preloader

2020'de Suya İnen En Güzel 10 Süperyat

14.12.2020
2020'de Suya İnen En Güzel 10 Süperyat

Yazı Boyutu:

Süperyat endüstrisi pandemi patlayınca bir duraklasa da kısa süre sonra son hızla üretime devam etti. 2020 yılında suya inen en güzel 10 süperyatı seçtik.

2020 yılı herkes için zor geçti. Süperyat endüstrisi pandemi patlayınca bir duraklasa da kısa süre sonra son hızla üretime devam etti. Olumsuzluklara rağmen 2020 yılında dünyada 200’den fazla süperyat suya indi. Açıkçası hepsi birbirinden can alıcı süperyatlar arasından en güzel 10 tanesini seçmek hiç de kolay olmadı. İşte 2020’nin en güzel 10 süperyatı…

Lana

Benetti üretimi Lana, 2020 yılında suya inen 100 metre üstü üç süperyattan biri. 107 metre boyundaki süperyatın hem iç hem de dış tasarımı da Benetti ekipleri tarafından gerçekleştirilmiş. 16 misafir ve 34 mürettebatın konaklayabildiği Lana, pürüzsüz gövdesi ve sıra dışı pruvasıyla dikkat çekici. Beach club’ı, hamam tarzı inşa edilen spa ve masaj odası, spor salonuyla, yüzme havuzuyla gerçek bir konfor merkezi olan Lana’nın, büyük bir piyano ve sinema salonunun bulunduğu skylounge bölümü ise alametifarikası.

O’Pari

Yunan tersane Golden Yachts’ın suya indirdiği O’Pari’nin iç tasarımı Studio Vafiadis’e ait. Çelik gövde ve alüminyum üst yapıya sahip 94,6 metre uzunluğundaki süperyat, kendinden beklenen her şeyi sunuyor. Buhar ve masaj odaları ile saunanın bulunduğu beach club, helikopter pisti, geniş güneşlenme alanları, yüzme havuzunun bulunduğu O’Pari’nin iç mekanlarında açık renkler tercih edilmiş. Süperyatın ön bölümünde konumlandırılan tekne sahibi kamarası ise 180 derecelik deniz manzarasına sahip. 14 kamaralı O’Pari, 17 knot hıza ulaşabiliyor.

La Datcha

Sert hatlı süperyatlarıyla tanınan Damen Tersanesi, bu yıl suya indirdiği 77 metre boyundaki La Datcha’da da tarzından vazgeçmemiş. Expedisyon tipindeki La Datcha, Rus milyarder sahibi için ICE Class sınıfında üretilmiş. Yani Kutup bölgelerinde seyir yapabilecek, buzları kırabilecek kapasiteye sahip. 14 metre genişliğindeki süperyat iki helikopter, bir denizaltı, bir VIP tender ve kurtarma botu, dalış ekipmanı ve kar scooter’ları yer alıyor. Hem açık hem de kapalı jakuzisinin de bulunduğu La Datcha’da 12 kişi konaklayabiliyor.

Aurum Sky

2020’de suya inen süperyatların büyük bir çoğunluğu motoryat. İçlerindeki birkaç yelkenliden biri ise 44,5 metrelik Aurum Sky. Altı lüks kamaraya sahip Aurum Sky aslında bir motorsailer. Yani yarı yelkenli yarı motoryat. 4.000 deniz millik menziliyle rahatlıkla okyanus aşabilecek kapasiteye sahip süperyat, SUP’tan jet ski’ye birçok deniz oyuncağına sahip. Özellikle Akdeniz’de kiralık süperyat hizmeti veren Aurum Sky, 14 knot hıza ulaşabiliyor.

Touch Me

43 metrelik Touch Me, aslında bir Pershing. Fulvio De Simoni ve Ferretti Group’un işbirliğiyle doğan Touch Me, denize yakın açık alanlarıyla görenin kalbini çalıyor. Bildiğimiz -oldukça geniş- beach club’ının yanı sıra yanlarda bir balkon misali denize doğru açılıp kapanabilen platformlar, güneşin ve denizin tadını tek başına çıkarmak isteyenlerin emrine amade. Sekiz misafir ağırlama kapasitesine sahip tekne, 38 knot’lık maksimum hızıyla da dikkat çekici.

Rebeca

Benetti üretimi çarpıcı bir süperyat daha. 41 metre boyundaki Rebeca’nın dış tasarımı ve konsepti RWD tarafından geliştirilmiş. Yanlardan açılıp kapanan platformların da eklenmesiyle bir bir hale dönüşen yüzme platformu öylesine cezbedici ki bu sayede rakiplerinin bir adım önüne geçiyor. Yüzme havuzu, konforlu oturma grubu ve güneşlenme minderleriyle bambaşka bir dünya burası. Üst güvertedeki denize bakan barı da cabası.

Geist

Listemizin bir diğer yelkenlisi olan Geist, bir kuğu gibi uzanan dragon tipi gövdesi ve sıra dışı iç tasarımıyla kalbimizi çaldı. Tamamen ahşaptan yapılmış gövdeye sahip sloop armalı Geist’in boyu 34 metre. Spirit Yachts tarafından inşa edilen performans tipi yelkenlinin iç tasarımı daha önce hiç görülmemiş türden. Tamamen kahverengi tonlarının hakim olduğu iç alanda tüm mobilyalar yuvarlak hatlı. Dört kamaraya sahip Geist, hidrolik donanımıyla profesyonel ekibe gerek duymadan rahatlıkla seyir yapabilmeyi sağlıyor.

Penelope

Ferretti üretimi 33 metrelik Penelope, İtalyan tersanenin Custom Line Navetta 33 serisine ait bir model. Beş kamarasında 10 misafir ve altı mürettebatı ağırlama kapasitesine sahip Penelope, akıllı ve modern tasarımıyla öne çıkıyor. 2.000 deniz millik menziliyle de dikkat çeken modelin açılıp kapanan balkonu kişiye özel bir alan yaratıyor. Penelope’nin seyir hızı 12, en yüksek hızı ise 15 knot.

Geco

Sıra dışı dış tasarımıyla dikkat çeken bir başka süperyat 55 metrelik Geco. Geniş yüzme platformu ve denize ulamayı kolaylaştıran konforlu merdiveniyle dikkatimizi çeken Geco İtalyan Sea Group tarafından üretildi. Yüzme platformu, yandaki duvarlar sayesinde korunaklı. Üst güvertedeki havuzluk da son derece keyifli ve geniş. Benzerlerinin aksine helikopter pisti pruva kısmında konumlandırılan Geco’da bu bölüm parti alanı olarak da kullanılabiliyor. 3.500 deniz mili menzile sahip süperyat 14 kişiyi ağırlayabiliyor.

Lady Lena

52 metre boyundaki Lady Lena, Sanlorenzo üretimi bir süperyat. İç ve dış tasarımı Mauro Micheli’ye ait. 18 knot hıza ulaşabilen Lady Lena, cam tabana sahip yüzme havuzu ve gövdenin iki yanından bir balkon gibi açılan geniş yüzme platformlarıyla rakiplerinin önüne geçiyor. Tüm gövdeye yayılan ana kamara ayrı bir ofis bölümüne sahipken, onyx kaplı banyoya ve ayrı bir duş alanına da sahip. İç mekanlarda geniş camlara eşlik eden krem rengi dekorasyon kapalı alanları daha aydınlık ve ferah kılıyor.

Şule Kaya
Şule Kaya Tüm Yazıları