preloader

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor

10.10.2024
IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
OGGUSTO CLUB’A ücretsiz üye olarak yazıyı sesli dinleyebilirsiniz.

Yazı Boyutu:

Işıldayan kadınların bir araya geldiği 3. IŞILDAYANLAR Konferansı, OGGUSTO ev sahipliğinde 9 Ekim’de Raffles Hotel Istanbul’da gerçekleştirildi. Kadınların ışıltısını iş dünyasından sanata, teknolojiden sürdürülebilirliğe birçok alanda insanlarla buluşturan bu konferans, daha eşit ve parlak bir gelecek için umut verdi.

OGGUSTO olarak, azmi, istikrarı, gelişimi, başarılı olmak için çalışkanlığı ve kalbine aklını katan ışıldayan kadınlarla daha iyi bir geleceğin mümkün olduğuna inanıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığında, kadınların toplumda ve ekonomik hayatta güçlenmesiyle ilerleyebileceğimizi biliyoruz. Yıldız kadınların hikâyeleri arttıkça, toplumsal gücümüzün de artacağına inanıyoruz.

Bu inançla, OGGUSTO olarak toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifiyle sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefleyen IŞILDAYANLAR Konferansı’nı büyük bir katılımla gerçekleştirdik. 46 konuşmacı ve 820 katılımcının yer aldığı bu özel etkinlikte, bugüne dek yaptıklarıyla, bakış açılarıyla veya sadece varlıklarıyla çevrelerini aydınlatan, adını bildiğimiz ve bilmediğimiz pek çok yıldız kadının hikâyesi sahnede yer aldı. Işıldayan ve ışıldatan herkes, hikâyeleriyle ilham verdi.

Etkileyici Performanslar ve Işıldatan İsimler, IŞILDAYANLAR Sahnesinden Geçti

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor

IŞILDAYANLAR Konferansı, etkileyici bir açılış gösterisi ile izleyicilere “merhaba” dedi. Sahnedeki büyüleyici performans, kadınların toplumsal ve ekonomik alandaki rollerini ve güçlerini yansıtan sanatsal bir sunumla başladı. Kadınların yarattığı etkiye dikkat çeken gösteri, renkler ve dinamik hareketlerle unutulmaz bir görsel deneyim yaşattı.

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Burcu Hakyemez Dal ve Yekta Kopan

IŞILDAYANLAR Platformu, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın liderliği, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme gibi kritik konulara odaklanarak, aralarında gazeteci Fatih Altaylı, Xponential Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tariq Qureishy, oyuncu Aslı Enver, komedyen Yasemin Sakallıoğlu, Türkiye’nin ilk kadın yüzücüsü Aysu Türkoğlu, tarihçi, yazar ve tv programcısı Saffet Emre Tonguç, dünyanın ilk ve tek engelli kadın ralli pilotu ve klinik psikolog Kübra Denizci ile yemek yazarı, YouTuber ve tv programcısı Refika Birgül‘ün bulunduğu, her biri kendi alanında öncü olan 46 konuşmacıyı ağırladı. Konferansın moderatörlüğünü Burcu Hakyemez ve Yekta Kopan üstlendi. İkili, profesyonel sunumlarıyla izleyicilerin dikkatini sürekli canlı tutarak, ilham verici hikâyeleri sahneye taşıdı. Konferans her yıl olduğu gibi büyük bir ilgiyle karşılandı ve 820 katılımcıya ulaşıldı. Ayrıca, etkinlik canlı yayın üzerinden de geniş kitleler tarafından takip edildi.

Konferansın en dikkat çekici anlarından biri, gazeteci Fatih Altaylı‘nın Teke Tek formatında sahne alması oldu. Bu özel oturumda Altaylı, OGGUSTO ve IŞILDAYANLAR Platformu Kurucusu Özlem Güsar, UNITE Edelman Kurucusu Işıl Arıdağ, Jules Verne Kurucusu Ayşe Yağcı ve Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney’in sorularını yanıtlayarak toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın liderliği ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında önemli tartışmalara imza attı.

