Loft Stilini Sevenlere Dekorasyon Fikirleri
Yazı Boyutu:
Yüksek tavanlar, geniş alanlar ve endüstriyel detaylarla modern bir estetiği buluşturan loft stiline uygun dekorasyon fikirlerini keşfedin. Eski depolardan, fabrikalardan dönüştürülen bu çarpıcı yaşam alanları, özgün bir atmosfer yaratmak için benzersiz olanaklar sunuyor.
Loft stilinde yaşam, sınırların olmadığı, her alanın özgürce iç içe geçtiği rahat bir dünyayı temsil eder. 1960’lı ve 70’li yıllarda New York’ta sanatçıların terk edilmiş endüstriyel binaları bohem yaşantılarına dönüştürmesiyle popülerleşen bu tarz, bugün modern şehir yaşamının gözdesi haline gelmiş durumda.
Yüksek tavanlı, geniş ve ferah alanlarıyla dikkat çeken loftların; brüt beton zeminleri, çıplak tuğla duvarları ve endüstriyel dokularıyla cesur ve özgün bir duruşları var. Her detayıyla hem yaratıcı hem de karakter sahibi bir atmosfer sunuyor.
Tuğla duvarları gün yüzüne çıkarın
Loft stili, özgürlük, sınırsızlık ve ezber bozmanın hayat bulmuş hali! Eski depo ve hangarların dönüştürülmesiyle ortaya çıkan bu tarzın imza detayı ise kesinlikle tuğla duvarlar. Mekana güçlü bir karakter katan bu dokuyu pas tonları, deri koltuklar, büyük ölçekli tablolar, çarpıcı heykeller, spot ışıklar, metal detaylı mobilyalar ve endüstriyel bar tabureleriyle tamamladığınızda şahane bir uyum yakalayabilirsiniz.
Epoksi zemin tercih edin
Endüstriyel detaylarla harmanlanan bu zemin seçimi, loft tarzı mekanlara karakter katıyor. Metalik yüzeyler, modern formlar ve siyah-beyaz ile gri tonlarının ağırlıkta olduğu bir renk paletiyle birleştiğinde, mekana asi ve cesur bir hava kazandırıyor.
Brüt beton yüzeyler kullanın
Beton yüzeyler, loft evlerin en dürüst ve şiirsel dışavurumu! Bu ham dokunun çarpıcı etkisini geniş bir kanepe, endüstriyel metal aydınlatmalar, doğal ahşap mobilyalar ve demir kitaplıklarla tamamlayabilirsiniz.
İglo Mimarlık Kurucusu
Loft stili, fonksiyonları, duvarlar ve kapılarla bölünmüş mekânlara dağıtmak yerine, tek mekânda bir araya getirmek olarak özetlenebilir. Stilin en belirleyici öğeleri açıktan geçen tesisat boruları ve strüktürel elemanlar, ham olarak bırakılan yüzeyler, yüksek tavanlar ve pencerelerdir.
Loft stilinde olmayan bir evde böyle bir hava yaratmak için uygulanabilecek en kolay yol bir duvarı tuğla ile kaplamak, zemini şap üzerine epoksi yapmak, strüktürel eleman ve duvar kullanmak olabilir. Daha da ileri giderek taşıyıcı olmayan duvarları yıkarak odalardan kurtulup geniş hacimler elde edilebilir. Bu hacimlerdeki bölümlendirmeler mobilyalar ile yapılırsa loft stiline daha yakın bir hacim elde edilir.
Maskülen seçimler yapın
Loft stilin ardında, ona güçlü ve maskülen bir karakter kazandıran metalik yüzeyler ve demir döküm strüktürler yer alıyor. Tuğla duvarları beyaza boyayarak mekanda ferah bir fon oluşturabilir, bu temiz zemin üzerinde çağdaş sanat eserleri veya siyah-beyaz fotoğraf baskılarıyla çerçeve sanatını sergileyebilirsiniz. Unutmayın, loft tarzı evlerin ruhu sanatsal detaylarla hayat bulur!
Satın Al
Satın Al
Satın Al
Sınırları ortadan kaldırın
Loft stili, sınırları olmayan ve yaşam alanlarının özgürce iç içe geçtiği bir düzeni kucaklar. Bildiğiniz tüm klasik düzenleri bir kenara bırakın; fütursuz, rahat ve salaş bir atmosfer yaratın! Yüksek tavanlı, bölmesiz, perdesiz ve ferah bir mekan, loft ruhunun temelini oluşturur. Yatak odası alanınızı ana bölümlerden ayırmak için stilize bir paravan kullanabilir ya da mekana doğallık katan yüksek iç mekan bitkileriyle bu ayrımı sağlayabilirsiniz.
Mutfakta vintage tasarımlara yer verin
Eğer apartman dairesinde gerçek bir loft havası yaratmaya kararlıysanız, ilk adım olarak pürüzsüz duvarlarınızdan vazgeçip yıkım işlemlerine başlayabilirsiniz. Daha iddialı bir dönüşüm istiyorsanız, tavanı yıkarak çatı boşluğunu da evin yüksekliğine dahil edebilirsiniz. Salona açılan endüstriyel tarzda bir mutfak için vintage tasarımlar, retro görünümlü bir buzdolabı, tavan vantilatörü, metalik depolama üniteleri ve dikkat çeken bir aspiratör mutlaka listenizde yer almalı.
Satın Al
Satın Al
Satın Al