Begonvil Çiçeğinin Bakımıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler
Yazı Boyutu:
Begonvil çiçeğine ne sıklıkla su verilmeli, çiçeğin bakımı nasıl yapılmalı? Begonvil çiçeği hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenin.
Begonvil çiçeğinin özellikleri
Begonvil bitkisinin anavatanı Güney Amerika’dır. Aynı zaman da don riskinin olmadığı kıyı bölgelerinde Akdeniz ikliminin olduğu bölgelerde de doğal yayılım gösterilirler. Eski dünya haritalarında Brezilya’dan Ekvator bölgesine kadar doğal yayılım alanları olduğu düşünülmüştür. Begonvil bitkisi Türkçe’de Begonvil olarak geçmesinin yanı sıra Rodos Güzeli ve Gelin Duvağı isimleri ile de anılır. Latince adını ise (Bougainville), kendisini 1768 yılında Brezilya’da keşfeden ve Avrupa’da tanınmasını sağlayan Fransız amiral Louis Antoine de Bougainville’den almıştır.
Begonvil bitkisi en yaygın olarak koyu fuşya pembe ve mor renkleri ile bilinir. Aynı zaman da beyaz, kırmızı, turuncu ve sarı renklerinde de görülür. Tırmanıcı özellikte sarmaşık formundaki begonviller ağaçsı gövde yapılarına sahiptirler. Güneşi çok seven Begonvil bitkisi hastalık ve böcek barındırmaması ile önemli bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden de evlerin duvarlarını sarması konusunda çok fazla tercih edilen süs bitkilerin en başında yer alır.
Begonvil çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?
Ilıman iklim bitkisi oldukları için sert yoğun rüzgarlardan korunmaları gerekmektedir. Kış mevsiminde soğuk ve sert koşullara sahip bir bölgede yetiştiriyorsanız bitkinizi kış mevsiminde iç mekanlarda, kapalı balkonlarda veya kış bahçelerinde bulundurabilirsiniz. Eğer kapalı bir mekana aldıysanız bitkinizi en dikkat etmeniz gereken nokta bitkinizin havasız kalmamasıdır. Havasız kalan Begonvil bitkisi kurumaya, genç sürgünlerde dökülmelere başlayacaktır.
Ne sıklıkla sulanır?
Begonvil, yeşil bitki türlerindendir. Dört mevsim boyunca yapraklıdırlar. Begonviller uygun sıcaklıklarda Haziran ayından itibaren çiçek açmaya başlar, iklim şartlarına göre ekim sonuna kadar da çiçekli kalırlar. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu iste dallarının etrafında ve sürgünlerde kalın dikenlerinin bulunmasıdır. Çiçeğin sağlıklı kalabilmesi için yazın haftada iki kez, kışın ise bir kez sulanmalıdır.
{49282}