preloader

2021 Estetik Trendleri

30.03.2021
2021 Estetik Trendleri

Yazı Boyutu:

Pandemi koşullarının da etkisi ile şekillenen 2021 yılının estetik trendlerini Op. Dr. Dilek Avşar OGGUSTO'ya anlattı.

Op. Dr. Dilek Avşar

Bu yılın estetik trendlerine, pandemi trendleri de diyebiliriz. Çünkü bu dönemde pandemi şartlarında önce ayakta kalmayı sonra da hayata eski normalde kurallara bağlı olarak yaşamayı öğrendik. İlk başlarda önceliğimiz sadece bu zor dönemde sağlıkla yaşamak olsa da uzunca bir süre bu şartlarda yaşayacağımız için yine güzelleşmeye, yine bakıma, yine kendimize öncelik tanımaya da başladık. Ama tabii kurallara bağlı olarak, mesafe – maske – hijyen üçgeninde…

Ameliyatsız Yüz Estetiği

2021 Estetik Trendleri

Son dönemde hastalarıma klinikte daha az vakit geçirecekleri ve sonuçları çok etkin olan ameliyatsız yüz estetiği olarak da adlandırdığımız radyofrekans ve lazer cihazları ile birlikte multi vitaminlerin cilde tatbik edildiği non-invazif yani ameliyatsız uygulamaları öneriyorum. Bu uygulamalar bir protokol olarak uygulandığında, radyofrekans ile cilt hücresel uyarı yaparak ovalinin sıkılaşmasını ve özellikle ciltte yaş alma ile oluşan sarkmaları, elastikiyet kaybının onarılması sağlıyoruz. Lazer uygulamaları ile de cilt lekelerini, skar izlerini düzelterek daha homojen ve lekesiz bir cilt elde edebiliyoruz. Bu uygulamaların hemen sonunda cilde uygulanan ve içinde mineral, hyaluronik asit, peptit, amino asit ve çeşitli vitaminler bulunan multi vitaminlerle – mezoterapi ürünleri cildi derinden nemlendiririz. Mezoterapi ürünlerinin içinde bağsız hyaluronik asit vardır, bu da hacim kazandırmadan cildin su tutmasını sağlar. Hücresel tedavi olarak nitelendirebileceğimiz ameliyatsız yüz estetiği uygulamalarının yılda cildin ihtiyacına göre 2 ya da 3 kez yaptırmak yeterli oluyor.

Ameliyatsız Vücut Estetiği

2021 Estetik Trendleri

Pandeminin bize getirilerinden biri de kilo hanemize yazılan artı kilolar oldu. İster istemez son bir yıl daha az hareket ettiğimiz ancak daha çok tükettiğimiz bir yıl oldu… Özellikle bahara girdiğimiz şu günlerde alınan kilolarla vedalaşmak ve sporun hayatımızdaki yeri azaldığı için sıkılığını kaybeden vücudumuzu toparlamak için en uygun dönem. Kışın kalın kıyafetlerin altında saklanmak, kiloları kamufle etmek daha kolay, ancak kıyafetler inceldikçe tişörtten görünen göbekler, pantolonun görüşünü bozan basenler aynada rahatsızlık vermeye başlar. Bu yılın trendlerinden biri de ameliyatsız, radyofrekans – ultrason dalgaları ile incelme. Karın, bacak, sırt ve kolda rahatça uygulanan bu sistemde yağ hücreleri sıvılaştırılarak hücreden lenfler yardımıyla uzaklaştırılır. Ağrısız ve acısız bir uygulamadır hafta 2 kez 8-12 seans arasında uygulanarak istenen bölgede incelme, cilt sıkılaştırma ve toparlanma sağlanır. Ancak tabi uygulama ile birlikte Akdeniz tipi beslenme de yapılırsa daha etkin sonuç alınır.

{773412}

Endoskopik – Kapalı Operasyonlar

2021 Estetik Trendleri

Son dönemde özellikle estetik operasyonlarda teknolojinin geldiği noktada daha minik kesiklerden, daha doğal ve daha etkili sonuçlar almamızı sağlıyor. Pandeminin etkisi ile de bu teknolojik gelişmelerle endoskopik estetik operasyonlar daha çok tercih edilir oldu. Özellikle küçük cerrahi uygulamalarla kalıcı sonuçlara ulaşmanın ne kadar güzel olduğunu bu dönemde deneyimleyerek gördük. Endoskopik cerrahide; üst göz kapağında ve kaşlarda yaş alma ile ortaya çıkan düşüklükler, şakaklardaki boşalmalar, yanaklardaki sarkmalara müdahale edebiliyor çok minik kesiklerle hastanın yorgun, mutsuz ifadesini silip, canlı, tazelenmiş bir görüntüye sahip olmasını sağlayabiliyoruz.

Endoskopik cerrahinin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri de saç içinde izlerin saklanması, kesiklerin kısa olması ve operasyonlar sonrasında iyileşme süresinin de kısalmasıdır. Endoskopik cerrahi sadece yaş almam belirtilerinin silinmesi için değil, son dönemde çok popüler olan “badem göz” talepleri için de uygulanmaktadır. Özellikle yüz ovalini toparladığımız, şakaklarının sarkmış görünümüne müdahale ettiğimiz operasyonlarda ihtiyaç halinde vücut yağından elde edilen yağ kök hücresi tüm yüze enjekte edilerek çene hattı belirginleştirebiliyoruz ve yine ihtiyaç varsa göz altı, şakak, gülme çizgisi gibi yüzdeki boşluklar kişinin kendi dokusu ile doldurulur. Bu sayede tüm yüz cildinin, cilt kalitesi arttırılırken daha gergin ve parlak bir cilt sağlanır.

Dünyadan en yeni haberleri ilk bilen olmak için OGGUSTO’nun haftalık e-bültenine kaydolun.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları