Loft Stilini Sevenlere Dekorasyon Fikirleri
Yazı Boyutu:
Geniş hacimli, yüksek tavanlı, eski depolardan veya fabrikalardan dönüştürülmüş loft tarzı yapıların dekorasyonuna en çok yakışanları keşfedin.
Sınırların olmadığı ve tüm yaşam alanlarının neredeyse iç içe kurgulandığı loft stilinde, özgür ve rahat bir yaşam hakimdir. Genleri 1960 ve 70’li yıllara dayanan bu stil, New York ve çevresinde sanatçıların atıl kalan endüstriyel yapıları bohem yaşantılarına adapte etmesiyle doğmuştur. Loftlar, yüksek tavanlı açık ve ferah mekanları, brüt beton zeminleri, tuğla duvarları ve mimarinin bir parçası haline gelen strüktürel elemanlarıyla özgün kimliğini ortaya koyarlar….
Tuğla duvarları gün yüzüne çıkarın
Loft stili demek özgürlük, sınırsızlık ve ezberleri bozmak demek. Eski depo ve hangarların evlere dönüştürülmesiyle ortaya çıkan bu stilin mihenk taşlarından biri tuğla duvarlar. Mekanda baskın bir görünüm yaratan bu tip duvarlarla pas renkleri, deri koltuklar, büyük tablolar, heykeller, spotlar, metal aksamlı mobilyalar ve bar tabureleri uyumlu bir algı yaratacaktır.
Epoksi zemin tercih edin
Endüstriyel kurgularla loft tarzı mekânlara oldukça yakışan bu zemin seçimi metalik yüzeyler, çağdaş formlar, siyah-beyaz ve gri tonlarının hakimiyetindeki bir renk paletiyle kullanıldığında mekanda asi bir tavır yaratıyor.
{771853}
Brüt beton yüzeyler kullanın
Dürüstçe dışavurumun mekândaki en şiirsel hali beton yüzeyler loft evlerin olmazsa olmazlarından. Geniş bir kanepe, metal aydınlatmalar, ham ahşap mobilyalar, demir kitaplıklar ise beton dokuları en iyi tamamlayan dekorasyon önerileri arasında.
İglo Mimarlık’ın kurucusu Esen Akyar Karoğlu’nun görüşü:
“Loft stili, fonksiyonları, duvarlar ve kapılarla bölünmüş mekânlara dağıtmak yerine, tek mekânda bir araya getirmek olarak özetlenebilir. Stilin en belirleyici öğeleri açıktan geçen tesisat boruları ve strüktürel elemanlar, ham olarak bırakılan yüzeyler, yüksek tavanlar ve pencerelerdir.
Loft stilinde olmayan bir evde böyle bir havayı yaratmak için uygulanabilecek en kolay yollar ise bir duvarı tuğla ile kaplamak, zemini şap üzerine epoksi yapmak, strüktürel eleman ve duvar kullanmak olabilir. Daha da ileri giderek taşıyıcı olmayan duvarları yıkarak odalardan kurtulup geniş hacimler elde edilebilir. Bu hacimlerdeki bölümlendirmeler mobilyalar ile yapılırsa loft stiline daha yakın bir hacim elde edilir diyebiliriz.”
Maskülen seçimler yapın
Loft stilin asil duruşunun ardında ona maskülen bir tavır kazandıran metalik yüzeyler ve demir döküm strüktürler karşımıza çıkıyor. Tuğla duvarları beyaza boyatarak da kullanabilir böylece mekanda daha ferah bir fon kurgulayabilirsiniz. Duvarlarda çerçeve sanatını kullanarak çağdaş sanat eserlerine veya siyah beyaz fotoğraf baskılarına yer verin. Unutmayın loft tarzı evlerin ruhu sanatsal öğelerle zenginleşir.
Sınırları ortadan kaldırın
Sınırların olmadığı ve tüm yaşam alanlarının neredeyse iç içe olduğu loft stilinde bildiğiniz düzeni unutarak fütursuz, rahat ve salaş bir atmosfer yaratmalısınız. Kilitsiz, bölmesiz, perdesiz, yüksek tavanlı açık, ferah bir mekân… Yatak odası bölümünü ister bir paravan ile ister yüksek iç mekan bitkileriyle ana bölümden ayırabilirsiniz.
Mutfakta vintage tasarımlara yer verin
Apartman dairesinde gerçek bir loft yaratmaya karar verdiyseniz pürüzsüz duvarlarınızdan feragat ederek yıkım işlemlerine başlayabilirsiniz. Hatta mümkünse tavanı da yıkarak çatı boşluğunu evin yüksekliğine dahil edin. Salona açılan endüstriyel tarzı bir mutfak için vintage tasarımlar, retro görünümlü bir buzdolabı, bir adet tavan vantilatörü, metalik depolama üniteleri ve aspiratörler gerekliler listesinin başında geliyor.
Satın Al
Satın Al
Satın Al