preloader

2020 Saç Rengi Trendleri

10.03.2020
2020 Saç Rengi Trendleri

Yazı Boyutu:

Bu yıl saçlarda hangi renkleri göreceğiz? Peki doğru saç rengi nasıl belirlenir? İtalyan saç renklendirme ve bakım markası Fanola’nın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Seda Çolak, sorularımızı yanıtladı.

Medya sektöründe pazarlama iletişimi alanındaki kariyerinde yön değişikliği yaparak, İtalyan saç renklendirme ve bakım markası Fanola’yı 6 yıl önce Türkiye pazarıyla buluşturan Seda Çolak, bu yola çıkarken kadınları mutlu etmeyi kendine misyon edinmiş. Dönemin ihtiyaçlarına sunduğu yenilikçi çözümlerle son 5 yıldır tüm dünyada yükselişe geçen Fanola ve çatısında barındırdığı Oro Therapy, Be Hair ve Botugen markalarıyla yolları kesiştiğinde, renklere ve modaya olan tutkusunu saçların dünyasına taşımaya karar vermiş.

“Sadece saç boyası ya da bakımı satmanın ötesinde; profesyonel salonlarda ‘mutlu kadınlar’ yaratmak için birlikte hareket eden bir yapımız var.” diyen Çolak, ekliyor: “Saç, moda dünyasının aslında en tepesinde. Tarzınız, iletişiminiz, saçta başlayıp yukarıdan aşağıya; makyajınıza, giysilerinize yansıyan bir eğri. Bu doğrultuda 2016 yılında kurduğumuz Fanola Türkiye Akademi’de saç tasarımları, saç-moda ilişkisi ve yeni trendlerin atölye çalışmalarında çok değerli profesyonellerle bir araya geliyor, markamızı deneyimlemek isteyen kadınları misafir ediyoruz.”

2020 Saç Rengi Trendleri

Saç renklerinde 2020 trendleri neler?

2020 yılı, saç rengi trendleri açısından bir milat sezonu sayılabilir. Uzunca bir süredir uygulanan aşırı dekolore (renk açma) işlemlerinin ardından, bu ilkbahar/yaz artık saç tonları koyulaşıyor ve trendler önümüzdeki kış için de koyu renkleri işaret ediyor. Ancak yine de yeni trend renklerin çoğunda iyi sonuç elde etmek için zemin çalışmalarında dekolore işlemleri gerekecek.

Sezonun parlayan yıldızı aloe vera ve mercan gibi ilhamını doğanın yumuşaklığından alan natürel tonlardaki gölgeler ve beklenmedik zemin tonları, gelenekselliği ve modernliği bir araya getiriyor. Kırmızılar sezona damgasını vuran renk paletleri arasında. Grimsi ve puslu bir his veren tonlar pastel yansımalar yaratarak, kırmızı renk ailesini daha kolay kullanılabilir hale getiriyor. Ayrıca, bu sezondan itibaren, pembeler saç modasında mevsimsel bir trend olmaktan çıkıp artık ana ton haline geliyor. Bu yeni akım, pembe rengi parlayan mercan tonlarıyla sunuyor.

2020 Saç Rengi Trendleri

Peki ya sarı saçlar? Yoksa 2020’de saçlarda sarı renkleri daha mı az göreceğiz?

Sarı renk her zaman var, ancak bu sezon daha koyu tonlara evriliyor, daha yumuşak ve retro bir görünüm için bej tonlarına dönüşüyor. Devetüyü renk paletleri, daha sofistike bir görünüm sunan kum beji tonlarına yönlendiriyor.

2020 Saç Rengi Trendleri

{772757}

Doğru saç rengi nasıl seçilir?

Doğru saç rengi için bir çok parametre var. En önemli yolu, sizi tanıyan, güvendiğiniz bir kuaförünüz olmasından geçiyor aslında. Göz ve ten renginiz, yüzünüzdeki güçlü ve zayıf yönler, kış veya yaz kadını olmanız gibi bir çok faktörden söz edilebilir. Ancak bana göre, saç iletişimdir. Dolayısıyla hizmet aldığınız kuaförün sizi tanıması; ruhunuzu, mesleğinizi, hobilerinizi, yaşam ve giyim tarzınızı bilmesi doğru rengi seçmek için çok önemli bir etken.

