Kuru Fırçalama Tekniğiyle Kusursuz Bir Cilde Kavuşun
Yazı Boyutu:
Antik Mısır döneminden beri güzellik ritüellerinin arasında yer alan kuru fırçalama tekniği, lenfatik sistemi uyarıyor, selülit görünümünü azaltıyor ve kolajeni artırıyor. Kuru fırçalamanın faydalarından nasıl uygulanacağına kadar bilinmesi gerekenleri öğrenin.
Pürüzsüz bir tene sahip olmanın en önemli adımlarından biri cildinize kuru fırçalarla detoks yapmak. Cildinizin nefes almasını, toksinlerinden arınmasını ve pürüzsüz bir görünüme ulaşmasını sağlayan bu fırçalar, düzenli olarak kullanıldığında teninizde gözle görülür bir mükemmellik yaratıyor. Ayrıca uygulama sırasında vücudunuza yaptığınız masaj, sertleşen kaslarınızı gevşetip günün stresin üzerinden atmanıza yardımcı oluyor. Selülit oluşumunu önlemesi ve var olanı azaltması da ayrı bir güzel özelliği!
Kuru fırçalamanın faydaları neler?
Kan dolaşımını hızlandırıyor
Kusursuz bir cilde sahip olmanın en önemli şartlarından biri hücreleriniz sürekli olarak yenilenmesi. Hücrelerinizin yenilenmesi de kan dolaşımınızın hızına bağlı. Kan dolaşımınızı hızlandıracak birkaç teknik var ancak bunlardan en etikilisi fırçalama yöntemi. Hücrelerinizin hızlı ile yenilenmesine destek veren fırçalar, size daha genç bir cilt görünümü sunuyor.
Ölü hücreleri temizliyor
Cildiniz kış aylarında son derece kuruyorsa ve vücut kremleriyle bile yeteri kadar nemlenmiyorsa mutlaka kuru fırçaları güzellik rutininize ekleyin. Ölü hücrelerden tamamen arınmanızı sağlayan bu teknik, size canlı ve yeni bir ten veriyor. Ayrıca cildinizdeki tüm renk ve doku eşitsizliklerini gideriyor.
“Hücre yenilenmesini hızlandırarak daha pürüzsüz ve sıkı bir cilt görünümü sağlayan kuru fırçalama yöntemini günlük bir rutin haline getirin.”
Gözeneklerinizi arındırıyor
Kuru fırçalar, ölü hücrelerinizi cildinizden atarken aynı zamanda vücudunuzdaki yağı ve kiri de temizleyerek gözeneklerinizin açılmasını sağlıyor. Böylece nefes almaya başalayan cildiniz son derece canlı ve sağlıklı görünüyor.
{772938}
Toksinleri atıyor
İyi beslenememe, hareketsizlik, stres, çevresel faktörüler gibi etkenler vücudunuzda toksinlerin birikmesine yol açıyor. Vücutta biriken toksinlerden kurtulmak, hem vücut hem cilt sağlığı için oldukça önemli. Sıcak bir duş esnasında yapacağınız fırçalama tekniği vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını sağlıyor.
Tüm bu faydaların daha etkili bir hale gelebilmesi için gün içerisinde bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca düzenli olarak vücudunuz için de detoks yapın. Unutmayın; beden sağlığınızın cildinize yansıyor…
Kuru fırçalama tekniği nasıl uygulanır?
Cildinizin hasar görmemesi için nazik hareketlerle fırçalama yapmalısınız.
- Kan dolaşımınızın iyice hızlanabilmesi için fırçayı aşağıdan yukarıya doğru uygulamanız önemli.. Ayaklarınızdan başlayıp kalbinize doğru yavaş ve dairesel hareketlerle vücudunuzu fırçalayın.
- Aynı şekilde kollarınızı da ellerinizden başlayarak omuz başlarınıza kadar uygulamayı devam ettirin.
- Karın ve göğüs kısmınıza ise dairesel hareketlerin saat yönünde olmasına dikkat edin.
Vücudunuzun her bölgesini ortalama 10 kere fırçalamak yeterli. Kuru fırçalama tekniğinin canlandırma ve enerji verme özelliği olduğu için bu uygulamayı sabah yapmanız daha doğru bir tercih. Böylece güne daha zinde başlayabilirsiniz.
{772902}
Hangi sıklıkla yapılmalı?
Kuru fırçalama sonrası cildinizdeki nemi korumak için krem ya da yağ sürmeyi ve bol su içmeyi unutmayın.
Bu sorunun cevabı cilt tipinizde yatıyor… Hassas bir cilde sahipseniz, iki haftada bir uygulayabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi her bölgeyi 10’ar kereden az fırçalalamanız yeterli olacaktır. Herhangi bir hassasiyetiniz yoksa haftada 4-5 kere ya da her duş öncesinde kuru fırçalama yapabilirsiniz.
Kuru fırçalama sonrası kullanabileceğiniz yağlar
Banyo öncesi yapacağınız kuru fırçalamadan sonra cildiniz neme ihtiyaç duyacaktır. Biliyorsunuz ki cilt sağlığı için en önemli adım cildi nemli tutmak. Susam, hindistan cevizi yağı gibi doğal yağları tercih edebilir ya da iyi içerikli cilt bakım ürünlerini kullanabilirsiniz. Yağı avucunuzda biraz ısıttıktan sonra vücudunuza uygulayın ve dairesel hareketlerle masaj yapın. Düzenli olarak yapacağınız masaj, direnç ve bağışıklığınızı da arttırır.
Kuru fırçalama ve masaj, sağlık sistemi Ayurveda’nın önemli bir parçası
Yaşam Bilimi anlamına gelen Ayurveda, korunma amaçlı bir doğal sağlık sistemidir. Doğru beslenme, uygun egzersiz, derin dinlenme ile stresle mücadele, özel bitkisel formüller ve arınma kürleriyle vücudun enerji dengesini sağlamaya ve geliştirmeye özel bir önem veriyor. Ayurveda’nın bakım rutinlerinde kan dolaşımını hızlandırmak için kuru fırçalama ve yağla masaj yapmak mevcut. Ayurveda’ya dair tüm bilgileri keşfedin.