Lüks Saatlerin En Yeni Modelleri: Watches and Wonders
Yazı Boyutu:
Lüks saat fuarı Watches and Wonders, yeni katılan markalarıyla daha da büyüyerek 7-13 Nisan 2021 arasında saat meraklılarını dijital platformda ağırlıyor.
Dünya şartlarının farklılaştığı bir dönemde, İsviçre ikinci kez en önemli lüks saat fuarını dijital olarak organize ediyor. Yıllarca SIHH olarak lüks saat ve mücevherlerine ev sahipliği yapan Cenevre, son fuarında adını Watches & Wonders olarak yenilemişti. 2020 sanal fuarından sonra 2021 Watches & Wonders, 7-13 Nisan 2021 tarihleri arasında sürecek periyotta, tüm saat ve mücevher meraklıları için, dijital platformdan beklenilenden çok daha donanımlı olarak başladı. Özellikle de stratejik ortaklıklarını geliştirerek ekosisteme katkı sağlamayı ayrıcalıklı planlarının en başına yerleştirdiler. 38 prestijli marka ilk günden itibaren heyecanla beklenilen yeniliklerini sunmaya başladılar.
İnternet sitesi üzerinden, saat meraklılarına, markaların yeniliklerine ulaşacakları platformlar, sanal partiler, yüz yüze görüşmeler, virtual turları kapsayan birçok farklı programlar arasında dolaşma imkânı sağlıyor. Ayrıca fuar boyunca, her sabah, Morning Show’da yarım saatlik analiz dinleme imkânı da bulunuyor.
Daha sonra 14-18 Nisan’da ise Chopard, Montblanc, Rolex, Tudor ve Ulysse Nardin’in yeni dahil olacağı 19 markayla Watches & Wonders Şangay’da fiziksel ziyaretçili olarak kapılarını açacak.
A.Lange & Söhne, Lange 1 perpetual Calendar
A.Lange & Söhne, Lange 1 perpetual Calendar, pembe altın kasalı olarak iki farklı kadran rengi ile sunuluyor. Pembe altın kasasına gri gümüş kadran ve 150 örnekle sınırlı beyaz altın kasalı modeli pembe altın kadran ile buluşturuldu. Pembe altın veya rodyum kaplama altın ibre ve imleri yer alıyor. Mavi renkli som altın diski gökyüzünü temsil ediyor ve 24 saate kendi etrafında dönüşünü tamamlıyor.
Pembe altın olan modelde saatin ibreleri, imleri karanlıkta parlıyor ve kırmızımsı kahverengi kayış ile bütünlüğünü tamamlıyor. Pembe beyaz altın ise koyu kahverengi deri kayış ile estetiğini devam ettiriyor. 50 saat güç rezervi var.
IWC Shaffhausen – Big Pilot’s Watch Shock Absorber XPL
Lüks saatçiliğin yeni model oluşturması, uzun ve bilgi, beceri gerektiren uzun bir süreci içerir. Bu süreç yaklaşık iki yıl kadar sürer. IWC Shaffhausen’in yeni modelini 8 yıldan fazla bir sürede tamamladığını öğrendiğimizde, ön görüsünün ne kadar olağanüstü olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Uzun yıllar tasarım, mikro mekanik, tedarik vs döngüsü içerisinde geçen koordineli ve ısrarcı akıl oyunları, komplike saat severlere Big Pilot’s Watch Shock Absorber XPL modelini kazandırdı. Ayrıcalıklı tasarımın Bulk Metallic Glass’dan (BMG) üretilmesi, mekanizmasının karşılaşabileceği darbelerden etkilenmemesini sağlıyor. Zaten dayanıklılığı ön plana koyan marka, pilotların zorlu şartlarda çalışmalarına eşlik edecek modelinin mekanizması özel yapım teknolojik alüminyumdan üretildi. Modelin ismi, IWC’nin Experimental mühendislik bölümünden XPL harflerinden geliyor.
