Erkekler İçin Ceket Rehberi
Yazı Boyutu:
Kişiliğimizi ele veren temel giyim parçası ceketlerin hangileri size uygun, hangileri değil? Mevsim geçişlerinde kimimiz için kafa karışıklığı yaratan ve “kusursuz” dış giyim arayış sürecinde bilmeniz gerekenleri detaylıca incelelim!
Doğru ceket tercihinde izlenmesi gereken yol kişiliğimizi tanımak ve dışarıya yansıtmak istediğimiz görüntüden emin olmaktan geçiyor. Günlük hayattaki rutinimiz, hayattaki rolümüz ya da karakterimizdeki fark edilebilir nüanslar bu tercihleri etkileyen temel unsurlar arasında. Ryan Gosling‘in “Driver” filmindeki saten bomber ceketi, Jean-Paul Belmondo‘nun “The Professional” filmindeki deri ceketi gibi, personaya uygun tercihler sizi de bir yıldız gibi parlatabilir! Karakterinizi analiz ettikten sonra sıra tercihlerde, peki hangi ceket türü size daha uygun birlikte göz atalım.
Erkek Harrington Ceket Modelleri
Harrington ceketler 1930’lu yıllarda Baracuta şirketi tarafından piyasaya sürülen, pamuk içeriği yüksek kumaşlardan üretilen hafif bir ceket olarak tanımlanıyor. Mevsim geçişleri için tercih edilebilecek, kat kat giyim için elverişli bir ceket türü. Etek ucu lastikli ve dik yakalı olmasıyla, bomber ceketlerden ayrılır. Ne çok resmi ne de fazla sportif olmayan bu ceket türü casual görünümü benimseyen kişiler için harika bir tercih olabilir.
Erkek Deri Ceket Modelleri
Ceket ailesinin karanlık üyesi deri ceketler çoğumuz için kolay tercih edilen seçenekler arasında yer almıyor. Baskın karaktere sahip bu tip ceketler her şeyden önce güçlü bir imaja sahip.
1. Dünya savaşı döneminde havacılar ve ordu mensupları tarafından giyilen deri ceketler, pilotların kokpitteki ani hava değişiminden korunabilmesi için tercih ediliyordu. Günümüzdeki görünümüne yakın ilk tasarım ise Irving Scott‘a ait. Sevdiği purosundan esinlenerek ”Perfecto” adını verdiği motorcu deri ceketler at derisinden üretilmiş. Yakın geçmişte rock and roll kültürüyle özdeşleşen deri ceketleri günümüzde daha minimalist ve sofistike siluetlerde kullanmak mümkün.
Erkek Denim Ceket Modelleri
Genç, dinamik ve modern görünüm denilince akla gelen parça elbette ki denim ceketler. Kişisel önerim olan chino pantolonlarla kombinlendiğinde sıradan görünümden uzak, zarif bir bütünlük yarattığını söyleyebilirim. Denim gibi kumaş türleri akla gelen pek çok renkle uyumlu olduğu için parçaları birleştirme konusunda mimimum kafa karışıklığı yaratacaktır. Nötr, canlı, soft… Her bir renk skalası ile ayrı ayrı uyumu olan denim ceketlere dolapta yer açmakta fayda var.
Erkek Utility Ceket Modelleri
Militari, yani utility ceketler çoğunlukla haki, bej tonlarında olup özellikle hafta sonu stili ya da seyahat gibi seçenekler için hem rahat hem de stil sahibi görünebileceğiniz seçenekler arasında. Farklı tonlarda chino pantolonlar, koyu denimler en iyi tamamlayıcılardan. Üzerine oxford yaka gömlekler, basic triko ya da t-shirt’ler tercih edilebilir.
Erkek Chore Ceket Modelleri
Dayanıklı kanvas kumaşlardan üretilen Chore ceketler, farklı boyutlarda çoklu ceplere sahip olmasıyla “worker ceket” olarak da anılıyor. Dickies markasının öncülerden sayıldığı bu ceket tipi çoğu stil türüne de uyumlu. Spor ayakkabı, chelsea botlar ya da Dr. Martens gibi ayakkabılarla oldukça uyumlular.
Erkek Sherpa Ceket Modelleri
Adını Nepal dağlarının sert hava koşullarında yaşayan Tibet halkından alınan Sherpa ceketler, yumuşak dokusu ve sıcak tutma özelliği sebebiyle tercih edilen ceket türlerinden biri. Dinamik yaş aralığına hitap eden bi tip ceketleri sportif bir görünümde kullanabilirsiniz.
Kapak Görseli: Riccardo Pozzoli
{193154}