Kişiye uygun saç kesimi, rengi daha iyi ifade eder. Bu arada, değişmekten de korkmamak gerek. 10 yıl öncenin en uygun saç rengi, 10 yıl sonra son derece demode olabilir. Nasıl ki 10 yıl önce kendimize uygun bulduğumuz kıyafet ve ayakkabıyı artık giymiyorsak, renkler de değişiyor.

2020 Saç Rengi Trendleri

Sezonun saç rengi trendlerini öğrendik, peki Fanola’da bunlara yönelik neler var?

Fanola’nın, 2020 sezonunda sıkça kullanılacak olan farklı zemin yansımaları için aloe vera rengi, puslu kırmızılar ve retro pembelerle zenginleştirdiği renk kataloğu, istenilen tüm tonları kusursuzca elde etmeyi sağlayan bir teknoloji sunuyor. Yeni trend saç renklerini gerçekleştirmek için, sadece zemin ve boya rengi yeterli olmuyor. Fanola, koleksiyonunda sezonun en güçlü renklerini barındırırken, bu renklerin uygulanması için gereken tüm enstrümanları da sağlıyor.

Ana tonlar, her zaman en kolay uygulanan standart renkler olarak görünse de, aslında en zor memnuniyet yaratılan tonlardır. Fanola, renk kataloğunda ilk defa ana tonlar için natürel, sıcak ve soğuk olmak üzere üç ayrı seçenek sunuyor. Genellikle ana ton uygulamalarından sonra, rengi soğutmak ya da sıcak veya natürel hale getirmek için farklı uygulamalar gerekir. Ancak Fanola’nın renk kataloğu, bu soruna harika bir çözüm getiriyor.

2020 Saç Rengi Trendleri

Fanola’yı yeni nesil bir saç renklendirme ve bakım markası kılan özellikleri neler?

İtalya’da Pettenon Cosmetics Spa tarafından üretilen Fanola, 70 yıldır dünya çapında müşterilerine en yeni pazar trendlerini yansıtmak ve yeni nesil profesyonel saç bakımı ürünlerini sunmak için, en iyi arge ve üretim çalışmalarıyla sektörde öncülük yapıyor. Pettenon & Fanola üretim tesislerinde günde 170.000 ürün üretiliyor ve tesis tüm üretim sürecini kapsıyor. Ek olarak, biri araştırma ve geliştirme, diğeri mikrobiyoloji ve ikisi kalite kontrolü olmak üzere, dört kurum içi laboratuvar ile Fanola daima yeniliğin ve kalitenin peşinden gidiyor.

Dünyanın neresinde olursa olsun, kadınların beklentileri büyük oranda aynı. Fanola, profesyonellerin neye ihtiyacı olduğunu, kadınların ise ne istediğini anlayan ve ihtiyaçlara çözüm sunan bir marka. Saç trendlerine yönelik renkleri uygularken, saçlara “saygılı” davranıyor ve daima inovasyona odaklanıyor. Trendlerin işaret ettiği renklerin saça en iyi şekilde uygulanması için yeni sistemler yaratıyor. Çünkü sadece saça rengi uygulamak yetmiyor. Saça zarar verilmemesi, rengin saçta uzun süre kalması, alerjik reaksiyonlar oluşmaması gibi onlarca parametre söz konusu.

2020 Saç Rengi Trendleri

{771863}

Fanola’nın saç renklendirmeye yenilik getiren serilerinden bahsedebilir misiniz?

Fanola, sezonun rengi neyse, onu en ileri pigment teknolojisiyle yaratırken, yüksek kaliteli profesyonel ürünler sunuyor. Örneğin, birkaç sezondur tüm dünyada salgın gibi yayılan gri renklerde en iyi sonuç Fanola boyaları ile yapıldı ve gri serisi tüm dünyada sosyal medyada en çok paylaşılan renk oldu. Öte yandan bu rengi yaratırken zemin çalışmalarının en iyi şekilde yapılması için saçı 9 tona kadar açan No Yellow Color Ultra Lightener açıcıyı sundu. Tüm bu işlemlerin saça zarar vermeden gerçekleştirilmesi için de saçları korumaya alan “Fiber Fix” serisini geliştirdi.

Mükemmel gri tonlarını elde etmek için yarattığı No Yellow Color serisi, boyalı saçları bile açıcı kullanmadan 5-6 tona kadar açma imkanı sunuyor. Mor şampuanı ilk üreten marka olan Fanola, No Yellow ile istenmeyen dore yansımaları sadece bir şampuanla yok ederek harika bir konfor yaratıyor. İstenmeyen turuncular için geliştirdiği, şampuan ve maskeden oluşan No Orange serisiyse, kahverengi ve sarı saç uygulamalarındaki turuncu/bakır yansımaları nötralize ediyor. Yüksek konsantrasyonlu özel mavi pigment içeren seri saçlara parlaklık verirken, gardenya sütü ile de nemlendiriyor. Söz konusu saç trendleri olunca renk teknolojisinden söz ediyoruz, ancak Fanola; saç botoksu, ileri teknolojiyle üretilmiş keratin bakımları ve kapsamlı günlük bakımlarıyla renklendirme sonrasında da eşsiz çözümler sunuyor.

2020 Saç Rengi Trendleri

No Yellow Color serisinin boyalı saçları bile açıcı kullanmadan 5-6 tona kadar açması çok iddialıymış. Nasıl bir formülü var?

Bu gerçek bir devrim oldu, çünkü teknik olarak boyalı saçlar boya ile açılamaz kuralı bozulmuş oldu. Kusursuz sarı renkler için geliştirilen seri, yenilikçi ve PPD’siz formülü ve olağanüstü performans sağlayan özel ‘3D Anti-Reflective’ pigmentleri ile öne çıkıyor. İçeriğindeki böğürtlen, üzüm ve yabanmersininin antioksidan etkisi ile hem kusursuz renk hem de sağlıklı, canlı ve yumuşak saçlar vadediyor.

Dekolorasyon işlemlerinde oluşan saç yıpranmalarının önüne geçen ve solunum yolu ile yaşanan alerjik reaksiyonları önleyen No Yellow Color boyalar, saçlarda renk açma esnasında oluşan keratin bağlarının yıpranması sorununu ortadan kaldırıyor ve açıcı ile elde edilemeyecek kadar zarif tonlar yaratıyor.

2020 Saç Rengi Trendleri

Fanola, istenmeyen dore yansımalar için mor şampuanı ilk üreten marka. No Yellow serisini diğer markaların mor şampuanlarından ayıran başlıca özellikler nedir?

Piyasada artık çok fazla ve çok farklı fiyat aralığında mor şampuan var. Ancak elbette hepsi aynı sonucu vermiyor ve bazıları zaman zaman saçın sağlığında sıkıntılara neden oluyor. No Yellow serisindeki inovatif şampuan, Fanola laboratuvarlarında özel bir formülle üretilmiştir. İçeriğinde 3D anti-reflective mor pigmentler, antioksidan etkili üzüm özü ve ipek proteinleri barındırıyor. Bu özellikleri, tüm dünyada No Yellow şampuanı kadınlar tarafından en sevilen mor şampuan haline getirdi. 2019 yılında Youtube’da No Yellow serisi 2 milyon kişi tarafından seyredildi, 36,7 bin kişi tarafından hashtag’lerde kullanıldı. Şimdi de, etkisi geliştirilmiş No Yellow Köpük ile seri daha da güçlendirildi.

2020 Saç Rengi Trendleri

Saçlarda İstenmeyen Dore Yansımalar İçin “No Yellow”

Fanola’nın istenmeyen sarı yansımaları nötralize eden özel mavi pigment ile formüle edilmiş No Yellow serisindeki şampuan, maske ve şampuan sonrası uygulanan köpük, antioksidan etkili üzüm özü ve ipek proteinleriyle saçlara aynı zamanda parlaklık veriyor.

Elif Tuncel
Elif Tuncel Tüm Yazıları