Kasası yine markanın geliştirdiği tescilli, titanyum kadar hafif, hem çizilmelere hem de darbelere dayanıklı Ceratanium®’dan üretildi. 120 saat güç rezervi olan, otomatik bir saat. Camının kenarları kavisli olarak eğimlenmiş, kasa önü ve arkasında yansımayı önleyici kaplamaları ise modeli daha rahat izlememizi sağlıyor.
Bvlgari Octo Finissimo Perpetual Calendar
Bvlgari’nin en ince saat rekoruna devam ettiği Octo Finisimo Perpetual Calendar modelini titanyum ve platin kasa ile sunuluyor. Dünyanın en ince perpetual calendar ünvanını almasından çok, Bvlgari’nin bu başarısı ile yüksek saatçiliğe kazandırdıklarının önemi büyük. Markanın amblematik Octo ailesinin kırdığı 7. rekor. 40 mm çapında komplikasyon modelin kalınlığı sadece 5.80 mm. Platin modelin kadranı mavi ile eşleştirilmiş, titanyum kasanın ise kadranı ise ince titanyum olarak uygulanmış.
Chopard L.U.C. Quattro Spirit 25
Chopard, zamanı daha farklı okumamızı sağlayan ilk Jumping hour saatini, L.U.C. koleksiyonun 25. yılında tanıttı.
Chopard L.U.C. Quattro Spirit 25, bu yıl özellikle koleksiyonerlerin ilgi merkezine yerleşecek bir model olarak karşımıza çıktı. 100 adet limitli olarak üretildi. Cep saatlerinin avcı saat kasalarından esinlenilenilerek yuvarlak kenarlı 40 mm çapında kasa olarak tasarlandı. Göz alıcı 18k rose gold modelin üretiminde etik altın kullanıldı. Saat altı konumunda yer alan göstergeden saati, tek ibresinden ise dakikaları okuyoruz. Mat kahverengi aligator kayışı tutan kavisli kulakları ise modelin bileğe daha rahat oturmasını sağlıyor. ,
Marka, 25 yıl önce ürettiği saatin mekanizmasını daha da güçlendiren Quattro teknolojisini ilk kez jumping hour olarak tanıttı. El kurum model, 8 gün kurulmadan çalışacak güç rezervine sahip.
Fiyatı: 44.700 Dolar
Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185
Jaeger-LeCoultre, efsane reverso ailesinden hayranlık veren bir model sundu. Yüksek saatçilik dünyasında ilk 4 yüze sahip kol saati modelini üretti. Dolayısı ile de dünyanın en komplike saatini 51,2mm yükseklik x 31mm genişlik x 15,15mm kalınlık dikdörtgen kasası içerisine sığdırdı.
18k beyaz altın olarak tasarlanan Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185’in ilk yüzünde zamanı gösteren saat ve dakika ibreleri ile saat 7 kısmında, bu modelin ana kahramanlarından olan ve modelin zaman ölçüm doğruluğunu arttıran tourbillonu yer alıyor.
Karakteristik Reverso desenli orta kadranın yanlarından döngüsü görünecek şekilde açıkta bırakılmış gün, ay, takvim aralığı bulunuyor. Üst kasayı kaydırdığımızda karşımıza ikinci ve üçüncü yüzler çıkıyor. Saatin çalmasını sağlayan minute repeater ellerini ikinci yüzün alt kısımlarında görüyoruz.
Ayrıca yukarıda disk üzerinde saniyeleri ve 60 dakika aralığında saati tekrar okumamızı sağlayan bölüm yer alıyor. Üçüncü yüzünde astronomik göstergeler oldukça detaylı işlenmiş. Ay, yıl göstergeleri ile birlikte Kuzey yarımküreye ait ay döngüsü, sinodal, drakonik ve anomalistic cycles 3. yüzünde, 4. yüzünde ise Güney yarımküre fazı bulunuyor. 11 adet komplikasyona ev sahipliği yapıyor ve sadece 10 adet üretildi.
