preloader

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi İkinci Yılında Deprem Bölgesindeki Gençlere Umut Oluyor

15.11.2024
Akbank Güzel Yarınlar Hareketi İkinci Yılında Deprem Bölgesindeki Gençlere Umut Oluyor
OGGUSTO CLUB’A ücretsiz üye olarak yazıyı sesli dinleyebilirsiniz.

Yazı Boyutu:

Malatya İnönü Üniversitesi’nde yer alan eğitim tırında, Akbank’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı ile gerçekleştirdiği “Güzel Yarınlar Hareketi” projesini yakından inceledik.

Malatya’ya giderek Akbank’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı ile hayata geçirdiği “Güzel Yarınlar Hareketi” projesini yerinde görme fırsatı bulduk. Akbank yetkilileri ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı’dan dinlediğimiz bu özel sosyal sorumluluk projesi, deprem bölgesindeki gençlere kariyer ve yaşam becerileri kazandırmak amacıyla başlatılmış. Bu kapsamda Akbank, hem toplumun yaralarını sarmayı hedefliyor hem de gençlerin geleceğe daha güçlü adımlarla yürümelerine destek veriyor.

Sosyal İyileşme İçin Gençlere Yatırım

Akbank’ın deprem bölgesindeki gençlerin sosyal iyileşmesine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği “Güzel Yarınlar Hareketi” projesi, ikinci dönemine başladı. İlk yılında 10 binden fazla gence ulaşan proje, bu yıl Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep’te yaşayan 12 bin üniversiteliye finansal okuryazarlık, iletişim becerileri, kariyer planlama ve mentorluk gibi konularda eğitimler sunmayı hedefliyor. Akbank, bu çalışmaları Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile iş birliği içerisinde yürütüyor.


Akbank Güzel Yarınlar Hareketi İkinci Yılında Deprem Bölgesindeki Gençlere Umut Oluyor

Beril Alakoç
Akbank Marka ve İletişim Başkanı

“Akbank olarak, gençlerimizin eğitimini ve gelişimini, sürdürülebilir kalkınmanın temel taşı olarak görüyoruz. Güçlü ve sağlıklı bir toplum yaratmanın yolunun, gençlerimizin potansiyelini açığa çıkarmaktan geçtiğine inanıyoruz. Akbank Güzel Yarınlar Hareketi de bu inancımızı yansıtıyor ve yaşadığımız afetin ardından bölgede iyileşme için kapsayıcı çözümler sunuyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı ile birlikte programın ilk döneminde 10 binden fazla gencimize ulaşarak onların eğitimine, psikososyal gelişimine ve yaratıcı yönlerini keşfetmelerine destek olduk. Şimdi ikinci dönemde, üniversiteli gençlerimizin kariyer yolculuklarına katkıda bulunmayı, onlara iş dünyasına hazırlık, finansal okuryazarlık ve sanatsal beceriler gibi farklı deneyimler kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin daha eşit, daha güçlü ve daha umut dolu bir geleceğe adım atmaları için Akbank olarak yanlarında olmaya ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”


Gençlerin Geleceğine Gönüllü Destek

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi İkinci Yılında Deprem Bölgesindeki Gençlere Umut Oluyor

Akbank çalışanları, projede gönüllü olarak yer alarak gençlerin profesyonel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Özellikle CV hazırlama, mülakat teknikleri ve iş hayatına hazırlık gibi konularda rehberlik yapan Akbank gönüllüleri, gençlerin kariyer yolculuklarına güvenle başlamaları için yanlarında yer alıyor. Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, gençlerin eğitim ve gelişimini sürdürülebilir kalkınmanın temel taşı olarak gördüklerini ifade ediyor.

Yaratıcı Atölyelerle Sanatın Gücünden Yararlanmak

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, gençlerin sanatsal becerilerini de destekliyor. Proje kapsamında, Akbank Sanat iş birliğiyle “Stop Motion Animasyon” ve “Kısa Film” atölyeleri düzenleniyor. Bu atölyeler sayesinde gençler, kendi hikayelerini yaratma ve sinema dünyasına adım atma fırsatı yakalıyor. Animasyon atölyesine katılan gençler, senaryo yazımından seslendirmeye kadar tüm aşamalarda bizzat yer alarak kapsamlı bir deneyim kazanıyor. Kısa Film atölyesine katılan gençlerin çektiği filmler, Akbank Kısa Film Festivali’nde gösterilme şansı bulacak.

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi İkinci Yılında Deprem Bölgesindeki Gençlere Umut Oluyor

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi İkinci Yılında Deprem Bölgesindeki Gençlere Umut Oluyor

Ayşe Kırımlı
Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü

“Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’nin afet bölgesinde sürdürdüğü çalışmalar, gençlerin eğitimden sosyal hayata, sanattan teknolojiye kadar birçok alanda kendilerini geliştirmelerine, umutlarını yeniden inşa etmelerine destek oluyor. Tüm Türkiye’ye yayılan bir dayanışma örneğiyle afetten etkilenen gençlerin sosyalleşmelerinde, yeteneklerini geliştirerek güçlü bir gelecek inşa etmelerinde yanlarında yer alıyoruz. Programın ilk yılında konteyner kentlerde yaşayan gençler, sıkışmışlık duygusundan çıkıp kendilerini ifade etme fırsatı buldu. Aynı zamanda eğitim ve meslek seçiminde güçlü bir destek aldılar. İkinci dönemde ise üniversiteli öğrencilerimize kampüslerde, onlara ait alanlarda gelişim olanakları sunuyoruz. Kariyerlerini güvenle şekillendirmeleri için çok çeşitli imkanlar sağlıyoruz. Bugün, gençlerin hayallerinin önündeki engelleri kaldırmak, onları topluma yeniden kazandırmak hepimizin sorumluluğu olmalı. Bu doğrultuda kamu, özel sektör ve sivil toplum olarak bir araya gelerek gençlere yol açmak, onlara umut olmak, yarının güçlü Türkiye’sini inşa etmek için en temel görevimiz.”


Psikososyal Dayanıklılık İçin Destek Programları

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi İkinci Yılında Deprem Bölgesindeki Gençlere Umut Oluyor

Akbank ve TOG, gençlerin zorlu yaşam koşullarıyla başa çıkabilmeleri için psikososyal dayanıklılık alanında da eğitimler veriyor. Akran zorbalığı ile mücadele, kaygı yönetimi ve sosyal bağları güçlendirme konularında sunulan destek programları, gençlerin sağlıklı bir psikolojik yapıya kavuşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Ayrıca Akbank’ın tüm Türkiye’de gençleri sosyal sorumluluğa teşvik ettiği “Şehrin İyi Hali” gönüllülük programı kapsamında da deprem bölgesindeki gençlere yönelik projeler gerçekleştirilecek.

Beril Alakoç ve Ayşe Kırımlı

Sinem Genç
Sinem Genç Tüm Yazıları