preloader

2025 Cruise Koleksiyonları

28.05.2024
2025 Cruise Koleksiyonları

Yazı Boyutu:

Moda haftaları başlamadan önce yaz dozajı yüksek, lüks markaların 2025 Cruise koleksiyonlarını inceliyoruz.

*Bu içerik güncellenmeye devam etmektedir.

Cruise koleksiyonlar ya da diğer adıyla resort koleksiyonlar, moda evlerinin veya moda markalarının sezonlar arasında, bazen sezon öncesinde sundukları hazır giyim koleksiyonları. Chanel, Louis Vuitton Gucci, Ralph Lauren gibi lüks moda markalarının sunduğu resort koleksiyonları genelliklere kadınlara yönelik olsa da Yves Saint Laurent 2006’dan beri erkekler için de resort koleksiyonlar hazırlıyor ve satışa sunuyor.

New York, Londra, Milano ve tabii ki Paris’te yılda iki kere düzenlenen sezonluk koleksiyonlara ek olarak yapılan Cruise koleksiyon defileleri, biz modaseverleri yalnızca daha da heyecanlandırıyor. İşte defilelerini gerçekleştiren markalar ve 2025 Cruise Koleksiyonları:

Chanel 2024-25 Cruise Koleksiyonu

2025 Cruise Koleksiyonları
Chanel 2024-25 Cruise
Görsel: Chanel

Chanel 2024-25 Cruise defilesi, Marsilya’daki sanat merkezi centre d’art de la cité radieuse MAMO’nun çatı katında gerçekleşti. Virginie Viard’ın hayal dünyasından bizlere yansıyan tasarımların yer aldığı koleksiyonda, işlemeler, Chanel’in klasikleşmiş tüvit kumaşları, pullu ceketler ve mayolarla su altına dalmaya ve güneşin sıcak ışıklarını üzerinizde hissetmeye hazırsınız.

Defileyle ilgili ilgi çekici bir diğer gelişmeyse gösteri gününde canlı olarak yayınlanan ve marka temsileri Elçisi Caroline de Margaret, gazeteci ve yapımcı Géraldine Sarratia ile müzik küratörü Pedro Winter’ın ev sahipliğini yaptığı özel bir program olan Radyo Chanel yayına başladı. Bu özel programda, marka temsilcilerinin elçileri ve dostları, Marsilya’daki Cité Radieuse‘da eş zamanlı olarak sunulan Chanel 2024-25 Cruise Koleksiyonu’na dair izlenimlerini paylaştıkları keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Gucci 2025 Cruise Koleksiyonu

2025 Cruise Koleksiyonları
Gucci 2025 Cruise
Görsel: Gucci

Gucci’nin Ancora ismini verdiği bir diğer koleksiyon daha… Sezon defilelerinde de aynı isimle koleksiyonlar çıkarmışlardı. Bu sefer Cruise 2025 Koleksiyonu’nda tekrar Ancora’yı görüyoruz. Gucci’nin 2025 Cruise Koleksiyonu 13 Mayıs günü sadece Londra’nın değil aynı zamanda Dünya’nın da en önemli sanat galerilerinden biri olan ve 2000 yılında bizzat Kraliçe II. Elizabeth tarafından açılan Tate Modern’de gerçekleşti. Tate Modern’i defile şovu için bitkilerle donatan Gucci için tabii ki mekânın çok büyük önemi olsa da Londra, Gucci için oldukça özel.

2025 Cruise Koleksiyonları
Gucci Cruise 2025 / Tate Modern
Görsel: Gucci

Gucci’nin bir marka olarak filizlendiği şehir olan Londra’da, Gucci’nin kurucusu Guccio Gucci, şehrin en ünlü ve önemli otellerinden The Savoy’da genç bir Bellboy (Bavul taşıyıcısı) olarak çalışmış ve gelen misafirlerin lüks bagajlarını ve zarif kıyafetlerini görmek Guccio’da, kendi deri ürünlerini tasarlama isteği uyandırmış ki, İtalya’ya döndüğünde bunu yapmış.

Koleksiyona geri döndüğümüzde markanın kreatif direktörü Saboto de Sarno’nun Gucci için hazırladığı ilk Cruise Koleksiyonu! Londra’ya yapılan pek çok seyahatten ilham alan Sarno’nun, sanatın, tasarımın ve modanın iç içe geçtiği bir mekân olan Tate Modern’de şehrin özünü yakalamaya çalıştığını söyleyebiliriz.

Koleksiyonda süet ceketler, bağlamalı bluzlar, çiçek desenli elbiseler, mikro şortlar ve çizgili çoraplar dikkat çeken parçalardı.

Louis Vuitton 2025 Cruise Koleksiyonu

2025 Cruise Koleksiyonları
Louis Vuitton 2025 Cruise
Görsel: Louis Vuitton

Louis Vuitton’un 2025 Cruise defilesi, geçtiğimiz günlerde Barselona’da ünlü mimar ve tasarımcı Antoni Gaudí tarafından tasarlanan ve 20. yüzyılda inşa edilen Park Güell’de gerçekleşti.

Markanın kadın giyim koleksiyonlarının kreatif direktörlüğünü yapan Nicolas Ghesquière’in, Louis Vuitton için hazırladığı onuncu Cruise koleksiyonu. Koleksiyona baktığımızda, ince terzilikten gösterişli silüetlere kadar Nicolas Ghesquière, kendine özgü stilini İspanyol dokunuşlarıyla birleştiriyor ve defile boyunca tasarımlarında duygusal vurgularla çok yönlü bir keşif yolcuğuna çıkarıyor. Markanın erkek giyim kreatif direktörlüğüne İlkbahar / Yaz 2024 sezonuyla başlayan Pharrell Williams’da defileye katılanlar arasındaydı.

2025 Cruise Koleksiyonları
Görsel: Louis Vuitton
2025 Cruise Koleksiyonları
Görsel: Louis Vuitton
2025 Cruise Koleksiyonları
Görsel: Louis Vuitton

Haber Görseli: Louis Vuitton

OGGUSTO
OGGUSTO Tüm Yazıları