Fiyatı: 1.610.000 Euro
Cartier – Pasha de Cartier 41 mm Chronograph
Saat dünyasını girdiği günden itibaren tasarım çizgilerini etkisi atına alan Cartier Pasha, yeni modeli Pasha de Cartier 41 mm Chronograph, isminden de anlaşıldığı gibi 41 mm çapında. Paslanmaz çelik modelimetal bilezik ve 18k altın kasalı modeli ise timsah derisi kayış ile sunuluyor. Farklılıklar ile gelen model, yumuşak bir hareketle kolayca dönen bezele sahip. Saati ayarlamayı sağlayan iki baskı tepesi orijinal Pasha modelinde olduğu gibi kabüşon olarak uygulandı. 47 saat güç rezervi özelliğine sahip mekanizmasını safir kristal kasa arkasından görmek mümkün.
Zenith Chronomaster Revival A385
Zenith Chronomaster Revival A385 ile bir efsanenin dönüşüne şahitlik ediyoruz. Zenith, devrim yaratan El Primero kalibresini Chronomaster Revival ile yeniden bileklere armağan ediyor. Zenith El Primero, ilk otomatik yüksek frekanslı kronograf olarak tanıtıldığı 1969 yılında üç farklı paslanmaz çelik modeliyle yaratıldı. Bunlardan biri de degrade dumanlı kahverengi fıçı kasa tasarımı A385 idi ve 50 yıl sonra vintage görünümünden çok daha fazlasıyla dönüş yaptığını görüyoruz.
Orijinal taslaklar, planlar kullanılarak modelin aslının her bir parçasına sadık kalınarak yeniden üretildi. Kadranı üzerinde saat 9 konumunda küçük saniye, saat 6 konumunda 12 saat ve saat 3 konumunda 30 dakika sayaçları beyaz renkte yer alıyor. Bir farklılık olarak sadece modelin akrilik camının yerine bombeli safir kristal cam yerleştirildi. Daha önce bütün olarak kullanılan masif çelik kasasının arkası yeniden tasarlandı ve El Primero 400 kronograf mekanizmasını gözler önüne engelsiz olarak sunan tasarımıyla daha da eşsizleştirildi.
Retro temasından ayrılmayan model, iki kayış seçeneğiyle sunuluyor: Biri ilk El Primero saatlerinin simgesi haline gelen Gay Frères çelik bilezik diğeri ise açık kahverengi dana derisi. 50 saat güç rezervi özelliği bulunuyor.
Montblanc’ın Star Legacy Metamorphosis Limited Edition 8
Horolojik yeniliklerde ataklar yapma konusunda cesur adımlar atan Montblanc’ın Star Legacy Metamorphosis modeli 50 cm kasa çapına sahip cesur komplikatif bir tasarım. Kadranın ortasındaki “grain d’orge” deseninin güzelliği rahatlıkla fark ediliyor.
Mavi kadran üzerinde kontrastlık yaratan akrep ve yelkovanı kasası gibi 18k altından üretildi. Saat 12 konumunda yer alan Kuzey yarımküre ve etrafını çevreleyen diskin üzerindeki gökyüzü el yapımı boyama ile şekillendirildi. Elle kurum mekanizması 50 saat güç rezervine sahip.
Greubel Forsey GMT Sport
Greubel Forsey GMT Sport, titanyum ve mavi iş birlikteliğinde çok daha cesur bir karakter çizgisiyle tanıtılıyor. Greubel Forsey, yüksek saatçiliğin sessiz ama en etkili firmalarından biri. Yüksek komplikasyonlu saatlerini 2021’in bir yeniliği olarak kadranında daha sade bir tasarımla sunuyor. Saatçilik endüstrisinde yenilikler yaratan ve istikrarlı çizgisinden taviz vermeyen modellerinden bu yıl spor çizgileri öne çıkarıyor. Zor komplikasyonları kadranda buluşturmayı seven markanın bu yılki yeniliklerinden biri modele entegre edilen titanyum bileziği. Sadece 33 adet üretildi.
