2019 Takım Elbise Trendleri
Yazı Boyutu:
2019 senesinde hangi takım elbise modellerinin trend olacağını Milimetric’in kurucusu Kağan Gökalp’a sorduk.
Milimetric’in kurucusu Kağan Gökalp, hikayesi neredeyse 100 yıl öncesine dayanan; fakat 1950’ler ile gelişmeye başlayan hazır giyim sektörünün terziliğe yeni bir anlam kazandırması ile özel bir yerde konumlanan kişiye özel dikimi yaklaşık 10 senedir ustalıkla yapıyor. Gökalp’e 2019 takım elbise trendlerini sorduk.
2019 senesinde takım elbise tercihlerini hangi trendler belirleyecek?
2019 senesinde rahatlık ön planda olacak. Duble paça pantolonlar, pileli pantolonlar son bir yıldır zaten vardı. Daha da çok göreceğiz. Daralan kalıplar biraz bollaşacak. Ceket etek boyları da uzamaya başladı. Özellikle tek cekette kruvaze giderek hakimiyetini artırıyor. İtalyan tarzından İngiliz tarzına daha belirgin bir geçiş olacak. Rahatlığın ön planda olması ile birlikte sadece kalıplar rahatlamayacak, kumaşlar da hafifleyecek. Daha düşük gramajlı ve daha az ara malzemeli takım elbiseler tercih edilecek.
Önümüzdeki sezonda takım elbiselerde en çok hangi desenleri ve kumaşları göreceğiz?
Takım elbiselerde zamansız lacivert bir takımın ve de lacivert bir blazer ceketin modası asla geçmez. Ama onun haricinde tek renk takım elbiseler giderek yok oluyor. Mikro desenli ve kareli ceketler düz pantolonlar ile kombinlenecek. Kumaşlarda ise düşük gramajlı, kışın yün-kaşmir içerikli kumaşlar, yazın ise koton-keten-ipek karışımlı kumaşları çok göreceğiz.
Takım elbiselerde kullanılan aksesuarlarda da bir yenilik var mı?
Milimetric’te kullandığımız astarlarda yenilik hep oluyor. Son zamanlarda desenli, resim gibi, hikayesi olan astarları çok kullanıyoruz. Tarz giderek daha spor olduğu için kemik düğmeler çok kullanılıyor korozo düğmelerin yanında. Vatka tela gibi ara malzemeleri giderek daha az kullanıyoruz zaten. Ayrıca kuraldır; iyi terzilikte çok ara malzeme kullanılmaz. Eğer kullanılırsa o kusurları örtmek içindir.
{77939}
Beyaz gömlek, her zaman bir klasiktir. Peki beyaz gömleği etkisi altına alan, kesim veya kumaş seçimi gibi trendler var mı?
Beyaz gömlek eğer ketense kalıbını daha geniş yapıyoruz. Çünkü ketenin güzelliği dökümlü olması. Keten gömlek genelde pantolon dışında bırakıldığı için etek boyunu da daha kısa yaparız Milimetric’te. Çok ince pamuk bir kumaş olan vuali de genelde yazın aynı şekilde dikeriz. Poplin kumaştan yapılan beyazlar genelde en klasik olanlardır. Oxford veya pinpoint beyazlar popline göre daha spordur. Yaka modeline göre daha klasik veya spor olarak algılanmasını sağlıyoruz ve de kullandığımız düğmelere ve manşet modeline göre. Gömlek pantolon içine sokulacaksa etek boyunu daha uzun, basen kısmını da daha dar yapıyoruz ki hem kalıp gibi dursun hem de pantolonun dışına çıkmasın.
Dünya çapında zanaate övgü yükselen bir değer ve yeni lüks olarak tanımlanıyor. Siz, bu zanaatin en iyi şekilde yapıldığı markanın sahibi olarak bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evet, zanaat giderek daha çok önem kazanıyor. Bizde, bir şey diktirdiğinizde siz kendi tarzınızı oluşturuyorsunuz. Ve bu sadece sizde ve size özel oluyor. Üstelik de tamamen el yapımı olarak. Kumaş markalarını, özelliklerini, düğme ve astar detaylarını bile bilerek ve seçerek. Hem materyal sofistikasyonu hem de üretim sürecinin tamamen elde ve sizin kalıbınız çıkarılarak yapılması yaptığımız işi benzersiz kılıyor. Bu diğer sektörler için de geçerli ve bu yükselen bir değer günümüzde.
Son olarak, trendler mi belirleyicidir yoksa kişisel tercihler mi?
Milimetric’te yaptığımız işin doğası gereği kişisel tercihler daha çok belirleyici nitelikte. Biz kişinin tarzını yansıtıyoruz. Onun stil sahibi olmasını sağlıyoruz. Moda geçici ama tarz kalıcıdır. Milimetric, çağdaş bir zihniyetle yıllar geçtikçe değeri azalmayacak, modası geçmeyecek zamansız kıyafetler diken bir markadır.