preloader

2019-2020 Sonbahar Kış Modası

15.04.2019
2019-2020 Sonbahar Kış Modası

Yazı Boyutu:

2019 2020 sonbahar kış modasını ve ünlü markaların defilelerinden ortaya çıkan moda trendlerini inceleyin.

2019 2020 sonbahar kış moda haftaları tüm ihtişamıyla bitti. Bize ise her zamanki gibi defileleri deşifre etmek kaldı. New York’tan Paris’e Milano’dan Londra’ya incelediğimiz moda haftalarını domine eden trendleri radarımıza aldık. Eskimeyen ekose, neon, tüy gibi trendler artık bizi şaşırtmasa da bu sezon herkesin yüzünü güldüren tek bir trend vardı: Sahte kürkler. Moda dünyasının da sürdürülebilirlik adına adım atmaya başlamasıyla hayatımıza giren sahte kürkler, herkesin içine su serpti.

Eskimeyen Kareler: Ekose

2019-2020 Sonbahar Kış Modası

Ekose, hiçbir yere gitmediği gibi her sezon kendini biraz daha yeniliyor. İngiliz’lerden moda dünyasına miras kalan bu kareler, sonbahar kış sezonunda yine karşımızda! Tasarımcılar, Londra Moda Haftası trendlerinde ve Milano Moda Haftası trendlerinde de öne çıkan bu kumaşın çok yönlülüğünü daha da ön plana çıkarıyor. Birkaç sezondur dolaplardaki yerini kaybetmeyen bu deseni bol bol görmeye şimdiden hazırlıklı olmanızda fayda var. Ekose nasıl kombinlenir gibi kafanızda soru işaretleri varsa, bir an önce deneme yapmanızda fayda var.

Ekose giymenin altın kuralları için tıklayın.

Sahte Kürkler

2019-2020 Sonbahar Kış Modası

Sahte kürk, sadece bir trend olmaktan artık çok daha fazlasıdır: Defilelerde bu derece öne çıkması moda dünyasında artan çevre bilincinin göstergesidir. Her sektörün sürdürülebilirlik adına yaptığı çalışmalara moda dünyası da bir şekilde dahil oldu ve artık sahte kürk kullanmaya karar verdi. Koleksiyonlarda ağırlıklı olarak öne çıkan bu sahte kürkler, yeni sezonda yüzümüzü güldüren en büyük trendlerden biri olmaya aday. Stella McCartney’nin sanatsal tasarımlarından Moschino’nun doğallığına tasarımcılar sahte kürkleri en güzel şekilde sergilemek için adeta birbiriyle yarıştı.

Yeni Nesil Trend: Yamalar

2019-2020 Sonbahar Kış Modası

Yama kullanırken şık ve rüküş olmak arasında çok ince bir çizgi vardır. Moda haftalarının bu sezonki en büyük trendlerinden biri olan yamalar, New York’u ve Londra’yı da domine etmiş haldeydi. Doğru kullanıldığında güçlü bir görünüme sahip olabileceğiniz yamaların kombininizi üst seviyelere çıkarması kaçınılmaz.70’lerin popüler deseni olan yamalara, 2019 kadını için modern bir görünüm sağlayan tasarımcılar, birbirinden farklı tasarım ortaya çıkardılar.

Romantik Boyun Fiyonkları

2019-2020 Sonbahar Kış Modası

New York Moda Haftası’nda tasarımcılar boyunlarda fırfırları tercih ederken, İtalyan tasarımcılar ise boyun detayında kurdela kullanmayı tercih etti. Sizi adeta Barok Dönemi’nden fırlamış gibi görünmenizi sağlayan bu trendin, oldukça romantik olduğu kaçınılmaz. Son zamanlarda farklı farklı yerlerde görmeye alışık olduğumuz bu kurdelaları, yeni sezonda boynunuzda denemeye ne dersiniz?

Zeynep Ülgen
Zeynep Ülgen Tüm Yazıları