preloader

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

24.01.2020
2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

Yazı Boyutu:

Çin Yeni Yılı, bu sene Fare Yılı’nın başlangıcını temsil ediyor. Sadece Çin’de değil dünyanın pek çok köşesinde heyecanla karşılanan bu özel günü lüks markaların nasıl kutladığını derledik.

Her sene sadece Çin’de değil dünyanın pek çok köşesinde büyük hazırlıklarla, heyecan içinde kutlanan Çin Yeni Yılı, bu sene 25 Ocak’ta başlayıp 11 Şubat tarihine kadar devam ediyor. 12 hayvandan oluşan Çin astrolojisine göre kutlanan bu özel gün, bu sene Fare Yılı’nın başlangıcını temsil ediyor. 12 zodyak hayvanının ilki olan farenin bu sırada yer alması ise çok ünlü bir hikayeyle açıklanıyor. Efsaneye göre, Jade İmparatoru’nun hayvanlar arasında düzenlediği yarışı önde götüren öküz ve farenin karşısına bir nehir çıkar. Öküz, kendisini karşıya geçirmesini rica eden farenin isteğini kabul eder ama karşıya geçmeden hemen önce öküzün sırtından atlayan fare, onu geride bırakarak yarışı kazanır. Bu yüzden, 12 yıllık bir döngüyü bitirip bir yenisine başlatan Fare Yılı’nda doğanların risk almakta ve organize etmekte çok iyi olduklarına inanılır. Fare Yılı kulağa geçtiğimiz senelerde kutlanan Maymun ya da Ejderha yılından daha az sevimli gelse de, her sene olduğu gibi bu sene de Çin Yeni Yılı’nı kutlamak için özel koleksiyonlar hazırlayan lüks markalar fikrinizi değiştirebilir. Gucci’nin Disney ile yaptığı çok eğlenceli iş birliğinden Fabergé’nin sanat eseri niteliğindeki yumurtasına, Dior’un zarif tasarımlarından Guerlain’in göz alıcı limited edition setine kadar lüks markaların en özel Çin Yeni Yılı koleksiyonlarını sizin için bir araya getirdik.

Gucci

Fare Yılı’nın şerefine Disney ile iş birliği yapan Gucci, gelmiş geçmiş en sevilen fare olmaya aday Mickey Mouse’u markanın en ikonik ürünlerinin üzerine yerleştirdi. Disneyland’de yapılan bir çekimle bu eğlenceli koleksiyonu tamamlayan markanın Disney ile yaptığı partnerlik, yılın en sevilen iş birliklerinden olmaya şimdiden aday.

Chloe

Çin Yeni Yılı’nı İngiliz illüstratör Julie Verhoeen ile yaptığı iş birliği ile kutlayan Chloe, sanatçının yaptığı fare çizimlerini markanın en sevilen klasikleri ile buluşturdu. Çin’in meşhur mürekkep boyama tekniği kullanılarak hazırlanan koleksiyon, renkli ve espirili tarzıyla dikkat çekiyor.

Fabergé

100 yıldan uzun süredir Çin Yeni Yılı için özel tasarımlar yapan efsanevi Rus mücevher markası Fabergé, Fare Yılı’nı sanat eseri niteliğinde bir madalyoni ile kutluyor. “Palais Tsarskoye Selo red locket with Rat Surprise” gibi uzun bir isme sahip olan mücevherin 15 yuvarlak elmas ve 18 ayar altından oluşan gövdesi açıldığında, ortaya gözlerinde elmas olan oldukça sevimli bir fare çıkıyor.

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

Dior

Pek çok markanın aksine Fare temasını es geçen Dior, tercihini Çin Kültürü’nde bolluk, bereket ve şansı temsil eden kırmızı renkten yana kullanıyor. Saddle Bag, Lady Dior ve the Dior Book Tote gibi en ikonik çantalarını kırmızı çiçek ve anka kuşu desenleriyle yeniden tasarlayan marka, Çin Yeni Yılı’nın en zarif kutlamasını yapıyor.

Guerlain

Kaliteli ürünleriyle her daim dikkat çeken Guerlain, Fare Yılı’nı çok özel bir set ile kutluyor. Çin Kültürü’nde çok önemli olan kırmızı ve altın rengin kullanıldığı çok göz alıcı bir pakette yer alan sette markanın en sevilen ürünleri olan Youth Watery Oil, Météorites Limited Edition pudra and Aqua Allegoria Rosa Rossa parfüm bulunuyor.

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

Chopard

Her sene olduğu gibi bu sene de Çin Yeni Yılı’na özel bir saat tasarlayan Chopard, geleneksel bir Asya sanatı olan Urushi’yi kullanıyor. 18 karat pembe altından üretilen saatten sadece 88 adet üretilmesi ise 8’in Asya Kültürü’ndeki önemine yapılan bir gönderme.

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

Burberry

Çin Yeni Yılı için “bobo mouse” isimli çizgi bir fare tasarlayan Burberry’nin bu deseni bolca kulandıği kapsül koleksiyon, kırmızı rengin hakimiyetiyle de Çin Kültürü’ne saygı duruşunda bulunuyor.

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

Fendi

Çin Yeni Yılı’nı kutlamak için pek çok marka gibi kapsül bir koleksiyon hazırlayan Fendi, diğerlerinin aksine Çin Kültürü’ne açık bir referans yapmayı tercih etmiyor.

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

Nars

Nars, Fare Yılı’nı kutlamak için ikonik ürünleri Singapore eyeshadow quad, Light Reflecting Setting Powder, Aquatic Glow Cushion Compact ve 2 adet Afterglow Lip Balm’a ek olarak yepyeni bir ürün olan Natural Radiant Long Wear Cushion Foundation’ın yer aldığı, göz alıcı pakete sahip bir set hazırladı.

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

Off-White

Son dönemin en çok konuşulan markalarından Off-White, Çin Yeni Yılı’nı havalı bir koleksiyonla kutluyor. Markanın kendine has tarzını yansıtan tasarımlar, Çin Yeni Yıl kutlamalarında sıkça karşımıza çıkan kırmızı renkte detaylarının yanı sıra kullanılan eğlenceli fare ilüstrasyonlarıyla da dikkat çekiyor. 12 yıllık yeni bir döngünün başlangıcını simgeleyen bu özel gün için hazırlanan koleksiyonda yer alan “İyi Şanslar” yazıları da oldukça anlamlı.

Kate Spade

Neşeli tasarımlarıyla her sezon çok dikkat çeken Kate Spade, Fare Yılı’nı çok sevdiğimiz başka bir fare olan Jerry ile kutluyor! Jerry’nin fare deliğinden Tom’a göz attığı bu ikonik kareyi, markanın ikonik ürünleriyle birleştiren koleksiyona bakıp da gülümsememek imkansız.

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

Jo Malone

Çin Yeni Yılı için sınırlı sayıda üretilemİngiliz Armutu ve Frezya kokulu mum ve kolonyalardan oluşan bir set hazırlayan Jo Malone, eski bir Çin geleneğini de onurlandırıp bu özel ürünlerin yanına şans getirmesi için kırmızı birer zarf da ekliyor.

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

Longchamp

Fare Yılı’nı Çinli influencer Mr. Bags ile yaptığı iş birliğiyle kutlayan Longchamp, farenin kendisini desen olarak kullanmak yerine eğlenceli bir hamleyle peyniri tercih ediyor. Mr. Bags’in yarattıı çizgi peynir desenleriyle kaplı ürünler arasında markanın en kült ürünü Le Pliage’da yer alıyor.

2020 Çin Yeni Yılı'na Özel Lüks Marka Tasarımları

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları