preloader

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Yazı Boyutu:

2020 İlkbahar/Yaz sezonunda bilmeniz gereken ayakkabı trendlerini sıraladık. Moda haftalarının izinde moda olan ayakkabı trendlerini inceleyin.

Mevzu bahis ayakkabı ilhamı olduğunda her majör şehrin kendine has dinamikleri var; New York bağımsız tasarımcılar açısından çok kuvvetli, Milan lüks deri aksesuarların şehri, Londra alışılmadık ve havalı, ve Paris her zaman zirvede. Yine de, tüm şehirleri birbirine bağlayan birkaç trend mevcut.

Tabii ki 2020’nin sıcak günleri için parmakları açıkta bırakan tasarımlar bekleyebilirsiniz; ancak modeller sadece sandaletle sınırlı değil. Hatta herkesi sevindirecek bir haberimiz var; rahatlık, ister düz tabanlarda olsun ister platformlarda, sezonun önceliği.

Şimdi gelin, moda haftalarının geride bıraktığı izleri takip ederek 2020 İlkbahar/Yaz ayakkabı trendlerine birlikte bakalım.

Yerden Yüksek

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Sezon ayaklarınıza güçlü platformlarla destek vermeye hazır. 70’lerin ihtişamlı hissini yansıtan deri botlardan sandaletlere, platform topuk popüler bir seçenek olacağa benziyor.

Mary Jane Aşkına

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Önceki sezonlarda nostalji tutkusunu batikler veya kabuklu mücevherlerle dindiren yüksek moda, 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda gözünü Mary Jane modellere dikiyor. Canlı renklerde ve farklı topuk yüksekliklerinde yeniden yorumlanan ayakkabı, sezonun en romantik parçası olmaya aday.

Bilekte Düğümlenenler

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Yalın ayakları ve kumsal hissi veren motifleri kucaklamayı salık veren ilkbahar, 2020’de tüm dikkatleri bileklere topluyor. Bileğe dolanan parmak arası terlikler, espadriller ve gladyatör stili sandaletler her şehrin podyumlarında yürüdü. Karmaşık zarafetinin yanı sıra konfor da sunan trend, gündüzden geceye geçişler için en ideal modelleri barındırıyor.

Modern Loafer

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Sonbahar ile çarpıcı bir geri dönüş yapan loafer, gözünü sıcak havalara da dikmiş olacak ki 2020 İlkbahar/Yaz defilelerinin neredeyse tamamında kendini göstermeyi başardı. İster terlik veya topuktan bantlı ister kolay giyilir olsun, bu sofistike ve şık topukluyu stilinize adapte etmeyi ihmal etmeyin.

{772524}

Derinlemesine Modern ve Minimal

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Minimalizm her zaman podyumlardan iz bırakarak geçmeyi başarır; ancak 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda abartısız formların son derece modern detaylarla olan buluşmasına tanıklık ediyoruz. Kesikleri olan küt burunlu sandaletlere veya heykelimsi topuklu parmak arası terliklere bir şans verebilirsiniz.

Fütüristik Sneaker Modelleri

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Kaba dad sneaker’lardan retro görünümlü abartılı tabanlara, sneaker trendleri kendini aşmaya devam ediyor. 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda da, görünen o ki, kendilerini canlı renkleri ve sportif kumaşları ile görünümümüze dahil edeceğiz.

Pırıltılar ve Işıltılar

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Eğer gün içinde metalik botlar giyilip giyilmeyeceğini soruyorsanız, evet. Cevap, evet. Her ne kadar Chanel 2017 senesindeki ışıltılı botları ile trende hızlı bir başlangıç yaptıysa da bu ilkbaharda parlaklığın sırrı aynalı tasarımlarda saklı. Gün ışığını yakalamanın daha iyi başka bir yolu olabilir mi?

Takunya

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

İster sevin ister sevmeyin, takunyalar 2020 ile geri dönüyor. Biraz kaba görünmekle birlikte son derece rahat olan takunyaların 70’ler hissini dışa vuran en iyi tasarımlardan biri olduğunu kabul etmeliyiz. Tuhaflık dozunu dengelemek için bir çift gösterişli çorapla görünümünüze dahil edebilirsiniz.

{772114}

Terlik 2.0

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Her kadın gardırobunun olmazsa olmazlarından terlikler, 2020’nin sıcak günleri ile yeni sürümüne yükseltiliyor; daha çok işleme, beklenmedik dokular ve kalın tabanlarla geri geliyor. Stil ve rahatlık arasında kalanlardansanız bu trendin orta yolu bulmanız açısından sizi mutlu edeceğinden eminiz.

Çift Bantlılar

2020 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri

Hiçbir ilkbahar sezonu sade, günlük bir çift sandalet seçimi ile tamamlanmış sayılmaz. 2020 İlkbahar/Yaz sezonu da bu yazılı olmayan kuralı takiben 90’ların peşine takılıyor ve çift bantlı sandaletleri geri çağırıyor. Kalabalıklar içinde göze çarpmayacak olsa da sıcak günlerde ayağınızdan çıkarmayacağınız tek modeli, bu trend kucaklıyor.

Zeynep Özar Berksü
Zeynep Özar Berksü Tüm Yazıları