Greubel Forsey’in yeni GMT Sport’a ilk kez aynı renkle bütünlük kazandırıldı; kadranında yer alan amblematik dünya, ikinci zaman kadranı ve saat bir konumunda konuşlanan tourbilonun 24 saniyelik turunu gösteren halkası markanın özel mavisine sahip.
Kadranına üç boyutluluğu mükemmel yerleştiren model, titanyum köprü, küre ve çelik ibreleriyle kontrastlığı ön plana çıkarıyor. Kasa çapı 42 mm, bezelle olan ölçüsü ise 45 mm. Saat 10 konumunda ikinci saat dilimi, güç rezervi saat 3’de ve küre 8’de. Saat 12 ve 2 arasında 25°açıyla eğimli tourbillon yer alıyor. Saat 3’de ise güç rezerv indikatörü var. Kasa arkasında 24 zaman diliminde 24 şehir için 2 halkada UTC evrensel ve yaz saati bulunuyor. Model, 3 ayrı patente ve 100 metre su geçirmezlik özelliğine sahip.
Fiyatı: 520,000 Chf
Patek Philippe, Nautilus Travel Time Chronograph REF.5990 /1R
Patek Philippe, ilk kez yer aldığı Watches and Wonders 2021’de güzel bir başlangıç yaparak Nautilus koleksiyonundan 4 farklı modelini tanıttı. Nautilus REF. 5711/1A-014, bu yılın en son çelik modelini üreten marka, koleksiyonunda hiç bulunmayan bir ton olan zeytin yeşili kadranlı Ref.5711/1A-014’ü tanıttı. Nautilus REF. 5711/1300A-001, Paslanmaz çelik kasalı modelin bezelinde, 32 adet Top Wesselton baget kesim pırlanta ile çevrili. Pırlantalar klasik dikdörtgen yerine hafif yamuk şekliyle sekizgen çerçeveye uyum sağlıyor. Nautilus REF.5990 /1R-001, kabartmalı yatay desenli kadranı, ibre ve indekslerini daha da ortaya çıkaran mavi kadranı pembe altın kasası ile çevrelenmiş. İbreleri baton şeklinde ve karanlıkta parlıyor. Yeni model üç komplikasyonu buluşturuyor; kendinden kurmalı geri dönüş kronograf, çift zaman – seyahat zamanı fonksiyonu, yerel saat ile tarih göstergesi. Nautilus REF.7118/1450R-001, üzerinde yer alan tam 2553 Top Wesselton parlak kesim pırlanta ile işlenmiş kasası, bileziği ve çerçevesi, son yüksek mücevhercilik sanatının bir örneği. Çok nadir görülen kar- yerleştirme tekniği ile uygulanan pırlantalar, kadranın içerisinde daha hareketli bir çizgi şeklinde dizilmiş.
Rolex – Cosmograph Daytona
Metalik meteorit kadranlı Cosmograph Daytona, 3 farklı kadranda sunuluyor. 18 K beyaz, sarı ve pembe altın, 40 mm kasa çapına sahipler. 3 adet göstergesi 3,6 ve 9 bölümünde yer alıyor. Beyaz altın modelinin kasa etrafındaki bezeli takimetre skalası ile çizilmelere dayanıklı siyah seramik Cerachrom ve Oysterflex bilezikli. Diğer iki model, altın Oyster bilezikli sarı altın ve everose altın versiyonu ile sunuluyor. 100 metre su basıncına dayanma özelliği ve 72 saat güç rezervi var.
Piaget Polo Skeleton Rose Gold
Lüks ve spor çizgileri ile adeta bu konuda kendi kurallarını yaratan bir marka Piaget. Bu yılın başlarında tanıttıkları Polo skeleton ailesine lüks altın kasalı modeli eklediler. Mavi, kendinden kurum mekanizması iskelet, altın 42 mm çaplı kasasıyla sportif şıklığı yakalıyor. Marka, yaklaşık 50 yıldır iskelet saat üretiyor ve bu konuda özgün tasarımlarını ince kasalarda patentleri ile yaratıyor. 18k kırmızı altın kasası 6.5 mm kalınlığında ve çabuk değiştirilebilir aligatör derisi kayışı ile sunuluyor. 44 saat güç rezerv özelliği gösteriyor.
