Keyif Veren Okuma Köşeleri İçin 5 Kütüphane Çözümü
Yazı Boyutu:
Yaratıcı, stil sahibi ve ilham veren kütüphane tasarımlarıyla yaşam alanınıza karakteristik ve entelektüel bir görünüm katabilirsiniz.
Romalı filozof Cicero’nun da dediği gibi kitapsız bir oda, ruhu olmayan bir insana benzer. Yaşam alanımıza samimi ve sıcak bir hava katan kütüphaneleri mekanda nasıl yerleştirmeli? İçini kitaplarla mı doldurmalı veya raflarında tasarım aksesuarlarını da sergilemeli mi? Kitapları dik mi yerleştirmeli yoksa aralarda yatık konmuş kitaplara da yer vermeli mi? Farklı stillere hitap eden kitaplıklar ve ilham dolu okuma köşesi fikirleri arasında tüm bu sorulara cevap bulabileceğiniz keyifli bir tura çıkıyoruz.
1
Sınırsızlık hissini kütüphanelerle pekiştirin
Evinizin endüstriyel bir tarzı veya modern maskülen bir karakteri varsa metal raf sistemleriyle oluşturulmuş geniş bir kütüphane mekanınıza çekici bir görünüm kazandıracaktır. Yüksek tavan algısını desteklemek ve loft stiline özgü sınırsızlık hissini artırmak için bir duvarı boydan boya kaplayan bir kütüphane çözümü aynı zamanda depolama ve sergileme ihtiyaçlarını da karşılama görevini üstlenir.
Loft stiline özgü dekorasyon fikirlerinden ilham almak için tıklayın.
Qeeboo
Yargıcı
2
Kütüphane tasarımı klasiklerinden yararlanın
Kütüphanenizi Charlotte Perriand imzalı Cassina marka Nuage kitaplık gibi tasarım klasikleri arasından tercih ederseniz mekanınızın başrol oyuncusunu önceden tayin etmiş olursunuz. Bunu, okuma köşeniz için seçeceğiniz koltuk ve aydınlatma izleyecektir. Koltuğunuzu siyah, gri veya nötr tonlarda kütüphanenizin önüne geçmeyecek şekilde tercih edin. Tavan aydınlatmalarının yerine okuma koltuğunuzun yanına yerleştireceğiniz gözü yormayan yumuşak ışıklı bir lambader daha kolay konsantre olmanızı sağlayacaktır.
koleksiyon
diseno
3
Kitapları kütüphaneye yerleştirirken dikkat edin
Mekanınıza farklılık katmak istiyorsanız ahşap kitaplığınızı bu senenin favori renkleri arasında gösterilen nefti yeşili veya petrol mavisine boyatabilirsiniz. Kitaplarınızı yerleştirirken sıra sıra dizilmiş tek boyuttaki kitaplar monoton bir görünüm yaratır. Özer+Tulgan Mimarlık’tan İç mimar Emre Özer şöyle diyor: “Tüm kitapları dik koymamalı, aralarda yatay ve büyüklüklerine göre üst üste sıralanmış kitaplara da yer vermelisiniz. Bunları ister tek başlarına isterseniz de dik kitapların bittiği yerlere koyabilirsiniz.”
Latanwood
bms
4
Duvar nişleriyle mimari bir boyut katın
Kütüphane çözümü mobilya ile sınırlandırılmadan duvara oyulmuş nişler olarak karşımıza çıktığında mekana mimari bir derinlik katar. Yine bu nişlerde veya kitaplığınızın raflarında yer vereceğiniz bitkiler mekanınızın entelektüel ve sofistike atmosferini destekleyecektir. Uzmanlar, beyaz ve soft renklerin hakimiyetindeki bir mekanın ışığı daha doğru difüze ederek kitap okuma keyfinizi yükselttiğini söylüyorlar. Bunun yanı sıra birkaç parça kitap veya dergi yerleştirebileceğiniz dekoratif kitaplıklar da çok hoş duruyor.
Tara Design
Mudo Concept
5
Natüralist bir görünümden vazgeçmeyin
Eğer siz de elinizde kitapla kıvrılıp derin hikayelere dalmaktan hoşlanan kitap tutkunlarındansanız belki de en iyi fikir arşiviniz arasından seçtiğiniz en değerli kitaplarınızı yatak başınıza özel yaptıracağınız bir kitaplığa yerleştirmektir. Dekoratif yastıklarla konfor dozunu artırabilir, yeşil bitkilerle mekana taze bir hava katabilirsiniz. Asıl amacınızın rahat ve sakinleştirici bir atmosfer için doğal tonlardan uzaklaşmadan dekorasyonunuzu tamamlamak olduğunu unutmayın!
Ananas Dc
Mobilya Pratik
Editörün Notu: Renzo Mongiardino’nun İç Mekanları ve Mimarisi, ev dekorasyonu için mutlaka okumanız gereken bir kitap! Yirminci yüzyılın sonlarında en iyi tasarımcılardan biri olarak kabul edilen Renzo Mongiardino’nun bu kitabı hem klasik hem de yeni nesil tasarım severlere mükemmel bir bakış sunuyor.