Özlem Tuna'nın Seçimleri
Yazı Boyutu:
Özlem Tuna markası ve Özlem Tuna Design Studio’nun kurucucu Özlem Tuna’nın favorilerine göz atın!
Sanattan tasarıma, gastronomiden mimariye, müzikten kitaba kadar farklı entelektüel derinliğe ve birikime sahip fikirleri bir araya getirmeyi amaçlayan KTSM için, tasarımcı Özlem Tuna’ya favorilerini sorduk! Çamura şekil verme tutkusu küçüklüğünde başlayan ve ilerleyen yıllarda bu tutkuyu aldığı seramik eğitimi ile taçlandırıp kendi markasını kuran Özlem Tuna, KTSM’nin bu misyonundan yola çıkarak en sevdiği Kitap,Tasarım, Sanatçı ve Mekanı bizlerle paylaştı.
Kitap: Orham Pamuk – İstanbul
Orhan Pamuk, tüm kitaplarını çok severek okudum. Fakat “İstanbul” kitabının çok ayrı bir yeri var. Yaşadığım şehri çok güzel anlatıyor. Türkçe versiyonu 3 kez okudum, ingilizcesini ara ara okuma çalışıyorum. Ve bu kitap içinde bir cümle hep aklım da dolanır durur.
‘’ Şehir bize güzel ve büyülü geliyorsa hayatımızda öyle olmalıdır.’’ Orhan Pamuk. İstanbul
Tasarım: Zaha Hadid – Mücevher Koleksiyonu
Mimar Zaha Hadid tasarımlarının zamansız olduğunu düşünüyorum. Mimari de uyguladığı formları mücevher tasarımlarında uygulamıştı. Takan kişiyi anlatan ve dillendiren objeler olarak tanımlayabileceğim mücevher, mimari de olduğu gibi fonsiyonel olması önemli. Zaha Hadid’nin Georg Jensen ile işbilirliğiyle yaptığı mücevherleri beğeniyorum. Vücudumuzda rahatça taşıdığımız; heykel binalar.
{773113}
Sanatçı: İlhan Koman – Akdeniz Heykeli
İlhan Koman / Akdeniz heykeli Anadolu’nun zengin kültürünü ve corafyasını çok yalın bir dille anlatıyor. Akdeniz Heyel; yaşadığımız coğrafya’nın kültürlerini, su gibi hayatımızı canlı tutması için karşısına geçip hayallere dalma isteği uyandırıyor.
Mekan: Sancaklar Camii – Emre Arolat, İstanbul
Dini inancım yok. Özellikle bu corafyada birbirinin kopyası olan ibadet yerlerini, çok ruhsuz ve çirkin buluyorum. Sancaklar Cami’ni ziyaret ettiğimde şaşırdım ve mutlu oldum. İbadet alanının böyle özenle ve farklı bir bakış ile tasarlanması iyi bir başlangıç, örnek olmasını umuyorum.