Panerai Submersible eLAB-ID™
Panerai, çağdaş saatçiliğin enerjik yüzü olarak bu yıl da yeniliklerle ile geldi. Saati oluşturan malzemeler ve kullanılan teknoloji üzerinde yenilikler yapmayı seven marka, bu sefer Submersible eLAB-ID™ ile geri dönüşümlü malzeme kullandı. Toplam ağırlığının %98,6’sı bu malzemelerin entegrasyonundan oluşuyor. Kasası, kadranı geri dönüştürülmüş titanyum alaşım olan EcoTitanium™’dan, kayışı yine geri dönüşümlü olarak üretildi. Birçok firma ile de örnek oluşturacak sürdürülebilirlik iş birliktelikleri yapıyor. Otomatik mekanizması ile üç günlük kesintisiz çalışma gücüne sahip. Kasası fırçalanmış EcoTitanium, 44 mm çapında. Dönen bezeli ile dalış süresi ölçülebiliyor.
Vacheron Constantin, Historiques American 1921
Vacheron Constantin, Historiques American 1921, 100. yılını kutlamak amacıyla yeni modellerini tanıttı. Yastık kasa şekli, eğimli kadranı ile farklı olan modellerin ayar tepeleri köşede yer alıyor. 45 derecelik eğimli orijinal tasarımın kaynağı, otomobilin altın çağlarında araba kullanırken saatin bilekte kolay okumasını sağlamak için yaratıldı.
18k beyaz altının güçlü görünümüne teslim edilmiş kasalara sahipler. 40 mm kasa çapında olan dikişli dana derisi kayışa, 36,5 mm kasalı olan model ise pürüzsüz ince bordo kayışlı. Platin edisyon ve ipek iplikle elde dikilmiş koyu lacivert Missisipi timsah derisi kayışlı model ise 100 adet limitli. 65 saat durmadan ve yorulmadan zamanı gösteriyorlar.
Fiyat: 36.5mm (Ref. 1100S/000G-B734) 29,600 $- 40mm (Ref. 82035/000G-B735) 35,900 $
100 adet limitli platin (Ref. 82035/000P-B748) 49,700 $
IWC Schaffhausen Big Pilot’s Watch 43
IWC Schaffhausen, ‘30’lu yıllardan itibaren ürettiği pilot saatlerini günümüze hem mekanizma hem de tasarım üstünlüğüyle taşıyor.
IWC Schaffhausen’in, pilot saatleri konusunda etkili ve güçlü bir geçmişi var. ABD donanması için pilot saatleri geliştirme izni verilen tek İsviçreli saat üreticisi olma özelliğine sahip. Birinci sınıf pilotlarla yaptığı iş birliği, 1936’da olduğu gibi günümüzde de devam ediyor.
Pilotların kullanım tecrübelerinden elde edilen performansları tasarımlarına ustaca yansıtan marka, Big Pilot’s Watch 43’ü, Watches and Wonders 2021’de sundu. Çok yönlü maceracı modelin 3 referansının ortak yönleri çelik kasalı olmaları. İkisi mavi, biri siyah kadranlı olarak tasarlandı. Hızlı kayış değiştirme sistemi modelin güçlü, sportif tasarımını destekliyor.
10 bara kadar su geçirmezliği bulunuyor. Otomatik mekanizmasının tam kurulumda 60 saat kesintisiz çalışıyor. Maksimum hassasiyetle üretilen mekanizmasının bazı parçaları mühendislik harikası olarak aşınmaya dayanıklı zirkonyum oksit seramikten üretildi.
Tudor Black Bay Fifty-Eight 18K
Tudor’un 200 metreye kadar dayanıklı modeli Black Bay Fifty Eigth 18k büyük ayar tepesi ile geçmişe bağlarını ifade ediyor. Altın saatin yeşil kadranlı mat efektli görünümü, markanın dalgıç saatlerine bakışının biraz daha cesur olduğunu gösteriyor. Kadranında snowflake ibreleri ve indekslerinde 18k altın kullanıldı. COSC kronometre sertifikası ile zamanın dakikliği konusunda iddialı model, 70 saatlik güç rezervine sahip.
Ferdinand Berthoud
Ferdinand Berthoud Regulateur Squelette, farklı bir koleksiyoner parçası ve limitli saatleri tercih edenler için 20 adetle sınırlandırılarak üretildi. Ferdinand Berthoud Regulateur Squelette, Oktagonal (sekizgen) ve yuvarlak kasa opsiyonlarıyla yarı açık kasasından mekanizmasını cömertçe sergiliyor. Zamanı okumayı farklılaştıran bir mühendislikle planlanmış. Saat, iki konumundaki pencereden okunurken, saniyeler ise kadranın etrafında yer alıyor. 12 konumunda ise dakikaları görüyoruz. 44 mm kasa çapı içerisinde kadranında saat 6’da tourbillonu tüm güzelliğiyle konumlanmış ve güç rezervi 10’un olması gereken bölüme yerleştirilmiş. FB 1 Rs.6 paslanmaz çelik ve FB 2 Rs.2 ise 18k pembe altın ve siyah veya kahverengi aligatör kayışlı olarak sunuldu. 53 saat güç rezervi bulunan model 20 adet limitli edisyon.
Fiyat: İstek üzerine bildirilecek.
Chanel – Monsieur de Chanel Diamond Edition
Chanel’in 20 adet sınırlı olarak ürettiği Monsieur de Chanel Diamond Edition, 18 beyaz 40 mm çapında altın kasası üzerinde 68 adet baget kesim pırlantaya sahip. Siyah mine kadranı üzerinde 240° açıyla yerleştirilen dakikaları yer alıyor. Saniye bir alt kadranda yer alırken, saat dijital olarak, saat altı konumuna yerleştirildi. 72 saat kesintisiz çalışabiliyor ve 30 metre su basıncına dayanıklı. Siyah aligator kayışı ise dana derisi görünümüne sahip. 20 adet limitli üretildi.
Hermes H08
Hermes, köşeli kasası içerisinde 39 mm yuvarlak kadranını özenle Hermes H08 içerisinde koruma altına alıyor. Zamansız bir model olarak yaratılan saat ayrıca her dönemin modası içerisinde yer alacak zamansızlığı da ifade ediyor.
Hermes H08 Titanium
Siyah nikel kadranı üzerinde zamanı gösteren rakamlar markanın karakteristik fontu ile yer alıyor. Saati çalıştıran mekanizması ise H1837. Titanyum bilezikli ve özel dokuma kayışlı modelleri bulunuyor.
Hermes H08 Titanium With DLC
Siyah nikel ve güneş ışığı şeklinde fırçalanarak kadranına doku kazandırılan titanyum kasalı Hermes Titanium with DLC, kavuniçi kayışı ile sunuluyor.
Hermes H08 Graphane Composite
Diğer H08 modellerdeki gibi seramik güneş ışığı deseni ile son dokunuşları bulunuyor. Siyah altın işlemeli kadranına yine siyah renkte kauçuk kayışı eşlik ediyor.
Watches & Wonders 2021 Cenevre Katılımcı Markalar
Lange & Söhne, Arnold & Son, Baume & Mercier, Bulgari, Carl F. Bucherer, Cartier, Chanel, Chopard Chronoswiss, Corum, Ferdinand Berthoud, Greubel Forsey, H. Moser & Cie, Hermès, Hublot, IWC, Jaeger-LeCoultre, Louis Moinet, Louis Vuitton, Maurice Lacroix, Montblanc, Nomos, Oris, Panerai, Patek Philippe, Piaget, Purnell, Rebellion, Ressence, Roger Dubuis, Rolex, Speake-Marin, TAG Heuer, Trilobe, Tudor, Ulysse Nardin, Vacheron Constantin, Zenith