preloader

2019 Çanta Trendleri

2019 Çanta Trendleri

Yazı Boyutu:

2019 senesinde kombinlerinizi zenginleştirecek çantalardan hangileri trend? İnceleyin!

2019 senesinin menüsü yavaş yavaş şekillenmeye başladı; sofrada yine oldukça iştah açıcı, mutlaka tadına bakılması gereken, daha önce tatmadığınız için tereddüt etseniz dahi sizi yemeğin sonunda masadan mutlu kaldıracak seçenekler mevcut. Tabii ki çantalardan bahsediyoruz, ne kadar fazlasına sahip olsak da bir yenisine asla ‘hayır’ demeyeceğimiz o harikulade aksesuarlardan, ve 2019 senesinde izini süreceğimiz trendlerden…

2019 Sonbahar/Kış Trendleri

Gücü Yapısında Olan Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Sıcak havalarda rahatlayan ve neredeyse dökülecekmiş hissi veren çantalar, havaların serinlemesiyle kendilerine bir çekidüzen veriyor. Öyle ki her biri bir mimarın eli değmiş gibi keskin hatlarla şekilleniyor. Kübik kutulardan işlenmiş mücevheri andıran formlara, bu sezon çantalar güçlerini yapılarından alıyor.

Zincirleme Reaksiyon

2019 Çanta Trendleri

Ağır malzemeleri bir süredir podyumlarda kendilerine yer bulamazken 2019 Sonbahar sezonunda tasarımcılar minimalizmin zarafetini bir kenara bırakıp maksimalizmin gösterişinden ilham alıyor. Çantalardaki askılar ve metal aksesuarlar, neredeyse çantaların önüne geçecek denli belirgin ve fonksiyonun dışında çarpıcı bir etki yaratmak adına başrolde.

Pofuduk Parçalar

2019 Çanta Trendleri

İlkbaharın uçuşan tüylerine sonbaharın kendine yaraşır yanıtı gecikmiyor: Podyumda yürüyen battaniyemsi kıyafetler ve kapitone kumaşlar çantalara da sirayet ediyor. Oversize modelleri etkisi altına alan pofuduk kumaştan çantalar, gösterişli renkler kadar yumuşak tonları da kucaklıyor.

Kemer Olarak Takılan Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Birkaç sezondur süren kemer-çanta etkisi, hız kesmeden 2019 Sonbaharında da sürüyor. Öyle ki standart formdaki diğer çantalar kadar ana akıma kayıyor. Ancak bu sezonu diğerlerinden ayıran bir tasarımcı dokunuşu olduğunu belirtmekte fayda var; çantalar artık kıyafetlerin renkleri ve kumaşları ile uyumlu olarak görünümlerdeki yerini alıyor.

İkili Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Birisinde spor malzemelerinizi diğerinde kredi kartlarınızı taşıdığınız düşünülürse birden çok çanta takmak günümüz koşullarında bir gereklilik. Son birkaç senedir ise bu gereklilik bir trende dönüştü ve yüksek moda markalarının çanta tasarım kodlarını yeniden yazmalarına neden oldu.

{771995}

XXL Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Büyük, gerçekten büyük, neredeyse paraşüt büyüklüğünde çantalar takmaya hazır olun! Kimi logoyla bezeli, kimi transparan; ama tamamı taşımak için şimdiden kol antrenmanı yapmanıza neden olacak denli büyükler.

Arzu Nesnesi Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Orijinal it-bag stillerine olan arzu ivme kazandıkça tasarımcılar modaevlerinin arşivlerini geri çağırmaya başladı. Yeniden yorumlarına rağmen vintage havalarını koruyan tasarımlar, 2019 çanta trendleri arasında en çok arzulanan modelleri kapsıyor.

2019 İlkbahar Trendleri

Kolye Olarak Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Önce aperatiflerden başlayalım; hatta en küçük porsiyondan. 2019 senesi için tasarımcılar söz konusu çanta olduğunda ihtiyaçlara odaklandılar ve ortaya küçücük, ufacık modeller çıktı. Bu modelleri taşımanın en ideal yolu olarak seçilen boyuna asma yöntemi sayesinde de elleriniz tamamen serbest kalıyor.

Zincirin Ucunda Top Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Standart clutch modelleri unutun. 2019’da çantalar kavuştukları yeni geometrik form dolayısıyla birer sanat eseri taşıyormuşsunuz hissi yaratacak. Şimdiden uyarmamızda da fayda var; top formundaki çantalar tüm eşyalarınızı alma kapasitesine sahip değil. Ancak tasarımları öyle güzel ve özel ki bunu o kadar umursamayacaksınız bile.

Torba Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Bu tüm eşyalarınızı içine almaya ant içmiş gibi duran çantalar, formdan ziyade fonksiyonelliği ön plana çıkarıyor. Trendler arasında en pratik kullanımı sağlayan torba çanta modelleri, özellikle çiçek desenli ve parlak dokulu olmaları ile de eğlenceli bir kurtarıcı görevi üstleniyor.

{772011}

Tüy Bulutu Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Tüylerin modadaki yer yadsınamaz, ancak 2019 senesinde öyle bir çanta trendi var ki hem günlük çantalarınızla hem de şık gece çantalarınızla harikulade bir uyum içinde. Tüylerden yapılmış bir buluta benzeyen çanta modellerinden söz ediyoruz.

Bağcıklı Çantalar

2019 Çanta Trendleri

2019 senesinin en şaşırtıcı çanta trendi, New York’tan Paris’e tüm moda haftalarını da etkisi altına alan, renkli ipler ve halatlar gibi sarkan ayakkabı bağcıkları ile zenginleştirilmiş modeller. Cazibesi nerede mi? Modanın spor giyimle bu kadar içli dışlı olmaya başladığı göz önünde bulundurulursa, bu trendin ilhamını sneaker kültüründen aldığını söylemek mümkün.

Klipsli Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Modern çantalar 2019 tasarımlarında klasik bozuk para keselerinin klipsleri ile vintage bir dokunuş kazanıyor. Kimi zaman bir küçük kimi zaman da büyük boyutta gördüğümüz bu büyülü detay, pratik olduğu kadar çekici de.

Tamamen Transparan Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Yanınıza taşıdıklarınız konusunda şeffaf davranmaya devam edin, zira transparan çantalar 2019 senesinde de en popüler tercihlerden biri olmaya devam ediyor. Halen bir kısmımız bu şeffaflık konusunda kendini rahat hissetmese de belki de daha özgür düşünmeye başlamakta fayda var.

Kalça Hizasında Tutulan Çantalar

2019 Çanta Trendleri

Mikro çanta trendleri olağanca zarafeti ile hayatımızdaki yerini korurken siz fazlanın her zaman fazla olduğunu düşünen biri iseniz daha farklı bir trende yüzünüzü dönmeniz şart. O da büyük çantaların yer aldığı trend. 2019’un hayatımıza kazandırdığı şey ise onları kalça hizanızda taşıyacak olmamız.

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları