaratmanın yollarını öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

Daima yalın ve öz olun

Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

Bilgisayar karşısında çalışma eyleminin en temel dekoratif bileşenleri nedir? Evet, cevap bir sandalye, masa ve aydınlatma. Herkes için genel geçer olan bu üçlünün dışında kişisel objeler ve öznel seçimler çalışma alanımıza karakter katar. Fakat kullandığımız aksesuarların yoğunluğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanlar dağınık ve kalabalık görüntülerin insanın ruh halini olumsuz etkilediğine işaret ediyor.


Konforun dozunu artırın

Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

En yaratıcı fikirler uykuda gelir fikrini benimseyenlerdenseniz çalışma masanızın yakınına rahat bir daybed konumlandırmak iyi fikir! Böylece rüyalarınızda gelen fikirleri unutmadan çalışma masasında aktive edebilir, yorulduğunuzda kolay bir hamleyle daybed’iniz üzerine geçebilir, yatay konumda aktif bir beyin jimnastiği yapabilmek için bedeninizin ihtiyaç duyduğu konforu yaratabilirsiniz. Bunun yanı sıra ergonomik tasarımlar evde çalışanlar için çok önemli. Örneğin, iyi bir çalışma koltuğu yorulmanızı engeller, daha net düşünmenize ve daha üretken olmanıza yardımcı olur.

Hikayesi olan çalışma mekanları yaratın

Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

Evinizin dekorasyonunda kullandığınız her renk, her form ve her obje genel bütün içinde bir ahenk oluşturmalı. Duvar kağıdı seçiminiz zeminle ve mobilyalarla doğrudan ilgilidir. Koyu tonlar seçerek maskülen ve cesur bir görünüm yaratabilir, aile yadigarı sizin için anlamı olan birkaç parçaya masanızın üstünde yer vererek karakteri olan bir çalışma köşesi yaratabilirsiniz.

İskandinavların sadeliğinden ilham alın

Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

Yeşilin gözleri dinlendiren ve sakinleştiren etkisi beyazın arınmış ve dingin görünümüyle birleştiğinde ortaya huzurlu ve aydınlık bir çalışma köşesi çıkıyor. Maceraperest, gezgin ve kaşif ruhlu, hiperaktif karakterlere beyaz ve yeşil kombinasyonunun yatıştırıcı birleşimini, mobilyalarda ise İskandinav stilinin organik formlarla şekillendirilmiş fonksiyonel tasarımlarını öneriyoruz.

Renklerle ve desenlerle oynayın

Stil sahibi bir çalışma köşesi yaratmanın sırrı objeler ve renkler arasındaki denge ve uyum ile doğru orantılıdır. Çalışmak için sandalyenize otururken sahneye çıkarmış izlenimi vermek istiyorsanız, oldukça popüler olan pirinç masa aydınlatmalarından bir tane edinebilir hareketli bir halı ile mekanın ortasına doğru yerleştirdiğiniz çalışma alanınızın sınırlarını belirleyebilirsiniz.

Unutmayın; renkler, motivasyonu doğrudan etkiliyor

Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi; çalışma ortamımızda kullandığımız renklerin de iş verimliliğimiz üzerinde doğrudan etkisi bulunduğunu belirtiyor. Mavi her tonu ile güven verici, doğal ve huzurlu bir renk olduğundan çalışma odalarında rahatlıkla tercih edilebilir. Mobilya seçiminde bej rengi ve açık toprak tonları ferah çalışma ortamı oluştururken, yeşil tonlar çalışma enerjimize katkıda bulunur.” diyor.

Mekandaki ferahlık hissini pekiştirin

Evde Çalışanlar İçin 8 Dekoratif Öneri

Çalışma köşelerinin kurgusunda alan değerlendirmesi oldukça önemlidir. Fonksiyonelliğin izinde az ve öz seçimler yaparak mekândaki ferahlık hissini pekiştirmek gerekir. Masa ve çalışma sandalyesinin ölçüleri hem ihtiyacınızı karşılamalı hem de mekân içerisindeki hareketinizi kısıtlamamalıdır. El altında tutmak istediğiniz kitaplar ve dergiler için masanızın kenarına yerleştirebileceğiniz bank veya ahşap bir kasa yeterli olacaktır.

Naz Gürlek
Naz Gürlek Tüm Yazıları