25. İstanbul Tiyatro Festivali'nin Öne Çıkan Yapımları
Yazı Boyutu:
25. İstanbul Tiyatro Festivali, “Bu Zamanda Tiyatro” sloganıyla sanatseverlerle buluşuyor. Programın detaylarını öğrenin.
25. İstanbul Tiyatro Festivali, 22 Ekim – 20 Kasım tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. “Bu Zamanda Tiyatro” sloganıyla yola çıkan 25. İstanbul Tiyatro Festivali, bir ay boyunca fiziki ve çevrimiçi olmak üzere toplam 25 yerli ve uluslararası yapımı ağırlıyor. Programdaki fiziki yapımlar Alan Kadıköy, Atlas 1948 Sineması, Profilo Kültür Merkezi Batı Ana Sahne, Duru Ataşehir, Moda Sahnesi, DasDas, Caddebostan Kültür Merkezi, Müze Gazhane, Yapı Kredi bomontiada ve Zorlu PSM'de fiziksel olarak izleyicileriyle buluşuyor. Çevrimiçi gösterimler ise festival boyunca passostudio.com adresinden izlenebiliyor.
25. İstanbul Tiyatro Festivali’nin Uluslararası Yapımları
Medea
Festival bu yıl, Uluslararası Yapımlar Gösteri Sponsoru ENKA Vakfı’nın desteğiyle yurtdışından 11 fiziki ve çevrimiçi yapımı tiyatroseverlerle buluşturuyor. Medea’nın yanı sıra festivalde, İtalya, Fransa ve Hollanda’dan, büyük övgü toplayan 3 uluslararası prodüksiyon ve tüm Türkiye’den çevrimiçi izlenebilecek 7 yabancı yapım yer alıyor.
Oedipus
Seçkinin öne çıkan bir diğer oyunu Oedipus, klasik eserlere getirdiği yorumlarla dikkat çeken İngiliz tiyatrosunun yetenekli yazar ve yönetmeni, Olivier Ödülü’nün en genç yaştaki sahibi ve Internationaal Theater Amsterdam’ın (ITA) konuk sanatçısı Robert Icke'ye ait. Icke, The Times’ın “Zamandan bağımsız bir hikâyenin kolay kolay unutulmayacak bir uyarlaması” sözleriyle övdüğü bir 21. yüzyıl Oedipus’u ile festivale konuk oluyor. Yönetmen, Sofokles’in eserini 21. yüzyıla uyarlıyor ve Oedipus’u hayatının en büyük sırrını keşfeden bir politikacıya dönüştürüyor. Oedipus rolünde Hans Kesting’in harikalar yarattığı oyunun gösterimi 6 Kasım Cumartesi 14.00 ve 19.15 seanslarıyla Atlas 1948 Sineması perdesinde yapılıyor.
{774327}
Neşe
Kendine özgü bir tiyatro dünyasına sahip İtalyan yönetmen ve oyuncu Pippo Delbono’nun, sirk estetiği ve büyüsünü harmanlayarak "neşe" duygusunu merkeze alan gösterisinde dans, müzik ve tiyatro iç içe geçiyor. Pippo Delbono topluluğunun oyuncuları, duyguların en uç noktalarını; ıstırap, mutluluk, acı, heves ve sonsuz sevinç arayışını sahneye taşıyor. Oyunun merkezinde, 82 yaşındaki ölümüne kadar, 20 yılı aşkın bir süre Delbono’nun bütün çalışmalarında yer alan, okuma-yazma bilmeyen, sağır ve dilsiz başkahraman Bobò’nun kaybı üzerine duyduğu üzüntü var. Sadece kendisinin değil, her birimizin ölüm karşısında duyduğu acıyı, deliliğini, yaşam yolculuğunu sahneye taşıyor Delbono. İtalyan Kültür Merkezi’nin değerli iş birliğiyle sahnelenen Neşe, 4 ve 5 Kasım’da, saat 20.00’de Zorlu PSM’de.
Waterfloor
Festivale Fransa’dan konuk olan dans gösterisi Waterfloor ise 30 ve 31 Ekim saat 20.00’de Müze Gazhane’de, Institut Français İstanbul ve Müze Gazhane’nin değerli iş birliğiyle, ücretsiz izlenebiliyor.
Çevrimiçi uluslararası yapımlar tüm Türkiye’den izlenebiliyor
Festivalin çevrimiçi uluslararası programında ise; “Golden Mask İstanbul’da Çevrimiçi” teması kapsamında Ayı, Boris ve Güneşin Çocukları oyunları, ünlü koreograf Crystal Pite’tan Betroffenheit ve Müfettiş, dansseverler için, dört farklı koreografın imzasını taşıyan Bugün Yaratmak ve çocuklar izleyiciler için Alice bulunuyor. Çevrimiçi programda yer alan gösterimler, festival boyunca tüm Türkiye’den, passostudio.com adresi üzerinden izlenebiliyor.