IŞILDAYANLAR ile Kadınların Gücü Dört Bir Yana Yayılıyor

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Özlem Güsar

Konferansın, misyonunu koruyarak ve güçlenerek yoluna devam ettiğini belirten OGGUSTO ve IŞILDAYANLAR Platformu kurucusu Özlem Güsar; “IŞILDAYANLAR, sadece bir konferans değil, kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta eşit fırsatlara sahip olmalarını hedefleyen bir platformdur. Bu yolculukta kadınların gücünü görünür kılmak için çalışıyoruz. Geçen yıl başlattığımız araştırma bu yıl bir endekse dönüştü ve IŞILDAYANLAR ödüllerini hayata geçirdik. Mentorluk programı gibi yeni çözümlerle eşitliğin meşalesi olmaya devam edeceğiz” diyerek konferansı başlattı.

Ezgi Yıldız Kefeli

“Kadınların kariyer yolculuklarında yanlarında yer alarak, onlara ışık tutmayı hedefliyoruz.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Füsun Kuran, Betül Selcen Özer, Özlem Güsar, Ezgi Yıldız Kefeli ve Ebru Bağran

She’s Mentoring Programı Geleceğin Kadın Liderlerinin Yanında oturumunda konuşan Mercedes-Benz Otomotiv Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ezgi Yıldız Kefeli; “Mercedes-Benz olarak She’s Mentoring Programı’nın ilk dönemini başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu program, güçlü bir kadın dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Mezunlarımızın kaydettikleri gelişim ve yaşadıkları dönüşüm, programın kıymetini ve etkinliğini gösteriyor. Gelecek yıllarda daha fazla kadının başarı yolculuklarına eşlik etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Sinem Sandıkçı Gökçen

“Bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek ve kadın bilim insanlarının görünürlüğünü artırmak için onların yanındayız.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Sinem Sandıkçı Gökçen, Doç. Dr. Ahu Arslan Yıldız, Doç. Dr. Esra Bilgin Şimşekve İrem Karaoda

L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen; “Türkiye’nin en uzun soluklu ve etkili sosyal sorumluluk programlarından biri ‘Bilim Kadınları İçin’ 22. yılında! L’Oréal Türkiye olarak bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek hedefiyle UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile iş birliği yaparak yürüttüğümüz programımız ile her yıl değerli kadın bilim insanlarımızın çığır açan projelerini ödül ile taçlandırıyor, onların bilinirliği artırmak ve cam tavanları kırmalarını desteklemek için çalışıyoruz. ‘Dünyanın Bilime, Bilimin de Kadınlara İhtiyacı Var’ yaklaşımımız ile bugüne kadar 124 bilim kadınına destek verdik. Bu yıl programımızın kapsamını genişleterek şimdiye kadar program bursiyeri çıkaramadığımız Doğu Anadolu’daki dezavantajlı bölgelerdeki okullarda eğitimini sürdüren ortaokul öğrencilerini bilim ile buluşturma amacıyla attığımız adımdan çok mutluyuz” dedi.

Naila Mammadova

Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalık oluşturmak ve kadınları desteklemek için çalışıyoruz.

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Özlem Kaya, Gamze İş ve Naila Mammadova

SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları ve Kurumsal Hizmetler Başkanı Naila Mammadova; “Kadın çalışan ve yönetici sayısının düşük olduğu enerji sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalık oluşturmak ve kadın çalışma arkadaşlarımızı desteklemek amacıyla Woman Energy (Kadın Enerjisi) adını verdiğimiz inisiyatifi hayata geçirdik. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz özel projelerle kadın çalışan sayımızda yaklaşık yüzde 20, kadın yönetici sayımızda yüzde 30 artış gerçekleşirken, yönetim kurulundaki kadın üye sayımızda üç kat artış sağlandı” dedi.

Hakan Ateş

“Toplumsal ilerlemenin, sanatın her kesime nüfuz etmesiyle sağlanabileceğine inanıyoruz.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Sibel Ayhan Bayer, Hülya Özalaşar, Özge Tanrıver ve Hakan Ateş

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in kuruluşunu takip eden yıllarda çok sesli müziğin yaygınlaşmasına ne kadar büyük önem verdiğini hepimiz biliyoruz. Bugün cumhuriyetimizin 3 köklü kurumu olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nda hem müdür hem de sanatçı olarak görevini sürdüren 3 değerli isim bizimle. Bunu bir misyon olarak benimsiyorlar. DenizBank olarak biz de büyük bir gururla bu güzide kurumların destekçiliğini üstleniyoruz, çünkü toplumsal ilerlemenin, sanatın her kesime mümkün olan en geniş ölçekte nüfuz etmesiyle sağlanabileceğine inanıyoruz” dedi.

Cem Küçükcan

“Annelik ve kariyerin dengesi için her zaman kadınların yanlarında duruyoruz.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Selen Kocabaş, Romina Kuyumcuoğlu, Cem Küçükcan ve Aslı Enver

Danone Türkiye Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdürü, Cem Küçükcan; “Aptamil olarak, kadınların hayatlarının en zor dönemlerinden biri olan yeni annelik sürecinde her zaman yanlarında olmayı hedefliyoruz. Annelik rolüyle iş hayatını dengelemek, destek ve anlayış gerektiren bir yolculuk. Bu yüzden iş hayatında ışıldayan kadınları annelik döneminde de desteklemek, markamızın temel değerlerinden biridir” dedi.

Aslı Duran

“Kadın üreticilere destek vermek, markamızın temel değerlerinden biridir.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Aslı Duran

METRO Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü Dr. Aslı Duran; “METRO Türkiye olarak, yaklaşık 35 yıldır Türk mutfağını koruma ve gelecek nesillere aktarma misyonuyla yerel ve coğrafi işaretli ürünlere odaklanıyoruz. ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ projemizle yerel lezzetleri kayıt altına alıyor, üreticilere destek vererek kadın üreticilere alım garantisi sağlıyoruz. Yerelin İzinde projesiyle kaybolmaya yüz tutmuş tarifleri modern yorumlarla gündeme getiriyoruz” diye konuştu.

Özlem Kahramaner

“Yenilikçi teknolojilerle Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya devam ediyoruz.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Özlem Kahramaner

ArkSigner Genel Müdür Yardımcısı Özlem Kahramaner; “ArkSigner, 2015 yılında bir kadın girişimi olarak kurulmuş ve Türkiye’de dijital güvenlik alanında öncü bir şirket haline gelmiştir. Şirket, yeni nesil kimlik kartlarının üretimi ve finansal kuruluşlarda uzaktan müşteri edinimi gibi projelerde yer alarak sektördeki lider konumunu güçlendirmiştir. Yenilikçi teknolojilerle Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Harika Eldoğan

“Kadınlarımızın finansal okuryazarlık ve blockchain teknolojileri konusunda güçlenmelerini desteklemek için buradayız.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Saffet Emre Tonguç, Harika Eldoğan ve Filiz Yalçın

Binance Türkiye Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan; “IŞILDAYANLAR Konferansı gibi kadınların ve gençlerin geleceğin ekonomisinde aktif rol almasını sağlamak adına kritik bir öneme sahip anlamlı bir organizasyonda yer almaktan büyük bir onur duydum. Binance TR olarak etkinlikte düzenlediğimiz Web3 Dünyasında Kadının Gücü panelinde, kadınlarımızın finansal okuryazarlık ve blockchain teknolojileri konusunda güçlenmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiğimiz Binance Teknolojide Kadın Akademisi’nin çalışmalarını paylaşmak hem bizim için hem de katılımcılar için unutulmaz bir deneyim oldu” ifadelerini kullandı.

Ayşegül Gürkale

“Kadınların gücüyle sürdürülebilir bir geleceği aydınlatmayı hedefliyoruz.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Serdar Turan, Ayşegül Gürkale, Ervanur Kaya ve Gizem Kaya

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdürü Yardımcısı Ayşegül Gürkale; “Enerjisa Üretim olarak, durmaksızın üretirken hayata geçirdiğimiz programlarla daha güzel bir dünya için önyargıları yıkmak adına da çalışıyoruz. Rüzgarı enerjiye dönüştüren kadınların ışıltısıyla, yenilenebilir enerji sektörünü ve sürdürülebilir bir geleceği her geçen gün daha da aydınlatmaya kararlıyız” dedi.

Gülizar Öcal

“Kadın çiftçilerin ve engelli bireylerin karşılaştığı engelleri kaldırmak için buradayız.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Refika Birgül, Sadriye Görece, Gülizar Öcal ve Zeynep Özler

Kerevitaş Pazarlama Direktörü Gülizar Öcal; “Bugün, kapsayıcılık ve erişilebilirliği ‘mutfak’ odağında konuştuğumuz çok önemli bir panel gerçekleştiriyoruz. Kerevitaş’ın SuperFresh markası olarak, mutfakta pratik çözümler sunarak hayata karışmak için engelleri aşmaya odaklanıyoruz. Türkiye’nin en büyük tarım firmalarından biri olarak kadın çiftçiler için engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Marka iş birliklerimizle de bu vizyonu genişletiyoruz; BlindLook ile görme engellilerin mutfakta karşılaştıkları zorlukları aşmalarına destek veriyor, şef dünyasında kadınların engelleri aşması için çalışıyoruz” dedi.

Yasemin Develioğlu

“Teknolojiyle güçlenerek, eşitlik ve kapsayıcılığı sağlamayı amaçlıyoruz.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Yasemin Develioğlu

Mastercard Doğu Avrupa Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı Yasemin Develioğlu; “Eşitliğe, kapsayıcılığa ve inovasyona eşit derecede tutkulu bir teknoloji şirketi olarak, IŞILDAYANLAR katılımcılarıyla geleceğe hazır olmak için kendi özgün süper güçlerimizi keşfetmeyi hedeflediğimiz bir seans gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Duygu Badem Uylukçuoğlu

“Kadınların daha eşit ve adil bir dünyada parlamalarını sağlamak için sorumluluk alıyoruz.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Aysu Türkoğlu, Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Dilay Özdemir

Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu; “Kadınların başarılarını ve ilham verici hikâyelerini desteklemek amacıyla düzenlenen IŞILDAYANLAR Konferansı’nda bir kez daha yer almaktan mutluyum. Sürdürülebilirliği iş süreçlerimizin merkezine alırken, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmadan sürdürülebilir kalkınmanın mümkün olamayacağını biliyoruz. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer edinmelerini desteklemek, bizim için bir sosyal sorumluluk ve geleceğe yatırım. Bugün burada, umutlarımızı yeşerten ‘ışıldayan’ genç kadınlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Emre Sever

“Sağlıklı içeceklerle sektörde fark yaratmaya kararlıyız.”

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Emre Sever, Seray Kumbasar, Kübra Denizci Keskin ve Bahar Akıncı

PIN Drinks CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Sever; “PIN Drinks yolculuğuna çıktığımızda, sektöre yeni bir bakış açısı getirmek amacıyla ‘içecek’ üzerine düşünmeye sıfırdan başladık. Alternatif içecek deneyimi arayan tüketicilerin ihtiyaçlarını görerek sektördeki önemli bir boşluğu doldurduğumuza inanıyorum. ‘Şekersiz ve kalorisiz içecek’ denildiğinde akla ilk gelen marka olmak için enerjimizi sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadın Liderlerin Başarıları Taçlandırıldı

Bu yıl ilk defa düzenlenen IŞILDAYANLAR Ödülleri, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında fark yaratan kadınları onurlandırdı. PwC Türkiye tarafından denetlenen şeffaf bir oylama süreciyle belirlenen ödüller, ilham verici başarı hikâyelerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladı. Ödüller, kadın liderlerin farklı sektörlerdeki öncü rollerini görünür kılmak ve toplumsal eşitliğe katkıda bulunmak amacıyla tasarlandı.

IŞILDAYANLAR Ödülleri’nin finalistleri arasında, Gastronomi kategorisinde Urla Vino Locale Kurucu Ortağı ve Türkiye’de ilk Michelin Sommelier ödülü sahibi Seray Kumbasar’a ödülünü g2m ve Etüder Yönetici Kurulu Başkanı Melih Şahinöz takdim etti. İnovasyon & Teknoloji kategorisinde Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ece Öztürk’e ödülünü Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane takdim etti. İş Dünyası ve Girişimcilik kategorisinde Misela Kurucusu ve Kreatif Direktörü Serra Türker’e ödülünü TEB Yönetim Kurulu Üyesi & Galata Business Angels Yönetim Kurulu Başkanı Varol Civil takdim etti. Sanat kategorisinde küratör Ayça Okay’ın ödülünü Mina’nın Çocukları projesinin kurucusu Beril Başaran ve bursiyerlerine, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş ve Mudo Kurucusu & Onursal Başkanı Mustafa Taviloğlu takdim etti. Sosyal Etki kategorisinde Anlatan Eller Kurucusu Pelin Baykan’a ödülünü Sivil Toplum Gönüllüsü İbrahim Betil takdim etti. Spor kategorisinde Voleybol Milli Takım Kaptanı Eda Erdem’e ödülünü SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem takdim etti. Ayrıca, ilk kez gerçekleştirilen IŞILDAYANLAR Ödülleri’nde “Birlikte Işıldayan” Erkek Jüri Özel Ödülü’nün kazananı ise Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Teknik Direktörü Daniele Santarelli oldu. Ödülünü A Milli Voleybol Kadın Takımı Menajeri Pelin Çelik’e Alkaş & Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş takdim etti.

İş Dünyasında Kadınların Etkisi

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Nuran Aksu

Bu yılki konferansın dikkat çeken gelişmelerinden biri, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen IŞILDAYANLAR Yönetici Etki Endeksi Araştırması’nın lansmanıydı. ZENNA Danışmanlık tarafından, kurucu Nuran Aksu liderliğinde özel olarak hazırlanan bu endeks, 300’ü aşkın profesyonelin katılımıyla kadınların iş dünyasındaki rollerini ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki ilerlemelerini ölçen önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor.

Endeks, kadın yöneticilerin sorumluluk, güvenilirlik, sosyal liderlik, iletişim ve vizyon sahibi olma gibi performans alanlarındaki etkilerini gözler önüne seriyor. Araştırmanın sonuçları, kadın yöneticilerin özellikle sivil toplum ve özel sektör alanlarında rol model olarak öne çıktığını gösteriyor. Erkek yöneticiler ise sanat ve sivil toplumda kadınları daha fazla rol model olarak kabul ediyor. Ancak hem kadın hem de erkek yöneticilerin, “teknolojik dönüşüm”, “finansal yönetim” ve “kriz anlarında çözüm odaklı olma” konularında erkek yöneticilerin daha başarılı olduğu yönündeki algıları, algı ile gerçekler arasındaki farkların hâlâ var olduğunu ortaya koyuyor.

Sanatla Dokunmuş Eşarplar

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor

Ressam Ekrem Yalçındağ’ın eseri, 100 adet limitli Vakko ipek eşarba dönüştürüldü ve konferans sırasında bu eşarpların satışı yapıldı. Bu özel eşarpların satışından elde edilen gelir ise İyi ki Vakfı’nın yararına kullanıldı.

Kadınların Gücünü Konuştular

Bahar Akıncı ve Duygu Demirdağ, IŞILDAYANLAR Konferansı’nda kadınların güçlerini ve etkilerini vurguladılar.

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Duygu Demirdağ ve Fatih Altaylı
IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Duygu Demirdağ ve Sinem Sandıkçı Gökçen

L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen ile bilim kadınları üzerine bir sohbet gerçekleştirildi. Fatih Altaylı ise kendi uzmanlık alanı ve ilham aldığı kadınları paylaştı. Yemek yazarı, YouTuber ve tv programcısı Refika Birgül görme engelli kadınların karşılaştığı engelleri anlattı. METRO Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Dr. Aslı Duran, coğrafi işaretler hakkında bilgiler verdi. Seray Kumbasar, Michelin ödüllü sommelier olarak ilham aldığı kadınlar ve restoranlarının yıldızları üzerine konuştu. Ve daha birçok isim Bahar Akıncı ve Duygu Demirdağ ile keyifli ve ilham dolu röportajlar gerçekleştirdi.

Konferans Aralarında Sohbet ve Keyifli Anlar

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor

IŞILDAYANLAR Platformu, Activia‘nın sunduğu zengin kahvaltıyla başladı. Özmen Un‘un katkılarıyla gerçekleştirilen kahve molaları, katılımcılara dinlenme ve sosyal etkileşim imkânı tanıdı. METRO Türkiye’nin sağladığı öğle yemeği ise konuklar için lezzetli bir deneyim sundu.

Hem girişte hem de molalarda ARA Colleciton‘ın dağıttığı kolyelerle hep birlikte daha çok ışıldadık!

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor

Konferansın kapanışında, Diageo Reserve sponsorluğunda bir after party düzenlendi. Bu etkinlik, katılımcıların gün boyunca kurduğu bağlantıları güçlendirmeleri için mükemmel bir fırsat sağladı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Birlikte Güçleniyoruz

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
Işıl Arıdağ, Zehra Öney, Ayşe Yağcı Büyükpınar, Özlem Güsar ve Fatih Altaylı

IŞILDAYANLAR Platformu, toplumsal cinsiyet eşitliği için güç birliği ile yoluna devam ediyor. Mercedes-Benz, Mastercard, DenizBank, SOCAR, Türk Hava Yolları, Aptamil, ArkSigner, Binance TR, Enerjisa Üretim, L’Oréal Türkiye, PIN Drinks, SuperFresh, Vestel, Activia, Alpro, ARA Collection, Art de Huile, Hayat Su, Damat Tween, foxhr, Han Spaces, Jumbo, METRO Türkiye, Özmen Un, Thermomix ve The Good Wild gibi öncü markalar, özel oturumlar ve deneyim alanlarında bir araya geldi. İyi ki Filantropi Vakfı, Kırmızı Çocuklar Derneği ve Yeniden Biz iyilik ortaklarımız olarak destek sağladı.

Lancôme ve Sabit Akkaya, dokunuşları ile konferansta hepimizi ışıldattı. Cnbc-e, Games Medya, Literal Radio ve Tomorrow ise medya destekçilerimiz arasında yer aldı.

Konferans, fark yaratan konuşmaları ve güçlü sosyal sorumluluk mesajlarıyla topluma ilham verdi. OGGUSTO liderliğinde gerçekleşen etkinlik, UNITE Edelman, Jules Verne, 360+ Media Technologies, SIW AGENCY ve ZENNA Danışmanlık’ın stratejik proje ortaklığıyla yapıldı. Sera Gazı ve İklim Yönetimi ile Wtech (Teknolojide Kadın Derneği) de destek verdi.

Rakamlarla IŞILDAYANLAR Konferansı

IŞILDAYANLAR Platformu 3. Yılında: Birlik ve İlhamla Geleceği Aydınlatıyor
OGGUSTO kurucusu Özlem Güsar
  • IŞILDAYANLAR Konferansı’nı sadece 3 ay 3 günde hazırladık.
  • Fikir ortaya çıktığı andan itibaren 517 kişi görev aldı.
  • 124 konuşmacımız sahnede yer aldı.
  • Sosyal medyada 5.000’den fazla kişi etkinliği paylaştı.
  • Konuşmacılarımızın toplam takipçi sayısı 20 milyon 520 bindi.
  • Toplamda ise sosyal medya paylaşımlarıyla 22 milyon kişiye erişim sağlandı.
  • 28.142 kişi canlı yayını izledi.
  • Canlı yayın, 700.261 dakika sürdü.
  • Etkinlik alanına, konuşmacılar ve ekipler hariç, 820 katılımcı giriş yaptı.
  • Ekrem Yalçındağ’ın Vakko için tasarladığı özel eşarpların satışıyla elde edilen 800.000 TL’den fazla gelir, İyi Ki Vakfı’na bağışlandı.
  • Konferansın karbon nötr olması adına Aydın ve Çanakkale’deki ağaçlandırma projesine 100 fidan bağışı yapıldı.

2024 IŞILDAYANLAR Konferansı’nın tekrarını izlemek için tıklayın.

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları