preloader

Saffet Emre Tonguç'un Seçimleri

15.06.2020
Saffet Emre Tonguç'un Seçimleri

Yazı Boyutu:

Yazar, tarihçi ve profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç’un favorilerine göz atın!

Sanattan tasarıma, gastronomiden mimariye, müzikten kitaba kadar farklı entelektüel derinliğe ve birikime sahip fikirleri bir araya getirmeyi amaçlayan KTSM için; yazar, tarihçi ve profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç’a favorilerini sorduk! Ülkemizde seyahat denince akla ilk gelen isimlerden biri olan ve keşfetmenin büyüsünü hem kitapları hem de programları ile gözler önüne seren Saffet Emre Tonguç, KTSM’nin bu misyonundan yola çıkarak en sevdiği Kitap, Tasarım, Sanatçı ve Mekanı bizlerle paylaştı.

Kitap: Şebnem Akarsu – İçimdeki Yolcu

Saffet Emre Tonguç'un Seçimleri

Şebnem Akarsu, kurumsal hayatından ayrıldıktan sonra yayınladığı “İçimdeki Yolcu” adlı kitabında, hayatı boyunca gezdiği ve gördüğü yerlerde yaşadıklarını bir anlatı niteliğinde ele alıyor. Gezdiği yerlerin ona hissettirdikleri ve düşündürdüklerinin yazıya döküldüğü İçimdeki Yolcu, okurun kendini zaman zaman sorgulamasına neden oluyor ve içimizdeki yolcuya dönme ve odaklanmamıza yönlendiriyor.

Tasarım: Gaia & Gino – Liquids Koleksiyonu

Saffet Emre Tonguç'un Seçimleri

2004 senesinde Gaye Çevikel tarafından kurulan Gaia & Gino, yaratıcı ve sıra dışı ürünleri ile öne çıkıyor. Uluslararası tasarım sahnesinde yer almış olan marka, günlük ev yaşamını renklendiren ve güzelleştiren tasarım koleksiyonlarından oluşuyor. Liquids Koleksiyonu da, iç dekorasyona eşsiz bir dokunuş ekliyor.

{773101}

Sanatçı: Seçkin Pirim – Cennetin Kapıları

Saffet Emre Tonguç'un Seçimleri

Çağdaş heykel alanının başarılı isimlerinden Seçkin Pirim, eserlerinde minimal bir estetik kullanarak geometrik formları ön plana çıkarıyor. Latincede “Cennetin Kapıları” anlamına gelen ve Hotel Porta Caeli’nin isminden ilham alan eser, bağcılığın en zor ilk 100 yılını simgeliyor olup diğer eserlerinde de sıkça rastlanıldığı gibi sayısız katmandan oluşuyor.

Mekan: Odunpazarı Modern Müze, Eskişehir

Saffet Emre Tonguç'un Seçimleri

Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve k​oleksiyoner Erol Tabanca’nın kurucusu olduğu ​Odunpazarı Modern Müzesi, günümüzün en yetenekli bambu ustası Tanabe Chikuunsai IV’ün müzeye özel ürettiği enstalasyon çalışması ile tüm sanatseverlerin dikkatini çekiyor. OMM, farklı disiplinlere açık, kültürlerarası iletişim odaklı yenilikçi sergi programları ve etkinlikleri ile bu alanda yepyeni bir sayfa açıyor.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları